zaterdag 7 juni 2014

Duitse media hevig onder vuur bij eigen publiek: "Bericht nou niet zo eenzijdig Anti-Rusland Bitte!"

Bij Bild tekenen redakteuren voor indiensttreding een verklaring die stelt dat ze altijd het NAVO pact in woord en geschrift zullen verdedigen. De artikelen die daar voorbij komen slaan werkelijk alles in eenzijdige Anti-Rusland en Pro-NATO-agressie propaganda. Wat ook opviel is dat de comments onder deze artikelen nagenoeg geheel tegen de auteurs en hun doorzichtige propaganda gericht was. Maar het was en is niet alleen Bild die in Duitsland eenzijdig verslag geeft in de Oekraïne crisis. Hoewel over de gehele linie de verslaggeving in Duitsland al iets beter is dan in Nederland, pikt de Duitse bevolking het klaarblijkelijk niet. Zij klimmen zoals uit onderstaand interview met Gabriele Krone-Schmalz blijkt, massaal in de pen, om hun redacties te bewegen tot evenwichtigere en eerlijkere berichtgeving over Oekraïne.David Jan Godfroid, Karlijn van Houwelingen, Christ Klep, Marc Jansen, goed kijken naar dit interview alstublieft. Lees ook de honderde reacties op het interview die eensluidend aansluiten bij de roep om een minder Russofobe berichtgeving: https://www.youtube.com/watch?v=22VfEe1RkH8 En dan volgt onderstaand nog kort een lexicon met woorden die anders of in ieder geval afwisselend gebruikt dienen te worden:

Separatisten --> Verzetsstrijders (Opoltjentse)

Anti-terreuroperatie --> Strafexpeditie

Voor een "anti-terreuroperatie" heb je eerst terreur nodig; laat die er nou net niet geweest zijn. Toen de "anti-terreuroperatie" met tanks en andere wapens al onderweg was, was er nog geen schot gelost en geen gewonde of dode gevallen. In Russische media wordt gesproken over "karatelnaya operatia", vrij vertaald "straf-expeditie", of "punitive operation", een beschrijving die de werkelijkheid beter benadert dan "anti-terreuroperatie".

Annexactie van de Krim --> Herreniging van de Krim met Rusland

Pro-Russen - Dit zijn gewone burgers die een gewoon leven willen maar niet onder een Fascistisch, Anti-Russisch, Anti-oppositie bewind. De tegenstelling is dus niet "gewone Oekraieners in het westen" en "Pro-Russische separatisten in het Oosten"; de tegenstelling is "een fascistisch EU/USA gestuurd Anti-Russisch marionetten-bewind met haar basis in West-Oekraïne", en "normale burgers in het Oosten die niet lijden aan Ruslandhaat". Het is het bewind in Kiev dat met hun schrikbewind en etnische zuivering het land aan het uitelkaar trekken is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten