zondag 25 januari 2015

OLAF KOENS "IK WORD MET DE DOOD BEDREIGD"

ENGLISH SUMMARY BELOW

* Zeer opmerkelijk interview met Olaf Koens

* Vreemd antwoord van Olaf Koens na vraag over het onschuldige oorlogsslachtoffer, de 8-jarige jongen Vanya.

* Heel Rusland kent Vanya, maar RTL-Rusland correspondent Koens niet.

* Koens claimt CONTINU met de dood bedreigd te worden

* DOODSBEDREIGINGEN vanuit de hele wereld

* Bellangrijkste verandering bij Koens: HIJ GEEFT TEGENWOORDIG AAN BEDELAARS

* Koens werkt NIET voor de CIA.

* De journalist van het jaar hoopt op een nieuwe standplaats waar het warmer is.

* Niet van het leed van Vanya raakt Koens in de stress, maar van het feit dat er mensen zijn die het lef hebben de sterreporter op het verhaal attent te maken.


In een zeer opmerkelijk interview van Filemon Wesselink met Olaf Koens in de nacht van zaterdag op zondag 25 Januari 2015 wenste Olaf Koens niet te spreken over Vanya. Eerder deze maand berichtten wij (HIER) over de 8-jarige jongen die zijn jongere broertje kwijtraakte, alsmede zijn stiefvader, bij een raketaanval van het Oekraïense leger. Daarbij verloor Vanya eveneens twee benen, een arm en mogelijk zijn zicht.

De door collega's tot journalist van het jaar gekozen Koens was te gast bij Filemon Wesselink in het nachtprogramma, de Overnachting op NPO Radio 1. Omdat wij in de Nederlandse media, in tegenstelling to buitenlandse media, nog niks over het indrukwekkende verhaal van Vanya gezien hadden, besloot Blik het programma de foto van Vanya te tweeten met de volgende tekst erbij:

De tweet van Blik:

@DeOvernachting Filemon vraag @obk eens over #Vanya die moeder en broertje kwijtraakte door raket #Oekraine


Koens behandelt in zijn antwoord alles en iedereen behalve Vanya

Koens leek weer geirriteerd en raakte van zijn apropos. Stotterend en hakkelend, bij tijd en wijlen naar adem happend, worstelde hij zich door het staartje van het programma. Hij kwam met een verhaal dat zwenkte van een college over de vijand van de vijand is je vriend, tot 9/11, en van complottheorieën tot doodsbedreigingen en lidmaatschap van de CIA. En dat op een hele eenvoudige vraag. En natuurlijk ontbrak ook Putin niet in het antwoord. Tussen neus en lippen verklaart de sterreporter het kind nog even dood. Wij hadden al eerder de indruk dat Koens met de burgerdoden en het menselijk leed niet veel op had in DIT interview eerder deze week. Als Filemon hem erop wijst (scherp) dat het kind in een hospitaalbed ligt en dus niet dood is, lijkt de irritatie nog verder op te lopen. En dan wordt het nog opmerkelijker, niet Vanya is het slachtoffer maar Koens zelf. Hij wordt, naar eigen zeggen, continue met de dood bedreigd. Van Amerika tot Belgie en van Nederland tot Oekraïne, van over de hele wereld stromen de doodsbedreigingen bij Koens binnen. Koens wordt, om de dag, door 2-3 mensen met de dood bedreigd. Het gehele interview is HIER terug te luistreren. Het Blikgedeelte begint bij 53:00. Dat gedeelte hebben we ook hieronder integraal uitgeschreven.

Transscript

Filemon Wesselink: Jij bent een verwoed twitteraar, er komt nu een tweetje binnen van iemand (Blik), die wilde ik je toch even voorlezen:

"Vraag hem ook eens over Vanya die moeder en broertje kwijtraakte door raket"

Olaf Koens (haalt diep adem): Ja, dan krijg je altijd een foto van een dood kind, ehhhh, ... Er is iets bijzonders aan de hand in Nederland, ehhhm, en dat is, dat heeft te maken met, ehhmm, ehhmm, ehhmmm, met een bekend principe en dat is dat de vijand van de vijand is jouw vriend.

Filemon Wesseling: De vijand van jouw vijand is jouw vriend?

Olaf Koens: Ja, precies. Dus, ja ehh, er zijn mensen, heel veel mensen in Nederland hebben überhaupt een hekel aan de politiek, of vooral aan de Europese Unie, ehhhhm, en die zien dat Vladimir Putin ook een hekel heeft aan de Europese Unie en die zien daar een soort van valse vriend in. Ehhm, en eeeeeh, ja dat zijn mensen die ehh, die niet geloven in, in, in, wat de Main Stream Media vertelt, vaak zijn het complotdenkers, ehhm ik weet niet hoeveel mensen het zijn, het zijn er best wel veel, misschien 5-10% ehh, van de samenleving. Veel van die mensen geloven ook niet dat, dat ehh, die denken dat 9/11 door de Amerikanen zelf in scene is gezet en zo. Eehhm, de man, of de man of vrouw die dit bericht heeft gestuurd, ehh, ehhh, ja die, die ziet wel meer complit, complottheorieën hierin. Ehhhm...

Filemon Wesselink: Dat had ik er nog niet eens uit gefilterd in eerste instantie.

Olaf Koens: Ja, ik wel omdat...

Filemon Wesselink: Het is een complot?

Olaf Koens: Nou nee. Ik, ik filter het er zo uit. Ik krijg aan de lopende band doodsbedreigingen binnen.

Filemon Wesselink: Niet!?

Olaf Koens: Ja. Ehh, continue. Per dag ehh, om de daag, dag, een stuk of 2, 3 of zo.

Filemon Wesselink: Want?

Olaf Koens (diepe zucht): Want mensen zeggen, "Je bent een CIA-agent, want je werkt voor, voor..."

Filemon Wesselink: Nederlanders?

Olaf Koens: Ja. Nederlanders, Russen, Oekraïeners, noem het maar op. Amerikanen, ze komen overal vandaan, Belgen ook. Dit is uiteindelijk ook enerzijds een conflict tussen Rusland en het Westen en heel veel mensen, ook in het Westen die vinden dat we daar zelf schuldig aan zijn, en dat Rusland daar niet veel mee te maken heeft. En die zien een soort valse vriend in Vladimir Putin. Ehhm en eh, wat je heel erg ziet in Rusland is dat er een soort hysterie is tegen westerse journalisten want die liegen allemaal en die werken allemaal voor de CIA etcetera, etcetera. Ehm,nou goed, dat heeft heel erg zijn weerslag online ook.

Filemon Wesselink: Dat je bedreigd wordt in Oekraïne of in Marioepel of door Russen omdat daar de persvrijheid niet normaal is, dat is tot daar aan toe, maar door Nederlanders?

Olaf Koens: Ja. Dat gebeurt. Dat gebeurt. Maar...

Filemon Wesselink: Dat is wel wrang?!

Olaf Koens: Het is wrang, maar ik heb er langzaam vrede mee gesloten dat, dat een deel van van ehh, een klein deel van, van ehh, ook, ook Nederlanders, ehh

Filemon Wesselink: Je hebt er vrede mee gesloten dat je af en toe met de dood bedreigd wordt?!

Olaf Koens: Ja.

Filemon Wesselink: Door Nederlanders?

Olaf Koens: Ja. Online.

Filemon Wesselink: In Rusland?

Olaf Koens: Het is wel online. Laten we het zo houden. Gelukkig, ehh, ehhm, maar ja, dat gebeurt en kijk ehh, veel mensen zeggen, "je bent niet objectief of je luistert niet goed of dit of dat." Dat is dus.. Ik doe mijn werk naar eer en geweten, ik werk echt niet voor de CIA. Ehhhm. Het is oorlog en er vallen aan, aan beide kanten slachtoffers. Ehh, ik heb altijd gezegd een oorlog is niet een kwestie van goed en fout, maar van fout en fout, ehhh.

Filemon Wesselink: Waar gaat dit dan specifiek over?

Olaf Koens: Ehhh...

Filemon Wesselink: Dat weet je niet precies?

Olaf Koens: Dat weet ik niet precies! Maar ik moet zeggen dat mensen die me foto's van dooie kinderen sturen daar ehh, daar kan ik überhaupt niet zoveel mee.

Filemon Wesselink: Nee. Ik dacht het kind was in een ziekenhuisbed.

Olaf Koens: Ja, maar.

Filemon Wesselink: Doet er niet toe. Dat had je van te voren toen je filosofie studeerde en misschien dacht aan de journalistiek niet bedacht?

Olaf Koens (Ademt diep in):

Filemon Wesselink: Dat je uiteindelijk ook als partij wordt gezien.

Olaf Koens: Ja. Eeeehhh. Nee.

Filemon Wesselink: Ben je veranderd door het hele werk?

Olaf Koens (Ademt weer diep in):

Filemon Wesselink: Harder, killer geworden misschien?

Olaf Koens: Nee. Niet echt

Filemon Wesselink: Beetje amateurpsychologie, zeg ik er gelijk bij hoor.

Olaf Koens (moet ingehouden lachen): Nee, ik denk niet dat ik echt..., nou, ehh, ja, ik ben wat zachter geworden. Ik ben wat zachter geworden. Ik, ik gaf vroeger nooit iets aan bedelaars of zo. Of mensen die om geld vragen of zo. Dat doe ik tegenwoordig wel.

Filemon Wesselink: Hoe komt dat denk je?

Olaf Koens: Weet ik niet. Omdat je heel veel ellende ziet, dat je misschien toch af en toe een beetje, eehhh, een beetje wilt helpen.

Filemon Wesselink: En je hebt een kind.

Olaf Koens: Je hebt een kind, dat maakt je ook gek genoeg niet voorzichtiger. Ehh, ik dacht vroeger altijd van, "nou, dan word ik vader, en dan zal ik wel helemaal nooit meer de deur uit deurven". maar er zit ook soms een vreemd gevoel in van "Mwah", weet je, ik heb al een dochter, dus ehh, voor de rest kan er niet meer zoveel mis gaan.

Filemon Wesselink: Nee

Olaf Koens (Vergenoegd grinnikend):

Filemon Wesselink: Wat doe je eigenlijk in Nederland?

Olaf Koens (Diepe zucht):
Ehhh. Ik was even hier om gewoon eens even te praten, met redacties, eh, om even te kijken wat er in nederland weer allemaal gebeurt. Ik wilde een hoop kaas kopen. Dat hebben we niet meer in Rusland, wegens de boycot, maar goed. Ik ga niet terug naar Moskou, maar terug naar Oekraïne. Ehhm, ja gewoon heel even een paar dagen uitpuffen, ehh, gewoon in een café zitten in Amsterdam, vrienden opzoeken. Bijkomen.

Filemon Wesselink: Wil je wel in Rusland blijven werken?

Olaf Koens: Voorlopig wel.

Filemon Wesselink: Ja?

Olaf Koens: Ja. Het is niet iets wat ik eeuwig wil blijven doen. Ehh, en ehh, en zeker nu, het is daar echt heel erg veranderd allemaal. Ehhm, het is heel erg ehh, ehh, het is een stuk moeilijker geworden, lastiger geworden. Ehh, het is een stuk vijandiger geworden. Ehhm.

Filemon Wesselink: Daardoor heeft het wel meer nieuwswaarde. Is het relevanter wat je doet.

Olaf Koens: Klopt. Maar daardoor is het ook een plek waarvan ik bijvoorbeeld niet wil dat mijn dochtertje er op zou groeien. Dus ehh, nou, ik ga nog lang niet weg, maar, maar, ik blijf ook niet eeuwig.

Filemon Wesselink: En de volgende stop wordt dat dan een ander buitenland?

Olaf Koens: Ik denk dat het een ander buitenland wordt. En ik hoop dat het, dat het wat warmer wordt.

Filemon Wesselink: Laten we daar op proosten. En succes daar.

Olaf Koens: Jij ook.

******************************************************************************

ENGLISH SUMMARY

* VERRY REMARKABLE INTERVIEW WITH OLAF KOENS

* Utterly strange answer Olaf Koens after simple question about the handicapped 8-year old innocent warvictim Vanya.

* KOENS CLAIMS TO BE RECEIVING DEATH THREATS CONTINUOUSLY

* Deaththreads from all over the globe

* Most important change within Koens: He gives money to beggers nowadays

* Koens is NOT a CIA-agent.

* The best journalist of the year hopes to go working in a warmer country.


* Not the faith of Vanya has an impact on the starreporter, but the people bothering him with the info on Vanya, are not his cup of tea.


In a remarkable interview of Filemon Wesselink with Olaf Koens in the night from Saturday to Sunday 25 January 2015 the starreporter refused to talk about Vanya. Earlier this month we reported (HERE) about the 8-year old boy, being hit by a Ukrainian army rocket near Donetsk, losing his younger brother and his steph-father. Vanya also lost his two legs, an arm, and maybe his eye-sight.

Koens was voted by his colleagues Journalist of the Year 2014. He was guest in Filemon Wesselink's State Radio night show, de Overnachting at NPO Radio 1. Because of the fact that different from foreign media, in Holland we had not seen anything regarding the impressive story, Blik op NOSjournaal decided to tweet Vanya's foto with following text:

The Tweet:

@DeOvernachting Filemon plse ask @obk about #Vanya having lost mother and brother by rocket #Ukraine


In his answer Koens touches all subjects, except Vanya

Koens seemed irritated again . He started to talk with ehh's and difficulty, sometimes grasping a breath. He struggled himself through this last piece of the programme. He arrived with a story going from a lecture that the enemy of your enemy is your friend, to 9/11; from conspiracy theories till death-threads and membership of the CIA. And of course, also Putin was mentionned. In between lines he even assumed Vanya dead. When the host explains that the child is not dead, irritations with the starreporter seem to increase. And then the talk gets a surprising turn. Not Vanya is the victim. The victim is Koens himself. He is being threatened by death, continuously, according to Koens himself. From America to Belgium, from Holland to Ukraine, the threats come in from all over the world. Every second day Koens is being threatened by death by some 2-3 people. according to Koens. All of Russia knows about the dramatic case of Vanya, but Dutch RTL Moscow correspondent Koens, doesn't... The full interview, in Dutch can be foundHERE.

83 opmerkingen:

 1. Goed werk Blik. Weer een journalist geconfronteerd en hierdoor in verwarring gebracht.

  Trouwens, Ja Olaf Koens we denken inderdaad dat 9/11 door criminele elementen binnnen het militaire industriële complex is uitgevoerd. Laten ze eerst gebouw 7, die rond 5:20 op 9/11 zonder dat er een vliegtuig in vloog in vrije valsnelheid in zijn eigen footprint naar beneden kwam, maar eens onderzoeken. Naast die andere 10 tallen smoking guns.
  p.s.We willen ook graag die 28 pagina's lezen die uit het 9/11 rapport zijn gelaten waaruit de medeplichtigheid van saoedi arabië en waarschijnlijk zelfs de medeplichtigheid van het bejubelde saoedische koningshuis zou blijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat je niet lukken om niet te lachen.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/king-abdullah-un-secretarygeneral-praises-saudi-arabias-remarkable-progress-under-rule-10000208.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Karsny partizan bevrijd door verzet
  https://www.youtube.com/watch?v=ph3KKRV8Ze4

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, heel goed bezig, Blik. Heel leuk als zo'n tweet leidt tot een vraag in een uitzending.

  Ik heb nog een vraagje voor Olaf Koen, want ik ben namelijk ook zo'n conspiracy hoedje.
  In twee of 3 bekende terreur aanvallen liet de dader zijn ID kaart achter. ( 1 ID kaart, 1 paspoort en ik meen nog eens een rugzak met naam) . Ik schat dat dit dus in 20% van de gevallen gebeurde. ( 10 tot 15 grote terreurdaden)

  Ik heb in het CBS gekeken en gegoogled: Van de 500.000 woning inbraken die we hier sinds 2007 hebben gehad, bleef in 3 gevallen de ID kaart van de inbreker liggen.
  Het percentage kan ik niet uitrekenen, maar als het ook 20% zou zijn, dan zou de ID kaart in 100.000 gevallen moeten zijn vergeten, niet in 3 gevallen.
  Door deze vraag te stellen ben ik nu een irrationele conspiracy adept volgens Koens..

  Over deze Koning Abdullah: Hij financierde terreur op mede moslims. Heeft met hulp van Israel en de Neocons de hel op aarde geschapen in het Midden Oosten.Om maar één aspect van zijn criminaliteit te benoemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier kan ik maar 1 mening over hebben: die Olaf is een grote lafaard,, wel zien wat er gebeurd maar zich houden aan de opgelegde regeltjes van bovenaf en oppervlakkig blijven, tenminste als het zo uitkomt dat Kiev oorlogsmisdaden aan doet.
  Als dat niet zo is dan had hij voluit gepraat over de ellende die hij MOET gezien hebben. En als hij eerlijk is belicht hij beide kanten objectief.
  De vraag is eigenlijk: door wie word hij bedreigd??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. #Ukraine army is once again learning a very tough lesson. This is no joke. #Donetsk #Lugansk #cdnpoli
  https://twitter.com/denispushilin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het bankiers cartel heeft amerika in 1913 met de federal reserve act onzichtbaar overgenomen en na dat Kennedy werd vermoord hebben de bankiers hun puppets op de troon. Wall street belangen boven alle andere belangen. Ze kunnen geen raket motortjes meer maken en nu willen ze russische satelieten gebruiken voor 9/11 calls.
  http://rt.com/usa/225183-us-russia-glonass-911/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://www.reuters.com/article/2015/01/25/us-ukraine-crisis-obama-idUSKBN0KY0IN20150125
  Meer sancties. Zal wel weer Europa treffen. Hij is lekker bezig om europa naar zijn grootje te helpen.
  Volgevreten degeneré Hans van Baalen die ze loon toch wel belasting vrij krijgt zal wel onmiddelijk de nederlandse ondernemers op Rusland gaan treffen. Interesseert hem wat.
  Terwijl we van Barack - autocue- Obama weten dat sancties niets helpen. Hij heeft het zelf gezegd.
  Je ziet het aan Iran. Tegen de klippen in groeit de macht van Iran dag in dag uit. Wordt steeds maar groter. Sancties helpen geen r.k.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Blik en vrienden, en vijanden ( LGK en Mennie)

  We moeten altijd op zoek zijn naar de waarheid, dus deze uitspraak van Strelkov mogen we niet onvermeld laten:

  http://uatoday.tv/news/moscow-agent-strelkov-admits-russian-army-behind-crimean-referendum-404995.html

  Ik vond dit op : https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4046811478707691837&postID=5884388735102749613
  in een comment om 1.40 uur.

  Er wordt beweerd dat de Russen de Stemming op de krim zouden hebben gefaked.

  Dan schrijft de commenter: That's not how I read it. He said the vote to hold the referendum was instigated by the military. He didn't say anything about the referendum results being faked.

  Enkelen van U verstaan Russisch.
  Als Strelkov zegt: 'het krim parlement wilde geen referendum over wel of niet aansluiten bij Rusland, en wij militairen hebben die parlementsleden onder druk gezet om toch en referendum te houden' dan is dat wel niet helemaal democratisch ( een parlement onder druk zetten) maar anderzijds weer juist héél democratisch.

  Wilde Putin een dubbele bevestiging ( parlement èn volk) waarin Kosovo slechts één ( parlement) bevestiging van de 'wil van het volk' aanwwezig was?

  ---
  Leest iemand hier ;'Moon of Alabama' ?
  Toch de moeite waard.
  Zo meldde MOA dat in mariupol vorig jaar een stemming was waarbij de burgers in grote meerderheid kozen voor afscheiding van Ukraine: http://www.moonofalabama.org/2015/01/wondering-about-todays-mariupol-attack.html

  Verder op MOA: Israel wil Iran van de Map vegen: http://www.moonofalabama.org/2015/01/fox-news-says-israel-wants-to-wipe-iran-off-the-face-of-the-earth.html
  Dat is weer eens een ander geluid...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vijand? Als je maar niet begint te schieten!

   Had je dat nou echt niet aan zien komen dat er op de Krim iets oneerlijks is gebeurd?

   Ze hebben bv Tatars geen stembiljet gegeven omdat die geen goede geschiedenis hebben met Rusland.
   https://www.youtube.com/watch?v=L1v_lu6qcyk

   Kijk ook even aan het einde van het filmpje naar de election observers.
   Veel pro-Russische neo-nazi's, hebben natuurlijk geen soldaten gezien op de Krim.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Mateusz_Piskorski

   Veel dezelfde als bij de verkiezingen in Donbass.
   http://www.interpretermag.com/fake-monitors-observe-fake-elections-in-the-donbass/

   Gezellige banden met Alexandr Dugin, zoals Manuel Ochsenreiter.
   http://manuelochsenreiter.com/blog/

   Begint er al een belletje te rinkelen?

   Verwijderen
  2. Niet netjes Jan, mennie en LGK zijn geen vijanden maar tegenstanders in een discussie en dat is een groot verschil.

   Verwijderen
  3. Matt,
   mijn bronnen staan er steeds bij: de links.

   De term 'vijanden' was half schertsend bedoeld. Maar de term opponenten zijn ze niet waardig. Ze proberen heel vaak de zaak te belazeren.
   Bekijk de video over de Krim -referendum die mennie geeft.
   Twaalf minuten lang zie je dat alle Russen pro Rusland zullen stemmen. Overal hoor je dat de leiders van de Tataren hun volk oproepen om niet te gaan stemmen. Enkele Tataren vertellen ook dat ze niet willen stemmen omdat ze liever bij Ukraine blijven. ( Ze zijn een kleine minderheid en weten dat ze geen kans maken, dus is hetbeter om de stemming te boycotten zodat je iets van de legitimiteit af knabbelt, Ik begrijp dat.)
   Een jonge vrachtwagenchauffeur beweert dat hij geenstembiljet heeft ontvangen. Die éne man, die vertegenwoordigt de waarheid voor Mennie. Dàt is voor hem de reden om te zeggen dathet referendum ongeldig was.

   Datis geen opponent. Dat is een ondermaatse vijand.

   Zelf been ik op zoek naar de waarheid. Dus als Strelkov iets beweert dat mijn standpunt zou kunnen ondergraven ( en Mennie kan steunen) dan meld ik dat hier.
   Dat is eervol gedrag. Ik gedraag me correct. mennie reageert met een leugen.

   Zo liggen de zaken volgens mij.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Jan je beschuldigd mij van dingen die je zelf doet.
   Met welke leugen reageer ik? Je bevestigd eerst mijn bericht en dan noem je het een leugen?
   De jongen spreekt niet alleen voor zichzelf. Maar ik zeg niets over dat het referendum ongeldig was, ik zeg alleen dat het oneerlijk is gegaan.

   Verwijderen
  7. Belachelijke site dit, en Jan mag wel leugens verkondigen en andere mensen beschuldigen? Maar Kroelmans mag hier niks?
   Zoek even hier op "ongeldig" en vertel me waar ik dat zei?

   Verwijderen
  8. Mennie, hetzelfde verzoek aan jou, als aan Cruel, we gaan er niet uitkomen, en je posts dragen te weinig bij aan de discussie hier. Verzoek je posts in de draad te doen bij Cruel, niet hier meer. Dank.

   Verwijderen
  9. Mennie,
   Van mij mag je hier wel blijven posten, maar Blik is de baas.
   Maar als ik Blik was ( en voldoende tijd had) , zou ik al jouw posts die blind doordrammen , verwijderen. En de posts met links die van belang zijn, zou ik hier wel laten staan. Zo zou je hopenlijk vanzelf een volwassen opponent kunnen worden.
   ---
   Je blijft Vice news als absolute bron promoten hier.
   De man is zo partijdig als wat, dat zien we allemaal.
   Maar hij moet ook zendtijd vullen, dus zien we dat de reportage van 12 minuten toch voor 8 minuten gevuld is met enthousiaste russen die blij zijn dat ze naar Rusland over gaan.
   https://www.youtube.com/watch?v=L1v_lu6qcyk

   De Tataren zijn daar niet blij mee. Fair enough. Hun leiders zeggen: we boycotten dat referendum. Fair enough. Word vaak gedaan door groepen die tevoren weten dat ze niet kunnen winnen. Ze tonen hun onvrede, en eigenlijk ook hun afkeer van democratie, maar vooruit.

   Dat één jongeman beweert dat hij niet eens een stembiljet heeft ontvangen, dat lijkt me nauwelijks relevant: het maakt helemaal niks uit voor de uitslag. Er is toch geen enkele Tataar die zal stemmen.
   Daarmee wordt de referendum niet minder geldig. Bovendien: we weten niet of de man de waarheid spreekt. Het is voor de Leiders van het referendum niet slim om de Tataren geen stembiljet te sturen, want dat kan alleen negatief publiciteit geven. Dus ik vermoed dat die jongen loog. Maar nogmaals: mijnheer Vice News struint de hele dag rond om negatief nieuws te vinden, en hij vindt slechts één jongen die iets beweert.

   En dàt is dan voldoende voor Mennie om heel negatief over dat referendum te doen.
   De verslaggever Ostrovsky interviewt een waarnemer. Die man zou ook partijdig zijn. Waarom? Omdat hij pro Putin is? Omdat hij zegt geen soldaten te hebben gezien? Heeft Vice dan onrechtmatigheden ontdekt ? Welke dan?

   Zelf zagen we op film wel soldaten,
   The gentle men in green, zoals Putin ze meen ik noemde.
   Dat ze er waren heeft niemand ontkend.
   Dat het Russen waren heeft men gewoon ontkend noch bevestigd, meen ik.
   (*)
   De soldaten waren er om te zorgen dat Poroshenko het niet in zijn hoofd haalde om zijn leger in te zetten tegen dat referendum. En ze waren legaal op de Krim aaanwezig. Maar ze hadden niet de rol om daar referenda te beschermen. Die rol hebben ze zichzelf aangemeten: omdat het nodig was om het referendum te kunnen houden. Dat heb je met fascistische lieden als die in Kiev. Die sturen snipers om een staatsgreep te forceren. Die zijn absoluut niet democratisch. Pure noodzaak dus.

   Mennie, uw probleem is dat U geen interesse heeft voor de waarheid. Zoek de waarheid, want zonder dat zult U een dienaar zijn van de meest boosaardige machten. Of U zich dat zelf realiseert weet ik niet. Maar het is in elk geval wel zo.

   (*) volgens 2000 mensen in de wereld is de soldaat die in Mariupol is gefilmd en fzei: 'Get out of my face" een Amerikaan: zie de poll: http://poll.pollcode.com/25976993_result?v

   Verwijderen
  10. Beste Jan, jij richtte je duidelijk op mij (je vijand). Dus ik gaf antwoord.
   Wat we zagen op de Krim was een mild voorproefje van wat in Donbass gebeurde.
   Maar zoals ik ook al op 22 januari zei, de mensen daar willen allemaal hetzelfde.
   Je ziet dat de mensen die op Rusland stemmen een einde willen aan corruptie.
   En dat is precies wat de Maidan protesten ook moesten doen, door een pro-Russische president af te zetten.
   Wat we zien bij de verkiezingen zijn verschillende manieren van manipulatie en corruptie. Via de Russische media, mogelijk in het parlement, bij het stemmen, etc... Dat is jammer want het is geen goed begin voor wat de mensen daar graag willen. Die willen daar juist een einde aan.

   De meest boosaardige machten zijn die die corruptie, wapens en oorlog brengen. En die dien ik inderdaad niet.

   Verwijderen
  11. Mennie,

   U bent niet in staat om het hele plaatje te zien.
   1. U kent niet het PNAC report.
   2. U beseft niet dat de VS sinds 1945 al in 55 landen Regime Change heeft geprobeerd, en dat dit in 36 landen is gelukt.
   3. U weet niet dat ze al op 33 landen bommen hebben gegooid.
   4. In Howard Zinn's boek, voorin, dit citaat: Howard Zinn, Geschiedenis van hetAmerikaanse volk: Bekijk alle monarchiën en despotische regimes van de Oude Wereld, reis door Zuid Amerika en ga er op zoek naar alle misbruiken. Als je ze allemaal hebt opgeteld, vergelijk dan het resultaat met de doordeweekse praktijk van deze natie. Je zult zioen dat de Verenigde Staten op het gebied van walgelijke barbarijen schaamteloze hypocrisiegeen enkele concurrent hebben.” (4 juli 1852, Frederik Douglas, ontsnapte slaaf.)

   5. Vergelijk dat met de agressie van Rusland: Rusland heeft nooit een land aangevallen. Rusland is door de eeuwen heen àltijd aangevallen.
   6. Als U dat kader eeen beetje in uw hoofd hebt, luister dan naar William Engdahl als hij over Otpor vertelt.
   7 Besef dat de Oranje revolutie in 2004 ook al een aanval op Rusland was.
   8 Besef dat Putin altijd heeft geprobeerd om vredig met de Nato samen te werken.
   9 Besef dat Gorbachov in 19091 pas akkoord ging met terug trekken van de 350.000 man uit O DL toen James Baker een gentlemens akkoord gaf: We will never go east with Nato.
   10. Luistr naar Nuland ( haar man schreef het PNAC report) die zegt dfat ze al 5 miljard besteedden aan destabiliasatie van Ukraine.
   11. Kijk naar de Amerikaanse ministers die in dit kabinet zitten.

   Je moet toch wel helemaal van Lotje getikt zijn om te denken dat Nuland 1 seconde aan democratie en aan een beter leven voor de Ukrainers denk.
   Helemaal gek ben je dan. Of extreem uninformed, wat natuurlijk op hetzelfde neer komt.

   ( word vervolgd)

   Verwijderen
  12. Deel 2.

   Kijk naar het spoor van menselijke ellende dat de VS achter zich laat: Vietnaam 4 miljoen dood, 20 miljoen verwoeste levens. Cambodia, 2 miljoen dood, 3 miljoen verwoeste levens. Eerdeer: Noord Korea: 30 % van de mensen dood. de rest leefde jaren onder de grond. Nog eerder: Àlle steden in Japan compleet plat gegooid. Totaal onnodig nog even 2 atoombommen er bij gegooid. MacNamara gaf grif toe: natuurlijk zijn wij oorlogsmisdadigers. Nog eerder: Zowat alle zwarten in de VS nog een eeuwtje slaaf laten zijn, ondaks hun mooie gelul over : "Created equal' in de grondwet. Zo goed al àlle indianen afgeslacht.
   Vergelijki dat met Rusland: Dat land leeeft al die eeuwen met zijn minderheden, in behoorlijke vrede. Alleen toen de joden het land in handen hadden ( tussen 19187 en 1953) zijn de gruwelijkheden gebeurd; 60 miljoen doden. Tartaren verscheept etc etc. Maar daarvoor en daarna : veel vreedzamer dan in de VS, de Verlichte Geesten van de VS.

   En recentelijk : Irak, waar ze bewust meteen alle wetge3ving hebben afgeschaaft. waar ze wapens gaven aan gevluchte Koerden, om even wat rekeninge te vereffenen. waar ze de Shiiten leerden hoe je Soennietebn martelt ( colonel Steel lleerde hen dat) en toen lieten ze die lieden lekker martelenb: de buregeroorlog is bewust uitgelokt.
   de techniek lees je al bij Oded Yinon ( Yinon Plan) . Daniel Pipes schreef vorig jaar: In Syrië moeten we de zwakste partij steuen, zodat de oorlog lekker lang duurt en ze straks allemaal dood zijn. recent zei een VS man precies hetzelfde op Fox, maar ik ben de naam kwijt.

   Dat U deze realiteit nij kent komt omdat U niet benieuwd bent naar de waarheid. U ben top zoek naar bevestigint van de brainwash die men in uw hoofd heeft gestopt. prima, uw eigen keuze. Maar val ons er niet mee lastig.

   Wat U niet begrijpt is dit:
   Zelfs Putin vindt dat de Ukraieners edoor hun oligarchen worden uitgebuit. Zelfs hij begrijpt het oprechte protest op Maidan. Maar U moet wel weten dat dit prote4st al vrij snel is overgenomen door nazi's met geld, en guns en gruwelijke methoden. Ook patsy's, ook nuttige idioten die denken dat ze de macht in het land krijgen. maar de ware lieden zijn de Neocons die nu eenmaal de hele wereld onder controle willen houden. mogelijk deels uit religieuze motiefven ( de verlosser zal komen als àlle volken buigen voor Israel, zo leert de torah, niet eerder.) Maar deels ook door lieden die dit gebruiken om de macht in handen te nemen.

   "En die dien ik inderdaad niet." Kijk, dat is waar U zich vergist, omdat U uw zaakjes niet kent.

   Verwijderen
  13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  14. Jan de onzin is werkelijk ongelofelijk met jou.
   Rusland heeft weet niet hoeveel landen bezet na de 2e wereld oorlog.
   De oorlog in Korea is het zeker begonnen en in Vietnam was het ook betrokken.
   Je kunt van alles aan excuses verzinnen maar de VS is niet betrokken, niet in de rol die jij er aan geeft.
   Als we naar hier en nu kijken is er maar 1 die wapens levert en de oorlog in leven houd, dat is mr Putin. Wat hij zegt is een ding, zijn acties zijn heel anders.

   Verwijderen
  15. De oorlog is begonnen toen "de democratische nieuwe door hansie gesteunde regering" als eerste wapenfeit met tanks richting Donetsk ging.

   En plots gingen alle talkshows in NL op zwart waar het Oekraine betreft.

   Verwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  17. Ohja dat was net nadat strelkov met zijn geweld begon.
   Nadat het met het relletje in Odessa was mislukt met een lokale rebellenleider stuurde ze toen maar militairen om het op te lossen.
   Ja toen kon Oekraine alleen nog maar militair antwoorden.

   Verwijderen
  18. @stop
   Jan heeft het over door de eeuwen heen, daar kan ik ook niets aan doen.

   Verwijderen
  19. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Minstens 1 van die groepen wordt gefinancierd door de joodse oligarch Kolmoisky."

   Je moet het woord "joods" vervangen voor zionist, dan zit je goed. Neo-cons worden in Amerika gezien als neo-fascisten en deze neo-cons werken heel nauw samen met AIPAC en andere "joodse" organisaties in de VS. Victoria Nuland is getrouwd met aards neo-con Robert Kagan en vrouwlief heeft van haar man opdracht gekregen wie er in Oekraïne minister president moest worden. Dus hier is de connectie;
   neo-cons (neo-fascisten) ---> zionisten ---> neo-nazi's.

   Hoe mooi de naam van het beestje ook is;

   VVD ---> liberalisme ---> corporatisme ---> fascisme.

   Wij komen altijd op hetzelfde uit.

   Als je dit in gedachten houdt, zit je nooit verkeerd.

   Verwijderen
  20. @mennie,

   "Rusland heeft weet niet hoeveel landen bezet na de 2e wereld oorlog."

   Weleens van de "Conferentie van Jalta" gehoord? Tijdens die conferentie is Europa verdeeld tussen een westblok en een oostblok. Na de overwinning op Nazi-Duitsland moest er zo snel mogelijk een nieuwe vijand komen, de Sovjet-Unie. Na de val van de muur moest er weer een nieuwe vijand gezocht worden, Al-Qaida en Al-Qaida heeft zich inmiddels opgesplitst in een hele hoop vijanden waar de VS tot het jaar 2100 zoet mee is..

   Verwijderen
  21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  23. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Dan maak ik ervan joodse zionist want dat is de man."

   Nee, de man is geen jood maar een zionist.Zionisme is een ideologie en geen geloof.

   "Er zijn ook christelijke zionisten (misleide geesten) maar voor zover ik kan nagaan, zijn de touwtjes binnen de zionistische beweging in handen van de joden (zie de connectie met het (ontstaan van) Israel)."

   Nee, het is precies andersom. Zionisten hebben Israël gekaapt van de joden. Het ontstaan van de staat Israël is gebeurd op instigatie van een Rothschild wat uiteindelijk leidde tot de Balfour declaratie in 1917.

   "De AIPAC is een joodse organisatie die zelf propageert de belangen van Israel na te streven."

   Nee, AIPAC is een zionistische organisatie.

   "En nee, ik ben niet antisemitisch"

   Ik ook niet.

   Maar jij hebt vast VVD gestemd, want daar hoor ik je niet over. :-)

   Verwijderen
  24. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Over de connectie tussen de eerste twee zijn we het eens, de connectie met die laatste vind ik een moeilijke omdat ik echte nationaal socialisten (neo of niet) niet snel voor joden zie werken."

   Deze was ik nog vergeten. Je moet nooit bijten in de hand die je voedt.

   Verwijderen
  25. @Stop-demonisering-Rusland,

   Mag ik je even een vraag stellen? Hoe stond jij tegenover Ahmadinedjad van Iran en zijn uitspraak over de staat Israël?

   Verwijderen
  26. Jan

   "Zelfs Putin vindt dat de Ukraieners edoor hun oligarchen worden uitgebuit"

   Maar Putin vindt het niet erg dat het Russische volk door Russische oligarchen wordt uitgebuit?

   Verwijderen
  27. Stop

   "Wat er niet bij vermeld wordt, is dat het Russische leger het RECHT had daar te zijn op basis van de verdragen die in 1991"

   Dat is een leugen, RU militairen mochten zich niet in functie buiten de basis begeven.
   Dit hebben ze wel gedaan

   Verwijderen
  28. En jij vindt het niet erg dat je door westerse oligarchen wordt uitgebuit. Ga toch weg, hypocriet.

   Verwijderen
  29. In ieder land zijn oligarchen en die zitten dicht bij de macht. In Rusland, In Amerika, in Nederland.

   Putin heeft een matigende rol gespeeld richting Oekraine: geen gewelddadig ingrijpen tegen betogers Maidan, blijven praten, op die bloedige Maidan dag was juist net een deal, etcetera.

   Zou het westen de oekrainers daarna maar erop gewezen hebben geen geweld tegen Donbass te gebruiken. Maar in plaats daarvan galmt hansie nu nog na: "Keep on fighting!"

   Verwijderen
  30. @LGK,

   "Dat is een leugen, RU militairen mochten zich niet in functie buiten de basis begeven.
   Dit hebben ze wel gedaan"

   Tja, maar op dat moment hadden wij met een andere situatie te maken, hé wijsneus. Namelijk, een illegale Coup d' État tegen een democratisch gekozen president. En al was hij zo corrupt als de neten, jou westerse leiders zijn geen haar beter en jij blijft maar op je reet zitten.

   Verwijderen
  31. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  32. Op mijn eigen blog heb ik een overzicht geschreven waarin ik aantoon dat Rusland uitzonderlijk vredelievend is, in vergelijk met vrijwel alle andere landen ( zoals Nederland, Belgie, Frankrijk, Engeland, de VS , Duitsland, etc. ) De regel is dat Rusland wordt aangevallen, en dat ze zich dan verdedigt.
   Het blog is nog niet klaar, maar wel bijna:
   http://xevolutie.blogspot.nl/2015/01/439-russische-agressie.html

   Verwijderen
  33. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  34. Rothschild is een zionist. Hij vroeg in een brief aan Arthur James Balfour of het niet mogelijk was dat er in Palestina een tehuis voor joden kon worden gesticht. En hier hebben wij de deceptie. Als zionisten geen joden zijn, waarom vragen zij dan om een joods tehuis in Palestina? Zie je het?

