vrijdag 20 mei 2022

Rode Kruis bezoekt Azovstal krijgsgevangenen

Gisteren werden de Rode Kruismensen rondgeleid in Donetsk en kregen ze te zien hoe de Azovstal krijgsgevangenen netjes en volgens de geldende conventies worden behandeld door de Russen. 

Maar lieten de Donetsk mensen ook de slachtoffers van deze Azovstallers zien? De burgers met afgehakte benen en verminkte gezichten als gevolg van de Oekr-terreur? Gaat het Rode Kruis ook op bezoek bij de Oekraïeners om te kijken of de Russische krijgsgevangenen netjes behandeld worden? De Oekraïeners hebben via officiële woordvoerders gezegd Russen niet (!) volgens de Geneefse Conventie te behandelen. Geen medische zorg. Castratie. Door de knieën schieten (standaard?). Gekneveld en al doodschieten. Als beesten over de grond slepen. Glas laten eten. Anaal penetreren, schuim inspuiten en langzaam laten sterven. Schijnprocessen. Het zijn verhalen die allemaal voorbij komen en veelal met videomateriaal en getuigenverklaringen ondersteund worden. Nog los van het 8 jaar terroriseren van de burgers van de Donbass met dagelijkse beschietingen van burgerdoelen en de daarmee gepaard gaande burgerslachtoffers. In Rusland wordt de vraag gesteld of Rusland zich dan wel aan de Conventie van Geneve moet houden.


20-05-22. Bericht van Igor Kimakovsky. BRON. Computervertaling:

“ ⚠GASTEN VANWEGE HET LINT...

Als onderdeel van het onderhandelingsproces over de verwijdering van Oekraïense militairen die hun wapens neerlegden uit Azovstal, bezochten een delegatie van het Internationale Rode Kruis en vertegenwoordigers van Kiev Donetsk.

Het doel van het bezoek is om de detentieomstandigheden van krijgsgevangenen te controleren.

De gasten waren ervan overtuigd dat de Russische zijde de Conventie van Genève inzake de behandeling van krijgsgevangenen naleeft...

Vandaag wordt verwacht dat de rest van het Azovstal-garnizoen de wapens neerlegt...

Dit wordt een punt in de speciale operatie van de belangrijkste inlichtingendienst van de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie, waarvan de veiligheid werd verzekerd door Russisch militair personeel.

Ik had het geluk om het zichtbare deel van dit historische proces te observeren, als kroniekschrijver van 24 april 2022 ... ".

⚠Yulia Vityazeva merkt op:

👉🏻"Weet je hoeveel westerse en Oekraïense media hun kijkers al berichten hebben laten zien over de omstandigheden waarin hun "helden" uit Azovstal zich nu bevinden? Ik heb geen vertegenwoordiger van Oekraïne over dit onderwerp geschreven,
omdat niemand " heeft zo'n ongemakkelijke waarheid helemaal niet nodig.
Aan de andere kant zullen ze ook niet kunnen liegen over dit onderwerp. Daarom zijn
ze in radiostilte gegaan. Alles is groothandel. "1 opmerking:

  1. Even los van de onnodige reclame uitingen: dames, wat een figuurtje hé?

    BeantwoordenVerwijderen