woensdag 16 november 2016

Staatsomroepen draaien door: NOS 8-uur Journaal opent met 0,25% Rentestijging

U leest het goed. De hypotheekrente stijgt -bij sommige hypotheekverstrekkers- met wel 0,25%! Een kwart procenpuntje! Het NOS-journaal presteert het niet alleen om er mee te openen! Het lukt ze ook nog het zo te spinnen dat het de schuld is van... Trump! Hoe dit zit? Nou, volgens NOS-logica zo: Trump heeft in zijn overwinningsspeech gezegd te willen gaan investeren in infrastructuur. Dat kost geld. Dat drijft de rente op. Voor de dollar. En blijkbaar springt dat dan ook over naar de Euro. Nu al. Die Kangeroosprong licht de NOS niet helemaal toe. De NOS zegt er nog eerlijk en netjes bij dat de rentestijging eigenlijk al voor Trump's overwinning inzette, maar goed, het is toch heeeeeel groot nieuws, en we linken het toch maar aan Trump! Voor de zekerheid!

Bevrijdingsactie Aleppo gestart

De Russische tv opende vandaag met de raket-aanvallen op Aleppo. Het gaat volgens de Russische tv, die dat ondersteunde met beelden, om zeer effectieve wapens die ook bunkers vernietigen. Bij de NOS kwam het verhaal dat er vatenbommen gegooid zouden zijn door het Syrische leger, niet ondersteund door beelden. De logica ontbreekt ook. Als de Russen met dergelijk geavanceerd materiaal bezig zijn, zou het Syrische leger dan een helicoptertje op pad sturen om een vatenbom af te werpen? Oh ja, de bron bij de NOS betrof iets van een niet nader genoemde organisatie. Zo doet de zieltogende NOS dat. Voor elke perceptiebehoefte vinden ze altijd "een" bron.

Russische Minister gearresteerd

Grappig is ook de NOS berichtgeving van de gearresteerde Russische Minister. Volgens het Russische nieuws is dit gebeurd wegens mogelijke corruptie. Normaal gesproken, waar het gaat om Brussel, Washington of Den Haag, wordt dan het officiele verhaal doorgegeven door de NOS, en klaar. Bij deze arrestatie zette David Jan Godfroid het op een speculeren. Misschien ging het Putin erom een liberaal uit zijn kabinet te verwijderen. Blik is niet ingevoerd in dit dossier, maar we merken op dat waar het Rusland betreft Godfroid vrijelijk mag speculeren en over alternatieve redenen mag meimeren. Is prima als daar aanleiding voor bestaat. Alleen is de dicrepantie met de genoemde andere steden zo groot waar dit zelden gebeurt.

Russiche talkshow uur lang over Trump

De dagelijkse Russische lichte talk/amusementsshow "Pust govoryat" (Laat ons praten) ging vandaag over Trump. We geven onderstaand onze tweets weer die het verhaal vertellen. Een prima show zonder die zurige ondertoon die bij de zieltogende Nederlandse staatsomroepen zo penetrant aanwezig is.

Zhirinovski is loyale oppositie en de clown of smaakmaker van de Russische politiek.

Trump ziet af van zijn $400.000 Presidentiƫle salaris.

Meisje in Moskou ziet wel iets in Trump. Als man dan in dit geval.

Leuke oude beelden uit 2013, met trouwens de talkshow-host van vanavond, die toen Trump interviewde die daar de Miss-verkiezing organiseerde. Ongecompliceerd. Enorm leuk. "Het is voor mij een eer hier te zijn". "Het is voor mij een eer dat u hier bent!". Havin' a good time in Moscow! :-)

Trouwplannen? Misschien is dit iets voor de bruid?!

Ook nog een Clinton-stemster; wel een beetje ondergesneeuwd.

Rusland niet blij met weer NATO-oefening in Georgiƫ

Rusland is niet blij met weer een NATO-oefening in Georgiƫ; de derde alweer dit jaar. Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft er vandaag een heldere verklaring over uitgegeven en steekt zijn afkeer niet onder stoelen of banken. Geen enkele aandacht voor deze feite bij onze immorele staatsomroepen. Lara Rense is wel een heel zielig en triest voorbeeld hiervan op radio 1 tegen 18.00 uur; zijn te druk om propaganda te bedrijven om nog meer wapens Europa ingepompt te krijgen. Sven Kockelman met zijn stand.nl ook trouwens met Joris -fotorolletje- Voorhoeven en een generaal vandaag in de studio over weer de "dreiging uit het oosten". Er staat geen maat meer op de absurdheid van de Nederlandse staatsomroepen en de teloorgang gaat in accellererend tempo. En steeds meer mensen walgen ervan. Zo neemt Marianne Zwagerman Pauw op de hak: "Buitengewoon vals"

Volkskrant & NPO: Hand in hand in Achterhoedegevecht: Its the Facebook, Stupid!

Het nieuwe thema is: de winst van Trump komt door de nep-berichten op Facebook, met name verspreid door het Trump-kamp. Ja, u leest het goed: Het komt allemaal door Facebook! Volkskrant doet dat vandaag in een paginagroot artikel. De NPO doet het dadelijk nog eens dunnetjes over in het media-forum deze ochtend. Wij besparen verder commentaar.

Volkskrant in paniek...

Wat een zurigheid! Het wordt steeds meer lachen met de voorspelbare en gelijkgeschakelde NPO, Buitenhof en de Volkskrant. "Denken de critici" Lekker vaag. Welke critici? De redacteur en de hoofdredacteur van de Volkskrant waarschijnlijk? :-)

NOS-journaal als de dood dat anti-NATO, anti Obama-sentiment naar Nederland overspringt

NOS-journaal negeert clashes tegen de komst van drone-killer nummer 1, Obama naar Athene, en tegen de NATO. Deze beelden acht de onderworpen NOS angstvallig niet geschikt voor haar steeds minder wordende kijkers.

23 opmerkingen:

 1. Conspiracy theory alert!

  Als de hypotheekrente omhoog gaat VANWEGE de verkiezing van Trump, dan handelen de banken met voorkennis

  Want dat de hypotheekrente verhoogd werd door Nederlandse banken, was al bekend op 8 november, dat is: 1 dag voordat Trump verkozen werd tot nieuwe president van de VS.

  Alternatief is: het NOS journaal creƫert haar eigen werkelijkheid, onafhankelijk van wat die werkelijkheid is...

  Zie: http://www.volkskrant.nl/economie/hypotheekrente-gaat-voor-het-eerst-sinds-jaren-stapje-omhoog~a4410725/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LOL!

  David Jan Godfroid is op zijn manier nog eerlijk ook, als je een liberaal in je regering hebt, ben je verzekerd van corruptie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, laten wij eerlijk zijn, dat is toch wat hij gisterenavond bedoelde te zeggen toen hij zei dat Poetin liever geen liberaal in zijn regering heeft.

   Nu is het toevallig ook nog eens zo dat onze liberalen ook de lijst aanvoeren waar het corruptie betreft.

   'VVD partij met meeste integriteitsschandalen'

   http://www.nu.nl/politiek/4203664/vvd-partij-met-meeste-integriteitsschandalen.html

   Verwijderen
  2. Sorry hoor, maar het is toch heel normaal dat als je fraude pleegt dat je dan ontslagen wordt.
   In Washington, Brussel en Den Haag vindt men dat blijkbaar niet.

   Verwijderen
  3. Zij willen dat wij aan corruptie gewend raken en het gaan zien als business as usual.

   Verwijderen
 3. Zo zou het bijvoorbeeld ook nog kunnen gebeuren dat, na een telefonisch onderhoud tussen Poetin en Trump, Jens Stoltenberg duidelijk ineens veel milder praat over Rusland.

  Die Nato spricht nach dem Wahlsieg von Donald Trump plƶtzlich deutlich milder Ć¼ber Russland.

  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/11/16/nach-trump-sieg-nato-spricht-ploetzlich-freundlich-ueber-russland/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kijk nog niet eens al een paar maanden, ben er gewoon klaar mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. NOS-journaal negeert massaal protest tegen drone-killer Obama en tegen de NATO, in Athene. Blijkbaar bang dat het over zou kunnen springen naar de lage landen. Niet geschikt voor de laatste journaal-kijkers.
  https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2016/11/16/wat-u-niet-ziet-bij-de-staats-nos-greek-police-clash-with-demonstrators-protesting-obamas-visit-to-athens/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst kreeg alleen Poetin overal de schuld van. Blijkbaar staat Poetin niet meer alleen, maar krijgt Trump nu ook overal de schuld van. -Beide zijn niet geliefd bij Bilderberg ?-

   Massaal protest tegen drone killer president Obama is niet geschikt voor de fabeltjes krant. Obama hebben ze geframed als heilige,-was de keus van Bilderberg ?- dat moet zo blijven.

   'I'm really good at killing people'
   https://www.rt.com/usa/obama-book-drones-killing-198/

   Timmermans: meer aanwijzingen voor rol GĆ¼len bij coup Turkije
   http://nos.nl/artikel/2143238-timmermans-meer-aanwijzingen-voor-rol-gulen-bij-coup-turkije.html
   Wat hier direct al is gezegd. De fabeltjes krant vergeet erbij te vertellen dat GĆ¼len een innige relatie heeft met de CIA.

   Verwijderen
  2. "-was de keus van Bilderberg ?"

   Hierover gaan twee verhalen. Het ene verhaal is dat Obama en Hillary bij Bilderberg in Virginia zaten en het andere verhaal dat zij bij Dianna Feinstein thuis hun grieven tussen hen aan het uitpraten waren.

   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_obama31.htm

   http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/06/06/clinton.obama.wrap/index.html?eref=rss_us

   Verwijderen
 6. de rente omhoog en dat is goed voor onze pensioenen zeggen ze ...

  ... maar straks gaat ook de hypotheekrente omhoog, dus klapt de huizenzeepbel die we nu aan het blazen zijn weer uiteen?

  ... en gaan de kosten van de staatsleningen omhoog, dus moeten de belastingen ten koste van de burger worden bijgesteld?

  De wereld waarin we vandaag de dag leven is voor 100% bij elkaar geleend, dus die is straks niet meer te betalen.

  It's economy, stupid! ;-)

  Ik ben blij dat ik mijn hypotheekrente extreem laag voor 10 jaar heb laten vastzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens. In 2017 gaat de rente op Obligaties nog verder omhoog.
   Martin Armstrong: Risico verschuift van private sector naar publieke sector.

   The Next Great Depression Is Going To Be A Collapse Of Bonds And Governments:Martin Armstrong
   https://www.youtube.com/watch?v=sQwwgxnmcc8&t=1535s

   Verwijderen
  2. "Maar oli was heilig overtuigt van niet"

   Zoals altijd bent u in de war. Ik heb nooit gezegd dat de rente niet ging stijgen. Ik heb de FED uitgelachen dat ze in 2016 de rente 4x zouden verhogen.
   Welnu, de rente is dit jaar nog niet 1 keer verhoogd door de FED. Terwijl we al 3x een rente verhoging gehad moeten hebben en de laatste in december.

   Verwijderen
 7. Beste Blik,
  Ik kijk geen tv en ik heb geen radio, ik lees ook zelden kranten. Wel zo rustig. Maar ik lees Blik om te weten wat voor onzin er voorbijkomt in de MSM. Volgens mij ben je hard bezig om jezelf overbodig te maken, omdat binnen kort niemand meer kijkt, luistert of leest wat de MSM uitbraken.
  Ga zo door en ga door tot je jezelf kunt opheffen. Je kunt altijd nog een nieuw blog beginnen: BLIK op de VREDE. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Maar ik lees Blik om te weten wat voor onzin er voorbijkomt in de MSM. "

   Hoe kunt u dat weten als u geen "Ik kijk geen tv en ik heb geen radio, ik lees ook zelden kranten." volgt?

   Verwijderen
 8. Even een plaatje:

  https://pbs.twimg.com/media/CxXlZMPUcAAvyuG.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ter info. Binnenkort geeft de president van AZG, Dr Joanne Liu, een openbare lezing aan de Leidse universiteit. Zie https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2016/10/cleveringahoogleraar-joanne-liu-geeft-extra-lezing

  Aan deze president heeft Rick Sterling ooit een open brief geschreven, waarin een aantal (door Liu) onbeantwoorde vragen staan die wellicht de moeite waard zijn om nog een keer aan haar te vragen:

  Oa: Klopt het dat AZG in Syrie alleen ziekenhuizen heeft staan in 'rebellengebied', of dr Liu Dr Antaki al heeft gesproken, wat 'Al Quds Hospital' is en hoeveel mensen van AZG daar werkten ttv dat laatste bombardement, en hoeveel mensen er bij dat bombardement door AZG geverifieerd zijn omgekomen, en of ze de brief van Rick Sterling beantwoord heeft.

  Zie ook: http://dissidentvoice.org/2016/05/about-bias-and-propaganda-on-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Syria
   http://www.doctorswithoutborders.org/country-region/syria

   Ze zeggen volgens mij dat Assad geen toestemming aan hen geeft om in Syriƫ te werken.

   "To date, MSF has also been unable to receive permission from the government of Syria to work in areas it controls, again meaning millions of people are out of reach of hands-on assistance from any external aid provider".

   Ik heb de indruk dat hun ziekenhuizen vooral, in het Al Nusra gedeelte, in het noord westen van Syriƫ liggen en daarbij wat in daraa in het zuiden. Ook in Koerdisch gebied hebben ze faciliteiten.

   Een legitieme vraag is. Waarom is de relatie tussen Assad en AZG zo slecht.?

   Verwijderen
  2. Hoe voelt een dokter zich die een terrorist weer oplapt en klaar stoomt zodat hij daarna weer mensen kan vermoorden cq verwonden ?

   Verwijderen
  3. Een terrorist die tevens onze waarden en normen niet accepteert.

   Verwijderen
 10. Blik,

  ik was even druk met andere zaken, maar heb je al iets geschreven over de vraag van de NPO directrice? Ze vraagt om jouw en onze hulp !

  Nu had ik liever dat ze daar collectief ontslag hadden genomen en de hele zaak in onze handen hadden gegeven... dat zou correcter zijn. Maar goed: het boetekleed is in elk gaval aan getrokken.

  Hier de brief van de baas van de NPO:

  http://www.volkskrant.nl/opinie/publieke-omroep-gaat-leren-van-trump~a4414456/?utm_source=link&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

  Ik moet je wel waarschuwen.
  Ze kan wel onvoorstelbaar liegen. Ik citeer:
  "In alle onafhankelijkheid bedrijven wij onafhankelijke journalistiek. Het is onze taak om alle geluiden en visies in de samenleving serieus te nemen en te laten zien en horen. Dag in dag uit doen honderden medewerkers van omroepen daar hun best voor."


  Artikel in TPO: http://media.tpo.nl/column/shula-rijxman-dief-perceptie-smeekt-om-tweede-kans/

  BeantwoordenVerwijderen