vrijdag 6 juni 2014

In the Spotlight: Karlijn van Houwelingen (AD) 1/2

Onderstaande Brief aan het AD, heeft het AD helaas niets mee gedaan; van KARLIJN VAN HOUWELINGEN nooit wat gehoord. Ik ben geen professionele journalist, maar als je het niveau van mevrouw van Houwelingen ziet, dan wil je ook geen professionele journalist zijn.

Aan: brieven@ad.nl

Datum: Mon, 26 May 2014 00:47:17 +0400

Thema: Moordpartij Volnovatsa werk van Kiev-getrouwe Maidan radicalen

Karlijn van Houwelingen schrijft zaterdag 24 mei 2014 over Oost Oekraïne: "Dertien andere (Oekraiense) soldaten waren al direct gesneuveld toen separatisten met machinegeweren en raketten de post bij Volnovatsa aanvielen. Het bloedbad is een klap voor de regering in Kiev, die al weken probeert het Oosten onder controle te krijgen met een 'anti-terreuroperatie."

Het is duidelijk dat er veel mankeert aan het werk van mevrouw van Houwelingen. Het zou het AD sieren als het op de voorpagina als volgt rectificeert:

"Dertien Oekraiense soldaten, die deel uitmaakten van een peleton dat weigerde orders uit Kiev op te volgen om vreedzame burgers dood te schieten, zijn door een (eigen!) pro-Kievse terreurgroep vermoord. Het doodseskader werd op de (dus eigen!) militairen afgestuurd in gepantserde geldwagens van de Privat Bank van pro-Kiev Oligarch Igor Kolomoisky en kregen luchtsteun van gevechtshelikopters. Het bloedbad is één van de vele die hebben plaatsgevonden sinds het aantreden van, en veroorzaakt door de Putsch regering; we herinneren ons de bloedbaden in Odessa, 2 mei, en Mariupel, 9 mei, waar respectievelijk zeker 46 en 20 vreedzame burgers de dood vonden als gevolg van het rücksichtlose optreden van het regime en haar aanhangers.

Het zijn juist de tanks en de artillerie vanuit Kiev, die onder het mom van 'anti-terreur' de terreur zaaien in het Oosten van het land. Andere slachtoffer van deze terreur campagne zijn zaterdag (24 mei) de Italiaanse journalist Andrea Rochelli en zijn Russische collega Andrey Mironov. Westerse kranten rapporteren niet of nauwelijks over hun door het Kievse regime vermoorde collega's; alsook niet over de een week lang onder erbarmelijke omstandigheden vastgehouden journalisten Oleg Sidyakin en Marat Saichenko, die gisteren dankzij bemiddeling van Putin en Ramzan Kadirov zijn vrijgekomen.

http://rt.com/news/160804-military-checkpoint-attack-ukraine/

http://rt.com/news/161380-italian-journalist-killed-ukraine/

http://rt.com/news/161372-russian-journalists-detention-lifenews/Opmerkingen voor de AD-redactie: Mocht u twijfelen over de correctheid van hetgeen ik geschreven heb, ben ik gaarne bereid een en ander verder toe te lichten. Hetgeen mevrouw van Houwelingen in de krant zet is zeer ver verwijderd van wat een neutrale berichtgeving zou moeten heten. Wanneer komt het AD nou eindelijk ook eens met een analyse van de gebeurtenissen in Odessa, 2 mei.

http://ontimer.livejournal.com/27218.html

http://www.youtube.com/watch?v=ZAOXqsRAORg

http://www.go2life.net/disasters-tragedy/571-odessa-2-may-friday-tragedy.html

Ik heb een kennismakingsabonnement op uw krant. Wanneer deze rectificatie (als ingezonden brief is ook prima) in uw krant komt, zou dat al een fantastisch begin zijn en de deur open zetten om het proefabonnement om te zetten in een vaste relatie.

Ik zal een en ander de komende dagen met interesse volgen.

Met vriendelijke groet.Inmiddels wat meer info over Karlijn gevonden; het is een spontaan meisje van rond de 27 jaar, en was tot 14 maart dit jaar "verslaggever" bij de Dordtenaar. Zij maakt snel promotie en begint 21 maart dit jaar als "buitenlandredacteur" bij het AD. Ze mag dus direct het dossier Oekraïne het hare noemen. http://nl.linkedin.com/pub/karlijn-van-houwelingen/b/4b/3a6 Ze heeft journalistiek gestudeerd en een master in sociologie. Niet mis. Ze weet dus precies hoe je dat op moet schrijven wat de bazen willen lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten