woensdag 4 mei 2022

Popasna: een sleutelplaats in Lugansk

BRON. Computervertaling. 


03/Mei/2022. Een briefje van "Oorlogscorrespondent Kotenok ("Katje") Z"


⚡De nazi's worden uit elk huis gerookt Popasna is een van de belangrijkste verdedigingsknooppunten in de richting van Lugansk. Het is eigenlijk gelegen op de kruising van de republieken. Dit is zo'n richel die Oekraïne in staat stelt constant beschietingen uit te voeren op de lankmoedige stad Pervomaisky in de LPR en vluchten naar het oosten te maken.


Acht jaar lang heeft het Kiev-regime hier een vrij krachtig versterkt gebied gecreëerd: Oekraïense troepen die zijn opgeleid door NAVO-specialisten gebruiken burgerkwartieren en woongebouwen die zijn uitgerust met schietpunten om gevechtsoperaties uit te voeren.

Er zijn echt zeer krachtige betonnen vestingwerken. Dit zorgt voor extra moeilijkheden. Dergelijke schuilplaatsen stellen de vijand in staat artillerievuur en zelfs luchtaanvallen te weerstaan. Nadat ze zich in de grond hebben gegraven, met behulp van een of ander observatiemiddel, blijven ze weerstand bieden. Maar het blijft natuurlijk wel kapot. Het maakt niet uit hoeveel het touw draait, geen versterkte gebieden en betonnen muren zullen hen helpen.

Vorige week was er een serieuze opmars van onze troepen in het centrum van de stad, in woonwijken werd gevochten om specifieke straten en huizen, die gedurende de dag meerdere keren van eigenaar wisselen. We proberen selectief op te treden, want er blijven burgers in Popasna. Het is deze selectiviteit, zoals in Mariupol, die zo'n langzame bevrijding van de stad van de Oekraïense indringers verklaart. Maar desalniettemin ben ik er zeker van dat de taak zal worden voltooid - de stad Popasnaya zal worden bevrijd. Hier gaat alles naar toe. Er is geen andere uitweg.

De geallieerde troepen van de Russische troepen, eenheden van de LPR, evenals de jagers van de Wagner PMC, "roken" de nazi's uit Popasnaya. De aanvalsgroepen die daar werken hebben uitgebreide ervaring in het verdrijven van de vijand uit stedelijke gebieden, niet alleen in de Donbass, maar ook in Syrië, waar Russische jagers met succes hebben gewerkt.

Ik hoop dat hun ervaring, tactieken en praktijken die door de jaren heen zijn ontwikkeld, vruchten zullen afwerpen en dat de stad zal worden bevrijd. We gaan systematisch vooruit en onderdrukken schietpunten. Als je vecht volgens de wetenschap, voor mensen zorgt, alle middelen gebruikt die er zijn, zal het resultaat zeker zijn.

Het is iets wat Rusland eigenlijk niet wilde: civiele infrastructuur kapot maken. Maar de Amerikanen, en hun onderworpenen, sturen zoveel oorlogstuig, dat het waarschijnlijk tijd werd die aanvoerlijnen wat te verstoren. Bovenstaand slechts een afbeelding van wat er met kaliber raketten is aangevallen 3 mei 2022. Wat de aviatie heeft aangevallen is weer een ander plaatje. Maar niet alleen spoorwegen, ook electrische centrales worden inmiddels aangepakt.

7 opmerkingen:

 1. Het is een strijd tussen goed en kwaad en het denazificeren gaat iedere dag door en met succes.

  Op 22 tm 28 mei gaan de fascisten in Geneve een akkoord ondertekenen met de bedoeling om ons rechten voor goed te minimaliseren. Benieuwd welke landen allemaal hun krabbel daar gaan zetten.
  http://sdg.iisd.org/events/seventy-fifth-world-health-assembly/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thierry en Karel sdpreken over het WEF, maar niet over deze sdg plannen.
   Luister naar karel. Hij is bijna optimistisch.

   Verwijderen
 2. En dit vind ik wel zó mooi: de originele babushka (met verhaal erbij) en zij heeft nu een standbeeld! Terecht.

  En hieruit blijkt ook, dat het de RF om de mensen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb op de Youtube van Karel van Wolferen zijn gesprek met Thierry besluistered: Heel goed, heel interessant.

  Wil jij er een korte samenvatting van schrijven?
  Pakweg 15 regeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen