zondag 4 december 2016

"We verloren 600.000 man in Polen", Russische WO2 Veteraan

Europa bevrijd en je krijgt... Stank voor Dank.

Wat een energie, kracht en mooi aura gaat er van de man uit, Ivan Georgevitsh. Blik had deze 9 Mei 2016 het voorrecht dit gesprek te mogen voeren, in het Park Pobeda (Overwinningspark) in Moskou. Het was toch al een fantastische dag, en dit was wel een parel.

Vergeet niet de ondertiteling aan te zetten met het zaagcirkeltje.

Verbazing

Het hele interview is nu Nederlands ondertiteld. Ivan neemt ons aan zijn hand mee hoe hij als tiener er alles aan deed om in het leger te komen. Als technisch opgeleide jongen kwam hij terecht op de plek waar de tanks gemaakt werden. Hij hielp mee zijn eigen tank in elkaar te zetten en toen die klaar was ging hij daarmee met zijn kameraden naar het front. Oekraïne, Polen, Duitsland, Tsjechie, weer Oekraïne. Over die strijd hoor je hem niet klagen. Wel voel je de verbazing als we aankomen bij het huidige klimaat. "Wij hebben onze levens gegeven om Polen van de nazi's en de concentratiekampen te bevrijden. 600.000 manschappen hebben we alleen al in Polen verloren. Ik schaam me over wat ik nu uit Polen hoor."

En Blik schaamt zich over wat hij van zijn machthebbers zoals Rutte (notabene geschiedenisleraar...) en Koenders hoort als zij over Rusland praten. Ivan: Dank, dank, dank voor uw strijd en die van uw kameraden dankzij welke ook Nederland bevrijd kon worden.

61 opmerkingen:

 1. Goede korte documentaire, Blik.

  Je schrijft: "kameraden dankzij welke ook Nederland (sneller) bevrijd kon worden".
  Onjuist. Zonder de Russen was er geen denken geweest aan bevrijden.
  Rusland versloeg 228 sterke Duitse divisies. Amerika versloeg 58 duitse soldaten en kinderen.
  --
  Over Post Traumatisch Stress Syndroom. (op min 15.) Ik denk dat de dochter hier exact zegt wat de waarheid is.
  -- min 16. Hier spreekt men in bedekte termen waarschijnlijk ook over het verwijt aan de Russen dat ze vrouwen verkracht hebben.
  Ik weet het niet. Het lijt me niet onwaarschijnlijk. Maar ik had ooit een oude man op bezoek. Hij was als jongeman te werk gesteld op een boerderij in Duitsland. Alleen de boerin en de dochter waren aanwezig. En dan de Nederlandse knechten. Toen de Russen kwamen vertrok hij lopend, liftend, varend, met bissen etc. naar Nederland.
  Ik vroeg: Hebben de Russische soldaten zich misdragen ten opzichte van de Duitse vrouwen? Hij begreep me niet? Toen ik wat duidelijker vroeg wat ik bedoelde ontkende hij voluit. ( Ik heb dat gesprek op tape. De man leeft trouwens nog, denk ik.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartelijk dank Jan voor compliment, kritiekpuntje (aangepast), en zeer gewaardeerde uitlichting en aanvulling.

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Als we Thomas Goodrich in "Hellstorm: The Death of Nazi Germany, 1944-1947" moeten geloven zou er door de Russen (en ook de andere Geallieerden) lelijk zijn huisgehouden in het verslagen nazi-Duitsland. Verkrachtingen waren daarbij schering en inslag. Van het boek van Goodrich is een docu (+/- 60 min.)gemaakt:

   http://www.hellstormdocumentary.com/

   Verwijderen
  3. Dawg,
   sex is een krachtige impuls, en verkrachtingen komen overal voor. De Russische soldaten hadden 4 jaar gevochten tegen de Duitsers, en toen ze eindelijk in Duitsland zelf waren hebben ze wellich t de 26 miljoen dode Russische mannen, vrouwen en kinderen willen wreken. Ik kan me er iest bij voorstellen.
   Op min. 30 hoor je de joodse Ilya Ehrenburg zeggen dat ze alle Duitsers moeten doden.
   NB: de Russen werden uit Nemmersdorf verdreven. Mogelijk dat dit extra wraak heeft gestimuleerd.

   De veteraan in de film van Blik zegt dat hij door streken trok waar de Duitsers gevlucht waren. Pas toen ze Berlijn naderden kwamen ze Duitsers tegen.
   ====
   Ik zag een goede docu over Castro op BBC 2. Daar werd weer het verwijt gegeven dat hij een dictator was. Oliver Stone zei:"Nou en? De VS heeft samengewerkt met vele tientalle dictators."
   Het gaat er altijd om: wie begint met de normale verhoudingen te verstoren. Die is in grote mate schuldig voor de hele keten van geweld en wraak die daarna komt.


   Verwijderen
  4. Verkrachtingen komen overal en ten alle tijden voor, ook in eigen land in vredestijd; vraag is dus, op welke schaal zouden Russen (en Amerikanen van mijn part) zich daaraan schuldig gemaakt hebben. Er schenen bij de Russen wel zware straffen op verkrachting te staan, tot en met fusilleren aan toe.
   Volgens Wikipedia kwam het desalniettemin bij de Russen vele malen meer voor dan bij de Amerikanen/Engelsen:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_during_the_occupation_of_Germany
   Of dit waar is, en zo ja waarom is de vraag. Het kan ook het begin van de maak de Russen zwart campagne zijn.
   Wie er iets meer of iets zinnigs over kan zeggen, ga je gang.

   Verwijderen
  5. @Blik,

   Dank voor deze geschiedschrijving uit de eerste hand en respect voor deze oud strijder van het Rode Leger die Europa van het nazi juk heeft bevrijd.

   Wikipedia vind ik een bron waar ik niet voor 100% op zou varen. Er zullen best verkrachtingen hebben plaatsgevonden, dat gebeurd in elke oorlog, maar niet op die schaal. Wij houden hier in het westen nogal van overdrijven, overgewaaid vanuit de VS. In de tijd dat ik niet beter wist vond ik John Wayne een geweldige generaal in de film D-Day, tegenwoordig heb ik iedere westerse oorlogsfilm afgezworen. Ik kijk op 4 mei geen dodenherdenking meer door de hypocrisie die ik voor mijn ogen zie verschijnen. Ik gedenk op mijn manier hen die gevallen zijn door Amerikaans betaalde Duitse munitie met de gedachte;

   "Zij hadden geen internet."

   Daarom ook een oproep voor de mensen hier die kinderen en/of kleinkinderen hebben niet in de westerse oorlogspropaganda te trappen!

   Verwijderen
  6. @ Blik

   In de docu 'Hellstorm' wordt ook gesproken over Russische legerofficieren die de Duitse bevolking waarschuwde om te maken dat ze weg kwamen omdat ze wisten lot ze te wachten stond wanneer ze afgelost zouden worden door bezettingstroepen bemand met volk van uiterst laag allooi.

   Duidelijk is wel dat de Geallieerde overwinnaars na WO II niet zachtzinnig met de Duitse verliezers omgingen. Denk alleen maar eens aan het zeer kleine aantal Duitse soldaten dat levend uit krijgsgevangenisschap terugkeerde.

   Verwijderen
  7. Overigens zijn in Japan gestationeerde Amerikaanse G.I.'s zeer gecharmeerd van Japanse dames buiten oorlogstijd. Zonder "consent" overigens!

   Verwijderen
  8. Af en toe wordt er ook nog weleens een Japanse dame vermoord die het niet helemaal eens is met de gang van zaken!

   Verwijderen
  9. Dawg, Je moet eens weten hoe de duitsers in de bezette zones in de vormalige Soviet Unie huis hebben gehouden. Ze hebben niet alleen veel meer vrouwen verkracht, maar ook de civiele bevolking, inclusief kinderen gemarteld en vermoord. Iedere 4de bewoner in Witrusland was levende verbrand. Ooit over Khatyn gehoord? Of Babij Jar? Uit de 27 miljoen mensen die tijdens de WW2 in de Soviet Unie sneuvelden , waren alleen 12 miljoen de militairen , de rest - civiele bevolking. Als je het book "Soldaten" van Sonke Neitsel en Harold Welzer leest, dan zal je een betere beeld krijgen. Mijn opa vocht in die oorlog en zei dat als de russische soldaten de van de duitsers bevrijde dorpen binnenkwamen zagen ze veel lijken: doodgeschoten mensen en zelfs opgehangen kinderen. Opa zei dat Russen nooit duitse vrouwen verkrachtten. Misschien wist hij niet alles, natuurlijk; maar Stalin gaf toen een bevel de duitse bevolking aardig te behandelen. Hij zei toen: " Hitlers komen en gaan, maar het duitse volk blijft bestaan". Amerikanen en Britten trouwens waren niet zo aardig tegen duitsers, ze hebben toen veel vrouwen verkracht. Er zijn boeken over geschreven (Miriam Gebhardt "Als die Soldaten kamen").

