zondag 15 juni 2014

Poroshenko's Cease-Fire Present to Peacefull Amrosievka

3 Lokale bewoners gedood, nog een aantal gewond, en 27 woningen beschadigd. Het resultaat van een nachtelijke artillerie beschieting van de Poroshenk squads.

We herinneren eraan dat Poroshenko na zijn verkiezing in eerste instantie sprak over een geweldscampagne die nog "enkele uren" zou duren; daarna sprak hij vorige week dat een cease-fire, een eenzijdig staakt het vuren van zijn kant, mogelijk was met een week. We zijn nu inmiddels meer dan die week verder, en we horen niks meer over een staakt het vuren van Poroshenko op zijn eigen bevolking. Poroshenko kan dus gewoon maar wat zeggen. De NOS geeft het dan graag door. Ook dit bericht van het aangekondigde staakt het vuren. Als eeen week later dan blijkt dat het bombarderen juist verhevigd wordt is er geen journalist meer te vinden om op deze "tegenstrijdigheid" te wijzen. Ook @DJMoskou (David Jan Godfroid) niet.

English Summary: It is more than a week ago that Poroshenko spoke a bout a possible cease-fire within a week. In the night between Saturday 14 and Sunday 15 June 2014, 3 local people killed, several others injured, 27 houses dammaged, as a result of heavy artillery shelling by the Ukranian army on a little village. Poroshenko's "cease-fire" present to peacefull Amrosievka.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten