donderdag 29 december 2016

Brandpunt: Sacha de Boer weer terug in de Nepnieuws arena

De zieltogende staats-televisie heeft een jaar achter de rug dat ze werkelijk overal er helemaal naast zaten: Brexit, Trump/Clinton, Oekraïne-associatie, Aleppo. Zegt de amorele staats tv wit? Ga er maar vanuit dat de waarheid dichter bij zwart ligt. Met journalistiek heeft het al lang niets meer te maken. Perceptiemanagement en goed de eigen zakken vullen is de core business in 't Gooi en omstreken.

Adrenaline kick?

En in dit desastreuze klimaat is Sacha de Boer heel stilletjes weer teruggekropen bij diezelfde staats-televisie. Nadat ze het journaal de rug had toegekeerd om zich op haar passie, de fotografie, te richten, zien we haar nu toch weer Brandpunt presenteren. Of de fotografie-business tegenviel en Rick geen zin had haar te onderhouden, of dat de prettige honnorering en secundaire arbeidsvoorwaarden in Hilversum lonkten, of dat ze de adrenaline kick die het verspreiden van nep-nieuws teweegbrengt miste, we weten het niet. Maar feit is dat ze maandag 27 December jl. als anchor de uiterst dubieuze reportage van weer een laatste dokter in weer een laatste hospitaal in Aleppo mocht aankondigen.

Sacha de Boer, getrouwd met Rick Nieman, die perceptiemanagement bij WNL op Zondag doet

Rondpompen

Terwijl heel Aleppo bevrijd is, de Kerstboom in het centrum ontstoken is en er geen geweld meer plaatsvindt en de terroristen geen onschuldige burgers meer terroriseren, komt Brandpunt van de Christelijke KRO-NCRV, met Sacha de Boer met wat we wel weer een spookreportage mogen noemen. Ook het met 0 bewijs gestaafde verhaal van de 82 door Assad geëxecuteerde onschudige burgers, vrouwen en kinderen incluis, werd onder auspiciën van Sacha de Boer opnieuw rondgepompt.

Eén klein vraagje aan Sacha en Marcel

Wij vragen Sacha de Boer en Marcel Gelauff, in het kader van het bestrijden van nep-nieuws: Kom nou eens met bewijs, getuigen, details, foto's, video's, straatnamen, namen, achternamen, begrafenissen betreffende die niet malse aantijging! Maar wij weten het al: daar komen de steeds slechter uitziende de Boer en Gelauff niet mee. Wat dat betreft zijn het net guerillastrijders: ze komen hun holen uit, lanceren of herkauwen een nepnieuwsbericht, en verdwijnen weer de bosjes in.

Analyses

Onderstaand geven wij integraal de analyses van Dawg en Willem Willem betreffende het door Sacha de Boer gepresenteerde Aleppo item van KRO-NCRV Brandpunt van 27-12-2016. De reportage is trouwens gewoon nog terug te zien, vanaf circa minuut 15:30.

Dawg over Aleppo item Brandpunt:

Artsen, ziekenhuizen, kinderen. Hoe vaak zijn deze thema's inmiddels ingezet door de Westerse MSM als propagandawapen tegen Assad? Ik heb de reportage van Brandpunt waar je naar linkt bekeken en mijn stellige indruk is dat we hier opnieuw te maken hebben met dit soort propaganda. Met NEPNIEUWS dus. Onderbelichte filmpjes van een zogenaamde dokter in een zogenaamd half verwoest ziekenhuis waar geen collega-arts of ander medisch personeel te bekennen is en, behalve die keren dat de dokter een paar kinderen voor de camera trekt, ook geen patienten. Als ik me niet vergis zijn er nergens beelden waar de dokter medische handelingen verricht, behalve die keer dat we zien dat hij de laatste slagen van een verband aanlegt. De dokter kan niet naar buiten (want gevaarlijk) en de naam of locatie van het ziekenhuis worden niet genoemd, dus de filmpjes kunnen overal opgenomen zijn.

Aan het eind van de uitzending spreekt de dokter z'n vrees uit dat hij zal worden vermoord door de naderende troepen van Assad, (De voice over in de uitzending van Brandpunt wekt ondertussen de suggestie dat de hel nu pas goed gaat losbarsten in Oost Aleppo, in plaats van dat de bevrijding voor de deur staat) maar wonder boven wonder weet hij uit de hel van Aleppo te ontsnappen en wordt hij na 4 jaar herenigd met z'n gezinnetje dat naar Turkije was uitgeweken. Van die reis van Oost Aleppo naar Turkije laat de dokter echter geen enkel beeld zien. Kwam het misschien niet zo goed uit dat die zogenaamd barbaarse troepen van Assad de dokter ongestoord naar z'n gezin lieten gaan en daar zelfs nog bussen voor beschikbaar stelde? Of was de dokter misschien helemaal nooit in Oost Aleppo? Was het eigenlijk wel een dokter? Vragen, vragen en nog eens vragen. Einde bijdrage Dawg.

Willem Willem over Aleppo item Brandpunt:

Wat me opviel:

Op tijdstip 27.00 minuten. Als de kinderen van de 'dokter' moeten vertellen over 'vader' in Aleppo

'Hoe vind je het dat papa er niet is?', vraagt moeder

'Heel moeilijk', antwoordt zoon

'En jij?', vraagt moeder aan dochter

'Ook moeilijk', antwoordt dochter.

De kinderen vertellen dit met een grote glimlach op hun gezicht, de jongen vertelt het zelfs met pretoogjes.

Kinderen kunnen niet liegen.

Omstreeks 34 minuten: 'de dokter' neemt na 4.5 jaar afscheid van 'zijn' ziekenhuis. Kijk naar de OK zalen, die zijn blauw betegeld, geen enkel gebroken tegeltje, helemaal schoon geboend, en vol apparatuur die er keurig uitziet. Keer terug naar 17 minuten, beelden van 2 maanden eerder aldus Brandpunt. 'Dokter' laat de OK zien die 'geraakt' is. Totale puinhoop, alles kapot. Met andere woorden: door de tijd heen gaat die OK er steeds beter uitzien.

Twee keer voldoende reden voor mij om te concluderen dat Brandpunt nepnieuws als echt nieuws heeft willen laten zien.

Sacha de Boer vond ik er een stuk ouder uit zien dan toen ik haar voor het laatst op het journaal zag! Vermoeider ook. Maar misschien 'wilde' ik dit ook wel zien, dat zou kunnen aangezien als ik in Sacha's schoenen moest staan me een ouder zou voelen, en ouder ook. Verslagen...

Ik had Sacha de Boer graag de mogelijkheid volledig zien benutten om uit die verfoeide journalistiek te blijven en haar hart te volgen in fotografie. Het heeft niet zo mogen zijn voor haar. Einde bijdrage Willem Willem.

En dan nog dit...

122 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed stuk wederom Blik, en reacties Dwag en Willem Willem ook prima analyzes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Dawg en Willem zijn 2 toppers. Dit format en samenwerking gaan we wat mij betreft in 2017 vaker toepassen.

      Verwijderen
  3. Dat nepnieuws geloof ik wel en verspil er geen tijd meer aan, tenzij om de volgende perceptie misleiding aan te zien komen. VOlkskrant heeft het vredesakkoord durven te noemen en schildert het slachtoffer, de koerden, al af, terwijl ook beweerd wordt dat het akkoord syrie gaat opdelen, zoals israel en dus de vs dat wil. Dat kan dus niet allebei maar heeft misschien een grond van waarheid, iemand info?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yep, ik. Syrië wordt niet opgedeeld heb ik vanmorgen gelezen. Zal de link nog wel plaatsen.

      Verwijderen
    2. Bedankt, blijft de vraag waarom de msm er deze spin aangeven, kan ook ondeskundigheid van de journalist van volkskrant zijn, iets extra schrijven buiten het voorgekauwde persbericht om. Klein maken en negeren lijkt het huidige bevel.

      Verwijderen
    3. @Mark, De koerden moeten zorgen voor een opdeling van Syrië voor de agenda van Israël, voor de agenda van vernietig de natiestaat. Als in het nieuwe akkoord tussen Turkije, Iran en Rusland geen opdeling van Syrië plaats vindt, dan moeten de koerden nu al verdedigt worden door de MSM. De MSM gaat dadelijk weer janken ....het laatste ziekenhuis van de koerden....als de koerden verliezen.

      Het lijkt me voor de hand liggen dat er met de koerden ook een politiek akkoord gesloten gaat worden. We zullen zien.

      Verwijderen
  4. Dank voor het plaatsen, Blik. Blij om te zien dat je hier als geïnteresseerd burger kunt bijdragen in het nieuws. En fijn om te lezen dat dit format in 2017 verder ruimte zal krijgen bij Blik op NOS journaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ingaande 30 december 2016 00:00 uur! Drie hoera's voor Poetin!

    Putin says ceasefire achieved in Syria

    More:
    http://tass.com/politics/923215

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie haal ik even hierheen en voeg daar de 'Is there nothing that can shame you?' video van Samantha Power aan toe.

    Er is iets mis bij de New York Times, zij beginnen de waarheid te schrijven!

    Huh?

    New York Times admits Ukraine’s Yanukovich was right not to sign EU deal

    http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2016/12/new-york-times-admits-ukraines.html

    Huuuhhh?

    Hell just froze over: the New York Times runs an article saying Zionism is racist

    http://mondoweiss.net/2016/12/article-saying-zionism/

    Samantha Power on Aleppo: 'Is there nothing that can shame you?'

    https://www.youtube.com/watch?v=3l4PRWVr-RI

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Forbidden Videos, White Helmet Executioners and More

    http://www.veteranstoday.com/2016/12/27/forbidden-videos-white-helmet-executioners-and-more/

    Horrific Details Emerge of the Aleppo Rebel’s Trade in Human Organs

    http://www.veteranstoday.com/2016/12/29/horrific-details-emerge-of-the-aleppo-rebels-trade-in-human-organs/

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Grappig: de AIVD vraagt of ze cookies mogen installeren op je compu als je hun website bezoekt...

    Wat ik daar deed?

    Kijken naar (nodeloze) groei, nadat ik in een eerdere draad het volgende geponeerd had:

    --
    "Onze 'veiligheidsdiensten' zijn het probleem. Wanhopig op zoek naar een vijand om het jaarlijks benodigde budget te kunnen garanderen. En bij gebrek aan een vijand creëren ze er een.

    Het is daarom goed om te beseffen dat ISIS, Al Qaida, Al Nusra, zijn gecreëerd door de CIA, en welke onbewogen beweger we voor deze ellende mogen bedanken (mammon).

    Dat zet de berichtgeving over Aleppo, maar ook deze over vluchtelingen in Europa weer in het juiste perspectief

    https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/islamic-state-changing-terror-tactics-to-maintain-threat-in-europe"
    ---

    Grafiekjes: na 2001 exponentiële groei in jaaruitgaven AIVD tot een plateau van 200 miljoen per jaar in 2015

    Vond ik hier het meest inzichtelijk weergegeven:

    http://sargasso.nl/begroting-aivd-weer-verder-gestegen/

    Hoeveel mensen werken bij de AIVD: 1300 mensen

    https://www.aivd.nl/onderwerpen/werken-bij-de-aivd/vraag-en-antwoord/hoeveel-mensen-werken-er-bij-de-aivd

    120 miljoen gaat daarvan direct op aan salarissen

    https://www.aivdkennisbank.nl/jaarverslag/a3087_Uitgaven-en-ontwikkeling-budget-AIVD%C2%A0Uitgaven-en-ontvangsten

    Betekent dat daar gemiddeld per werknemer 120 miljoen/1300=92000 euro per jaar wordt verdiend. En 'mind you' dat is het salaris van de schoonmaker en directeur op een hoop geveegd.