   Verwijderen
 2. Goede vertaaling, dank je wel voor dit mooie stukje werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over de uitzending van buitenhof:

  Een uiterst sterke mini-speech van Baudet, bijna presidentieel.

  Maar het formaat was zeer ongewoon: de duur was zeer kort en het leek alsof het programma al was afgelopen.

  Het leek zo net alsof niemand hem durfde te ondervragen of met hem in debat te gaan.

  Op CNN is vandaag het programma ´state of the union´ met een weliswaar zeer biased, maar toch vrij diepgaande dissectie van de campagne.

  Ik kan het niet meer vinden voor vanavond, maar het moet te vinden zijn op Youtube.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, prachtig interview. Vaak als ik Russen aan het woord zie word ik diep geraakt. Rusland heeft iets wat hier in het Westen bijna helemaal ontbreekt. Ik zou haast zeggen 'Russen hebben hart en ziel' terwijl we hier hart en ziel bijna helemaal zijn vergeten.

  Vincent Brunott

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bombardement op Dresden, 13 en 14 februari 1945
  Opbouw van een typisch bombardement van Bomber Command
  In 1945 had Bomber Command zijn methoden voor het bombarderen zodanig verfijnd dat er een effectieve vernietigingsmachine was ontstaan. No. 5 Group verzorgde de eerste actie bij Dresden. Eerst vlogen Pathfinders naar het doel terwijl op afstand een eerste golf bommenwerpers volgde. De Pathfinders markeerden het doelwit met lichtfakkels. Dit was een precies werk, dat werd gecorrigeerd door de Master Bomber, het leiding gevende toestel van de Pathfinders. De ondertussen gearriveerde bommenwerpers in de bomber stream losten hun bommen met het doel om in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk bommen binnen een beperkte ruimte te werpen. Eerst werden High Capacity/HC luchtmijnen, de zogenaamde "cookies", afgeworpen. Dit waren cilinders van 4.000 lb (1.800kg), 8.000 lb (3.600kg) of 12.000 lb (5.400kg). Drie kwart van het gewicht bestond uit het hoog explosieve amatol. De rest van het gewicht bestond uit de relatief dunne wand. De drukgolf die deze cookies veroorzaakten rukte daken van huizen en drukte ramen en deuren van de huizen in. Zo ontstond een schoorsteenachtige constructie als gevolg. Tegelijk werden brisantbommen afgeworpen van 500 lb (227kg), soms met een tijdsvertraging. Deze brisantbommen veroorzaakten kuilen in de wegen en droegen bij aan de algemene vernieling en het slecht begaanbaar maken van de straten. Door de tijdsmechanismen werd eventueel blus- en reddingswerk bemoeilijkt. De brisantbommen sloegen door de verschillende verdiepingen van de gebouwen en explodeerden op de grond. Hierbij werden ook gas- en waterleidingen beschadigd. Dit droeg bij aan de branden en bemoeilijkte bluswerkzaamheden omdat de waterdruk in de leidingen omlaag ging. Vaak werden in steden preventieve blusvijvers gegraven om toch voldoende bluswater beschikbaar te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.go2war2.nl/artikel/4441/Bombardement-op-Dresden-13-en-14-februari-1945.htm?page=1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is Kurt Vonnegut (in Slaughterhouse-Five) over Dresden

   'It was a movie about American bombers in World War II and the gallant men who flew them. Seen backwards by Billy, the story went like this: American planes, full of holes and wounded men and corpses took off backwards from an airfield in England. Over France, a few German fighter planes flew at them backwards, sucked bullets and shell fragments from some of the planes and crewmen. They did the same for wrecked American bombers on the ground, and those planes flew up backwards to join the formation.

   The formation flew backwards over a German city that was in flames. The bombers opened their bomb bay doors, exerted a miraculous magnetism which shrunk the fires, gathered them into cylindrical steel containers , and lifted the containers into the bellies of the planes. The containers were stored neatly in racks. The Germans below had miraculous devices of their own, which were long steel tubes. They used them to suck more fragments from the crewmen and planes. But there were still a few wounded Americans though and some of the bombers were in bad repair. Over France though, German fighters came up again, made everything and everybody as good as new.

   When the bombers got back to their base, the steel cylinders were taken from the racks and shipped back to the United States of America, where factories were operating night and day, dismantling the cylinders, separating the dangerous contents into minerals. Touchingly, it was mainly women who did this work. The minerals were then shipped to specialists in remote areas. It was their business to put them into the ground, to hide them cleverly, so they would never hurt anybody ever again.'

   Verwijderen
 7. Mooie reportage.
  Hij heeft het nog over de Bandera's in de Oekraïne .Gezien het huidige beleid daar zitten die er nog steeds.

  Nog even een vraag van deze newbie.Wie of wat runt deze site eigenlijk ?
  Kan uit het profiel bovenaan niet zoveel wijs worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Paul
   Deze site wordt door een aantal mensen gerund, die het nieuws dat ze brengen belangrijker vinden dan hun naamsbekendheid. Maar je zou het geluidsfragment in onderstaand artikel kunnen beluisteren voor meer info; telefoongesprek met de Volkskrant. Geheim is het nl. allerminst.
   http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/01/blik-belt-de-volkskrant-betreffende-de.html

   En als je die gehad hebt, en toch bezig bent, vind je wellicht ons avontuur bij Knevel ook interessant:
   http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2014/08/blikopnosjournaal-verwijderd-bij-knevel.html
   Welkom!

   Verwijderen
  2. Paul,
   de blog wordt gemaakt door een man van ca 40 jaar die wij steeds BLIK noemen. In werkelijkheid heet ie Huib.
   Hij spreekt Russisch en maakt zich erg boos over de eenzijdige berichtgeving in de Media.
   Voor BLIK lijkt de blog van minder levensbelang dan voor sommige reageerders. BLIK wil nog wel eens een paar weekjes niks van zich laten horen, met als gevolg dat er een rits van 300 reacties onder een blog staan, en dat het bijkans onmogelijk is om te reageren.

   Er zijn pakweg een stuk of 6 serieuze reageerders en twee trollen die gelukkig soms dagenlang afwezig zijn.
   De reageerders gebruiken het blog om hun hart te luchten of om een nieuwtje te melden.
   In grote lijnen zijn we pro Putin's Rusland en pro Assad. We zijn tegen Kiev en tegen de Amerikaanse bedriegers. We zijn blij met Trump, al weten ook wij niet wat het zal gaan worden.
   Dan hebben we nog een halve antiesemiet (dat ben ik) die vroeger anti-immigratie was, maar nu de moslims verdedigt.
   Enkele reageerders neigen naar moslim-bashen, maar worden dan door mij terecht gewezen. Ik ben trouwens toch degene die iedereen hier op zijn donder geeft. Maar Mijnheer BLIK is gelukkig weer heel aardig voor iedereen.

   Verwijderen
  3. @Paul,

   Welkom!

   En ik ben degene die Jan af en toe op z'n donder geeft omdat hij nog te veel vertrouwen heeft in de overheid en MEANstream media wat betreft man made global warming en ik geloof niet dat zionisten joden zijn, wat van Jan dan weer geen halve antisemiet maakt maar helemaal geen antisemiet.

   Verwijderen
  4. En we gaan allemaal PvdA stemmen, vinden Rutte een inspirerend leider en balen dat de lieve Hillary, de schat, het niet gered heeft. Verder vinden we het NOS-journaal een objectief kwaliteitsprogramma (helemaal niet Atlantisch gekleurd), buitenhof zeer interessante discussies en radio 1 altijd heel informatief! Meer is wat ons betreft qua info niet nodig. Leidt alleen maar af! :-)

   Verwijderen
  5. Overigens heb ik in het vorige topic aan @Jan nog een reactie geschreven. Hoop dat hij daar nog op reageert? Hij kan het niet gemist hebben!

   Verwijderen
  6. @Blik,

   Is het jou trouwens opgevallen dat de VVD, buiten de zendtijd voor Politieke Partijen, zendtijd koopt waar Rutte een verhaal ophangt dat hij een plan heeft om Nederland nog sterker te maken maar dat hij dat niet alleen kan?

   Verwijderen
  7. @ Joop

   Rutte onlangs in Warschau:

   Als de Europese Unie niet serieus luistert naar de zorgen van de burgers in de lidstaten, zal Europa uit elkaar vallen. Daar heeft premier Mark Rutte voor gewaarschuwd op het congres van ALDE, de liberale fractie in het Europees Parlement.
   .......
   De premier sprak het congres in Warschau zaterdag toe. Het moet afgelopen zijn met dromen van meer Europa, verdere integratie, stelde de premier. Twee kwesties moeten volgens Rutte worden aangepakt: de economie, en migratie. “Ik ben ervan overtuigd dat als we de problemen van de bevolking van Europa niet oplossen dat datzelfde Europa dichter bij de afgrond zal brengen.
   .......
   “Dus als je van Europa houdt, houd dan op met dromen van meer Europa. Als je nog steeds gefixeerd bent op verdere integratie, kijk dan eens om, om te zien of mensen je nog volgen. En zo niet, stel jezelf dan de vraag of je het juiste pad bewandelt. In plaats van vragen of mensen wel de juiste leiders volgen.”

   http://politiek.tpo.nl/2016/12/03/mark-rutte-vvd-maakt-europolitici-bang-uiteenvallen-europa/

   't Babbelt en het babbelt maar door. Woorden zonder enige intentie. En morgen zet ie z'n handtekening gewoon weer onder de zoveelste EU Richtlijn. Serieus luisteren... Hoe krijgt ie 't uit z'n bek; er ligt nog een referendumuitslag op 'm te wachten.

   Verwijderen
  8. "er ligt nog een referendumuitslag op 'm te wachten."

   Die hij ook ondertekend, het visa vrij reizen voor Oekraïners is er alvast doorheen!

   Verwijderen
  9. @Dawg.00.48 u
   De grote schoonmaak is al aan de gang.
   wellicht kan hij aansluiten.
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/foto_politieke_seizoenswisseli.html

   Verwijderen
  10. "er ligt nog een referendumuitslag op 'm te wachten."

   Net als Cameron en Renzi had deze clown zijn lot moeten verbinden aan de uitslag van een referendum- Oekraïne referendum- waar hij zo sterk voor gelobbyd heeft. Aftreden!.

   Verwijderen
 8. Paul Craig Roberts schreef een goede blog over Trump.
  Dat hij niks heeft aan brave en onervaren mensen. Dat hij dus insiders nam. Dat dit wel mensen zijn die niet met de massa mee liepen. ( Flynn, Mattis etc.) Dat er voorlopig nog niet 1 echte Neocon is benoemd. Dat Trump de enighe kandidaat was die heel belangrijke zaken zei na te streven: vrede met Rusland, behoud van banen, geen massa immigratie meer, etc.
  Laat ons afwachten wat het gaat worden en hem nu nog niet bekritiseren. http://www.informationclearinghouse.info/article45962.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wel komisch dat Trump gezellig ging bellen met de premier van Taiwan,was in 37 jaar niet meer gebeurd.Chinezen not amused.

   Verwijderen
  2. Yep, John Bolton, eugenicist en Hank Paulsen die in 2008 het Amerikaanse congres in gijzeling hield voor een $700 miljard bailout!

   Verwijderen
  3. Trump werd gebeld door de premier van Taiwan, misschien wel geïnitieerd door John Podesta?

   Verwijderen
  4. Pilger ziet Trump toch weer als voortzetting van de oude oorlogspolitiek
   '' Today,his apocalyptic view is shared by those holding real power in the United States:the militarists and neo-conservatives in the executive, the Pentagon, the intelligence and “national security” establishment and Congress.

   The current Secretary of Defense, Ashley Carter, a verbose provocateur, says U.S. policy is to confront those “who see America’s dominance and want to take that away from us”.

   Forall the attempts to detect a departure in foreign policy, this is almost certainly the view of Donald Trump, whose abuse of China during the election campaign included that of “rapist” of the American economy. On 2 December, in a direct provocation of China, President-elect Trump spoke to the President of Taiwan, which China considers a renegade province of the mainland. Armed with American missiles, Taiwan is an enduring flashpoint between Washington and Beijing. ''
   http://www.informationclearinghouse.info/article45963.htm

   Verwijderen
 9. Exitpolls: Renzi verliest referendum Italië

  http://nos.nl/artikel/2146563-exitpolls-renzi-verliest-referendum-italie.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is overigens geen headline voor de NOS!

