donderdag 19 juni 2014

Misleidings-Journaal van NOS en David Jan Godfroid weer op Dreef

(English summary below) Daar zijn we weer, met ons nu bijna dagelijkse, "David Jan Godfroid Misleidings alert". Hieronder ziet u het Oekraïene Teletekstbericht van vandaag donderdag 19 juni 2014.
Daarnaast was er in het Radio 1 journaal van 18.00 uur ook "aandacht" aan Oekraïene in DIT fragment, tussen 2:35 en 3:40. We schrijven deze minuut even voor u uit in een compleet transcript en geven daarbij gelijk de misleidings analyse:

IN HET OOSTEN VAN OEKRAïENE ZIJN OPNIEUW ZWARE GEVECHTEN UITGEBROKEN TUSSEN HET LEGER EN SEPERATISTISCHE OPSTANDELINGEN

Hier geeft de NOS de indruk dat er 1) een tijdje rust was en het nu opeens weer opgelaaid is; feit is dat Slavyansk eergisteren, gisteren, vandaag en morgen, gebomardeerd wordt door het Oekraïense leger. 2) De NOS wekt de indruk dat het in Slavyansk om een strijd gaat; dat is het echter niet. Het leger vuurt met relatief lange afstands artillerie op de stad. Het verzet kan weinig anders dan zich schuil houden. Zij kunnen pas wat als het leger de stad in trekt en binnen hun schietafstand komt. Maar dat is nu nog niet het geval. Daarbij is belangrijk te vermelden dat het leger op alles en iedereen schiet, met name ook heel duidelijk woon- en bedrijfsgebouwen (Meer info daarover, HIER). Maar ook Kerken, begraafplaatsen, ziekenhuizen en een geboortekliniek zijn al getroffen met vele burgerslachtoffers als gevolg. Sergei Glazjev spreekt over het bewust vernietigen van Donbass en genocide. Dat dekt de lading meer dan spreken van "een strijd"

Het leger zegt dat het bij de gevechten tanks en artillerie gebruikt.

Dit is een typisch voorbeeld van 1) Mist creëren, en, 2) Het leger van Oekraïene een status van betrouwbare informatiebron geven.

Slavyansk onder voortdurend bombardement van het Oekraïense leger (red. bijschift bij de foto van vandaag)
NOS doet nu net alsof ze zelf niet precies weten of er tanks en artillerie gebruikt wordt, maar "Het leger" zegt het, dus waarschijnlijk wel.... even een fotootje van vandaag, en oordeel zelf, wordt hier met klapperpistooltjes gespeeld of lijkt het erop dat hier met pittige artilerie en tanks gewerkt wordt? Hebben we daar nog verklaringen van "het leger" voor nodig?

De gevechten volgen kort na een voorstel van de Oekraïense president Poroshenko voor een staakt het vuren.

Hoeveel propaganda wil je in één zin hebben? De bombardementen op Slavyansk gaan dag in dag uit door. Het zijn geen eens gevechten. Dat is één. Een verband leggen tussen het "voorstel" en de bombardementen is dus net zo iets als zeggen "kort na Poroshenko's voorstel kwam de zon op".

Zo'n wapenstilstand zou een eerste stap moeten zijn op weg naar vrede. Maar de pro-russische separatisten lijken er niets van te willen weten.

Het voorstel van Poroshenko komt erop neer dat de verzetsstrijders hun wapens mogen inleveren en zich mogen overgeven. En als ze braaf geweest zijn zal hun straf "mild" zijn. Kun je zo'n "voorstel" met droge ogen serieus nemen? NOS blijkbaar wel. En heel subtiel zet NOS de afwijzing van de separatisten ook nog even na de "eerste stap op weg naar vrede". Wat is hier de bedoeling? De forens die om 18.00 uur in de auto op weg naar huis is, moet in zijn vermoeide hersenen ingeprent krijgen: "Separatisten willen geen vrede". Dat de waarheid juist is dat de "separatisten" juist vrede willen, zoals Elena uit Slavyansk duidelijk beargumenteert, krijgt u bij NOS zeker niet te horen.

Vrouwelijke inwoner van Slavyansk, Elena, kan het onrecht en verderf niet meer aanzien en pakt de wapens op. ELENA WARNS MID-JUNE 2014 FOR SHOOTING OF CIVILIAN PLANE, DUE TO UKRAINIAN WARPLANE FLYING IN THEIR SLIPSTREAM.(English subtitles)

En dan komt propagandi.., "correspondent" David Jan Godfroid, vanuit zijn comfortroom in Moskou, in de uitzending...

Slavyansk is een belangrijk centrum van ehh, van eehh, ehh, de opstandelingen, ehhm, het ligt niet heel erg ver van de grens van eehhh, Rusland vandaan en daar komt heeel veeel vandaan: wapens, materieel, manschappen en wellicht dat eehh, dat ze die aanvoer willen onderbreken.

Google maar op "Slavyansk" en dan ziet u dat het in Donbass juist het verst van de grens met Rusland ligt. Als het je gaat om de grens dan moet je in de buurt van Lugansk zijn. In ieder geval niet in Slavyansk. Slavyansk is wel een kruispunt van gasleidingen. Maar goed, Godfroid mag weer wijzen op Rusland die "onomstotelijk" leverancier is van alles wat slecht is, en zodoende weer "fijntjes" legitimiteit geven aan en begrip kweken voor de onophoudelijke bombardementen. Met deze bijdrage is Godfroid's rol in dit nieuwsbericht alweer uitgespeeld en gaat de nieuwslezer met zijn mooie diepe stem verder..

NAVO-chef Rasmussen zei vandaag dat Rusland zijn troepenmacht aan de grens met Oekraïene weer uitbreidt. Hij spreekt van een betreurenswaardige stap terug. Bij de strijd in Oost Oekraïene zijn volgens de VN meer dan 350 mensen omgekomen, de meeste burgers.

Het is even knap als verderfelijk hoe de Nederlandse staatsomroep de propaganda-oorlog voert. Rasmussen komt aan het woord. Hij heeft zijn baan trouwens te danken mede aan een actie waarbij hij een gesprek onder 4 ogen met Putin had. Hij had toen in het geniep het gesprek opgenomen en het laten publiceren. Kort daarna werd hij Navo-baas. Maar hij heeft een paar Russische tanks rond de grens gezien, en dat vindt hij "betreurenswaardig" en "een stap terug". Dus niet alle doden en slachtoffers van de rücksichtlose bombardementen, dus tanks en artillerie die echte doden veroorzaken, maar tanks die aan de andere kant van de grens staan en niets doen, die vindt meneer, en de NOS het nieuwswaardige probleem. En daarna direct de VN met 350 mensen omgekomen. Dus wederom het tekstuele verband tussen Russische tanks en 350 mensen omgekomen, meest burgers. Terwijl er geen tank, geen adviseur, en geen soldaat van het Russische leger ook maar een dode op het geweten heeft. Dat het daarentegen aan Oekraïense kant krioelt van de CIA adviseurs, dat Poroshenko van hen oorlog moet voeren, en dat de transportvliegtuigen van het Amerikaanse leger regelmatig landen op Kiev, en echt niet alleen met kan-en-klaar-maaltijden, daarover bij NOS en GODFROID natuurlijk geen woord. Nee, het gaat bij NOS om het verband Doden en Rusland.

Gewone mensen in Slavyansk getroffen door de bommen en op de vlucht, met dank aan USA-backed Poroshenko. (English subtitles)

Slavyansk was een prachtige stad, met 140.000 inwoners. De helft is inmiddels al vertrokken.

ENGLISH SUMMARY

Dutch State-broadcast company NOS and David Jan Godfroid continue their one-sided reporting of the tragedy in Ukraine, and in Slavyansk today in particular. In subtle word constructions Russia is connected with 350 people died, of which many harmless civilians, and the separatists are linked to rejection of peace. The fake ceasefire offer of Poroshenko is being presented as a serious peaceplan. The continuous heavy bombing of Slavyansk, factually the Kiev regime is levelling Slavyansk, is neglected and converted in "heavy fighting", just like we have seen in Odessa, where the goal-oriented killing by government supported nationalist groups of harmless pro-federalisation people was also summarised as "died in combat". There is NOT a single word on Dutch radio or TV that is not completely controlled and well thought of. In this Ukraine conflict this is so obvious and DAVID JAN GODFROID, from his comfortable residence in Moscow, collaborates in a very prominent way.

9 opmerkingen:

 1. Bedankt voor juiste berichtgevingen. Mijn trots, dat ik bij beschaafde land hoor door liggende overheid en media is ontnomen. In Europa woekert de oorlog tegen fascisme! Mensen, wakker worden! EU is gewetenloos bezig met expansie naar het Oosten. EU is de agressor! EU steunt de moordenaars, wij, dus! Van Rusland is vijand gemaakt om agressie te motiveren. Laten ons niet misleiden, mensen. Geen van de wereld oorlogen zijn door Rusland ontbonden! Russen hebben ons van fascisme bevrijd. Nazi's van Oekraïne zijn het schepsel van Amerika en EU. Stop Brussel! Weg met EU voor dat wij en onze kinderen in totalitaire staat belanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slavyansk is een belangrijk centrum van ehh, van eehh, ehh, een belangrijk gebied met schaliegas... De Oekraïne heeft een van de grootste voorraden schaliegas in Europa, schrijft de NOS op 6 maart 2014. Shell sloot in januari 2013 een contract met de Oekraïne. De Amerikaanse energiereus Chevron sloot zo'n contact in november 2013 voor schaliegaswinning in West-Oekraïne. In de verwoestende strijd om het behoud van de eenheid van de Oekraïne spelen dus misschien ook heel andere belangen mee... Ondertussen blijven er dagelijk burgerslachtoffers vallen in Slavjansk en omliggende steden en dorpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is link naar russische programma Masken-show: wie regeert Oekraïene- het bewijs dat aan de macht in Kiev mensen met crimineel verleden staan. https://www.youtube.com/watch?v=jfZA_39wvLo;
  Deze link naar oekraïense uitzending met britse journalist, die de waarheid vertelt over verdedigers van Slaviansk. Het is duidelijk te vernemen dat de opponenten niet blij zijn met de informatie die officiele propaganda van Kiev tegen spreekt:
  https://www.youtube.com/watch?v=3X7WHnc7o_c
  Analyse van Robert Steiner: https://www.youtube.com/watch?v=5K3tDVM0lxw
  Er zijn mensen, die oorlog willen. Die zitten achter de schermen en hebben plannen niet allen voor Russen. Europese volken worden ook niet gespaard als deze plannen tot uitvoering komen. Echte macht is in de handen van doorgedraaide assos. Het bewijs - de uitbreiding van NAVO. Russische bedreiging is een schijngrond om te bewapenen met de toestemming van de volk. Alles is juist andersom: Rusland moet sneuvelen want russen hebben pech- zij hebben fossiele stoffen die zijn gebruik voor de welvaart van Russische mensen in de plaats van haaien-multinationals die echte macht hebben in America en EU.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Humor, jullie doen precies hetzelfde als jullie de media verwijten. Waar 2 vechten, zijn twee schuldig en de Russen hebben de oorlog geïnitieerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat David Jan Godfroid hier ook aanwezig is.

   Verwijderen
 6. Julie weten dat de retoriek die jullie (en de separatisten) gebruiken regelrecht uit de geschiedenisboeken komt? Dezelfde retoriek gebruikte de Sovjet Unie namelijk in WOII... Waar J. Stalin ook aardig zijn best heeft gedaan om Hitler naar de kroon te steken met misdaden tegen de eigen bevolking.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De duivel blijft bezig... https://www.youtube.com/watch?v=05l4ZAMNS-U

  BeantwoordenVerwijderen