woensdag 7 juni 2023

Boeklancering: Kees van der Pijl, 'De tragedie van Oekraïne'!

Wat een dijk van een gesprek. Niet te zien bij RTL of NOS; natuurlijk ook niet bij oud NSB-Blatt de Telegraaf of AD, maar wel bij Blik. Kees van der Pijl over zijn boek "De tragedie van Oekraïne".



Te veel om op dit moment een samenvatting te maken. Misschien wil iemand de handschoen oprapen. Vrijdag a.s. geeft Kees van der Pijl trouwens een boekpresentatie om 19:30 uur op Schiphol in het Weltschmerz café.

En dan nog dit, Oligarch schreef, terecht:

Het 1e kenmerk van een false flag is dat degene die het zelf gedaan heeft onmiddellijk weet wie het gedaan heeft.
De NATO landen wisten onmiddellijk te vertellen dat Rusland achter de aanslag zat.


Exact, voor dag en dauw was het voor de geregisseerde media al klip en klaar: Russia had het gedaan (damterreur). Waar het in gevallen dat het hen niet uitkomt altijd "voorzicht, voorzichtig" is, of, "onder de rechter", of, "we moeten heel zorgvuldig kijken", of, "we moeten eerst onafhankelijk onderzoek laten doen", daar was het gisteren, voor de dageraad direct "Russia!".

Burgerlevens op NL1
Ook zojuist op NL1, Rusland zou niks geven om burgerlevens. Geen woord over "Joekreen", alsof Odessa 2 Mei niet gebeurd is, alsof Lugansk luchtbeschieting gemeentehuis niet gebeurd  is. Alsof Vanya niet zwaargewond is geraakt door hen. Alsof Poroshenko niet gezegd heeft dat de Donbass kinderen onder de grond in schuilkelders zullen zitten, alsof Biden niet aangekondigd heeft dat NorthStream er aan zou gaan. Alsog Allbright een half miljoen dode kinderen geen probleem vond. Omdat het "slechts" om Irakese kinderen ging. Alsof Kiev/NATO niet al bijna een decennium de Donbass terroriseert, alsof NATO een liefdes organisatie is... woehahahaha.

En dan nog iets...

Gisteren, dinsdag 6 Juni 2023, was het derde en laatste concert van Harry Styles in de tot aan de nok toe gevulde Johan Cruyff Arena. Het voorprogramma werd verzorgd door de band Wet Leg. De combinatie van geluidsvolume en kwaliteit van de apparatuur was dusdanig dat menigeen greep naar de oren, en / of zijn heil zocht en dekking vond in de catacomben. Daar deed de verkoopster van oordoppen uitstekende zaken. 

Kleinnoden
Er stond een rij tot zover het oog reikte, om de kleinnoden te bemachtigen. De dopjes gingen voor drie verschillende prijzen "over de toonbank": instapmodel 5 euro, medium kwaliteit, 14,95, en als je echt de minste kans wilde lopen het stadion met gehoorschade te verlaten, was er de premiumvariant, eur 29,95 alstublieft. PIN-only. 
Rij zover het oog reikt om oordoppen te bemachtigen...

Drie varianten verkrijgbaar, van eur 5.00 tot een slordige eur 30,00. Get your earplugs "For Music". "Oordoppen voor muziek?" Is dit niet de omgedraaide wereld?  Oordoppen tegen gehoorschade toch? Oordoppen tegen herrie.

"Doet u mij de premium variant maar, 2 paar...." "Da's dan 60 euro, mevrouw" "PIN-only"

31 opmerkingen:

  1. Wat zou het gekost hebben om die volume knop iets naar beneden te draaien?

    Off topic,
    Gabber heeft een nieuw "kleedje" gekregen en beeld dat uit in 11 nieuwe cartoons.

    Zie de Gabber gaat 'WOKE' cartoons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Alles wijst erop: Oekraïens offensief wordt steeds intensiever

    Er zijn veel tekenen die erop wijzen dat de strijd in Oekraïne steeds intensiever wordt. Niet eerder dit voorjaar heeft het Oekraïense leger zulke forse middelen ingezet bij de strijd tegen de Russen als nu.

    Verschillende Amerikaanse media schrijven op basis van Oekraïense functionarissen dat het langverwachte tegenoffensief is begonnen. The Washington Post citeert vier anonieme bronnen binnen het leger, en tegen ABC News zeggen twee bronnen, onder wie een bron dicht bij president Zelensky, dat "een actieve fase van het Oekraïense tegenoffensief" gaande is. Ook NBC News en de Britse zakenkrant FT berichten erover."

    verder lezen:

    https://nos.nl/artikel/2478214-alles-wijst-erop-oekraiens-offensief-wordt-steeds-intensiever

    Westerse media geven op min of meer omfloerste manier aan dat troepen van Kiev hun lang verwachte offensief zijn begonnen en Kiev zelf doet er liever het zwijgen toe.

    Door het Russische MoD werd vandaag het volgende gemeld:

    "Statement by the Russian Defence Minister General of the Army Sergei Shoigu 08.06.2023 (15:55)

    Today at 1.30 a.m. in Zaporozhye direction, the enemy made an attempt to break through Russia's defence by forces of the 47th Mechanised Brigade numbering up to 1,500 men and 150 armoured vehicles.

    The enemy was timely detected by the reconnaissance means and a preventive strike was launched by artillery, aviation, and anti-tank weapons.

    In all four directions the enemy was stopped and driven back with heavy losses.

    As a result of two-hour combat the enemy lost 30 tanks, 11 infantry fighting vehicles, up to 350 troops. Thus the specially prepared reserve forces of the enemy for this breakthrough failed to fulfill their mission.

    Yesterday on 7 June 2023, the enemy lost 945 troops, 33 tanks, 28 infantry fighting vehicles, 38 armoured fighting vehicles, three Krab self-propelled artillery systems, and other armament."

    https://eng.mil.ru/en/news_page/country/more.htm?id=12469849@egNews

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tips:
    Heel goed interview met Clare Daly:
    Decline of the EU w/ MEP Clare Daly, Alexander Mercouris and Glenn Diesen
    ( 60.000 lobbyisten bepleiten de Big Corp belangen in het EU parlement. 81 lobbyisten per MEP. )

    -----

    Ontzettend bizarre info :
    BOMBSHELL! Mel Gibson about to EXPOSE all of them | Redacted with Natali and Clayton Morris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De huidige crypto crash:

    Gensler (mensen die denken dat deze man GEEN reptilian is zijn de echte wappies!) is hoofd van de SEC, de regulator van de beurzen. Na een achtergrond bij Goldman Sachs heeft hij een paar jaar lesgegeven in cryptotech bij het MIT, de top tech universiteit in de VS.
    Hij was eerder assistent secretary van Larry Summers onder Clinton.

    Onlangs kreeg hij zware kritiek omdat hij geen richtlijnen geeft en verzoeken tot registratie negeert, maar in het wildeweg exchanges en cryptobedrijven dagvaardt. Vaak verliest hij uiteindelijk, maar weinig bedrijven kunnen de vele honderden miljoenen kosten van het jarenlang procederen opbrengen. Dus meestal krijgt hij zijn zin. De kritiek is dat hij een industry met een potentieel even groot als het internet het land uit jaagt. Hij heeft nauwe banden met het Biden regime en de DNC, speciaal Warren en Clinton. Men spreekt van operation choke point 2.0 en the war on crypto. Er zit ook een neocon element in, want crypto heeft een bescheiden rol in het omzeilen van sancties. Maar het is met name de controlerol van de staat, met CBDC introductie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nu reageert de markt zwaar, want bijna alle pro crypto media zitten in de VS, en die hebben de neiging dat als de hele wereld te zien. Het is echter slechts 20+ % van de industry en de beleggers. China en zelfs Rusland komen terug op hun eerdere twijfels, en de EU heeft nu duidelijke regulatie, die niet onredelijk is, evenals bijna alle landen.
    Maar mensen in de VS kunnen bijna niet meer bij hun geld komen, omdat inwisselen tegen $ moeilijk is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Op termijn denk ik dat veel crypto firms uit de VS gaan uitwijken, en na absobtie van de problemen zal de koers weer de normale cyclus. met voorspelde toppen begin 2025 en 2029 hervatten. Maar wat Gensler heeft gedaan in in feite een coup.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij is hij te laat. Momenteel bestaat er nog geen inzicht over de volgende stappen, men ziet het nog als een soort eeuwige maatregel.

    Uiteindelijk komt het voor de rechter, of Biden krijgt het advies Gensler te ontslaan vanwege de polls. En als Trump wint gaat Gensler de laan uit, hij blijkt net voor de publicatie shorts gekocht te hebben, en er is uitgekomen dat hij bij de Binance exchange solliciteerde maar was afgewezen. Hij staat bekend als wraakzuchtig.

    Trump zoveelste rechtszaak is volgen mij de zoveelste nothingburger, en ongetwijfeld niet de laatste. Ik denk dat hij de meeste kans op het presidentschap heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het counteroffensief is catastrofaal begonnen, met vele duizenden Ukraiense soldaten uitgeschakeld met enorm verlies aan materieel. Ze hebben nog veel meer eenheden naar Zaporyzya gestuurd. Er is nog geen enkele terreinwinst. 20 juni is er een NATO conferentie in een Baltisch staatje: Vilnius denk ik. Er is uitgelekt dat Ukraine dan op zijn minst 10 km terreinwinst moet laten zien om voor meer steun in aanmerking te komen. Maar er zijn ook stemmen voor een ''coalition of the willing'' , voornamelijk Poolse GRONDTROEPEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Genslers coup is niet de laatste. Als de rechtszaak tegen Trump nergens heengaat zou me het niet verbazen als er zeer ondemocratische of zelfs gewelddadige maatregelen genomen gaan worden.
    Momenteel is het verder verloop van het counter offensive en die NATO conferentie het grootste punt van zorg. Augustus is normaliter de maand van grote escalaties.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het was Milley, die schijnbaar heel boos was na verslag over de verliezen van Zelenski. Die wilde gelijk weer meer patriots etc. Milley eiste voortzetting en intensivering, en in elk geval het veroveren van de eerste Russische defence linie voor 20 juni.
    Vannacht waren er zwaardere aanvallen, maar er waren zelfs nauwelijks Ukraiense troepen over om terug te trekken (die zijn waarschijnlijk vervolgens door de Kraken nazis afgeknald).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De Poolse generaal Skerzki (???) zei dat het counteroffensief nooit kan lukken zolang er geen luchtsteun/ no fly zone is. Tevens pleit hij voor een NATO vloot in de zwarte zee. Het blijkt nu al dat Bradleys en Leopards nauwelijks functioneren zonder luchtsteun, een standaard conditie waarvoor alles in NATO ontworpen is. Tactisch dus een slim idee, maar strategisch???

    Ik vraag me af of men er voor valt, alhoewel afblazen van het offensief voorlopig onverteerbaar lijkt. Dit zou echter een directe oorlog tussen NATO en Rusland betekenen. Op Ukraiens gebied NATO vliegtuigen afschieten kan misschien nog net, maar de zwarte zee zijn internationale wateren, dus daar NATO schepen de grond in boren? Als de Turken ze doorlaten, maar wie weet hebben ze uiteindelijk geen keus.

    Die conferentie gaat dus op dit niveau!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Verliezen zijn gigantisch – Rusland zet de NAVO-alliantie voor schut (Video’s) june 10, 2023

    https://dissident.one/verliezen-zijn-gigantisch-rusland-zet-de-navo-alliantie-voor-schut



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tsja Dawg, wat verwacht je van zo'n domme partij als de NATO (gerund door neocons die 10x meer onwetendheid en ego bezitten dan militaire know how) die een offensief aankondigt. De Russen zijn zo goed voorbereid dat de Oekraïners niet eens met het modernste materieel door de 1e verdedigingslinie heen kunnen komen. Op alle (tactische) gebieden worden de Oekraïners overklast. Poetin heeft niet voor niks gezegd. Bij de NATO zijn ze vergeten wie de NAZI Duitsland heeft verslagen. Volgende maand is er een NATO top in Vilnius en dan moet Oekraïne tonen dat ze de wapens waard zijn en dus succes boeken op het slagveld. je moet er om lachen als het niet zo ernstig zou zijn.

      Maar ja, door deze crisis kon de nieuwe pensioen wet (waarom doe de polici zelf niet mee met deze wet?) en de wet WPG (permanente slavernij) er door gedrukt worden. In tegenstelling tot de oorlog was daar helemaal geen aandacht voor in de media. Dagelijks heeft het regime met de NPO een live update met propaganda over de oorlog.

      Verwijderen
  13. Scott Ritter: Ukrainian Counteroffensive Runs Into Defensive Wall
    https://sputnikglobe.com/20230610/scott-ritter-ukrainian-counteroffensive-runs-into-defensive-wall-1111050140.html

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik verbaas me over de artikeltjes van Simon Tisdall in the Guardian:

    https://www.theguardian.com/world/2023/jun/10/impunity-is-putins-middle-name-now-he-must-pay-for-his-crimes

    Haatmetertjes branden door bij deze man, zelfs als je ze parallel schakelt. Is deze man minder gek dan een school shooter?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hij haalt ook dit artikel aan, en daar gaat het volgens mij om:

    https://www.theguardian.com/world/2023/jun/07/nato-members-may-send-troops-to-ukraine-warns-former-alliance-chief

    Ik had hieboven de datum fout, het is in juli, niet 20 juni, dus nog een maand.

    -Nu counter offensive, dat een catastrofe lijkt te worden

    ondertussen bezoekjes van neocons aan meer neutralere (= niet extreem neocon) NATO landen, haatstukjes en dramamedia.

    - In Vilnius willen de neocons ''security guarantees'', liefst een artikel 5 zonder officieel lidmaatschap. Dat is volgens mij niet haalbaar.

    -Waarschijnlijk zijn er voorbereidingen voor een ''coalition of the willing'', met Polen voorop.

    - Het is maar zeer de vraag of die succes gaan boeken. Rusland moet wel op veel grotere afstand opereren.

    - voordat dit duidelijk wordt is het weer kerst. het verkiezingsseizoen begonnen in de VS.

    -Op dit moment gaat het ook voor het publiek duidelijk worden dat de oorlog verloren wordt. Er worden proefballonnetjes opgelaten om een vloot naar de zwarte zee en NATO grondtroepen te sturen.Ik denk dat Transdnistrië een tussenstap is en een excuus troepen op te bouwen.
    Maar team Biden heeft dan nog maar weinig tijd en wil waarschijnlijk weer escaleren. We zitten dan erg dicht bij een oost Europese of NATO oorlog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op The Duran gaan Alex Christoforou en Alexander Mercouris in op die waarschuwing/dreigementen va Rasmusssen. Ze worden er niet vrolijker van: "We're walked into WWIII....."

      Security guarantees, then Polish troops, and finally US troops

      https://www.youtube.com/watch?v=ifP1HK-hWV4&t=7s

      Verwijderen
    2. Ik denk dat we gered worden door de klok (kalender).
      Na gekibbel en evaluatie van het counteroffensief in Vilnius besluit men misschien tot een coalition of the willing. Voordat dat op de rails staat is het september, bijna het begin van het modderseizoen. Een VS vloot in de zwarte zee? Eerst even aan Erdogan vragen. Rusland kan sneller troepen in stelling brengen, oa in Belarus, dan NATO.
      Mocht het in de komende winter toch doorgaan, dan kan Putin evt officieel de oorlog verklaren aan Ukraine, en mobiliseren als nodig. Voor dit alles worden uiteraard diplomatieke hints gegeven, en het is maar de vraag of de generaals in dit alles willen meegaan, zeker wanneer die coalition of the willing catastrofale verliezen gaat lijden. Tegen die tijd zijn we een jaar verder. Bij het boeken van succes kan (team-) Biden verder escaleren als war president, maar anders moet hij afbouwen om niet meer stemmen te verliezen. Hij heeft dan nog 5 maanden te gaan.

      Verwijderen
  16. Ik denk niet dat Rusland een inval in w Ukraine mag tolereren, evenmin in Transdnistrië. Er zou wel tijd zijn om troepen en stand-off te installeren, analoog aan de linies in Zaporyzhya. Dat zou in Belarus zijn, maar wel meer aandacht voor missiles.
    Vanuit de Russische kant zou dit betekenen: na intensieve attritie aan het huidige front en doorgaan met uitschakelen depots, etc., doorstoten naar Nikolayev en dan 200km noord van het rivierengebied in de Odessa provincie, helemaal naar Transdnistrië. Odessa isoleren, en onderhandelen over een bewaakte corridor door dan Russisch gebied tegen neutraliteit. Een redelijk voorstel wat ze waarschijnlijk toch niet gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Scott Ritter: Eindelijk viel de stier aan

    https://www.frontnieuws.com/scott-ritter-eindelijk-viel-de-stier-aan/

    De oorlog in Oekraine als stierengevecht. Heldere metafoor door Scott Ritter.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bij alles gaat DIT gewoon door.

    International excess deaths / Dr John Campbell

    https://www.youtube.com/watch?v=95T2Bqht4Xg

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Elke dag vroeg weer op met de show van Jackson Hinkle:

    https://www.youtube.com/watch?v=CVhHVyKRMKM

    De intro is ook leuk. Hij is 21 jaar oud!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Soros geeft de teugels over aan zijn zoon:

    https://www.theguardian.com/business/2023/jun/11/alexander-soros-given-control-of-father-george-soros-multi-billion-foundation

    Het lijkt me een lichtgewicht, met zijn paarse brilletje en onlangs poserend met Kamala Harris.

    De oude duivel is al 92 jaar! Binnenkort een feestje?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Berlusconi is overleden. Ik was het vaak niet eens met hem maar mocht hem wel. Hij was zeker een trots onderdeel van de Italiaanse cultuur. Zijn laatste jaren werd hij steeds meer staatsman. Zijn invloed zal gemist worden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit geschminkte, gepoederde lijk was een van de aanjagers van de, op leugens gebaseerde, agressie tegen kolonel Khadaffi en Libië.
      Mede door deze schurftzak word Nederland al jaren overspoelt door allerlei soorten vluchtelingen.
      Moge hij rotten in de hel.

      Verwijderen
    2. Tja, de calvinisten mochten hem niet... Een staatsman met vele fouten. Gelukkig maar dat de Calvinisten nergens over mogen beslissen!

      Verwijderen
  22. Siberbank heeft net aangekondigd dat ze met toestemming van Putin crypto gaan verhandelen. Afgezien van Argentinië, gechanteerd door de IMF heeft de hele wereld de VS geïsoleerd met Clinton en Gensler's war on crypto.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. https://www.youtube.com/watch?v=EAl_d5K4jiU

    Thierry , kijkersvraag 1. Kennedy jr draait over Ukraine.
    Ik kan geen minuut naar die stem luisteren!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wilde dat ze hun uitzending konden inkorten tot 30 minuten! Dat geldt ook voor ''the dive'' en ''redacted''.

      Redacted vloog gisteren zwaar uit de bocht met hun UFO onzin. uit de chat bleek dat bijna niemand er in trapte.

      Verwijderen
    2. Ze zijn alweer bezig, met die meneer Greer, etc.

      Verwijderen