zondag 18 april 2021

Welkom in troosteloos IJmuiden, zo 18-4-2021

Welkom in troosteloos IJmuiden. Zelfs met een stralende lucht, de zon hoog aan de hemel is het een troosteloze bedoening in "Rauw IJmuiden". Of misschien wel: juist door deze stralende dag, zondag 18 april 2021, is het extra troosteloos in IJmuiden. René Pluijm is gisteren, zaterdag afgevoerd uit zijn eigen zaak, door figuren in BOA-kleding en zwart-gele politiekleding. Zonder bevel, zonder document. Met alle economische en andere schade van dien. Gedorven omzet. Bedervend voedsel. Wat doet dit met mensen die vechten voor hun bestaan? Gewoon afgevoerd. Weten onze lezers eigenlijk waarom het politie-uniform tot nog niet zo lang geleden blauw was? Schrijf je antwoord in de comments en verdien een compliment voor het goede antwoord!

Bekijk onze korte foto-impressie van vandaag rond het etablissement van Pluijm en zijn collega en team.

Welkom in IJmuiden! Op de achtergrond wat mannen aan het eten. En in één van de panden daar rechts ("Brugge", de panden hebben een naam van een haven) het etablissement van Pluijm.

Hier de eters in close-up. Begrijp ons niet bverkeerd: wij hebben NIKS tegen eten op een biels wat deze mannen doen. Maar waarom mag je niet ook gewoon normaal op een stoel aan een tafel eten? Bij René Pluijm bijvoorbeeld, wiens leven, en dat van tienduizenden meer, daar ook nog eens van afhangt. Laat iedereen zelf in vrijheid zijn afweging maken? Ben je bang voor Coyona? Blijf thuis! Bestel wat lekkers online! Maar leg je dwangwil niet op met dwang aan anderen die wel op een normale manier samen (samen!) wat willen eten. "15 Miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde, die leg je niet de wetten op; die laat je in hun waarde."Hoogst ongemakkelijk gebogen eten met je handen op een betonnen steen met extra-ongemakkelijke bobbels? Het mag en het kan in troosteloos IJmuiden!


Gebogen eten op een biels naast een vuilcontainer? Het kan in troosteloos IJmuiden!

Met de hele familie met de handen op een biels eten? Het kan in IJmuiden!Een hapje eten op een stoel? Het kan vandaag niet in IJmuiden. 


Rauw IJmuiden. Hopelijk gauw ook weer Normaal Rauw IJmuiden. Hopelijk is het gauw in IJmuiden: zand erover. Een glas samen. En weer normaal door. Met iedereen in zijn waarde en in zijn kracht.

Kijk ook het gesprek van René Pluijm met de BPOC (buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie), en ons commentaar, HIER.
1 opmerking:

  1. Zoom -hoorzitting met René Pluijm - Horecaondernemer n.a.v.zijn aanhouding op 17 april 2021

    https://www.youtube.com/watch?v=-XYuviP2Dek

    BeantwoordenVerwijderen