zondag 8 juni 2014

Oekraiens leger voert Massale Aanvallen uit op Semenovka en Artemov (Omgeving Slavyansk)

Het gevecht bij Artemovsk heeft plaatsgevonden met doden en gewonden als gevolg. "Het is het garnizoen van Artemsk gelukt de aanval van de Natsguardia af te slaan", aldus de leiding van het verzet. Volgens voorlopige berichten zijn er 3 personen overleden aan beide kanten. Nog een persoon is zwaar gewond geraakt. Artemovsk ligt op 65 kilometer van Slavyansk, de regio-hoofdstad..


Het Oekraiense leger heeft massale artillerieaanvallen hervat op het dorp Semenovk, onder Slavyansk met zware wapens. Volgens melding van een vertegenwoordiger van het volksverzet aan een correspondent van ITAR-TASS worden er bij de beschieting straalsystemen met salvovuur (hagel) gebruikt.
Als resultaat van de beschieting van Slavyansk zaterdagavond is er brand ontstaan in de lakfabriekshal van de "Betonmash" fabriek. Verder zijn er volgens het verzet 2 projectielen gevallen op een gebouw van NII hoge druk en op een autowasserij.

Er zijn momenteel "ernstige problemen met de drinkwatervoerziening" in de stad (Slavyansk). De watertoevoer is nog niet hersteld, en er is slechts water bij degenen die een voorraad hebben aangelegd of een waterput hebben. Aldus een verzetsstrijder die er aan toevoegt dat ook electriciteit in een groot deel van de stad niet aanwezig is. Bij het donker worden gebruikt het leger lichtgevende raketten.

BRONNEN:

http://news.mail.ru/politics/18479539/?frommail=1

http://news.mail.ru/politics/18479350/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten