zaterdag 12 november 2016

NY Times biedt excuses aan; Waar blijven Rick, Marcel en Saskia?

Blik bekritiseerde enkele weken geleden de New York Times snoeihard. Vandaag heeft de krant openlijke excuses aangeboden voor haar "beetje" gekleurde berichtgeving rond de Presidentsverkiezingen. Ze gaan het vanaf nu eerlijker doen. Zeggen ze.

Het is een eerste stap. De vraag is wat Rick Nieman, Marcel Gelauf en Saskia Dekker gaan doen met de recente fundamentele kritiek van Blik op NOS-journaal op hun werk. Hebben ze ballen en bieden ze ook excuses aan en gaan ze proberen hun leven te beteren. Of zijn ze laf en negeren ze de terechte kritiek en modderen ze door op de oude weg. Dat loopt soms niet goed af. Vraag maar aan Knevel en van den Brink.

Omdat de NOS toch één grote schertsvertoning is, doen wij het ook wat luchtiger.Weet zichzelf goed te verrijken met publiek geld, Rick Nieman, mooie jongen, lijkt haast wel ideale schoonzoon en echtgenoot. Omringde zich op de zondag voor de verkiezingen met een contingent van enkel Clinton adepten. Heeft hij voor al dat geld ook genoeg karakter om excuses aan te bieden?

Marcel Gelauff, stille genius achter het zieltogende NOS-journaal; kijkers geloven er al lang geen snars meer van. Voor zover ze er nog zijn. Zal hij nog proberen het tij te keren en biedt hij net als de NYT zijn excuses aan? Of moddert hij door en gooit hij ook zijn laatste kruimel krediet weg?

Saskia Dekkers, lijkt zo op het oog een fatsoenlijk ongevaarlijk vrouwtje. Maar ondertussen is dit element voor geld bereid veel, zoniet alles te doen. Gaat zij haar excuses aanbieden voor haar hardnekkig russofobe producties? Wat haar Russofobie betreft begeeft zij zich in goed gezeldschap. Ook Clinton is er niet vies van. Deze drone-dodende en hele landen in puin leggende dame beschuldigt de Russen, net als Dekkers, van alles waar ze verder geen verklaring voor heeft. Als blijkt dat de gelekte emails gewoon van haar eigen FBI komen en de Russen er niks mee te maken hebben, hoor je de Clintons niet meer. Hebben ze hun tongetje plots verloren. Laat Saskia wel wat van zich horen? We betalen haar ten slotte goed.

Artikel tot stand gekomen mede dankzij Joop die de eerste was in het Nederlandse taalgebied die wees op de excuses van NYT.

Voor Nederland zal het niet veel beter geweest zijn...


Ps: 10 terroristen aangehouden vandaag die van plan waren terreuraanslagen te plegen in Moskou en St.Petersburg op plekken met veel mensen. Ze kwamen uit centraal Azie en zouden banden met IS hebben. Russische BRON.

Ps2: Per presidentieel decreet, Putin levert vanuit de Krim gas aan Oekraïense plaats Genitsjesk zodat ze niet vernikkelen.

31 opmerkingen:

 1. Wie heeft zin een bijdrage te schrijven over "Elmar Hellendoorn", cv, backgrounds, antecendenten, strafblad, etcetera, en zijn bijdragen bij Lara Rense:

  https://twitter.com/EAAHellendoorn/status/785892863225638912

  en vanavond in met het oog op morgen. Denk je het ergste in russofobie gehad te hebben. Komt Hellendoorn nog een keer langs... Ik ben er ff klaar mee, maar misschien iemand anders een keer nu...? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blik,

   ik heb er een flinke blog over geschreven: http://xevolutie.blogspot.nl/2016/11/563-is-rusland-agressief.html

   Het lijkt mij een heel volledig antwoord aan Hellendoorn en al die andere oorlogs-hitsers.

   Verwijderen
 2. Elmar Hellendoorn. Als ik niet kort geleden toevallig bij Stan van Houcke een schrijfel van 'm voor 'Raam op Rusland'had gelezen was het nu nog een onbekende voor me geweest.

  NAVO moet nucleaire afschrikking in Europa geloofwaardig houden 02 juni 2016

  "Rusland probeert stukje bij beetje zijn verloren invloedssfeer in Europa te herstellen. Om al te veel westerse tegenwerking te voorkomen, dreigt het Kremlin daarbij met de inzet van kernwapens. Het Russische leger oefent in nucleaire oorlogsvoering, nieuwe kruisraketten worden getest, en Moskou hint op het plaatsen van tactische kernwapens op de Krim en nuclear capable raketten staan al in Kaliningrad. Het gaat niet alleen om Oost-Europa: ook Denemarken wordt expliciet bedreigd en bewapende Russische nucleaire bommenwerpers vliegen over de Noordzee. De boodschap is duidelijk: Rusland is bereid om een beperkte kernoorlog te beginnen.
  Russische nucleaire aanval is niet ondenkbaar zolang de NAVO daar geen adequaat antwoord op formuleert." etc. etc.

  http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/11/de-misdadige-ideologie-van-elmar.html

  Elmar handelt zo te zien in russofobie. I'm not buying it.

  http://www.raamoprusland.nl/auteurs/33-elmar-hellendoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NEE.... Eigenlijk diep triest maar ook te grappig om niet te vermelden: HCR is verslagen door een kandidaat die de Democraten zelf naar voren hebben geschoven.

  Podesta emailtje

  Op 23 april 2015 sturen de adviseurs van Clinton dit mailtje. Met deze PDF. Hier stellen haar adviseurs voor om met behulp van de linkse pers bepaalde extreme kandidaten voor te trekken in de Republikeinse voorverkiezingen. In de hoop dat het debat naar rechts verschuift, en de winnaar van de Republikeinse nominatie allerlei rechtse minder populaire uitspraken gedaan heeft.
  De tegenstander uit zijn tent lokken over de islam, abortus en illegalen. Door de Republikeinen naar rechts te schuiven, hopen de adviseurs het midden vrij te maken voor Clinton. In die bijlage is Trump een van de drie clowns die voor dit doel op het podium geduwd moet worden. Helaas bleek op rechts een electorale goudmijn te liggen. Hillary koos haar eigen tegenstander, en verloor.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/11/feynman_enof_feiten_amerikaans.html#more

  mailtje van Podesta:
  https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/1120

  bijlage bij de mail:
  https://wikileaks.org/podesta-emails/fileid/1120/251

  Steek je daar nou je racistische sneakers voor in de fik. Haha:

  https://www.bostonglobe.com/business/2016/11/10/new-balance-burned-for-praising-trump-trade-stance/DHHWtLflI0Wxl9rtk4ZvGM/story.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is ook erg grappig. Media die grappen maakt over Trump als de mogelijke nieuwe president van de VS. Wie het laatst lacht

  https://m.youtube.com/watch?v=zT0Rjc6jKCg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook goed voor het zelfvertrouwen:
   SR 1342 - Judge Jeanine Fights Back Tears – The Republic is Saved!

   Verwijderen
 6. Overigens denk ik niet dat excuses komen. Onze journalisten zullen zeggen: wij zijn ook bedrogen! Wij geloven wat in de geschriften van de NYT staat, en volgen die krant blindelings. Nu blijkt dat wij verkeerd geïnformeerd zijn door de NYT! Nou ja, ze hebben hun excuses aangeboden, dus waar hebben we het over?

  Dat ze blind zijn en geloven in dingen die niet waar zijn, zal niet gezien worden als probleem. En dat is het probleem...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Blik,

  De NYT biedt alleen excuses aan over het feit dat ze blijkbaar niet goed genoeg gekeken hebben. Ze zullen beter hun best doen.

  ----

  Drie opmerkingen daarover:

  1. Alternatieve media zagen het wel.

  2. De NYT heeft zich nooit afgevraagd of Trump's argumenten klopten. Er werd inhoudelijk niet over geschreven.

  Ze schreven uitsluitend over elk item waarmee ze iets negatiefs over Trump konden melden. Dingen in privé gezegd -- mannen onder elkaar over een sexy vrouw die ze allebei kennen -- werd verkocht als extreem boosaardig.
  Het was bashing: iemand zwart maken over zaken die anderen óók doen in de kleedkamer.

  3. Het was geen incompetentie, zoals de NYT nu beweert.
  Het was een bewuste keuze van de NYT om Clinton - propaganda te gaan bedrijven. Dit excuus is dus een leugen.

  Om dat laatste goed te begrijpen moet je het artikel van Michael Krieger lezen.

  = Hij zegt dat de NYT een onbegrijpelijke motivatie gaf voor het feit dat ze Bernie zouden gaan steunen ipv Clinton. Het klopte niet. Dat wijst op een geheime agenda.

