vrijdag 27 juni 2014

Update Oekraïene nieuws 26-6-2014 & Strelkov Briefing

UPDATE EXTRA: STRELKOV (Militair leider Verzet) MILITIA BRIEFING HIER

Zeer verontrustend nieuws is dat Rasmussen en NATO van de ministers van de lidstaten groen licht gekregen hebben om fondsen te openen van waaruit landen als Oekraïene gefinancierd kunnen worden en ondersteund kunnen worden met manschappen en materieel. Dat betekent dat ook de Nederlandse regering dus een Fascistisch regime extra militair gaat helpen om nog effectiever zijn eigen bevolking te kunnen beschieten met tanks, raketten, straaljagers, GRAD installaties en fosforbommen. Een hardere klap in het gezicht van de mensen die lijden onder dit regime en de nabestaanden van allen die al overleden zijn, bestaat er niet.

NAVO hoofdkwartier in Brussel. DE SS is duidelijk herkenbaar.
Dus in plaats van dit Kievse regime tot de orde te roepen wordt er een fonds voor ze geopend... Over enkele uren loopt het staakt het vuren af in Donbass. Putin heeft er nog alles aan gedaan om dit verlengd te krijgen. Merkel deed mee met zijn oproep daartoe. Maar anderzijds gaan de voorbereidingen van het Oekraïense leger, gesteund dus door EU, USA en NATO gewoon door en hangen Rusland weer nieuwe sancties boven het hoofd.

Vier OVSE medewerkers zijn vandaag vrijgelaten in Donetsk. Ze zijn een maand vastgehouden door de Opoltjentse (de zelfverdedigers). Volgens de Premier van de Donetsk Republiek zullen de andere 4 OVSE medewerkers ook spoedig vrij komen. Vanuit het ANNA nieuws volgende berichten:

1. Slavyansk is 25 juni weer gebombardeerd (door het Oekraïense leger (voor alle duidelijkheid)) zowel tijdens de dag als tijdens de nacht. 16 Vreedzame burgers zijn daarbij zwaar gewond geraakt.

2. Het vliegveld van Kramatorsk is gebombardeerd door het Oekraïense leger.

3. In de buurt van Slavyansk is een colonne van 30 stuks militar materieel en voertuigen gesignaleerd, waaronder 12 GRAD installaties (dat zijn multiple raketwerpers), één pantservoertuig en 15 vrachtwagens.

4. Het Rode Kruis heeft DPR (de Donetsk People's Republic) als officiële partij erkend, wat de weg vrijmaakt voor betere zorg voor gewonden en gevangenen.

5. Vandaag was de eerste sessie van het Parlement van de Unie van Lugansk en Donetsk. Tot voorzitter is unaniem gekozen Oleg Tsarev.

6. ANNA-news streamer Vlad Aleksandrovitsj is ontvoerd in Mariopel, mogelijk door de Nationale Garde. Volgens zijn moeder is er al een etmaal geen bericht meer van Vlad. Vlad had -onder andere- belangrijk material gemaakt van de tankinval in Mariopel 9 mei.

De 10 maanden oude baby waar we eerder over bericht hadden, slachtoffer van de Oekraïense 'staakt-het-vuren bombardementen', is donderdag begraven. Het jongetje, Igor Aleksandrov werd geraakt door scherven.

Als je wil zien hoe de Verenigde Naties zich in bochten moet wringen om recht te praten wat krom is in Oekraïene, kijk dan onderstaande filmpje.

HIER een interessant verslag van een Oekraïense journalist die in Lugansk geweest was en anders dan verwacht, de mensen en de Opoltjentse daar goed begreep en vaststelde dat Kiev het probleem is.

If you don't read the newspaper you are uninformed, if you do read the newspaper you are misinformed. Mark Twain

...En als je Blikopnosjournaal volgt blijf je toch nog een beetje bij...

1 opmerking: