zaterdag 24 juni 2023

Wat is loos in Rusland?

Wat is loos in Rusland?

Voor het antwoord op die vraag verwijzen wij graag naar de professionals van NOS, of naar Hubert Smeets, die er goed voor betaald worden.

Maar wij, met onze beperkte kennis, op het gevaar af dat we er helemaal naast zitten, doen ook graag, voor jullie, onze duit in het zakje.

Nieuwe Tweets bekijken

Gesprek

Wagner heeft het vuilste werk opgeknapt. In plaats van met hen het gesprek aan te gaan kiest Putin ervoor met hen de confrontatie aan te gaan.
Citeer Tweet
Russian Market
@runews
Prigozhin's statement
Opnieuw bekijken
1:25 / 1:25
Een politicus die onder dreiging gaat praten met de leider van een zootje huurlingen, kan beter opstappen. Lijkt me van A tot Z gescript maar zo niet, hoort Prigozhin asap opgeknoopt. Wat ook zal gebeuren als dit geen act is om Putin een alibi te geven martial law in te voeren.

"Zooitje ongeregeld"

Sander Faas noemt hier Prigozjin en zijn Wagner "een zooitje ongeregeld", Kadyrov kiest partij voor het Kremlin en noemt de actie van Wagner een dolkstoot voor de mannen aan het front in de loopgraven. Laat ons hierop reageren: als Wagner plots "een zooitje ongeregeld" zou zijn, dan is het wel een zooitje dat orde en victory heeft geschapen en bereikt voor Rusland in Afrika, Syrië en Bakhmut. En als de actie van vandaag een dolkstoot is voor de mannen in de loopgraven, hoe moeten de Wagners zich dan gevoeld hebben tijdens hun strijd om Bakhmut terwijl ze afgeknepen werden van ruimhartige steun van het Ministerie van Defensie. Als we Prigozjin moeten/mogen geloven heeft dat tot vele -onnodige- Russische doden geleid. De indruk die ontstaat is dat Prigozjin in de Donbass tot aan zijn knieën in de drek heeft staan ploeteren, terwijl Shoigu en zijn ambtenaren al dan niet Vodka drinkend bezig waren met bureaucraten-spelletjes. Prigozjin is al maandenlang bezig aandacht te vragen voor zijn strijd. Binnen het Russische leger lijkt ook sympathie te bestaan voor Prigozjin. De schoonzoon van Shoigu zit hoog en droog in de Emiraten, af te geven op Rusland en een lans te breken voor Oekraïne. Prigozjin is naar Rostov gekomen om met Shoigu te praten die daarop het hazepad gekozen heeft en gevlucht is naar het veilige Moskou. Waarom praten Putin en Shoigu niet met Prigozjin?

Escalatie
De vraag is waarom Putin dit zo heeft laten escaleren? Prigozjin wil vooruit. De "oorlog winnen". Putin en zijn entourage lijken op de rem te trappen, continu. Lijken de oorlog vooral te willen laten voortduren. Met alle gevolgen van dien, tot en met damdoorbraak aan toe. Putin weet al maandenlang van het ongenoegen, niet geheel zonder reden, van Prigozjin versus Shoigu, en waarschijnlijk vice versa. Putin aanschouwt het allemaal van grote hoogte, enkel pratend met Shoigu. Waarom? Waarom is Putin niet al veel eerder met de mannen om de tafel gaan zitten? Om nu Prigozjin, defacto, en puur vanuit zijn machtspositie, uit te roepen tot staatsvijand numero uno.

Interessante tijden

Hoe het ook zij, het zijn interessante tijden, en we gaan zien hoe het loopt. Laat in de comments jouw blik horen op de ontwikkelingen in Rusland en daarbuiten.

Update rond 14:00 uur 24-3-2023:
Putin en Prigoshin hebben blijkbaar wel met elkaar aan tafel gezeten:
there was a meeting around a week ago between Putin and Prigozhin It was about prolonging the contract between Wagner and MoD - Putin insisted on all "Wagners" have to sign a contract directly with RF MoD Prigozhin refused - contract was canceled - and here we are. It is all about money.

Update 24-6-2023 16:37

Thierry Baudet houdt een interessante Space op twitter, HIER. Rond minuut 29 brengt de participant van de host, George, te berde dat een paar jaar geleden Wagner de Amerikanen klem had gezet, en toen moesten ze op bevel van het Kremlin gas terugnemen en kregen de Wagnerianen klop van de Amerikanen. Dat soort oud zeer speelt allemaal mee.

Op twitter gaan geruchten dat Wagner nu gestuurd zou worden door NATO. Zou kunnen, hoewel behoorlijk fantastisch (update: beter: lijkt ons broodje aap verhaal/afleidingsverhaal) ; scott ritter meldt dit blijkbaar. De volgende vraag die ook gesteld mag worden in dat geval, wie staan er achter Putin?

23 opmerkingen:

 1. Hieronder een aantal tweets in een draadje door analist Andrew Korybko:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "First, Wagner-Defense Ministry (DM) tensions aren’t a “psy-op” like some in Alt-Media are speculating. These conspiracy theorists discredit themselves. Block them."

   https://twitter.com/AKorybko/status/1672385410394120192

   De spanningen tussen Putin en Prigozjin zijn, aldus Korybko, dus echt en geen psy-op met de bedoeling de NAVO/Kiev op het verkeerde been te zetten.

   Verwijderen
  2. "Second, there’s a ton of fake news swirling about this. Tune it out and wait. Don’t trust everything you read on social media. Everything will be clearer by tomorrow."

   https://twitter.com/AKorybko/status/1672385472721477633

   Verwijderen
  3. "Fourth, these tensions were boiling for a while but what seems to have pushed Prigozhin to act was the demand for PMCs to sign contracts with the DM."

   https://twitter.com/AKorybko/status/1672385624286871552

   Verwijderen
  4. "Sixth, Prigozhin has previously implied that he wants to escalate Russia’s involvement instead, which is at odds with what Putin recently signaled."

   https://twitter.com/AKorybko/status/1672385767245529088

   Verwijderen
  5. "Fifth, the larger context is Putin strongly signaling that he’s willing to politically resolve the NATO-Russian proxy in Ukraine if the US cuts off arms to Kiev:

   https://twitter.com/AKorybko/status/1672385701936091136

   Link naar een recent achtergrondartikel waarin Korybko dit punt nader uitwerkt en afleid uit publieke uitspraken door Poetin.

   Als ik Korybko goed begrijp ziet Poetin nog steeds een diplomatieke mogelijkheid voor de beindiging van het geweld in Ukraine terwijl Prigozhin vooral de wapens wil laten spreken.

   Verwijderen
  6. eh ..... link:

   Putin Strongly Suggested That A Political Solution To The Proxy War Is Still Possible / Andrew Korybko / 20 juni 2023

   https://korybko.substack.com/p/putin-strongly-suggested-that-a-political

   Verwijderen
 2. "Als ik Korybko goed begrijp ziet Poetin nog steeds een diplomatieke mogelijkheid voor de beindiging van het geweld in Ukraine terwijl Prigozhin vooral de wapens wil laten spreken."

  De wapens laten spreken en een diplomatieke oplossing hoeven elkaar niet uit te sluiten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poetin wil altijd praten.
   Maar deze keer moet het land gedemilitariseerd worden en de Amerikanen en NATO moeten het land verlaten.

   Verwijderen
 3. Prighgozin blijkt de afgelopen dag zijn kritiek meer en meer naar Putin verplaast te hebben en meer pro-Ukraiense uitlatingen te bezigen. Putin heeft hem inmiddels als verrader bestempeld en ook Scott Ritter verdenkt hem al een tijdje onde een hoedje met de SBU en MI6 te hebben gespeeld. Op weg Naar Moskou zijn ze tegen gehouden en het Russische leger heeft toestemming gekregen alle middelen nodig te gebruiken om Wagner te stoppen en Prizogin te arresteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Korybko geeft altijd de Mossad standpunten weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het voorstel van Putin om 'weer' rond de tafel te gaan zitten om over vrede te praten is volledig zinloos. Hij stelt dat misschien voor om later, als onze kinderen en kleinkinderen onderzoek doen wat er allemaal speelde het niet aan Rusland lag.
  Waarom zinloos? De Amerikaanse leidster van de coup in 2014 laat weer van zich horen en weet blijkbaar nu al wanneer WO3 zal starten. Dit is dus extra olie op het vuur gooien i.p.v. over vrede te praten.

  https://www.frontnieuws.com/11-juli-de-door-victoria-nuland-vastgestelde-datum-voor-wo-iii/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt er op dat via Lukashenka, Wagner heeft toegezegd de opmars naar Moskou te staken.
  Misschien komt Prigozhin weg met een korte vakantie in Siberië in ruil voor onthullingen over zijn poppenspelers, naar de FSB, en hopelijk in het openbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Civil War in Russia? Wagner Troops Rebellion - SCOTT RITTER
  (clip +/- 24 minuten)

  https://www.youtube.com/watch?v=PE2IqsAO-2M

  Wagner staat op de loonlijst van de Westerse inlichtingendiensten, zegr Scott Ritter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welnee.
   Het is een machtsstrijd binnen het Russische leger wat mij betreft. Mogelijk. Hij krijgt niet de pluimen en de waardering van de legertop die hij verwacht. Of hij is fucked omdat Wagner geïntegreerd moet worden in het Russische leger.

   Bovendien Prigozjin is een militaire man en Poetin is een politieke man. De blik van Poetin is daarmee veel ruimer. Hij beziet veel meer zaken dan alleen de militaire.

   Ik heb al eerder gezegd dat Poetin mogelijk nog steeds een WEF puppet is. De oorlog is een afleidingsspel waarbij bepaalde partijen lekker hun zakken kunnen vullen en afleiding is van binnenlandse aangelegenheden.

   Zolang hij nog meedoet met de globalisten op tal van zaken (zoals de WHO en AI) hou ik die mogelijkheid open.

   Verwijderen
  2. Prigozjin lijkt alweer terug in zijn hok. Wel jammer dat het levens heeft gekost.

   Verwijderen
  3. @ Oli

   Als je met je leger optrekt tegen de hoofdstad verbrandt je al je schepen achter je. Of dacht je dat Prigozjin, eenmaal in Moskou aangekomen, door het Kremlin uitgenodigd zou worden om mee te denken over een geschikte opvolger van Shoigu.

   Die actie van Prigozjin komt nogal kansloos op me over, tenzij hem is wijsgemaakt dat hij door z'n acties met Wagner zo populair is geworden dat hij de zittende macht onder leiding van Poetin van de troon kan stoten.

   Verwijderen
  4. Tuurlijk was de actie kansloos. Dat hele konvooi komt nog niet eens 100 km ver. Het is voor ieder weldenkend mens ook nooit serieus geweest.

   Wagner wordt een leger onderdeel of gaat er in op. Die beslissing is al een tijd geleden genomen of tenminste dat soort geruchten heb ik maanden geleden al gehoord.

   P.s. Het Russische leger doet het opvallend goed tegen de Oekraïners. Met de motivatie van de troepen zit het goed. Wat dat betreft is Wagner niet echt nodig.

   Verwijderen
 8. Er ligt een heuse vredesovereenkomst ter ondertekening. Prighozin gaat weg, en misschien zelfs Gerasimov en Shoigu (speculatie van Dima).
  Ondertussen is een offensief van (Bela-) Russische nazis ontmaskerd, die met steun van westerse en Ukraiense spionage departementen een coup wilden doen in Belarus. De Wagnertroepen gaan niet terug naar Lugansk maar gaan werken aan een offensief bij Karkhov. Ze vallen via een nieuw contract onder het MOD.
  Korybko had het dus opnieuw fout: er waren wel grieven, maar er was waarschijnlijk infiltratie en contra infiltratie.

  De families van de omgekomen piloten zullen het zeer moeilijk krijgen , met de feiten maar er is wel een flink deel van verraders en 5e colonne opgerold. Aan het front zal het wel wat verliezen hebben opgeleverd, door plotseling vertrek van units, onzekerheid en een juichstemming bij de Ukraieners.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kiev Calls GENERAL Mobilization - ALL Males 18-65 Must enter military within 10 days
  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/kiev-calls-general-mobilization-all-males-18-65-must-enter-military-within-10-days

  Wat een desperate maatregel!
  Kiev gaat voor broke. Kan met niet voorstellen dat het Zelenski regime er volgend jaar nog zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het stof lijkt weer neergedaald in Rusland. Wat hebben we gezien? Toch een in eendrachtige samenwerking tussen Prigozjin en Kremlin uitgevoerde psy-op? Een (vanuit het buitenland ingezette) poging om de regering van Poetin te destabiliseren? Een poging het totaal mislukken offensief van Kiev aan de aandacht te onttrekken? Iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ondertussen:

  https://ejbron.files.wordpress.com/2023/06/screenshot_36-3.png

  BeantwoordenVerwijderen