vrijdag 27 juni 2014

Journalist Anton Voloshin (27 jaar) donderdag Begraven

Donderdag 26 juni 2014 is Anton Voloshin begraven in Moskou, dicht bij de plek waar zijn collega Igor Kornelyuk begraven ligt. Dat Anton werd later begraven is, had te maken met de staat van zijn lichaam en de noodzakelijke identificatie. Collega's, vrienden, familie en tv-kijkers, kwamen hem de laatste eer bewijzen. Anton werd samen met Igor getroffen door een bom van het Oekraïense leger op 17 juni bij Lugansk, die mogelijk bewust voor hen bestemd was. Zijn moeder komt ook uit de omgeving van Lugansk dus in zekere zin is hij overleden op eigen bodem op de leeftijd van 27 jaar. Eén van de aanwezigen sprak de volgende woorden:

'Anton is als soldaat gestorven met als enige wapen de waarheid. Woorden schieten te kort.'Igor Kornelyuk en Anton Voloshin


Het nieuwsbericht (in het Russisch), aan het eind nog foto's van Anton Voloshin.

Ik maak een diepe buiging voor Anton en Igor. Die met hun gang naar oorlogsgebied hun eigenbelang aan de kant hebben geschoven om de wereld -en ons dus- te laten zien wat er in Oekraïene gebeurt. Onze gedachten zijn bij hun familie en nabestaanden. RIP.

ENGLISH SUMMARY

Today Anton Voloshin was burried in Moskou, close to where his colleague Igor Kornelyuk was burried. They died together near Lugansk on June 17 as a result of Ukranian army bombing, possibly intentionally on them. RIP Anton and Igor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten