woensdag 18 april 2018

Beste Jeroen: Misschien eens aandacht voor Baybasin?

Gisteren was de uitspraak van de Hoge Raad in de zaak Baybasin. De Koerd Baybasin is in ons land levenslang opgesloten na een gemanipuleerd en vervalst proces. Terwijl Volkert alweer van het zonnetje geniet, moet Baybasin, die ongeveer in het zelfde jaar als Volkert gevangen werd, nog steeds binnen blijven zitten.

"Make him cold"

Eén van de manipulaties was dat Baybasin in een gesprek iemand had gevraagd "Make him call" (laat hem bellen). Hiervan werd gemaakt "Make him cold" (maak hem koud). Nu betekent "maak hem koud" in het Nederlands ombrengen, maar in het Engels bestaat die uitdrukking helemaal niet.


Verdraaid en vervalst

Dus zijn woorden worden eerst verdraait en daarna nog eens vals vertaald op een manier die helemaal niet kan. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat zelfs diverse gevangenisdirecteuren actief pleiten voor zijn vrijlating. Zij hebben ook demonstraties georganiseerd voor het Parlament in Den Haag. Hoe uniek is dat? Dat gevangenisdirecteuren demonstreren voor de vrijlating van één van hun "clienten"? Wij kennen geen precedent. Het toont en benadrukt wat een onverkwikkelijke zaak het is, en wat een schande voor Nederland. Dat wij in ons land iemand hebben die zijn leven lang gevangen zit wiens schuld alles behalve "onomstotelijk" bewezen is.

Niemendalletjes

Dat moet Jeroen Pauw toch ook een pijnlijke zaak vinden? Met al het shownieuws en niemendalletjes die hij bespreekt, is deze zaak uit journalistiek oogpunt toch veel interessanter? Nodig Boudine uit of de gevangenisdirecteuren, of zijn advocaat, of een combinatie.

Kom Jeroen, wij begrijpen best dat je gebonden bent aan bepaalde beperkingen, doen we niet moeilijk over, maar met deze zaak moet je echt even karakter tonen en met je producenten erop staan dat er aandacht aan komt vanavond en anders meld je je ziek. Of ben je bang dat je geKarhoft of Geribberinkt wordt?

Lees voor meer informatie over het onmenselijke onrecht tegen Baybasin bijvoorbeeld bij Boublog die er bovenop zit.

27 opmerkingen:

 1. Off Topic.

  Op de vorige draad gaf Matt de link naar een goede student uit Gent, Bas Spliet: https://scrutinisedminds.com/

  Waaron zijn er niet 10-duizenden studenten zoals hij? Wat is ditvoor een vreemd ide van 'student zijn" ?? ( Dit terzijde.)

  Bas Spliet is zelf op onderzoek gegaan in Douma en vond niemand die op 7 april een gas aanval heeft bemerkt. https://www.ninefornews.nl/belgische-journalist-bas-spliet-syriers/

  Dawg gaf de link naar 'One America ' die ook zelf in Douma aan vele mensen vroegen naar wat ze hadden gemerkt van een gas aanval :
  https://theduran.com/one-america-network-oan-broadcasts-from-douma-syria-reports/

  Unknown gaf de link naar een artikel van Robert Fisk, die ook in Douma onderzoek deed enkele dagen geleden. https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html

  Syrian girl geeft in 3,5 minuut een heel plausibel verklaring voorwat we weten.

  Uit al deze bronnen krijg ik dit beeld:
  De Al-Islam fanaten hebben samen met de White Helmts een laatse poging gedaan om grootschalige steun van Amerika te krijgen.

  Er was en zandstorm waardoor mensen soms met benauwdheid te maken kregen. Op een bepaald moment kwamen White Helmets het ziekenhuisje binnen , met een aantal kinderen, en riepen: GAS! Dan begonnen ze die kinderen met water te besproeien.
  Alls werd zorgvuldig gefilmd.
  Daarna vertrokken ze weer, de artsns verbouwereerd achter latend.

  Dieper onder de grond hebben die Al-Islam terroristen een flink aantal kinderen opgesloten en een houtvuur aangemaakt. Syrian Girlwijst op een soort vuurkorf die daar inderdad voor gebruikt kan zijn.
  Zo zijn die kinderen gestikt en kon men die filmpjes maken om te beweren dat het eengas-aanval was.

  Ik ben benieuwd of de waarheid ooit aan het licht komt, maar deze versie kan ik me wel als 'waar' voorstellen.

  Zijn die slachtoffers al onzerzocht ? ( Ik ben de draad met de OPCW een beetje kwijt. )


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier de casus voor de moord op Karhof en Ribbink. Daarmee is dus niet gezegd dat ze ZIJN vermoord, maar wel dat er een 'casus' ligt waar de recherche mee aan de slag zou moeten gaan.

  1. De dood van beide heren (48 en 60, kerngezond) is compleet onverklaarbaar

  2. Zijdens de NOS volgt geen enkele mededeling over de doodsoorzaak

  3. Voor de politie is de snel opeenvolgende dood van 2 Netwerk-journalisten blijkbaar geen enkele reden een onderzoek te openen

  4. Juist in deze tijd worden elders in Europa 2 belangrijke journalisten vermoord wat nog nooit eerder is gebeurd

  5. Inzake zowel Karhof als Ribbink zijn er aanwijzingen die een motief kunnen zijn, vooral inzake Ribbink. Een klokkenluider meldde zich bij mij die wees op het cruciale debat over de sleepwet de avond voor het referendum. Dat was een historisch drama voor de macht. Ribbink was verantwoordelijk. De sleepwet werd verworpen. Karhof stond bekend om zijn grote bek en zijn aanvallen op de macht.

  6. Van de familie van beiden is niets vernomen -geen interviews, achtergronden, whatever.

  7. De dood van beide heren is compleet taboe: er mag niet over worden gesproken.

  8. De dood vond plaats juist vlak voor de cruciale media-opbouw naar de derde wereldoorlog waar we nu midden in zitten met alle leugens over gifgas en Poetin. Ook hier ligt een duidelijk motief: wilden zij hier niet aan meedoen?

  Er is nog meer aan te voeren, maar hier laten we het voorlopig even bij, for your freedom, truth and happiness, dat dan weer wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://rmstock.files.wordpress.com/2017/08/22-2-2008-beklag_art_12_hof_den_haag-v4.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die ambulance is compleet onbewezen. Het meest alarmerende ben ik nog vergeten:

  9. Beide heren waren blijkbaar direct dood, als Karhof in een ambulance heeft gelegen heeft hij het ziekenhuis blijkbaar niet meer gehaald. Dit is absurd en bizar, zeker omdat het bij BEIDEN zo is! In hoeveel gevallen leidt een hartaanval en onwel worden tot een SUBIETE dood?

  10. In beide gevallen is er GEEN ENKELE getuige naar voren gekomen die heeft beschreven wat er is gebeurd. Een ambulance-verpleegkundige bijvoorbeeld in het geval van Karhof.

  11. Er zijn meer Nederlandse journalisten vermoord. Fred de Brouwer, Theo van Gogh, Louis Seveke zijn zeker, Pamela Hemelijk bijna zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu zijn we dus al zo diep gezonken dat de mensen van de staats-trollen en (vet betaalde) 'webcare-redacteuren' 'spontaan dood neervallen'. No further questions! Maar dit is wel het ALLERGROOTSTE complot dat er bestaat! Spontaan doodvallende journalisten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus mijn brein in 'verrot' omdat ik weiger te accepteren dat TWEE top-journalisten van Netwerk opeens dood neervallen? Begrijp ik dat zo correct Cruelman? Ik ben by the way drs. en heb mezelf nimmer dr. genoemd. Ik studeerde Klassieke Taal- en Letterkunde aan de UvA.

   Verwijderen
  2. Dan moet je je al helemaal schamen met je site vol taalfouten, leugens en achterbakse beschuldigingen. Maar dat doe je niet, je word er voor betaald, nu door o.a. Rob Scholte. Mag hoor, maar wees daar dan ook eerlijk in....voorheen toonde je nooit ook maar enige interesse voor welke kunstenaar dan ook en nu ineens is het Scholte voor en Scholte na??? Beetje te opvallend Micha. Maar Huib is hier net zo erg, die is een stalker en psychopatische fan van je en gelooft alles wat je liegt en bedriegt. Jammer, heel jammer!!

   Verwijderen
 6. Opwc heeft zijn betrouwbaarheid al verloren door mee te werken aan gifgas hoax in syrie, begrijpelijk dat lavrov daar direct op inspringt. Waar het om gaat is wie die chemische stof heeft gemaakt die is opgestuurd en wat de skripals heeft doen bezwijken op dat bankje. De sporen worden nu vernietigd dus een onafhankelijk omderzoek is eigenlijk al niet meer mogelijk. Daarmee veranderen de onbewezen beschuldigingen naar laster en smaad. May & johnson zullen met hun verontschuldigingen wel wachten tot na de verkiezingen. Hopelijk verdwijnen de skripals en die agent, met maar een foto in heel het internet, niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En dan hebben wij ook nog dit.

  Disgusting Conflict of Interest: Theresa May’s Husband’s Investment Firm Made a “Financial Killing” from the Bombing of Syria

  https://www.globalresearch.ca/disgusting-conflict-of-interest-theresa-mays-husbands-investment-firm-made-a-financial-killing-from-the-bombing-of-syria/5636632

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schandalige zaak van Baybasin, zelfs al zouden de beschuldigingen kloppen, dan nog is de straf veel te hoog. Vergelijk het eens met Volkert...
  ---
  Mijn vermoedens worden steeds meer bevestigd: Een nep-raketaanval ná een nepgifgas-aanval..:
  Uit het document is duidelijk dat ten tijde van de raketaanval alle locaties, inclusief Barzeh, reeds gesloopt waren of gesloopt werden. Barzeh wordt in het rapport met name genoemd en is mogelijk een van de locaties waar de sloop nog in volle gang is. De onderstaande beelden van, uiterlijk, net na de vermeende raktaanval bevestigen dit. De volgende video en foto tonen het beeld op 49 seconden van een van de filmpjes die de Pravda online heeft gezet
  Lees en kijk verder bij WantToKnow: Een nep-raketaanval ná een nepgifgas-aanval..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn comments zijn zoals altijd inhoudelijk. Stalin censureert hier omdat de waarheid voor hem onverdraaglijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een typisch geval van ´poisoning the well´ zou ik zeggen. Of het veel uithaalt betwijfel ik, want Lavrov straalt een enorme autoriteit en intergriteit uit, minstens zoveel als Putin.

   Verwijderen
  2. Nee je had het goed, daarmee verlies JIJ status, als in Jan Verheul....goed zo Rootman. Je begint het te snappen!!!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 10. https://www.infowars.com/watch-syrian-boy-claims-he-was-recruited-to-stage-chemical-attack/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De waarheid over de 'witte helmen' komt steeds meer naar boven als een zwaargewicht op muzikaal gebied, Roger Waters van Pink Floyd zich openlijk on-stage uitspreekt TEGEN de witte helmen terwijl er een verzoek was om juist propaganda voor hen te voeren.

  Roger Waters over de witte helmen

  Het gaat eindelijk eens de goede kant op!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Trump Declines to Add Sanctions Against Russians, Contradicting Haley
  https://www.nytimes.com/2018/04/16/us/politics/trump-rejects-sanctions-russia-syria.html

  Heley, you are fired!. Als ze zo doorgaat is de tijd van gaan snel gekomen voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haley wilde trump weer voor het blok zetten door de sancties aftekondigen zonder goedkeuring, dit is een duidelijke waarschuwing voor de ziocons. Verder het herhalen van de propaganda en de roep om meer oorlog ddor NYT. Wat opvalt is de raanval op afwijkende meningen. De waarheid achterhaalt de MSM en dus moeten de boodschappers dood. Censuur van internetverkeer onder het mom van cybersecurity, het zal de kranten niet redden.

   Verwijderen
 13. Niet doorvertellen...

  https://dissidentvoice.org/2018/04/__trashed-3/#more-79028

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grunberg zegt: Fisk 'twijfelt'

   https://www.volkskrant.nl/opinie/de-hypocrisie-dat-assad-mag-moorden-met-conventionele-maar-niet-met-chemische-wapens-is-ongemakkelijk~a4594510/

   Net zoals volgens Grunberg Hersh 'twijfelde' over de gifgasaanval in 2013 te Ghouta.

   Verwijderen
  2. Fisk twijfelt nergens

   https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html

   Hersh deed dat ook niet.

   (Retorische) Vraag: waarom iemand die niet kan lezen elke dag een voetnoot laten schrijven op de voorpagina van De Volkskrant?

   Verwijderen
 14. Tucker Carlson wordt al 2 dagen vermist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Russia Insider.

   https://russia-insider.com/en/tucker-carlson-mia-2-days-after-exposing-syria-gas-hoax-deep-state-revenge/ri23238

   Verwijderen
  2. Hij is niet vermist, hij was enkele dsgen niet op tv.

   Verwijderen
 15. Mooie quotes

  "He [Robert McNamara] believed in what he did, and thus the morality of it was assured, and everything else fell into place. It was all right to lie and dissemble for the right causes. It was part of service, loyalty to the President, not to the nation, not to colleagues, it was a very special bureaucratic-corporate definition of integrity; you could do almost anything you wanted as long as it served your superior.”

  David Halberstam


  “How little do the lips and heart agree!
  How joyfully do people break their word!
  We both are strangers in a strange land.”

  Jean Racine


  Bij http://jessescrossroadscafe.blogspot.nl/2018/04/how-objective-is-corporate-media-like.html?m=1

  BeantwoordenVerwijderen
 16. interview met The Saker en Guns and Butter is goed.
  de laatste 10 min. zegt de Saker wle de macht in de VS heeft.

  BeantwoordenVerwijderen