donderdag 22 juni 2023

Zijn Jinek en Floor Bremer gisteravond te ver gegaan?

Wij kijken de zwam-shows eigenlijk niet meer, maar soms zap je wat en kom je er langs. Dat gebeurde gisteren en wat we zagen was een allervreindelijkste Eva Jinek, totdat het onderwerp ging over de boeren met Sjaak van der Tak en Caroline van der Plas. Haar hele postuur veranderde als een blad aan de boom. Ze werd grimmig, ze ging sneller praten, ze werd venijnig. 

Pas moeder

Je zou van de vrouw die pas moeder geworden is, een zekere zachte laag verwachten. Nou, ze lijkt wel sluwer en gemener te zijn geworden. Wij kunnen de letterlijke quote's niet plaatsen hier, maar waar het op neer kwam, al dan niet letterlijk of overdrachtelijk, was, dat: de boeren gewoon niet zo moeten zeuren, ze kunnen toch wat anders gaan doen, er is "nou eenmaal" een groot stikstofprobleem (doet denken aan "er is een groot Coyona probleem"), door de boeren kan er nu niet gebouwd worden, heel Nederland hoopt dat de boeren snel alles accepteren, "zodat Nederland weer door kan", er eindelijk weer gebouwd kan worden (het was valse tegenstellingen a gogo gisteren bij de geniepige Eva en Floor) en nogmaals, sommige beroepen zijn niet meer van deze tijd, en wanneer begrijpen de boeren dat nou een keer? 

Floor Bremer

Daarbij zat Floor Bremer, economie-mevrouw, ook van RTL, en die zat er met haar zurige uitstraling bij om Eva verder te ondersteuienen en de boeren verder af te zeiken. 

Wit voetje

De beide dames waren druk in de weer voor een wit voetje bij Klaus Schwab, Rutte en de Banksters, maar de vraag is of die er wel zo tevreden mee zijn. Want ze zien graag hun agenda verdedigd, maar ze houden wel van subtiel. Het moet geen hysterische cat-fight worden, zoals gisteren, want de boomerang sloeg keihard terug in het gezicht van de twee venijnige vrouwen, getuige ook 99% van de comments top twitter. 

Functie elders?

Misschien kunnen de dames beter zelf een andere job gaan zoeken, want wat ze nu doen is toch niet meer houdbaar, zo stellen velen op Twitter?Zurige Floor Bremer wierp gisteren een boomerang richting de boeren, maar wist zij wel wat de eigenschappen van een boomerang zijn? 


Wat een walgelijke, onprofessionele en schofterige vertoning van Eva Jinek en Floor Bremer. Als een stel valse honden hun tafelgasten afblaffen en aanvallen. Totaal geen empathie voor de boeren en niet willen luisteren. Walgelijke linkse Randstad arrogantie. #Jinek


‘Dan nemen die boeren toch gewoon een andere baan’. Dommer en linksdrammerig als Eva Jinek vindt je ze maar zelden. #Jinek #LANDBOUWAKKOORD


#Jinek: #stikstof = een groot probleem. Bull. Het enige probleem is de leugen die #stikstofprobleem heet. Ga weg, . O, je gaat al....

#jinek zei gister tegen Caroline van der Plas dat ons land op slot zit door de boeren. Weer zo'n leugen. Ons land zit op slot omdat dit kabinet de #wefagenda over ons uitrolt. Elke dag wordt het duidelijker, je moet wel heel erg blind zijn wil je het niet zien. #zegnee

Ben ik nou de enige die Floor Bremers niet meer kan aanhoren? Zij praat alsof zij in het kabinet zit. #jinek

slaghoedje
Eva en die Floor willen proberen de boeren weer in de verdom hoek te duwen. Maar Caroline en Van der Tak maken indruk door hun prima en duidelijk verhaal. Geen woord Spaans er tussen. Petje af! #jinek #iksteundeboeren

#Jinek houdt je bek. Laat de mensen uitpraten. Je zit er niet om je mening op te dringen.

4 opmerkingen:

 1. Een waardevol artikeltje van een oude Duitse historie-prof over het beëindigen van oorlogen in Europa in het NRC:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2023/06/20/historicus-dieter-langewiesche-voor-een-duurzame-vrede-is-een-nieuwe-grens-vaak-noodzakelijk-a4167651

  Uitermate realistisch, en verrassend dat het door de censuur kwam!

  Hij zegt dat Europese oorlogen eigenlijk nooit eindigen door onderhandelen, maar doordat een van de zijden is uitgeput. Hij verwacht hier dat dit Ukraine wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rare berichten over Prigozin, en het lijkt dat het Kremlin het serieus neemt. Waar onze kok het eerder had over de slappe houding van Shoigu (en dus Putin) wil hij nu ineens vredesonderhandelingen met Kiev, terwijl NATO bijna uitgeput raakt. Martyanov denkt dat hij een verrader is die al langer details doorgaf aan de SBU.

  Hij is erg populair bij veel Russen, dus dit kan een lastige kwestie worden. Het lijkt erop dat hij dezelfde weg op gaat als gek-met-de snor-Girkin. Wie weet zijn onderhandelingen mogelijk; of hij wordt uitgeschakeld door een spetznatz eenheid. Het is wel belangrijk dat zijn zeer ervaren paramilitairen niet onnodig beledigd worden. Er is vast nog wel een bullebak van een generaal die het commando over kan nemen en die ze uiteindelijk respecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ⚡️Appeal of Lieutenant General Alekseev to the soldiers and commanders of PMC "Wagner":

  "From the first day of the existence of the Wagner PMC, I have carried out combat missions with you - 2014, 2015, 2016. I actively cooperate now. I have great respect for many soldiers and commanders of this private military company that performs tasks in the interests of our state. But what is happening now is a glaring fact that I cannot explain in other words, except as insanity. Now our country is in a difficult situation, when the entire Western world has taken up arms against us, when ammunition is coming from all over the world and weapons, things like that, which you have now begun to implement on someone's provocative idea, will lead to huge losses - primarily political. this was explained - this is a stab in the back of the country and the President.Only the President has the right to appoint the highest commanding staff of the armed forces, and you are trying to encroach on his power. This is a coup d'état. I ask you - think again, you do not need to do this now. Because it is impossible to come up with a bigger blow to the image of Russia, to its armed forces. Such a provocation could only be done by the enemies of the Russian Federation - I ask you to stop now, there has not been and will not be any use of weapons by the armed forces. We were still lacking only to unleash a civil war within the country at the present time. Think again."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dima ziet dat bijna iedereen in Rusland tegen de move van Prigozin is. Maar iedereen hoopt dat het geweldloos kan aflopen, want Wagner heeft-zonder bloedvergieten- Rostov ingenomen.
  Dima denkt dat het voordelig kan aflopen: Ukraine blijft mobiliseren, en ondanks de grote verliezen neemt het aantal troepen, en voorlopig toch ook het materieel toe. Putin kan zonder enig verzet nu martial law instellen en naar wens 5 miljoen soldaten mobiliseren. Zonder veel controversie naar de NATO landen, die het gretig als een teken van zwakheid zullen opvatten.

  Voor de Vilnius conferentie is er waarschijnlijk meer tromgeroffel dan dat er toezeggingen zullen volgen, maar de neocons en hun Europese vazallen zijn wanhopig om hun verwachtingen in wéér een Vietnam-Irak-Afganistan te zien stranden.

  Het blijft moeilijk voorstelbaar, maar als er in de late herfst een grote hoeveelheid ''coalition of the willing'' troepen onder uitgebreide luchtsteun west Ukraine binnenvalt moet er wel een grotere macht dan nu aanwezig tegenover staan. Mocht die mobilisatie er komen dan zijn er tzt in elk geval veel basaal getrainde troepen die in de achterhoede en de logistiek hun verdere training kunnen vervolgen.

  Hopelijk zou het daarbij blijven en brengt het dan de meer nuchtere NATO generaals er toe de koortsige neocon plannetjes tegen te houden.

  BeantwoordenVerwijderen