woensdag 14 december 2016

Propaganda-Alert: NOS-Aleppo-hysterie naar kookpunt

We beschouwen vandaag 13 December 2016 als het voorlopig hoogtepunt voor wat betreft het bedrijven van propaganda van de NOS en NPO. Met journalistiek heeft het bij de moreel failliete staatsomroep niets meer te maken. Met wanhopig perceptie-management des te meer.

Terwijl de Russen en Syrie het ene succes na het andere bereiken, wijk na wijk Aleppo bevrijden, mijnen vegen, mensen in veiligheid brengen, is er van de Westerse staatsmedia een 180 graden ander beeld. Onder dekking van een uiterst vaag rapport, roept de VN, waar Saoedie Arabië mede over de mensenrechten gaat, dat het Syrische leger 82 burgers zou executeren waaronder 11 vrouwen en 13 kinderen. Bewijs is er niet. Logica ook niet. Waarom zou het Syrische leger 24 vrouwen en kinderen, burgers, landgenoten, executeren? Bronnen worden ook niet genoemd. Het komt niet verder dan "bronnen melden". Of het om de bekende White Helmets, Bana, of het Observatorium is dat uit 1 man in -we menen- Londen bestaat, we weten het niet. Als iemand meer weet waar dit VN rapport op gebaseerd is, laat het weten in de comments.

Update, Jan Verheul meldt het volgend:

"Over die 82 doden in Aleppo: Bericht is in de wereld gebracht door de UNHCR. En wie is daar nu de baas? Een Saudi! En wat heeftr de UNHCR gezegd? Niets meer dan "Er zijn bronnen die spreken over 82 doden". Hij noemt geen bron. Dat kan dus gemakkelijk ( en zonder dat hij er op kan worden gepakt) door die Saudier de wereld in worden gestuurd.

Vervolgens wordt door de drie grote persbureau's , Rueters, AFP en AP het bericht verkeerd doorgegeven. Men zegt dat de UNHCR beweert dat 82 mensen ... Maar dat klopt dus niet. Een samenzwering? Òf verregaande incompetentie, òf een samenzwering." Tot zover Jan Verheul.

Failliet

Het toont het failliet van de zieltogende Publieke Omroep dat ze het voor elkaar spelen met name in de namiddag op de radio met Lara Rense hier op een hysterische en overweldigende wijze op in te gaan zonder noemenswaardige twijfel bij de VN-berichten en zonder noemenswaardige vermelding van de andere kant van de verhalen. Het NOS-8-uur-journaal opende eveneens met het VN-verhaal. Daar werden nog een stuk of 3 twitterberichten getoond van burgers die een spoedige "genocide" vrezen. De NOS verlaagt zich tot het aanhalen van vage twitterberichten om hun vage verhaal op dubieuze wijze overeind proberen te houden.

Tweet 1: Mr.Alhamdo

Interessant. We kijken natuurlijk gelijk zelf even op Twitter en lopen de tijdlijn van "Mr.Alhamdodoor en wat zien we? Wat grappig! En toeval! Mr.Alhamdo is goede bekende van dat andere twitter-fenomeen, Bana! De NOS zoekt haar bronnen en verslaggevers wel uit! :-)

Tweet 2: Rami Zien

En ook Rami Zien, begint in een andere tweet op minuut 19:00 over Bana te verhalen... Het is een kleine wereld daar in Oost Aleppo...

Tweet 3: Lina Shamy

Deze tweet van een zekere Lina Shamy haalde het NOS-journaal ook. Iemand die meer over haar weet?

Robert van der Roer in paniek over Rex Tillerson

Zoals gezegd, het was vandaag de record-propagandadag bij de NPO en daar mocht Robert van de Roer ook niet ontbreken. Wij zijn door hem vrij direct geblokt op twitter en hij ging los op de benoeming van Rex Tillerson. Ja, die heeft van Putin een paar jaar geleden een eervolle onderscheiding ontvangen als vriend van Rusland, dus allemaal zeer verdacht... De NPO is dus in totale paniek omdat de relatie Rusland-VS misschien wel eens heel goed zou kunnen worden! En oh, oh, dan komen de sancties misschien in gevaar! Wat zijn ze toch zuur bij die zieltogende staatsomroep. Eén ding willen wij nog wel vermelden; ook de tweede man op buitenlandse zaken is vandaag voorgdragen en dat is juist weer een enorme havik die voor het bombarderen van elk land is en minder met Rusland heeft. Wat dat daar gaat worden valt allemaal nog te bezien. Of Rex sowieso benoemd wordt moet nog afgewacht worden als Senatoren als McCain mogelijk er voor gaan liggen.

