zondag 15 juni 2014

UDATE. Oekraiens Transportvliegtuig neergehaald, 49 militairen omgekomen; mogelijk door eigen leger.

In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni is een Oekraiens transportvliegtuig Il-76 met militairen en materieel neergehaald door verzetstroepen, vlak voor de landing op het vliegveld van Lugansk. 49 Militairen van het Oekraiense leger zijn daarbij om het leven gekomen.

UPDATE: Er zijn toch wat vraagtekens bij het neergehaalde, neergestorte Oekraiense vliegtuig gisteren bij Lugansk. Het volksverzet meldt nu in ieder geval dat ze er vanuit gaan dat zij het niet gedaan hebben. Het vuren zou gekomen zijn van vliegveldzijde naar het vliegtuig en daar zou het onmogelijk geweest zijn om te komen voor het verzet. De theorie zou zijn dat Lvov troepen het vliegtuig met Dnepr troepen er niet bij zou willen hebben. Bron van dit verhaal is HIER. Het is wel in het Russisch.

Er was die nacht een eerder vliegtuig wel normaal geland op Lugansk; een derde vliegtuig wat eveneens onderweg was naar Lugansk heeft rechtsomkeer gemaakt. Meer info op RT, HIER.

3 opmerkingen:

  1. Heb je nog andere filmpjes over het neerschieten van dit vliegtuig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Wouter, nee, de beelden op 00:28 seconden in het tweede filmpje is waar we het mee moeten doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zag net op facebook foto's van seperatisten in Lugansk, bewapend met Poolse PZR Grom schouder gelanceerde luchtafweerraketten, volgens degene die de foto's geplaatst heeft is het vliegtuig zowel door luchtafweer geschut als bovengenoemde raketten onder vuur zijn genomen. Luchtafweergeschut is zeer waarschijnlijk een ZSU 23- 2

    BeantwoordenVerwijderen