    Wat me bovenstaande stelling nog beter deed begrijpen, maar ook dit artikel in VK (naar media gaat overigens een miljard pet jaar, over geldverspilling gesproken), waarbij de lezertjes klaargestoomd worden dat a) een terroristische aanslag in Nederland "een kwestie van tijd is" (volgens de auteur) en b) dat vluchtelingen hele enge wezens zijn ("ronddolende tijdbommen"). En waar je nergens soulsearching kunt vinden als bv deze: wie heeft ISIS gecreëerd?

    http://www.volkskrant.nl/opinie/hebben-wij-een-pearl-harbour-nodig~a4441278/

    "Capitalize opportunities"

    http://johnpilger.com/articles/two-years-ago-a-project-set-up-by-the-men-who-now-surround-george-w-bush-said-what-america-needed-was-a-new-pearl-harbor-its-published-aims-have-come-alarmingly-true

    http://www.telesurtv.net/english/opinion/I-Helped-Create-ISIS-20151218-0016.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De AIVD is overigens een bedenksel van de CIA om ons parlement van nepnieuws te voorzien.

      Verwijderen
    2. Nederland heeft dus eigenlijk een eigen "Deep State"!

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    4. @Matt,

      Maar is er nu niemand in het Nederlandse parlement die hiervan op de hoogte is of zijn zij allemaal naïef daar?

      Verwijderen
    5. "Heerlijk dit soort uitspraken van een infantiel kind"

      Dat heet een ad hominem aanval zonder er een deugdelijk argument tegenover te kunnen stellen!

      Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. John McCain en Lindsey Graham (je zou er haast wat van gaan denken) afgereisd naar Baltische staten in een allerlaatste poging WWIII te forceren!

      Verwijderen
    2. US Retaliates Against Russia For "Hacking The Election": Expels 35 Diplomats, Closes Compounds, Issues Sanctions

      http://www.zerohedge.com/news/2016-12-29/us-announces-sanctions-against-russia-expels-35-diplomats-retaliation-election-hacki

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    4. Overigens, als het staakt het vuren bestand om 00:00 in Syrië ingaat, hoelang zou het dan duren dat de VS en consorten een 'vergissingsaanval' uitvoert op Syrische troepen?

      Verwijderen
    5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    6. @Matt,

      Denk aan MinskII, Matt, daar is de VS ook buitengehouden!

      Verwijderen
    7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    9. In 2003 hadden wij een reporter in Irak die de aanval op Irak mocht verslaan (zijn naam schoot mij nu ineens te binnen) Joost Middelhoff stond voor de camera lekker in zijn handen wrijven, zo, weer een oorlogje verslaan die de oplage van mijn krantje een boost geeft! Jammer dat hij niet wist dat de camera al liep en er mensen waren die het nogal ongepast vonden. Joost werd voor zijn enthousiasme ontslagen, maar wat nu als de camera het enthousiasme van Joost niet had gevangen?

      Verwijderen
    10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    11. @Matt,

      "Minsk ging over Oekraïne en Putin heeft altijd gezegd dat dit zijn zaak niet is."

      Waarom nam Poetin dan deel aan de MinskII besprekingen?

      Verwijderen
    12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    14. @Matt,

      Minsk 1&2 ging over de Donbas.

      Verwijderen
    15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    16. Die de VS overigens ook hebben gesaboteerd. Het maakt de VS niet uit of zij deel uitmaken van vredes of staakt het vuren onderhandelingen, als het de VS op geopolitiek gebied niet uitkomt, dan saboteren zij de boel en zeker als zij buiten de onderhandelingen worden gehouden, hebben zij geen verantwoordelijkheid ook, lekker makkelijk!

      Verwijderen
    17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    18. Over 3 weken ben je nog niet van de neocons af, die zich overwegend verhullen als republikeinen!

      Verwijderen
    19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    20. @Matt,

      "Welterusten Joop, tot morgen."

      Welterusten vriend, hoop je morgen hier weer tegen te komen!

      Verwijderen
    21. "Nee, de grootste NWO concervatieven en haviks neemt Trump in zijn kabinet
      Dus dat wordt lachen"

      Yep, vooral Flynn zal een hoop lachen opwekken binnen de neocon conservatieven!

      Verwijderen
    22. Joop,Flynn schijnt bevriend te zijn met Michael Ledeen ,een van de vreselijkste neocons.

      Overigens RTL nieuws nog gezien,very fair and balanced..
      Item over wapenstilstand Syrië begon met :
      ''Het is niet meteen een man die je associeert met vrede ,maar de Russische president Putin lanceert vandaag een vredesplan.''En dat zeggen ze na alle oorlogstokerij van het Westen...
      Op 7.09
      http://www.rtlnieuws.nl/uitzendingen/rtl-nieuws-1930-uur-1190

      Verwijderen
    23. @Paul,

      Flynn heeft nog een appeltje te schillen met de intelligence community!

      Verwijderen
    24. @Paul,

      En Flynn voert natuurlijk het Trump beleid uit, niet het Ledeen beleid!

      Verwijderen
    25. Schreven samen boek..
      https://www.amazon.com/Field-Fight-Global-Against-Radical/dp/1250106222

      https://wikispooks.com/wiki/Michael_Ledeen

      Verwijderen
    26. Welke Neocon heeft Trump aangesteld @Laag ?

      Trump heeft wel wallstreet insiders aangesteld. In Amerika ontkom je daar niet aan denk ik. Trump gaat veel geld uitgeven, dus hij heeft financiën nodig.

      Verwijderen
  11. Na Blik's zwijmelen bij Sacha,nog wat leuke muurbloempjes die helaas voor de wereld door het glazen plafond omhoog zijn gestoten...
    ''Just to be clear, this is not a witch-hunt, and a more extensive list could equally be compiled of war pimps. But I hope this list will serve to redress an inherent sexism when it comes to warfare: female psychopaths don't get their fair share of recognition.

    So here's a list of the women eligible to be named war harpies. You'll note that they all have one thing in common: at least one war under their belt:

    Margaret Thatcher (Falkland war)
    Madeleine Albright (Yugoslavia, Iraq)
    Hillary Clinton (Haiti, Honduras, Afghanistan, Iraq, Libya, Syria, Yemen)
    Condoleezza Rice (Afghanistan, Iraq, Somalia)
    Samantha Power (Syria, Yemen, Ukraine)
    Susan Rice (DRCongo, Libya, Syria)
    Michele Flournoy (Syria)
    Victoria Nuland (Libya, Ukraine)
    Kimberly Kagan (Afghanistan, Iraq)

    One other interesting point that links all these women is that all are/were Russophobic. To ensure the Military Industrial Complex gets enough contracts, it's important to pick a big 'enemy' and not just a small country to justify the huge transference of taxpayer's money from the taxpayer to the war-makers and war-mongers. ''
    https://www.sott.net/article/337995-Rise-of-the-War-Harpies-The-Women-Destroying-our-World

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is bedroevend dat de NPO weer zo'n oud paard van stal haalt als Sacha de Boer. Één grote inteelt en ons kent ons cultuur.
    Zo'n elitaire bovenlaag cq een ons kent ons cultuur duidt vaak het einde van een tijdperk aan. Mensen zitten op hun positie vanwege afkomst en/of kennissen kring.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Maarneimand hier op dit blogje heeft door dat Trump alleen maar NEOCON's toevoegd aan zijn kabinet"

      Boute uitspraak van @Laag. Hoe zit het met Rex Tillerson. ?

      Verwijderen
  13. Is Kissinger de puppeteer van Trump ?
    MAINSTREAM MEDIA FOUND OUT ‘KISSINGER’S PLAN’ FOR TRUMP’S RECONCILIATION WITH RUSSIA
    https://southfront.org/mainstream-media-found-out-kissingers-plan-for-trumps-reconciliation-with-russia/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kissinger en Poetin schijnen een goede relatie te hebben.

      @Laag, waarom wilt u zo graag een slechte relatie met Rusland. Wilt u persé dood ?

      Verwijderen
    2. "Waarom wilt u niet inzien dat Putin zijn grondgebied uitbreid?"
      Was verzoek van de bevolking van de krim als gevolg van NATO maidan coupe in Kiev.

      "De VS verkiezingen beïnvloed?"
      Ik vertrouw het rapport van de FBI niet. Bovendien hebben de amerikanen recht op de waarheid omtrent hun presidentskandidaten. Wikileaks gaf hen die. Zo hebben ze een afgewogen keuze kunnen maken.

      "En 200 Nederlands uit de lucht schoot?"
      Ik vertrouw de uitkomst van het onderzoek niet. Het uitnodigen van Oekraïne voor gezamenlijk onderzoek naar de ramp maakt het onderzoek bij voorbaat al subjectief en onbetrouwbaar

      Verwijderen
  14. man man man, wat zijn Barry Soetoro en de neocons pissed that Vlad een stokje steekt voor hun geopolitieke beleid van chaos brengen.

    US Imposes Sanctions on Russia for Alleged Hacking of Election
    Read more: https://sputniknews.com/us/201612291049119985-us-russia-sanctions/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een organisatie die 9/11 geen inside job noemt neem ik niet serieus. Ik heb geen abonnement op de fabeltjeskrant

      Verwijderen
    2. Ten tijde van oorlog is de eerste die sneuvelt de waarheid.

      Daarom ben ik achterdochtig omtrent het geloven van info van inlichtingen diensten.
      Saddam Hoessein bleek geen WMD's te hebben. CIA had rapporten geschreven dat Saddam die wel had. Rapporten CIA klopten niet.

      Verwijderen
  15. [Lees de PDF...
    https://www.us-cert.gov/sites/default/files/publications/JAR_16-20296.pdf]

    Dit verhaal is een opgeleukte versie van het onzinverhaal over ´cozy bear´ en ´fancy bear´. In dit geval niet ´dumbed down´ maar ´dumbed up´ met wat programmeerjargon. Sporen zoals een fake oorsprong, taalgebruik (syntax accent) kunnen door contactors zoals Booz Allen, waar Snowdon werkte, of Crowdstrike, waar de fantasie van de 2 beertjes vandaan komt, gemakkelijk in elkaar worden gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ingezonden bericht van vriend van dit blog:

    Allereerst bedankt voor de laatste artikelen en een goed initiatief om Dawg en Willem's commentaren mee te nemen. Ik heb geprobeerd om die uitzending van brandhout te bekijken, maar kon het na 5 minuten niet meer aanzien: wat een walgelijke propraganda!

    Iets anders is de vliegramp met de TU-154, wat volgens mij een navo operatie geweest is en ik ben inmiddels niet de enige. Mijn bron van Jim Stone vermoedde dit ook en inmiddels denkt de Pravda het ook:
    http://www.pravdareport.com/hotspots/disasters/27-12-2016/136527-tu_154_crash-0/

    Hierbij ook nog het commentaar van Jim, waarin ik mij volledig kan terugvinden:
    "They know Nato did it. They are looking at shoot down, or electronic hijacking. I guess I was wrong about electronic hijacking with that plane, Russia is claiming it could have been done. The report is very detailed and well worth a look.

    Here is what I now think happened: The plane was electronically hijacked and then forced to make a turn at a g-force that exceeded the plane's structural limits. Trolls are talking about "checking the flaps" and other nonsense. Since it would be the flaps that forced a high G turn, I am betting that is a silent admission that they know darn well the plane was electronically hijacked and then operated to destruction. If it was not destroyed by g forces then the turn that was noted on Russian radar may have been enough to cause the plane to drop below stall speed and fall sideways into the water because it was only going 300KPH and a steep turn would steal a lot of speed. So we are looking at an electronic destruction of the plane either way, whether it broke up in the air or not."

    Alvast een prettige jaarwisseling en nog meer succes met jullie weblog in 2017!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ''Het staakt-het-vuren in Syrië,dat
    gisteravond laat inging,lijkt een paar
    maal te zijn geschonden.Desondanks ziet
    het ernaar uit dat het rustig is in
    het land en dat het bestand het houdt.

    Volgens het Syrische Observatorium voor
    de Mensenrechten waren er even na het
    ingaan van het bestand wat gevechten.
    Rebellen in Hama zouden de overeenkomst
    hebben geschonden,net als in Idlib het
    regeringsleger,maar daarna werd het
    overal rustig.''
    http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=125

    Zonder Amerikanen opeens vrede mogelijk binnen 2 dagen.?
    Dit moeten we niet willen .
    Tijd voor een false flag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Nee hoor, de laffe moordenaar en misdadiger hier ben JIJ matt!! En door dat je je zo krampachtig en zonder bewijs blijft verdedigen ben je ook een laffe pedo-, moordenaar en oorlogsmisdadigerbeschermer. Nog nooit heb je 1 toon van medeleven uitgesproken richting slachtoffers, van welke kant dan ook. Je bent onmenselijk!!! Maar dat weet je, daarom ga je ook door en door met de ware terroristen, misdadigers en pedofielen te beschermen. Waarom?? Het is jouw soort van mensen, die je wel moet beschermen. Net zo harteloos als jou, net zo misdadig!! Je kan niet anders!! Zielig en laf, en dat je je zelf nog in de spiegel durft aan te kijken is eigenlijk een wonder...maar ja, geen geweten dus is dat makkelijk bij jou!!

      Verwijderen
    3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
  18. Vervolg en laatste deel ingezonden bericht:

    Het electronisch overnemen is inbreken in de software van het computersysteem van het vliegtuig. Onder de diplomaten is het inmiddels ook oorlog, want de verengde staten wijzen 35 diplomaten uit. Zij moeten binnen 72 uur vertrekken.

    Jim Stone denkt inmiddels dat het de Fransen geweest zijn die het vliegtuig hebben laten neerstorten. Zodra er iets niet klopt wat hij publiceert, dan verbetert hij het direct (zoals het hoort). Voor de goede orde is hier zijn website: Jimstone.is - World Class Investigative Truth http://82.221.129.208/

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Goed stuk weer van Roberts.

    The English language Russian news agency, Sputnik, reports that former US Secretary of State Henry Kissinger is advising US president-elect Donald Trump how to “bring the United States and Russia closer together to offset China’s military buildup.”

    If we take this report at face value, it tells us that Kissinger, an old cold warrior, is working to use Trump’s commitment to better relations with Russia in order to separate Russia from its strategic alliance with China.

    China’s military buildup is a response to US provocations against China and US claims to the South China Sea as an area of US national interests. China does not intend to attack the US and certainly not Russia.

    Kissinger, who was my colleague at the Center for Strategic and International studies for a dozen years, is aware of the pro-American elites inside Russia, and he is at work creating for them a “China threat” that they can use in their effort to lead Russia into the arms of the West. If this effort is successful, Russia’s sovereignty will be eroded exactly as has the sovereignty of every other country allied with the US.

    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-29/paul-craig-roberts-worries-what-henry-kissinger

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Samen met Rusland China verslaan nu de tactiek van revoluties niet heeft gewerkt. Het 1 na sterkste land in Azië (rusland) moet meewerken/gebruikt worden om het sterkste land in Azië (china) te verslaan.

      Engeland gebruikte in de 1e wereld oorlog Frankrijk (op 1 na sterktste land in europa) om het duitse keizerrijk (het sterkste land in europa) te verslaan.

      Ik denk dat Poetin graag gebruik maakt van de ontspanning tegen zijn land, ik denk dat Poetin niet ingaat op het voorstel om China te isoleren en te verslaan.

      Verwijderen
    2. Voorlopig is er nog liefde tussen de 2 tortelduifjes
      ''De Russische president Poetin ziet af
      van de uitzetting van 35 Amerikaanse
      diplomaten.Minister Lavrov wilde hen
      uitwijzen nu Amerika 35 Russen uitzet,
      maar Poetin wil de beëdiging van Donald
      Trump op 20 januari afwachten.

      Moskou is woedend over het Amerikaanse
      uitzettingsbesluit.Dat draait om de
      hacks in de democratische partij,waar
      Rusland achter zou zitten.De Russen
      vinden het triest dat president Obama
      zijn termijn zo eindigt.Dit beschadigt
      de toch al slechte relatie,zegt Lavrov.''
      http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=127

      Verwijderen
    3. "Ach zo gauw Poetin Trump op zijn extreem korte teentjes gaat trappen is het ook over met die "vriendschap"."

      @Kroel, de uitdrukking is
      of "Lange tenen hebben" = snel gepikeerd
      of een "kort lontje hebben" = opvliegend van aard, snel kwaad
      of op "iemands zere tenen staan" = kwetsen
      of "tegen iemands schenen schoppen" = ruzie zoeken.

      Uitdrukking "Op zijn extreem korte teentjes gaat trappen" bestaat niet.

      Verwijderen
    4. Hoe kan je 35 diplomaten uitwijzen zonder over het bewijs te beschikken waarvoor je ze uitwijst?

      BREAKING: Joint FBI-Homeland Security report fails to prove Russians behind Clinton leaks

      Joint report by FBI and Department of Homeland Security into Russian hacking allegations derided as 'childish' by IT experts; fails to prove Russians behind Clinton leaks.

      http://theduran.com/breaking-joint-fbi-homeland-security-report-fails-prove-russians-behind-clinton-leaks/

      Verwijderen
    5. "Joint report by FBI and Department of Homeland Security into Russian hacking allegations derided as 'childish' by IT experts; fails to prove Russians behind Clinton leaks."

      Is het weer zo ver. De lange versie geboortecertificaat van Barry was ook al zo kinderachtig in elkaar gezet. Ze denken dat ze overal mee weg komen.

      Verwijderen
  20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik word helemaal ziek van dat geslijm van Kissinger bij Poetin.

      Die globalisten kennen geen genade als ze je kunnen verslaan. Die globalisten slijmen en feteren ongelofelijk als ze je niet kunnen verslaan, maar je wel nodig hebben.

      Verwijderen
    2. Kissinger is 93 en afgezien van ingeslepen gewoontes heeft hij niets meer te winnen of te verliezen. Oorlogsmisdadiger of niet, de man is zeer intelligent en capabel, en dus een waardevol adviseur voor Trump. Op het niveau van Brzezinski, die mij echter meer als een hater en ideoloog dan Kissinger overkomt. Kissinger zat ook achter het reapprochement met China, vanuit het realisme dat de VS geen 2 vijanden kon bevechten.

      Ik betwijfel of Kissinger nu een split tussen Rusland en China kan veroorzaken.

      Het ironische van de keukenserviesgevechten-diplomatie van Oblabla is dat Trump er nòg een uitstekende adviseur bij zal nemen, bovendien gratis: Vladimir Putin!

      Verwijderen
  21. Is George Soros van plan om een gekleurde revolutie te triggeren vanaf de inauguratie van Trump.?

    Michael Moore Urges Civil Disobedience At Trump's Inauguration, Warns "It's Going To Be A Lot Worse"
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-29/michael-moore-urges-civil-disobedience-trumps-inauguration-warns-its-going-be-lot-wo

    Man man man. Dit waren de lui die zo ontzet waren dat Trump niet automatisch de uitkomst van de verkiezingen zou accepteren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soros is nog van alles van plan. Maar door een groots gebaar van geen countersanctions te maken zet hij Obama nòg meer in zijn hemd. In onze media zal het wel uitgelegd worden dat Putin bang is geworden.

      In elk geval zijn hier een zooi artikelen over 2016, voor u gebracht door het establishment (gates foundation):

      https://www.project-syndicate.org/

      Verwijderen
    2. Met ´hij´ bedoelde ik uiteraard Putin, en de artikelen zijn evaluaties en prognoses....

      Verwijderen
    3. Waarom slikken de democraten niet gewoon het verlies. Dat is democratie.

      Verwijderen
  22. Poetin: We zakken niet naar het niveau van Barry Soetoro en de neocons.

    Putin Stunner: "We Will Not Expel Anyone; We Refuse To Sink To Obama's Level"
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-30/putin-stunner-we-will-not-expel-anyone-we-refuse-sink-obamas-level

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Volgens de NYT was er in 1989 nog geen trend van global warming over de afgelopen 100 jaar zichtbaar
    U.S. Data Since 1895 Fail To Show Warming Trend
    https://jonrappoport.wordpress.com/2016/12/29/new-york-times-1989-no-global-warming-trend/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 100% Of US Warming Is Due To NOAA Data Tampering

      http://realclimatescience.com/2016/12/100-of-us-warming-is-due-to-noaa-data-tampering/

      Verwijderen
    2. Waarom slechts tot 1987??? Je zou denken dat met name daarnà de metingen meer nauwkeurig werden vanuit satelliet- en computertechno: de wet van Moore over 30 jaar: dat geeft een verbetering van een MILJARD ( billion) keer tov van dat neanderthal (Abba, hallo!!!) niveau ! Oh nee, het is slechts een millioen X...

      Lozers!

      Verwijderen
    3. "Lozers!"

      Kijk, aan dit soort reacties heb je pas wat aan! Je verandert 1989 in 1987, dan wauwel je er wat achteraan dat de metingen meer nauwkeuriger zijn geworden (dat klopt ook, want de metingen van Dr. Michael Mann logen er niet om. De man die in zijn eentje de historie van het klimaat veranderde met zijn hockeystick en daarbij de Medieval warmteperiode en de kleine ijstijd tot non-events reduceerde.)

      Verwijderen
    4. Waar overigens mee aangetoond is dat @Rootman onderdeel uitmaakt van het probleem.

      Verwijderen
    5. Jouw probleem, want waarom is de meest recente klimaatsperiode (30 jaar) niet meegenomen, die ALLE 10 warmste jaren bevat. Wat is de rationale daarvan in die studie?

      Verwijderen
    6. "Jouw probleem"

      Niet echt! Jouw probleem is, denk ik, dat jij je moeilijk onafhankelijk kan opstellen, wat daar dan ook de redenen voor moge zijn.

      Verwijderen
    7. Leg dan eens uit waarom de afgelopen klimaatsperiode van 30 jaar (volgens de definitie mag een 30-jarige periode op elk moment ingaan, het is immers slechts voor het middelen van de ruis) die de grootste stijging vertoont en de curve wèl statistisch significant maakt niet is meegenomen.

      De observatie dat het tot de mid 80er jaren niet statistisch uit te sluiten was is weliswaar correct, maar door meer recente metingen op veel meer plaatsen niet meer relevant om klimaatverandering uit te sluiten.

      Dat andere blog bevat teveel desinfo om serieus te nemen, met cartoons van een blote Gore op het ijs.

      Ik heb al vaker uitgelegd dat de man een lobbyist is, geen wetenschapper. Hem steeds opvoeren is bekend als de straw man fallacy.

      Als de data gemanipuleerd zijn, toon dat dan aan. Er zijn dan genoeg vette baantjes bij big oil voor je beschikbaar.

      Waarom stel ik me niet onafhankelijk op? Omdat ik een andere mening dan jij heb en tot nu toe je argumenten en links wat betreft dit onderwerp te licht heb bevonden?

      Verwijderen
  24. Exact Oli en Matt, dit is staatsmanschap; beste reactie denkbaar! Hij gaat nu zelfs die (CIA??) diplomaten voor zich winnen; wat dacht je, nieuwjaar in Moskou is een feeriek feest; die gasten zullen echt blij en dankbaar zijn dat ze niet hoeven te zeulen met hun boedeltje!!!

    Echt, geniaal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, je gaat je bij Kneuslissen wel afvragen hoe lang hij nog denkt door te gaan met het zichzelf verloochenen?

      Verwijderen
    2. @Matt,

      Dus, niet neer reageren op die eikel, behoudens een zijdelingse, grappige kwinkslag! Misschien dat hij dan de goede raad van F. Jansse in overweging neemt en de eer??? aan zichzelf houdt, we zullen zien?

      Verwijderen
    3. Een veelvoorkomende waarschuwing en preventiemiddel voor trollen is om de trollen "niet te voeren". Omdat trollen een reactie proberen uit te lokken, is het een goed idee om dus geen reactie te geven op trollen en ze te negeren. Wanneer gebruikers wel reageren, wordt de trol aangemoedigd om daar vervolgens weer op te reageren en dus nog meer te trollen.
      https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

      Verwijderen
    4. Inderdaad geniaal Blik. Ik verwacht dat Poetin ook de sympathie van de Japanse premier gestolen heeft met het showen van zijn Japanse hond.
      De volgende president van zuid korea is pro chinees/russisch. En als Japan wordt losgeweekt uit de kettingen van de wallstreet oligarchie. Blijven er weinig vijanden van Rusland over in Azië.

      Verwijderen
  25. Paul Craig Roberts stelt in en interview met Max Keiser dat de Amerikaanse beschuldigingen dat de Russen via computerhacks getracht zouden hebben de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beinvloeden, primair bedoeld zijn op beinvloeding van de publieke opinie in de VS. Bedoeling is om brede steun te verwerven onder de bevolking voor de opvatting dat Trump op illegale wijze de verkiezingen zou hebben gewonnen waardoor een klimaat zou moeten ontstaan waarin het mogelijk wordt dat de kiesmannen op 20 januari a.s. Trump niet als de volgende president van de VS gaan aanwijzen.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZLjrzAmcCA4

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Dat kwam dus rechtstreeks uit het SS NAVO Hoofdkwartier in Brussel.

      Verwijderen
    3. Nee, kiesmannen zijn akkoord met het presidentschap van Trump. Het congress is volgens mij ook akkoord.
      Trump is de volgende president.

      Verwijderen
  26. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Describing the diplomats as “intelligence operatives,”

      Grappig, enig idee wat medewerkers van Amerikaanse ambassades zijn?

      Geen huisvrouwtjes in ieder geval!

      Verwijderen
  27. Here is the real story of America 's decline right from their own Fed web sites.

    These charts came from the Federal Reserve Bank in St. Louis.

    Obama's Recovery In Just 9 Charts

    http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/obamarecoveryin9charts.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Ik heb nooit kunnen begrijpen hoe te rijmen valt dat 45 a 50 miljoen amerikanen (1 op de 7 ?)voedselbonnen nodig hebben en de werkeloosheid toch maar 4,6% is.

      Verwijderen
  28. Zou het kunnen, een hysterische Hillary Clinton die krijsend krijst; "Jij Poetin, heeft mij het Witte Huis ontnomen!", zou Hillary dat kunnen?

    Hillary Clinton Behind Russian Ambassador Murder

    http://investmentwatchblog.com/russia-hillary-clinton-behind-russian-ambassador-murder/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn in de Obama regering genoeg neocon en "humanitaire" interventionisten die de russen pijn willen doen voor de gevoelige nederlaag in Aleppo en het mislukken van de arabische "lente" in zijn algemeenheid. Ik betwijfel of Hillary er persoonlijk achter zit. Maar het kan makkelijk. Al heel wat mensen die in de omgeving van deze satanische persoon hebben gebivakkeerd hebben op mysterieuze wijze het leven gelaten.
      The List of Clinton Associates Who’ve Died Mysteriously. Check It Out.
      http://lasvegas.cbslocal.com/2016/08/10/the-list-of-clinton-associates-whove-died-mysteriously-check-it-out/

      Verwijderen
  29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De rest van je leven vrij met een hoofddoek op, is beter dan...?

      Clinton’s Have Transferred $1.8 billion to Qatar Which Has No Extradition Agreements

      http://investmentwatchblog.com/clintons-have-transferred-1-8-billion-to-qatar-which-has-no-extradition-agreements/

      Verwijderen
    2. De criminele familie stelt hun vermogen (o.a de gestolen Haïti hulpgelden) veilig in Qatar.

      De Haïtianen kregen de cholera en de Clinton's het geld. Wat ben ik blij dat deze satanische mensen niet meer het witte huis vervuilen.

      En dan te bedenken dat mijn buurvrouw "we came we saw he died" een schat van een mens vind.

      Verwijderen
    3. De bitch praat schijnheilig dat Trump geen niveau heeft omdat hij in het gezelschap van mannen onderling het over kutje voelen had. Nou nou....

      Noord Afrika en het midden oosten in chaos storten met honderdduizenden doden en nog meer gewonden tot gevolg. niet alleen de Haïtianen hun geld afpakken, hun cholera geven en als klop op de vuurpijl (oud en nieuw) nog hun goud afpakken via privatiseren van de mijn.