   Verwijderen
  35. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  36. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  37. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Nee, ik heb geen VVD gestemd maar ik wil, voordat ik reageer op dat deel van jouw bijdrage, daar even verder over nadenken zodat ik onderbouwd kan reageren."

   Oké. Maar liberalisme is corporatisme wat leidt naar fascisme.

   "Waarmee je zegt dat de groep die zich vandaag de dag neonazi noemt feitelijk een stelletje tuig is wat zich van een toevallig label bedient?"

   Nee, wie zegt dat het toevallig is? Is het nazisme ooit weggeweest?

   Verwijderen
  38. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  39. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Bedoel je die waarin hij de uitspraak van Khomeini ("the regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time") aanhaalt?"

   Nee, de uitspraak van Ahmadinedjad dat de staat Israël van de aardbodem moest verdwijnen. Dat heeft hij niet gezegd, maar dat terzijde.

   Verwijderen
  40. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Dan zijn we het toch eens? Zionisten zijn joden."

   Nee, zionisten doen zich voor als joden. Dat is iets anders dan, dat niet elke jood een zionist is.

   Verwijderen
  41. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  42. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  43. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  44. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Ik begrijp je niet"

   Hoeveel bruikbare nazi's zijn er tijdens "Operation Paperclip" overgebracht naar de VS? Is daarmee de nazi ideologie verdwenen? Of was er misschien een zionist in de persoon van Leo Strauss, die het neo-conservatisme (neo-fascisme) in de VS ging onderwijzen?

   Is het toevallig dat er in de VS een Navy Seal complex staat in de vorm van een Swastika? Is het toevallig dat het nieuwe NAVO hoofdkwartier in Brussel de vorm heeft van SS symbolen?

   Verwijderen
  45. "Waarom vraag je me te reageren op een uitspraak die hij niet heeft gedaan?"

   Ja, hoe zit het nu eigenlijk? Ben jij bekend met propaganda of niet? Was er consternatie over een uitspraak van Ahmadinedjad dat hij de staat Israël van de aardbodem wilde laten verdwijnen of niet? Ja, die consternatie was er. Ben jij ook bekend met het feit dat zijn uitspraak voor propagandadoeleinden is misbruikt?

   Verwijderen
  46. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  47. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  48. They

   Welke westerse oligarchen?
   Neem bv Shell, om de zoveel jaar een nieuwe topman
   Zelfde geldt voor bv Unilever
   Zo ook voor onze minister president, ook nooit lang aan de macht

   Misschien zou Fentener van Vlissingen kunnen vallen onder oligarch, maar heb geen berichten gezien dat die aan oneerlijke praktijken doet.

   Punt was dat oligarchen de bevolking van UA uitbuiten
   Mijn wedervraag, gebeurt dat dan niet in Rusland

   Verwijderen
  49. they

   "maar op dat moment hadden wij met een andere situatie te maken,"

   Dat geeft de RU militairen nog steeds niet het recht om zich buiten de basis te begeven.

   Een vreemde mogenheid heeft zich niet te bemoeien met interne aangelegenheden

   Verwijderen
  50. Blik

   "geen geweld tegen Donbass te gebruiken."
   Nadat Strelkov als eerste de trekker overhaalde

   Verwijderen
  51. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Sorry maar hier kan ik niet zoveel mee. Ik vind dit een beetje ver gezocht."

   O ja?

   http://www.globalresearch.ca/nazi-symbols-in-the-us-military-accidental-giant-us-navy-swastika-building-was-no-accident/5382069

   http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/01/22/article-2544134-1AE0EB6800000578-380_634x316.jpg

   Verwijderen
  52. @Stop-demonisering-Rusland,

   "Ja daar ben ik allemaal mee bekend. En ja, ik weet dat Iran gedemoniseerd wordt en de reden waarom. Ik weet hoe de staat Israel tot stand gekomen is,"

   En dit dan?

   http://www.davidicke.com/oi/extras/2010/december/dec_006.jpg

   Verwijderen
  53. @LGK,

   "Welke westerse oligarchen?"

   Moet ik op een hypocriete vraag antwoord geven? Nee, bedankt

   "Dat geeft de RU militairen nog steeds niet het recht om zich buiten de basis te begeven."

   Het geeft Russische militairen alle recht zich buiten de basis te begeven. De politieke situatie heeft zich in het land gewijzigd en een rechtstreekse bedreiging voor Rusland. De VS zou niet anders reageren dan Rusland, als hun belangen op het spel staan. Dus, wat geeft de VS meer recht op het verdedigen van hun belangen, dan Rusland?

   "Een vreemde mogenheid heeft zich niet te bemoeien met interne aangelegenheden"

   Vraag dat maar aan de VS, hypocriet die je er bent.

   Verwijderen
  54. Nog geen antwoordt op de westerse oligarchen

   Daarnaast is recht uw vreemd, alleen toepasbaar als het in uw straatje past

   Welke dreiging voor Rusland?
   RU had een basis gehuurd tot 2042

   ""Een vreemde mogenheid heeft zich niet te bemoeien met interne aangelegenheden"

   Vraag dat maar aan de VS, hypocriet die je er bent."

   De vraag omdraaien, maar wat u werkelijk doet is goedpraten wat VS doet.
   Want als VS het doet mag RU het toch ook?
   Hiermee zegt u dus wat VS doet ook goed is

   Verwijderen
  55. @LGK,

   "Nadat Strelkov als eerste de trekker overhaalde"

   Je moet hier gewoon mee stoppen, weet je dat? Het was Kiev die ten strijde trok tegen de afvallige gebieden en niet andersom. Dat was namelijk één van de eisen van het IMF, dat eerst de opstandige gebieden onder controle van Kiev zouden komen alvorens er over nieuwe leningen gesproken kon worden. Vandaar ook dat Kiev zo haar best doet om aan te tonen dat er Russische troepen en materieel in Oost-Oekraïne aanwezig zijn en hoopt op NAVO interventie. Heb je door, slimmerik?

   Verwijderen
  56. LGK schrijft op 26 januari 2015 23:33
   Jan: "Zelfs Putin vindt dat de Ukraieners door hun oligarchen worden uitgebuit"

   Maar Putin vindt het niet erg dat het Russische volk door Russische oligarchen wordt uitgebuit?

   Dat is een interessante vraag, LGK.
   Ik neem het Putin kwalijk dat hij de Maffia niet aanpakt. Het is nog steeds heel moeilijk om in Rusland een bedrijf op te bouwen zonder een 'dak' te betalen.
   Ik weet dat Putin goed samenwerkt met diverse oligarchen.
   De ergsten ( de lieden die heel erg grote stukken van Ruslands grondstoffen namen, of die zich te veel met de politiek bemoeiden: om Rusland aan de VS over te dragen, uiteraard) heeft hij weg gestuurd. Zelfs Berezovski, waarvan wordt beweerd dat die Putin op de troon zette.

   The Saker zegt dat in die oostblok landen de oligarchen nauwelijks uit te bannen zijn. ( net als de Monsanto's en de Bankiers bij ons? )
   Ik heb ooit begrepen dat Turkije in de landelijke gebieden ook door clans wordt geregeerd.
   Maar het verschil tussen Ukraïne en al deze landen is dat in Rusland, Turkije en vele andere landen de levensstandaard goed omhoog gaat voor de gewone mensen . ( In de VS al 30 jaar niet, maar die zaten al op een vrij hoog niveau) .Ijn de Ukraïne is de oligarchie zo extreeem inhalig dat het leven voor de gewone man erg erg karig is.
   Dus: daar had Putin wel begrip voor, en hij is zeker niet blij met Yanukovich, en zeker niet met Yushenko en uiteraard al helemaal niet met Poroshenko, die meteen de etnische Russen begon te koeioneren. Dat is werkelijk not done. In Moskou zijn de Chechenen en de 'kafkas' mensen niet populair onder de bevolking,( ze domineren en bezitten de groentemarkten, bijvoorbeeld0 , maar er is nog nooit één Russiische gezagsdrager geweest die zei: laat ons alle chechenen of kafkas mensen bombarderen. of 'dat is ongedierte'.
   Dat is beneden alle niveau, en dat zijn de mensen die U verdedigt, LGK. U bent volgens mijn normen dus ook beneden niveau.   Verwijderen
  57. @LGK,

   "Nog geen antwoordt op de westerse oligarchen"

   Nee, en die krijg je ook niet. Want als je ontkent dat er in het westen oligarchen zijn, dan verwijs ik je door naar een psychiater.

   "Welke dreiging voor Rusland?
   RU had een basis gehuurd tot 2042"

   Ja, van Oekraïne, niet van de VS. En Oekraïne is nu VS of je moet heel erg dom zijn om dat niet te zien.

   "De vraag omdraaien, maar wat u werkelijk doet is goedpraten wat VS doet.
   Want als VS het doet mag RU het toch ook?"

   O, interpreteer jij het zo. Van mij mag je, maar ik wist al dat er iets mis was met je denkvermogen,dat hoef je hier niet expliciet te accentueren.
   Hiermee zegt u dus wat VS doet ook goed is   Verwijderen
  58. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
  59. Heeft u al een naam van een oligarch

   Ik gaf u een voorzet,maar ook daar geen antwoordt op

   Wat heeft VS nou weer te maken met de Krim, het is UA grondgebied

   U haalt er zelf elke keer de VS bij, niet ik

   Verwijderen
  60. Jan

   Zoek maar op, groei van GDP is in UA net zo gegroeit als in RU.
   Daar zit geen verschil in.

   Maar verschilis er wel dat Rusland nu afgegeleden is naar een maffia staat met Putin aan het hoofd.
   Criminelen krijgen amnestie als ze hun geld terug halen naar Rusland

   En Poreshenko heeft ook nooit gezegd dat hij alle etnische russen wilt uitmoorden
   Hij voert een ATO uit, alleen degene die een wapen in hun hand hebben, hebben iets te vrezen

   Verwijderen
  61. they

   Kiev voert een ATO

   Als daar geen Russen zoals Strelkov rondliepen met wapens die als eerste de trekker overhaalde door een SDU unit uit te schakelen was de ATO niet nodig

   Eigen woorden van Strelkov; 'ik ben de oorlog begonnen'

   Verwijderen
  62. De mensen die hebben gekozen voor de maffiastaat hebben dat gedaan omdat ze genoeg hadden van corruptie. Maar of dat nou de beste keuze is geweest om dat doel te halen...

   Pressure on Tatars Continues In Crimea with TV Station Raid
   https://news.vice.com/article/pressure-on-tatars-continues-in-crimea-with-tv-station-raid

   Hier staat ook het filmpje waar Strelkov iets zegt over zijn rol op de Krim.
   Maar het is in het Russisch.
   https://www.youtube.com/watch?v=aelwn_UfeN0
   Oordeel zelf.

   Verwijderen
 10. Positie van Poroshenko is wankel volgens dit artikel.
  http://www.globalresearch.ca/divisions-within-the-kiev-regime-will-president-poroshenko-be-overthrown/5426714

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Olaf Koens schrijft de Mariopel attack in de schoenen van "de rebellen". Want "ooggetuigen weten wel beter".

  Laten wij nou net ooggetuigen hebben die juist naar het Oekraïense leger wijzen.

  Koens shopt selectief.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/rebellen-oekraine-maken-opmars~a3837243/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn inderdaad ooggetuigen die zeggen dat de raketten uit het westen kwamen. Koens sluit zijn ogen daarvoor. Hij laat zich leiden door de zionistische anglo amerikaanse propgaganda ipv dat hij objectief is.

   Verwijderen
  2. Oh, staat in OSVE en HRW rapporten dat raketten uit oosten kwamen

   Verwijderen
 12. Hier locals die de beschieting toewijzen aan het Oekraïense leger.

  Ik weet niet wat klopt, maar wel dat Koens net als dat hij weinig oog voor het leed van de burgerbevolking heeft, ook weinig oog heeft voor de standpunten van de Novorossiya bevolking.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier wordt GEWAARSCHUWD voor een provocatieve terreurdaad waarbij Oekraiense troepen in Novorossiya uniformen aan de gang zouden gaan rond Stanitsa Lugansk en/of Nizhni Orekhewi: https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_42083

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De waarschuwing is nogmaals uitgegaan en uitgebreid met Mariupel erbij. Dit was onze tweet.

  Worrying: Serious warnings for #falseflag by #Kiev in #Mariupel and #StanitseLugansk Cameras would already be there https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_42108

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In Mariopel is een Kiev-blockpost ontruimd, hetgeen de basis is voor de Mariopel waarschuwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Putin zegt dat het oekraïense leger in feite een nato legioen is. De oorlog in het oosten begint steeds weer als er weer een hoge pief vanuit de VS in kiev heeft gepraat.
  http://sputniknews.com/politics/20150126/1017361213.html

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Onze tweet van zojuist:
  "As result of Battle past 24 hrs #Kiev forces lost: 6 tanks, 1 armoured vehicle and 40 men KIA + WIA", Barusin DNR https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_42206

  BeantwoordenVerwijderen