maandag 9 mei 2022

Lukashenko richt zich in speech tot Amsterdammers

Indrukwekkende speech Lukashenko vandaag op Overwinningsdag 9 Mei 2022. Hij wendt zich in Minsk in het bijzonder tot de West-Europese burger die in een wolk van onwetendheid leeft. Wij halen een aantal van de belangrijkste punten aan uit zijn toespraak. En de opmerkelijkste zijn dikgedrukt:

* Mensen in het Westen, zoals wij, uw politici doen er veel aan om u te laten vergeten wie u van het fascisme heeft bevrijd.

* Het is de Sovjet soldaat en de Sovjet Unie die de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. Het tweede front, waarover in het Westen zoveeeel verteld wordt, werd pas in de zomer van 1944 geopend, toen de overwinning van de USSR duidelijk werd!

* Het Westen vreesde de Sovjet Unie vanwegen haar resultaten in de oorlog. Daarom werd koers gezet tegen de Sovjet Unie en tegen het Slavische volk.

* Na de Neuremberg tribunalen dachten we dat we dit nooit meer mee gingen maken, maar wat zien we nu?

* De middeleeuwse strijd om grondgebied en grondstoffen gaat door. Alleen zijn de Kruisridders vervangen door buitenlandse (financiele? red.) fondsen. De agressoren zien we nu slogans gebruiken als "mensenrechten" en "ontwikkeling van landen". 

Verslag gaat door onder video.

* Het Westen wil niet zien dat miljarden mensen met hun eigen wetten al eeuwenlang leven.

* Ze proberen diegene te verslappen die anders leeft en denkt.

* Ik richt me nu tot de Westerse burgers:

* Je kunt toch niet zo blind zijn om te zien waartoe het "ombouwen" van Libië, Irak, Syrië, Afghanistan en andere landen heeft geleid?

* Brengen van demokratie onder de vleugels van NATO heeft enkel leed en lijden achter gelaten, slachtoffers en economische chaos, en een afwezigheid van perspectief. En niemand van de Marionetten-regime's daar is in staat er een bloeiende oase van te maken.

* Ik wil dat jullie, normale mensen in Parijs en Berlijn, New York en Warschau, Brussel en AMSTERDAM, levend in dromen over een vergroenende Sahara, plannen over het redden van het bos in de Amazone, en goedgevoede baby's in Afrika, dat veel van uw geld, heel veel van uw geld naar een ordinaire genocide gaat. U redt geen enkele Sahara. U redt geen enkel bos. En kinderen heeft u niet gevoed.

* U bent voor de gek gehouden en in het ongewisse gelaten. Over Joegoslavië, Libië, Irak, Afghanistan, en nu over ons Oekraïne.

* De fascisten proberen revanche te nemen op de nakomelingen van de helden van de Sovjet Unie maar durven het niet direct met ons te doen. Daarom doen ze het in Oekraïne, stoppen het vol met wapens, vechten met de herdenkingsmonumenten, de symbolen, de veteranen.

* Het was niet in de ergste nachtmerrie voor te stellen dat daar waar het fascisme net aan is verslagen, het er weer de kop op steekt. En het is de Westerse elite die dit monster heeft gecreëeerd. De Bandera-aanhangers (Oekraïense fascisten) zijn tot de tanden toe bewapend, hebben van het Nazisme een staats-ideologie gemaakt en de Oekraïense en Russische broeders laten botsen. 

* De onverantwoorde Westerse leiders snappen niet dat ze zelf te maken gaan krijgen met het fascisme dat ze daar nu steunen. Want je kunt dit (fascisme) niet begrenzen binnen de grenzen van één land.

* Dadelijk moet Oekraïne zich nog tot ons wenden om het land bij elkaar te houden. Ze zijn al plannen aan het maken hoe het land te verdelen. Welk stuk ze voor zichzelf willen hebben. (Hij doelt waarschijnlijk op Polen, red.)

* Er sterven daar nu mensen en de Nazi-bataljons doden nu mensen om etnische redenen. maar de agressoren zijn volgens het "collectieve westen", Moskou en Minsk. Daarom proberen ze onze historie en geschiedenis buiten de boeken te houden. 

* En nu legt men ons sancties op die u in (West) Europa en Amerika meer gaat voelen dan wij. U voelt ze al. Maar dit is slechts het begin. Daar weet men niet dat het Wit Russische leger geen oorlog voert. Ze negeren het feit dat wij proberen de vijandelijkheden zo snel als mogelijk proberen te laten stoppen.

* Wij zijn vreedzame mensen, maar wee het gebeente je tracht met ons te praten vanuit een machtspositie! Belarus staat als een versterkt fort. Ons klein proberen te krijgen, maakt ons enkel sterker en inspireert anderen.

* Want miljarden mensen kijken hoe Belarus en Rusland strijden met het kwaad op aarde. China, India, Latijns Amerika, Afrika, Arabische staten... Iedereen is moe van het Amerikaanse power-play. Ik neem aan dat jullie gewone mensen (in het Westen, red.) ook een faire wereld willen, zonder discriminatie en sancties, war alle volken gelijke rechten hebben en problemen via dialoog opgelost worden.

* Maar de macht bij u in het Westen vertelt u nooit de waarheid. Amerikaanse, Britse en Franse pers gaat door met hun auditorium op te zetten tegen Rusland en Belarus hen leugenachtig weg te zetten als argessoren. Niemand van u wil oorlog maar uw politici doen er alles aan om hem te laten voortduren. het is geen geheim voor u dat de hele Westerse wereld tegen Rusland vecht in Oekraïne. En wij worden gestraft omdat we Rusland steunen. Niemand kan ons vertellen dat wij het recht niet hebben om Rusland te steunen. Wij waren altijd samen. Wij zijn een eenheid.

* Belarus is vreedzaam. Laat ons met rust! Kom niet aan onze heilige grond. Toen speelden jullie met het fascisme met vuur, en nu weer. Houd ermee op, voordat het te laat is!

* Plots lid worden van de NAVO, een lange muur bouwen door de bossen. Waar zijn de natuurbeschermers nou? Jullie zijn hypcrieten en slecht.

* Maar je zou in die bossen zomaar eens op een tiental begraafplaatsen, misschien wel een honderdtal begraafplaatsen kunnen stuiten van immigranten die slechts kortgeleden, via ons trouwens, bij jullie in de bossen gedood zijn en gelijk ter plaatse begraven!

* Denk na, denk na, en nogmaals... denk na (zegt Lukashenko tegen het Westen, red.)

* Belarus stelt u zo'n wereld voor, als goede buren. Daarvoor dienen jullie wel, als minimum, te stoppen met ons te vertellen hoe wij moeten leven. Denk hier goed over na, en bedenk hoe je je leiders kunt beïnvloeden. het is een voor de toekomst van de planeet werkelijk belangrijke vraag. Ik zou zo graag willen dat mijn woorden buiten de grenzen van Belarus, daar in het Westen, gehoord zouden worden.

* Een grote Feestdag, maar met een bijsmaak van droef- en triestheid.

* Het is een overwinning van de Sovjet Unie die niemand ons afpakt, maar ook van het verzet in Westerse landen, van Amerikanen en Engelsen en ook van Duitsers die vochten tegen het fascisme.

* Ik wens de Belarussen vrede, goedheid en voorspoed.
Lukashenko, 9 mei 2022, Overwinningsdag: "Westen, denk goed na, denk heel goed na."6 opmerkingen:

 1. En de eerste nederlandse mongool heeft het leven gelaten in de Oekraïne. De hel is weer een persoon rijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook bevestigt door de tegenstander. Het gedrocht had zich zelfs voortgeplant. Gaat niet meer gebeuren...

   Verwijderen
  2. Of iemand een gedrocht is, hangt af van enkele zaken:

   1- Wat was zijn motief om soldaat te worden.
   2 -Wist hij wie de good guys zijn ?
   3- Koos hij voor de good guys?
   4- Had ie kunnen weten wie de good guys zijn?

   Ik zal punten geven:
   Als hij met tegenzin gaat, maar de wereld wil verbeteren: + 3
   Als hij voor de spanning op andere mensen gaat schieten: - 3
   Als hij dacht aan de goede kant te staan: + 3
   Als hij misleid was en voor de bad guys koos: -3
   Als ie beter had kunnen weten: -4
   Als ie niet beter kon weten, maar wel probeerde: +2

   Een echte idealist die fout koos maar niet beter kon weten kan dus best + 8 punten halen en dus een goed mens zijn. Tragisch, maar de schuld ligt dan bij de Media of anderen die hem hadden moeten inlichten.

   De grootste criminelen zitten op de redacties achter hun schrijftafel, of in de bankjes van de tweede Kamer.

   Verwijderen
 2. Goed dat Blik ons toont wat Lukashenko te zeggen heeft.

  Goed dat Lukashenko ons zegt hoe zijn wereld er uit ziet.

  Ik begrijp volledig dat de Russen een grote haat tegenover de Nazi's koesteren: ze verloren 26 miljoen mensen om die nazi's hun land uit te kunnen krijgen.
  26.000.000

  Vandaag kwam een man langs met een 'ei'. Iets zat hem dwars. Ik had in de krant pro Putin gesproken en nou had Putin zomaar 60 mensen gedood, in een school !
  Enfin. U begrijpt het wel.

  Lange gesprekken met mensen die 'er niet aan beginnen' om zich in de zaak te verdiepen. "Ik zie het toch! "
  Maar wel boos op de artsen omdat ze zijn kleinzoon niet helemaal perfect hadden behandeld.

  Dan zeg ik keihard: die arts doet wel zijn best voor jouw kleinzoon, maar jij laat hem in de steek. Jij bent te lui om zijn leven te redden.

  -----
  Ander onderwerp.
  De Duitse soldaten waren altijd correct. Overal. In Frankrijk had men meer respect voor de moffen dan voor de yanks. Oradour sur Glane ( in NL: Putten) was een uitzondering: je moet geen duitse sodaten gaan doden natuurlijk.

  Hoe komen de Nazi's dan aan dat vreselijke imago?

  Ik denk dat het komt vanwege de Holocaust.
  Maar wat is er precies wel en niet gebeurd in die Holocaust?

  Waarom mogen we dat nooit bespreken? Waarom wordt daar geen wetenschappelijk debat over toegestaan? Verboten!!

  In het Westen is George Berhard Shaw bekend als een heel goed schrijver van toneelstukken.
  Maar in zijn tijd was hij een eugenicist.
  Hij zei : De onderste klassen moeten elke 5 jaar een examen doen, en als ze te dom zijn dan moeten ze worden dood gemaakt.

  Dat werd door een intellectueel in die jaren voor WO2 serieus als standpunt verdedigd: de allerdomsten moesten worden gedood. In Engeland !

  En op dit moment is de bejubelde Yuval Hariri uit Israel aardig op weg om straks eenzelfde standpunt te gaan verdedigen.
  Wacht nog 10 jaar en je zal het horen.
  HIj schrijft nu al: In de toekomst zal er geen plaats meer zijn voor de dommere rassen, op deze aardbol.

  Ik herhaal: Ik begrijp dat de Russen het woord "Nazi' synoniem stellen aan 'zeer slecht', en de huidige Azov's voldoen aan dat beeld wat mij betreft.
  Maar de gemiddelde Duitse soldaat uit 1944 niet. En ook de Oostfront soldaat uit Nederland was waarschijnlijk veeleer iemand die het vreselijke communisme wilde tegenhouden. Daar kan ik veel begrip voor opbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://xevolutie.blogspot.com/2022/01/1203-het-gezin-waarin-putin-is.html

  BeantwoordenVerwijderen