      Verwijderen
    4. "De bitch praat schijnheilig dat Trump geen niveau heeft omdat hij in het gezelschap van mannen onderling het over kutje voelen had. Nou nou."

      Yep, je kan beter de koning van Marokko $12 miljoen afhandig maken, dan ben je een andere soort hoer!

      Verwijderen
    5. Ik ken geen één hoer die zo snel haar geld verdient.

      Verwijderen
    6. Geen disrespect naar sexwerkers svp. : die leveren wat ze aanbieden, een maatschappelijk belangrijke functie, en onderhouden vaak hun familie. Mrs Clinton is een corrupte parasiet die slechts dood en verderf te bieden heeft.

      Ik blijf deze zeer foute vergelijking, die zijn oorsprong in bekrompen calvinistische preutsheid heeft corrigeren.

      Verwijderen
  30. Nice.....

    U.S. President-elect Donald Trump on Friday praised Russian President Vladimir Putin for refraining from retaliation in a dispute over spying and cyber attacks, in another sign that the Republican plans to patch up badly frayed relations with Moscow."

    "Great move on delay (by V. Putin) - I always knew he was very smart!" Trump wrote on Twitter from Florida, where he is on vacation.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. http://www.reuters.com/article/us-usa-russia-cyber-idUSKBN14I1TY

      Verwijderen
    2. Welke landen zijn er nu eigenlijk blij geweest met het presidentschap van Obama.

      Ik denk alleen Iran en China.

      Verwijderen
    3. Voor een goed beeld van het presidentschap van Obama, moet je Obama eigenlijk weg denken. Hij is alleen de praatpersoon voor de camera. Het beleid is gemaakt door russofobe personen als Soros en Brzenzinski, uitgewerkt in de ronde tafelgroepen als de CFR

      Obama of Barry of hoe hij ook mag heten is de acteur.
      Acteer lessen hoe hij presidentieel moet lijken krijgt Barry al vanaf 1998 van Lennix. Alleen Michelle kent de heer Soetoro beter dan Harry Lennix.
      REPORT: OBAMA IS AN ACTOR TRAINED BY HARRY LENNIX
      http://www.infowars.com/mancow-muller-obama-is-an-actor-trained-by-harry-lennix/


      Verwijderen
    4. Over Soros gesproken. Rex Jones....de zoon van, weet precies te vertellen wie Soros is.

      ULTIMATE IRONY: NAZI SOROS CALLS TRUMP A NAZI
      Special report detailing the hypocrisy of George Soros' recent remarks about Trump
      http://www.infowars.com/ultimate-irony-nazi-soros-calls-trump-a-nazi/

      Als 14 jarige jongen deed hij zich al anders (als Christen) voor dan dat hij was en confisceerde goederen van de joodse hongaren en GENOOT ervan. Die tijd heeft hem gemaakt. De beste! tijd uit zijn leven!

      Verwijderen
    5. Dawg,ja mooi hè die move en vervolgens maakt ie nog wat vrienden bij MSM...
      And then just to totally infuriate the media, Trump followed up his earlier praise of Putin by slamming CNN and NBC:
      Donald J. Trump

      @realDonaldTrump

      Russians are playing @CNN and @NBCNews for such fools - funny to watch, they don't have a clue! @FoxNews totally gets it!
      11:18 PM - 30 Dec 2016

      http://www.zerohedge.com/node/583402

      Verwijderen
    6. John McAfee: 'I Can Guarantee You, It Was Not the Russians'
      http://www.zerohedge.com/news/2016-12-30/john-mcafee-i-can-guarantee-you-it-was-not-russians

      Server Beveiligingsdeskundige John McAfee weet zeker dat de russen niet achter de zgn dnc hacks zitten.

      Verwijderen
    7. Ik denk dat onder Trump de msm wel een draai moet maken richting de waarheid. Trump ontdoet ze van het laatste beetje geloofwaardigheid dat ze nog hebben. RIP NOSjournaal/corporate media

      Verwijderen
  31. Egypte stuurt nu ook vredes handhavers naar Syrië

    Egypt to send peacekeeping forces to Syria: report
    https://www.almasdarnews.com/article/egypt-send-peacekeeping-forces-syria-report/

    Eerder waren er al Tsjetsjeense orde troepen gearriveerd.
    https://southfront.org/russia-deploys-military-police-from-its-republic-of-chechnya-to-syrias-aleppo-video/

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Door de NOS/Marcel gelauff gesteunde rebellen in Aleppo hebben humanitaire hulp aan burgers tegen gehouden en hebben burgers tegen gehouden die wilde vluchten.........aldus John Kerry.

    Kerry: Rebels threatened civilians who wanted to leave, blocked humanitarian aid
    https://www.youtube.com/watch?v=QJ1otTWtdQQ

    Is John kerry ook Russische propaganda of moest hij wel toegeven gezien het bewijs wat naar boven komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jij, en ook iedereen de beste wensen, en mogen we ook de muze van liefde en intellect op onze wegen vinden!

      Verwijderen
    2. Idem voor jou Matt.

      Verwijderen
  34. Wat onze staatsmedia vertellen is bekend, en degenen die slechts dat onder ogen krijgen worden gewoonweg misleid. Dan is er een groep die ook de ´alt´- media bekijkt, die hebben een evenwichtiger beeld.

    Wat voor mij echter een blinde vlek is zijn de social media: wat voor nieuws krijgen die gebruikers onder ogen? Ik heb niet eens social media accounts en volg slechts wikileaks twitters. Kan iemand me daar eens over inlichten, want volgens mij is dat nu het voornaamste slagveld, met name voor de jongere generaties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zover ik weet zijn Facebook, twitter etc. allemaal bedenksels van de CIA om de boel wat makkelijker in de gaten te kunnen houden, daarom heb ook ik geen social media account. De CIA heeft ook een eigen luchtvaartmaatschappij enz.

      Verwijderen