  = En hij citeert een oud NYT journalist (Cieply) die beschrijft hoe de NYT te werk gaat: Eerst wordt bepaald wat 'the narrative' is, en dan weten de journalisten hoe de hazen lopen: welke artikelen zullen worden goedgekeurd en welke in de prullenbak gaan verdwijnen.

  Ik zal een voorbeeld geven hoe ik dat voor me zie:
  Dus de NYT bepaalt: 'Als NYT steunen wij de ervaren Hillary en niet de onervaren en wispeltureige Trump. De narrative zal zijn dat Trump een onbehouwen, vrouw-onvriendelijke, discriminerende en impulsieve kandidaat is.'
  Vervolgens weten de journalisten welke zaken van Trump ze moeten gaan beschrijven, en welke er moeten worden verzwegen.

  En deze werkwijze van de NYT is natuurlijk veel en veel kwalijker dan het 'niet goed opletten' waar ze nu hun excuus voor aanbieden.

  Dit toont aan dat de NYT propaganda pleegt en een agenda heeft.
  Dit is geen krant in de betekenis die wij aan dat begrip geven.

  Ik denk dat Nieman, Gelauff en Dekkers er gewoon achteraan hobbelen, niet beseffend dat ze een verlengstuk van propaganda zijn geworden.

  Al in 1913 kocht J.P. Morgan de 'policy' van de grote kranten op, en de kleine kranten ( zoals Gelauff c.s.) schreven over wat die grote kranten schreven. Hoe dit werkt werd in 1915 al in het Congres uitgelegd door congreslid Oscar Callaway.

  Krieger :
  https://libertyblitzkrieg.com/2016/11/11/veteran-reporter-exposes-the-new-york-times-arrogant-disconnected-agenda-driven-perspective/#more-39578

  Ciepley: https://deadline.com/2016/11/shocked-by-trump-new-york-times-finds-time-for-soul-searching-1201852490/

  Callaway: https://www.youtube.com/watch?v=3sGs8eFld1U

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het NOSje heeft niets geleerd en blijft doorgaan met het NATO nieuws.

  Hier wederom een sentimenteel -waarschijnlijk verzonnen- verhaaltje over oost Aleppo. Dit is bedoeld om sympathie op te wekken voor de AL QAEDA.
  Qoute mohamed: "Ik kom alleen nog samen met vrienden om te protesteren"
  LOL protesteren tegen wie ?. Hij komt alleen nog maar samen met zijn al qaeda vriendjes om te vechten tegen het legitieme leger in Syrië.

  Maar ik begrijp het wel. De Kuznetsov ligt nu voor de kust van Syrië
  Russian carrier-based jets perform ‘interaction’ flights in Syria
  https://www.rt.com/news/366693-russia-kuznetsov-warship-syria/ en ze zijn bang dat de terroristen voorgoed verslagen worden in Aleppo. Echter de terroristen zijn al verslagen in Aleppo. Het NOSje is net zo triest of eigenlijk nog triester dan Baghdad Bob ten tijde van Golf oorlog 2

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier de link
   Feest in Oost-Aleppo: bruiloft met oploskoffie, verjaardag zonder taart
   http://nos.nl/artikel/2142841-feest-in-oost-aleppo-bruiloft-met-oploskoffie-verjaardag-zonder-taart.html

   Modar die hier in het ziekenhuis nog wel een skype verbinding heeft.
   http://nos.nl/artikel/2140407-in-de-ziekenhuizen-van-aleppo-geen-bed-om-op-te-sterven.html
   Heeft blijkbaar geen skype verbinding meer. Hij kon nu wel een mobiele telefoon kopen waardoor hij contact kon opnemen met de NOS. Hij kon blijkbaar geen gebruik maken van de uitstekende skype verbinding van modar

   Verwijderen
  2. @Oli

   "Het NOSje heeft niets geleerd en blijft doorgaan met het NATO nieuws."

   De NYT ook niet niet. Echt niet.

   "The Danger of Going Soft on Russia

   snipjes uit editorial van 12 nov. jl.:

   Just when relations between Russia and the West are at their most precarious point since the Cold War, Mr. Trump has been Russia’s defender and the beneficiary of Moscow’s efforts to influence the presidential campaign. At times he has seemed almost intoxicated by the Russian president, praising Mr. Putin’s firmness and insisting that the two could resolve any differences if they met. Meanwhile, he has shown little concern that Russia poses a major strategic challenge.
   ......
   Mr. Obama was slow to recognize Mr. Putin’s revanchist mission, as were other Western leaders. Now that the threat is obvious, America and its allies cannot afford for Mr. Trump to make the same mistake. What’s needed is a pragmatic review of American-Russian relations that includes, at a minimum, a reaffirmation of America’s commitment to NATO, which Mr. Trump disparaged during the campaign, and to European democracy. Mr. Putin is working to undermine both."

   Etc, etc, etc.

   verder lezen op:

   http://www.nytimes.com/2016/11/13/opinion/sunday/the-danger-of-going-soft-on-russia.html?action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=opinion-c-col-left-region&region=opinion-c-col-left-region&WT.nav=opinion-c-col-left-region&_r=0

   Verwijderen
  3. @Dawg,
   Dat dacht ik wel, om hun betrouwbaarheid niet te verliezen beloven ze beterschap, maar ondertussen gaan ze gewoon door. In de NRC las ik ook wat meer genuanceerde verhalen gisteren, maar dat zal vanaf morgen ook wel weer over zijn.

   p.s. Ik lees nu dat het syrische leger doorbraken maakt in de oude stadskern van aleppo bij de citadel. Er staat de terroristen een groot offensief te wachten in oost aleppo.

   Verwijderen
 10. Blik schreef:
  Denk je het ergste in russofobie gehad te hebben. Komt Hellendoorn nog een keer langs... Ik ben er ff klaar mee, maar misschien iemand anders een keer nu...? :-)

  Ik heb een antwoord gegeven, Blik.

  Het is wel even studeren, maar dan heb je ook wat.

  Ik zou het graag hier posten, maar het is te lang.
  De links bij het sterretje (*) moet ik later een keer invoegen.
  Dit is voor mij een soort standaard document waar ik telkens naar kan verwijzen als 'ze' weer over het 'Russiche Gevaar' beginnen.
  Kritiek is uiteraard zeer welkom.

  http://xevolutie.blogspot.nl/2016/11/563-is-rusland-agressief.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed, helder en compleet artikel Jan.

   Verwijderen
  2. Mooi stuk. Voor de volledigheid zou het misschien goed zijn te vermelden dat bij het uiteenvallen van de Sovjet unie, de Krim, Transdnestrië, Abchazië en z Ossetië, de respectievelijke inwoners METEEN al te kennen gaven NIET bij Oekraine, Moldavië en Georgië te willen horen.

   Verder is het nogal bizar dat het westen steeds agressiever wordt terwijl Rusland zich in de Oekraine al weer jaren, volgens welke standaard dan ook, exemplarisch gedraagt en in Syrië de jihadisten bestrijdt. Dit argument zal de komende weken sterker worden, nu het regime change project, evenals TPP en TTIP op de klippen lijken te zijn gelopen.

   Verwijderen
 11. Violence erupts in Indianapolis and Portland as anti-Trump protests continue
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/11/13/violence-erupts-in-indianapolis-and-portland-as-anti-trump-prote/
  Hoe lang blijft Soros het vuurtje nog opstoken.?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mijn dochters hebben gisteren in FL ook tegen Trump gedemonstreerd. Mijn argumenten bleken niet voldoende te zijn geweest om ze te weerhouden op de heks te stemmen.

  Altijd een leuke discussie, maar het was aandoenlijk hun sneue stemming te zien. Ik heb ze een aantal links gestuurd en gewaarschuwd dat ze hun ogen goed moesten openen en niet de agenda van een billionaire moeten uitvoeren.

  Het zijn intelligente millenials, beiden progressief, en zeer betrokken bij de Social Justice Wars. Hun omgeving bestaat uit hardcore rednecks en evangelicals; dat verklaart veel over hun standpunt. Mijn oudste voerde op 12 jarige leeftijd (!!!) al actie op haar school tegen de aanwezigheid van militaire recruiters (in de tijd van de Irak oorlog).

  [ Ik vertel af en toe iets over onze privé conversaties, omdat ik denk dat de mening van slimme, goedbedoelende millenials daar, zeer waardevol kunnen zijn in het totaalbegrip. Ze begrijpen overigens wel/ worstelen ermee dat hun reactie het definitieve einde van elke vorm van democratie zou betekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Rootman

   Begin steeds beter te begrijpen met welk taalkundig vergif de cultureel marxisten bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Onder het mom van 'diversiteit' en emancipatie worden mensen er toe aangezet zichzelf zo veel mogelijk te definieren als lid van een bedreigde minderheid. Eens zo'n 'wij-groep' en feit is, kan het ontstaan een 'zij-groep' niet uitblijven. Zie de ZP discussie. En Soros? Die zag dat het goed was:

   http://www.geenstijl.nl/archives/images/OsifeNetherlands.pdf

   Verwijderen
  2. Goed om te weten, Rootman, want hieruit leren we ook dat veel van die protesters wel degelijk oprecht in paniek zijn. Velen zullen niet eens weten wie Soros is.

   Toch kan het nog zo zijn dat jouw dochters wel mee lopen in een protest waarvan de organisatie en het initiatief van Soros-mensen kwam. Terwijl als er geen organisatie is, dan blijft de boosheid binnenskamers of beperkt zich tot de bar, en weet de buitenwereld het niet.

   Verwijderen
 13. Dat Hillary de popular vote zou hebben gewonnen is nu ook naar het rijk der fabelen verwezen

  FINAL ELECTION 2016 NUMBERS: TRUMP WON BOTH POPULAR ( 62.9 M -62.2 M ) AND ELECTORAL COLLEGE VOTES ( 306-232)…HEY CHANGE.ORG, SCRAP YOUR LOONY PETITION NOW!
  https://70news.wordpress.com/2016/11/12/final-election-2016-numbers-trump-won-both-popular-62-9-m-62-7-m-and-electoral-college-vote-306-232-hey-change-org-scrap-your-loony-petition-now/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Jan
  Veel dank voor weer een topstuk; even voor de zekerheid, in je conclusie ben je denk ik woordje "tegen" vergeten; Rusland helpt in Syrie (tegen) de rebellen.
  Ga het zo, met jouw toestemming, integraal plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Blik,
   ja, ik zal die correctie invoeren.
   Hele eer als je het hele artikel wiol plaatsen, maar danstel ik voor: geef me een paar uurtjes, dan zal ik een aantal links plaatsen. Er is volgens mij geen haast bij de plaatsing van het artikel. Dus maak ik het liefst zo compleet mogelijk...
   Groet, JV

   Verwijderen
  2. Als je iets schrijft over de geopolitieke verhoudingen tussen de VS en Europa mag dit epische clipje met George Friedman van Stratfor uit (2015) m.i. niet ontbreken. (+/- 13 min.)

   https://www.youtube.com/watch?v=fATq03kBs44

   Verwijderen
  3. @ Jan

   Diezelfde Freedman over Oekraine:

   "Head of Stratfor, ‘Private CIA,’ Says Overthrow of Yanukovych Was ‘The Most Blatant Coup in History’"

   http://www.washingtonsblog.com/2014/12/head-stratfor-private-cia-says-overthrow-yanukovych-blatant-coup-history.html

   Over de praktijk van subversie door de VS tegen democratische regeringen, de klassieker (+/-110 min.):

   John Perkins: Confession of an Economic Hitman

   Oleg Tsarov sreaakt in november 2013 de Rada toe over de Amerikaanse voorbereidingen van de coupe in UA:

   https://www.youtube.com/watch?v=5gbVOr6n8Ww

   Verwijderen
  4. Brzezinsky schteef in 1997 in Foreign Affairs een artikel waaruit blijkt dat de uitbreiding van de NAVO richting het Oosten actief gepromoot werd.

   https://www.foreignaffairs.com/articles/asia/1997-09-01/geostrategy-eurasia

   Verwijderen
  5. @Jan
   Ik heb 'em al geplaatst. Hier gaat het "rückzug"! :-)
   Nogmaals dank. En het is mijn eer jouw artikel te mogen plaatsen. Zeer gewaardeerd dat je zo op oproep gereageerd hebt.

   Verwijderen
  6. @ dawg; dank voor de links; wil je ze ajb onder het volgende artikel nogmaals plaatsen? Dank!

   Verwijderen
 15. NEEM VOOR AL UW GFINANCIËLE BIJSTAND CONTACT MET ONS OP:

  Wij bieden leningen tussen particulieren.
  Ontvang uw krediet zonder stress
  Contact:
  WhatsApp-nummer: 34602 46 39 89
  Aantal WhatsApp: 33 7 56 82 38 52
  E-mail: contact@creditfinancesinstitut.com
  Blog: https://cfinfo1.blogspot.com
  Website: https://www.creditfinance-bank.com
  Website: https://www.creditfinancesinstitut.com

  BeantwoordenVerwijderen