   Verwijderen
  2. Nee, dit is niet iets wat de Atlantisch georiënteerde NOS wil benadrukken.

   Verwijderen
 10. En hier is de link van de zeer korte speech van Baudet gisteren:

  http://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POMS_AVRO_6100396~de-wereld-volgens-trump-met-thierry-baudet~.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een goede en heldere speech. Moet veel mensen die goed luisteren toch een beetje de ogen openen.

   Natuurlijk geen woord over de keuze van de landen waar de VS dan die 'betere regeringen' wilde brengen: vooral landen die voor Israel van belang zijn. (Waarom niet in Congo, Zimbabwe of Birma -- het demasqueé van Aung Sang Suu Kyi: de moord op de Rohingia vind ze prima--)

   Verwijderen
 11. Zelf geen christen, maar wij in Europa konden eigenlijk al na de barok niet meer zulke kerken bouwen, een uitzondering als die van Gaudí daargelaten. En dan duurde het zeker 50 jaren.

  Maar Rusland stampt op bijna industriële schaal bouwkundige meesterwerken zoals deze (bouwtijd 3 jaar) de grond uit:

  http://russia-insider.com/en/politics/moscow-prepares-honour-new-martyrs-and-confessors-new-church/ri17780

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het moet zouden we dat wel kunnen,neem ik aan. Maar de motivatie ontbrak. Na 70 jaar verdrukking van de Kerk is die motivatie in Rusland nu heel hoog. Zo verklaar ik de bouw van deze prachtige kerk.
   Russen neigen naar mystiek ... èn naar platvloerse humor, èn naar levensgevaarlijke toeren. Een rare combinatie eigenlijk.

   Verwijderen
 12. Toen ik klein was ging ik naar de Willibrorduskerk in Amsterdam, een neogothische kerk van Kuiper. Jammer dat ik er niet nog eens kan rondlopen of was foto´s maken. Hoewel dit zeker ook een bouwkundig meesterwerk was was het toch iets grover dan dit:

  https://www.google.nl/search?q=willibrorduskerk+amsterdam&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwju49X27oPOAhWmBcAKHdDxA6EQiR4IdQ&biw=1920&bih=1061#imgdii=i5hTEolKbBM80M%3A%3Bi5hTEolKbBM80M%3A%3BFdVQzdEV-L9tsM%3A&imgrc=i5hTEolKbBM80M%3A

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog even terug naar het interview met Ivan en de kern daarvan...

  Wat er tijdens de oorlog ook gebeurd is, de Russen hebben totaal geen wrok ten opzichte van de Duitsers. Daar waren ze m.i. heel snel vanaf. Dat zie je in ieder geval al bij Ivan, die terwijl ze net 600.000 man kwijt waren in Polen (+ de rest), al met gemak zijn lunchpakketje deelde met Duitsers en ook al met die Duitse soldaten in het bos tot een vergelijk kwam.

  De actuele situatie is dat de Russen nu heel graag een verenigd, of in ieder geval als vrienden samenwerkend Europa zouden zien. Waarom doen we dat eigenlijk niet? Vidsavrij reizen, weekendje naar StPetersburg, weekje naar de Oeral, Russen vice versa hier naartoe zonder gecompliceerde visa-toestanden? Zaken doen van Galway tot Vladiwostok. Aan de Russen zal het niet liggen. Degenen die zich nu de grootste Europeanen noemen (Pechtohold, Timmerfrans, Rutte) zijn juist degenen die enkel het EU belang in acht nemen, maar niet het EUROPA-belang. Het zijn juist die politici die een uitsluitingspolitiek voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wow, een Pro Europa president in Italië besluit om zijn functie neer te leggen en de euro stijgt flink.

  Mijn idee:
  De door Wallstreet gedomineerde financiële markten zetten weer iedereen op het verkeerde been en vullen waarschijnlijk hun zakken ten koste van de speculanten die op een val van de euro speculeerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi werk bij nakedcapitalism : http://www.nakedcapitalism.com/2016/12/we-launch-propornot-org-to-identify-inept-propagandists-and-school-the-washington-post.html  BeantwoordenVerwijderen
 16. Arcelor is op hol...
  http://www.beursgorilla.nl/

  Hebben we hier de boot gemist?

  Wat zijn nu investeringsmogelijkheden? Aandelen? Welk? Onroerend goed? Anders? Wie?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. npo radio 1, Lara Rense, gaat nog vol door op het Banana Bana verhaal, alsof er geen twijfel over de authenticiteit zou bestaan...

  Moeder twitterde gisteren eerst dat Bana dood was, later herstelde ze dat, Bana was toch niet dood... Bij Lara wekt dit geen achterdocht op...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vandaag in Trouw:

  "Of de berichten echt de authentieke hartenkreten waren van een zevenjarig meisje, of een geregisseerde bijdrage aan de propagandastrijd, valt overigens niet met zekerheid vast te stellen. Het Engels van Bana en haar naasten was wel erg perfect, en de emotionele impact van haar twitterboodschappen was haast professioneel. Zoals alle informatie die uit Aleppo komt, was ook deze informatie moeilijk te verifiëren."

  I.p.v. 'was ook deze informatie moeilijk te verifiëren' had daar eigenlijk zoiets moeten staan als 'Trouw heeft de betrouwbaarheid van Bana's berichten niet kunnen verifiëren.

  - Zelf kan ik dat trouwens ook niet -

  Maar het valt me mee dat Trouw de berichten van Bana niet zonder meer voor authentiek laat doorgaan.

  Voor het hele artikel:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4428158/2016/12/05/Meisje-7-uit-Aleppo-valt-stil-op-Twitter.dhtml

  Vincent Brunott

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Russisch mobiel hospitaal in Aleppo gebombardeerd met artillerie. Coördinaten hebben de terroristen waarschijnlijk verkregen via de door de VS geleide coalitie!

  Did the US-led coalition give the EXACT coordinates of Russian Aleppo hospital to Al-Qaeda for a missile attack?

  http://theduran.com/did-the-us-led-coalition-give-the-exact-coordinates-of-russian-aleppo-hospital-to-al-qaeda-for-a-missile-attack/

  BREAKING: Video emerges from Al-Qaeda’s deadly missile attack on Russian hospital in Aleppo

  http://theduran.com/breaking-video-emerges-of-al-qaedas-missile-attack-on-russian-hospital/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar is de MSM die hier schande over spreekt ?. De NOS behandelt de aanslag "klinisch". Als een gegeven.

   Verwijderen
  2. hebben ze het wel behandeld?? Dan heb ik iets gemist nl....

   Verwijderen
  3. Nope, media silence at the western front

   Verwijderen
  4. Inderdaad; heb uitzending net teruggekeken; Marcel Gelauff te druk met Oakland, Post.nl, zwarte en kleurenpiet, plofkraak, en urenlang renzi.

   Verwijderen
  5. Tja, als Mogherini van plan is Al-Qaida geld te geven van de Europese belastingbetaler terwijl zij een hospitaal bombarderen kan je dat beter buiten de MEANstream media houden.

   Verwijderen
 20. Federica Mogherini is gek geworden!

  Zij wil Assad geld bieden zodat Al-Qaida over delen van Syrië kan heersen!

  EU will give Assad money if he allows Al Qaeda jihadists to rule over parts of Syria

  http://theduran.com/eu-will-give-assad-money-if-he-allows-al-qaeda-jihadists-to-rule-over-parts-of-syria/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze laat de Europese burgers er voor betalen.!

   Verwijderen
  2. Daar dacht ik ook gelijk aan, met de mede gedachte dat Mogherini must have shit her pants for losing the European Union.

   Verwijderen
 21. Oliver Stone maakte 12 uur film over de 'Untold History of the US"

  In deel 1 zien we in de laatste 15 minuten hoe hard het Russische volk moest vechten om te overleven.
  Het is ongelooflijk.
  200 steden vernietigd, 9000 dorpen van de aarde geveegd, miljoenen doden. In 2 jaar tijd verhuisde Stalin grote delen van het volk naar de Oeral en bouwde daar duizenden fabrieken op en begon mijnen voor de grondstoffen. Vrouwen werkten 12 tot 16 uur per dag.
  Niemand wist of het succes zou brengen.
  Vanaf minuut 44:
  https://vimeo.com/136182100

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook toevallig!

   The Epic History of Russia Beautifully Illustrated Year-by-Year (VIDEO)

   http://russia-insider.com/en/history/epic-history-russia-beautifully-illustrated-year-year-video/ri18010

   Verwijderen
 22. Prachtige korte docu. Dank daarvoor...

  BeantwoordenVerwijderen