Verklaring Russische Ministerie van Defensie over hysterie Olaf Koens, Lara Rense, NOS en NPO

Igor Konashenkov:

"Al het theatrale geschreeuw zogenaamd ter bescherming van de "250 duizend in de val zittende" burgers van Aleppo is leeg russofoob gezwets van de leiding van Groot Britannie en Frankrijk. In de Oostelijke wijken hielden de terroristen 100.000 mensen vast als menselijk schild. Zij hebben allemaal bij de eerste mogelijkheid de enclave verlaten en zijn vertrokken naar wijken die onder controle van de Syrische regering staan, vanwege de veiligheid, echte hulp en eten. Er is helemaal geen sprake van "oppositie", plaatselijk bestuur, of bij Londen en aanverwante Westerse regeringen zo geliefde Non-gouvermentele humanitaire organisaties, Witte Helmen, Artsenorganisaties of rechtshandhavers. Is er allemaal niet en niet geweest in Oost Aleppo. Aldus Konashenkov, de officiele vertegenwoordiger van het Miniisterie van Defensie van de Russische Federatie.

Russische mineurs ontmijnen bevrijd AleppoVerschil Russische en Nederlandse journalisten Aleppo?

De Russische Aleppo journalisten zitten in... Aleppo... De Nederlandse Aleppo journalisten zitten in... Sander van Hoorn nog steeds in Beiroet. En Olaf? Olaf Koens zit in Tel Aviv en doet verslag van zijn balkon of dak. Vanuit Tel Aviv. Kan hij lokaal bellen voor wat hij moet zeggen. Wel zo makkelijk. Olaf Koens kwam trouwens met het verhaal van dat Assad circa 4.000 mensen doodgemarteld zou hebben enige tijd terug. Volgens Koens zou dat gedocumenteerd zijn ook door mensen vanuit het leger zelf. Iemand?Koens, heerlijk vanuit zijn eigen huisje in Tel Aviv, lekker verslag doen, en alle schuld Assad en de Russen in de schoenen schuiven. Waarom zit Koens eigenlijk in Tel Aviv en niet bijvoorbeeld in Gaza? Of gewoon in Amsterdam. Als hij toch niet naar Aleppo gaat, wat maakt het dan uit?

Vanavond in ieder geval 2 Russische reporters, beide verslag gevend vanuit Aleppo zelf. "Met de poten in de modder". Komt in ieder geval heel anders over dan het zielige Hollandse nieuws gebaseerd op vage tweets met reporters vanaf hun veilige eigen balkonnetje waar je bij wijze van spreken de spruitjeslucht van mevrouw Koens doorheen ruikt.

Putin deze week naar JapanMorgen of overmorgen vertrekt Putin naar Japan. In dat kader kreeg hij Japanse journalisten op de thee. Putin begon natuurlijk met eerst uitgebreid de Japanners te loven. Fantastische sport, prachtig land, geweldige cultuur. Toen kwam het hoe het kwam dat Rusland zoveel zaken deed met China en niet met Japan. Putin wreef de Japanners even in (EU, Rutte, ook even opletten nu!) dat China hun nummer 1 handelspartner is. Met de Chinesen zijn de territoriale dingetjes opgelost en is het nu goed zaken doen. Goed vertrouwen. Gaat goed. En met Japan? Waarom hebben jullie sancties tegen ons ingevoerd? Hij liet het ongeveer 10 seconden stil vallen en liet de Jappanners even spartelen en hun zonden overdenken!
Daarna vroeg hij waar de Krim ligt en waar Japan, en ook zo met Syrie. Op uiterst diplomatieke wijze doceerde Vladimir Putin de Japanse journalisten dat Japan eerst moet evalueren in hoeverre ze vrij zijn om zelf zaken te doen. Een goed verstaander -en daar mogen we de Japanners toe rekenen- heeft aan een half woord voldoende...

Gelijkgeschakelde Hollandse media

Ook het NRC doet een duit in het zakje. Spreekt over "de val van Aleppo", over niet bestaande hulporganisaties, etcetera. Iemand die de gewezen slijpsteen nog serieus neemt? Trouwens, oud NATO-baas De Hoop Scheffer zei dat Putin liever Clinton had dan Trump, dus waar praten we over betreffende de zogenaamde hacks. De oud NATO-baas! Dat is niet de kruidenier op de hoek!

Wie verklaart het huidige propaganda-offensief?

Wat is er aan de hand dat er zo'n gelijkgeschakelde (gecoordineerde?) propagandagolf over ons heen komt met betrekking tot Trump, Putin, Assad? Wie het weet mag het in de comments zeggen.

En dan nog dit....

Tijd om even te lachen. Wendy van Dijk had dit niet kunnen bedenken. Putin neemt zijn hond mee naar het interview met de Japanners. (Heeft hij als pup van Japan cadeau gehad). "Het is een prachtige en fitte hond, we zijn heel blij hem in zo'n goede conditie te zien. We waren een beetje geschrokken en verrast dat bij het begin ons zo'n ontmoeting wachtte", zeggen de Japanse journalisten. "Jullie zijn terecht geschrokken want het is een strenge hond... Veel mensen, geluid, foto's, licht, hij vervult zijn waakhondfunctie.", zegt Putin. "Ik denk dat ze u altijd zo beschermt..", "Zo is het inderdaad!"

64 opmerkingen:

 1. "The Bigger the LIE, the MORE people Believe It." - Joseph Goebbels

  Of ie 't echt gezegd heeft wordt betwist, maar bij de uitspraak an sich (sic) kan ik me me iets voorstellen. De NPO die ons avond aan avond een gefabriceerde werkelijk voorspiegelt terwijl hun presentatoren, correspondenten en verslaggevers (op veilige afstand in Beirut of telAviv, dat dan weer wel) met grote hondeogen in de camera kijken, is voor velen gewoon een brug te ver,

  Fuck de Staatsomroep.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe hete die Irakees ook al weer die met een nep wapen het NOS gebouw introk, je zou hem haast een lintje geven!

   Verwijderen
  2. Pietka,
   goed dat je ons aan Tarik Z herinnert.
   Ik weet niet in welk land zijn roots liggen, maar toen ik dat opzocht stuitte ik op een heel interessant artikel!

   Tarik Z verdient meer aandacht op deze blog, Blik !

   Lees het verhaal dat hij eigenlijk had willen vertellen op de NOS:

   Tarik trekt de volgende conclusie:

   "De NOS fungeert in feite als een inlichtingendienst, en in combinatie met de informatie verstrekkende rol is zij een dodelijk wapen dat kan bepalen hoe de massa denkt en deze kan controleren en sturen. Het is aan uzelf of u verder wilt leven in deze leugen of dat u in opstand komt."

   In het artikel vind je allerlei technische details die mij boven de pet gaan:
   http://destillewaarheid.nl/2015/08/13/dit-is-wat-tarik-z-nederland-wilde-vertellen/

   Verwijderen
  3. Blik,
   ik denk zelfs dat het verhaal van Tarik Z, zoals op de bovengenoemde site beschreven, een plaats verdient op dit blog. Voor de volledigheid. Het kan in een kritische Blik op het NOS journaal niet ontbreken.

   Verwijderen
 2. Leuk hondje! Wat betreft de media, ik denk dat het een Soros achterhoedegevecht is. Het initiatief van Jill Stein is nergens heen gegaan, en de pogingen het electoral college om te kopen gaat ook niet lukken. Het Rusland bashen van nu lijkt mij eerder een reflex. Trump geobserveerd hebbende sterkt het hem eerder dan dat het hem verzwakt, en hij is nu al bezig de CIA te marginaliseren.

  Het materiaal waar de media over Aleppo moet werken is niet geweldig. Het duurt even, maar ineens blijkt dat lang niet heel Aleppo in puin ligt (al is er zware schade). De hysterische ´burgers´ met hun hyperbolen komen ook niet echt sympathiek en geloofwaardig over, ook al zijn alle ´snackbars´ er uit ge-edit.

  RT maakte zich overigens ook schuldig aan overdrijven: de feestvierende menigte was slechts enkele rijen dik en voerde veel Hezbollah en Syrische vlaggen: strijders dus vermoedelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hondje is echt goed! :-) Heb me rot gelachen om dit filmpje.

   Verwijderen
 3. 'Olaf Koens kwam trouwens met het verhaal van dat Assad circa 4.000 mensen doodgemarteld zou hebben enige tijd terug. Volgens Koens zou dat gedocumenteerd zijn ook door mensen vanuit het leger zelf. Iemand?'

  Die Caesar foto's waar HRW een dik jaar geleden mee kwam, is waar zolaf op doelt. Overigens sprak die foto serie over 11000 doodgemartelde mensen door Assad, waar Koens er weer 7000 uit de dood heeft gehaald.

  In der tijd heb ik vele brieven naar VK gestuurd in de hoop dat de journo's daar de propaganda ervan in zouden. Maar nee....

  Hier legt Rick Sterling het allemaal heel goed uit

  http://dissidentvoice.org/2016/03/the-caesar-photo-fraud-that-undermined-syrian-negotiations/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat de inleiding van het Rick Sterling artikel hier wel even integraal mag worden weergegeven:

   There is a pattern of sensational but untrue reports that lead to public acceptance of US and Western military intervention in countries around the world:

   * In Gulf War 1, there were reports of Iraqi troops stealing incubators from Kuwait, leaving babies to die on the cold floor. Relying on the testimony of a Red Crescent doctor, Amnesty International ‘verified’ the false claims.

   * Ten years later, there were reports of yellow cake uranium going to Iraq for development of weapons of mass destruction.

   * One decade later, there were reports of Libyan soldiers drugged on viagra and raping women as they advanced.

   * In 2012, NBC broadcaster Richard Engel was supposedly kidnapped by pro-Assad Syrian militia but luckily freed by Syrian opposition fighters, the “Free Syrian Army”.

   All these reports were later confirmed to be fabrications and lies. They all had the goal of manipulating public opinion and they all succeeded in one way or another. Despite the consequences, which were often disastrous, none of the perpetrators were punished or paid any price.

   It has been famously said “Those who do not learn from the past are doomed to repeat it.” This report is a critical review of the “Caesar Torture Photos” story. As will be shown, there is strong evidence the accusations are entirely or substantially false.

   Verwijderen
 4. Blik,

  bij Moon of Alabama vind je meestal heel kort de beste informatie.
  Over die 82 doden in Aleppo:
  Bericht is in de wereld gebracht door de UNHCR. En wie is daar nu de baas? Een Saudi!
  En wat heeftr de UNHCR gezegd? Niets meer dan "Er zijn bronnen die spreken over 82 doden". Hij noemt geen bron.
  Dat kan dus gemakkelijk ( en zonder dat hij er op kan worden gepakt) door die Saudier de wereld in worden gestuurd.

  Vervolgens wordt door de drie grote persbureau's , Rueters, AFP en AP
  het bericht verkeerd doorgegeven.
  Men zegt dat de UNHCR beweert dat 82 mensen ...
  Maar dat klopt dus niet.
  Een samenzwering?
  Òf verregaande incompetentie, òf een samenzwering.
  ---

  Ik denk dat al die 13 december hysterie een gevolg is van het ineenstorten van een wereld...
  De wereld van List en Bedrog.
  Men wil de eigen ondergang voor een laatste keer overschreeuwen....

  Oh... ik geloof dat ik nu even weg droomde in wishful thinking.


  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op RT zag ik Lizzie Phelan die in Oost Aleppo over straat loopt en burgers interviewt. Iedereen is blij. Mensen keren terug. Niemand weet iets over moord en doodslag, waar men in onze media nu zo over kletst.

  Misschien toch goed om ook de 3 min durende verklaring van Eva Bartlet nog eens te bekijken.
  Ook leuk omdat ze zo eenvoudig is en eerlijk. Elk woor dis raak.
  Ze beantwoord een zelfingenomen en achterover leunende Deense journalist: http://www.informationclearinghouse.info/46018.htm

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent verknocht aan dat fragment, Jan! :-)

   Verwijderen
  2. Maar wel treffend ..
   Heb het fragment ook maar even in de RTL-comments geplempt onder een video over zo'n (kandidaat Sorossubsidieontvangende)-regimechange-huilactivist.
   http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/noodkreet-uit-aleppo-vergeet-ons-niet

   Verwijderen
 6. Jan en allen, dank voor belangrijke bijdragen.

  Ik denk dat we in deze draad echt -GEZAMELIJK- aangetoond hebben wat er gisteren gebeurd is:

  EEN TOTALE SCAM

  Van een niet eerder vertoond gehalte.

  Vandaag in het media forum huilt één van de belangrijkste schakels in de scam, LARA RENSE, die in de namiddag urenlang Nieuws en Co op radio 1 presenteert en de scam brengt zonder blozen. Vanmorgen in het mediaforum wijst zij op het belang van bewezen feiten... Ook klaagt zij over een bepaalde groep mensen die vasthoudt aan eigen complotten of iets in die trant...

  Ze zegt heel open te zijn en op twitter in gesprek te willen met haar criticasters.

  Ze heeft Blik in ieder geval geblokt. Blik vindt dat natuurlijk jammer. Blik kritiseert soms scherp, maar Blik scheldt niet en tracht altijd normale omgangsvormen te behouden.

  Ik wil hier ook even Sander van Hoorn noemen. Die krijgt soms ook speldenprikken van Blik, maar hij blokkeert niet, en antwoordt zelfs. Zo kan het dus ook.

  Nog wat anders: Bobslee (wereld?)kampioenschap gepland in Februari is Sotshi ontnomen. Natuurlijk enorme schadepost voor Sotshi waar de voorbereidingen in de finale fase zaten. Meen dat Duitsland grote rol speelde in deze boycott. Rusland ziet het -terecht?- als een politieke beslissing. De vraag blijft, ik heb het al eerder geponeerd: wat gaat er nog bedacht worden betreffende WK voetbal 2018???
  En dan last but not least... NL rechter wijst het Krim goud toe aan .... Kiev...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dit moet in hoger beroep, en dat zou makkelijk moeten zijn: Volgens Nederland is nl de Krim Oekraiens gebied, en behoren deze culturele schatten dus aan de nominaal Oekraiense Krim musea (het gebied waar ze gevonden zijn.

   Vanuit geopolitieke motieven en zorgen wat betreft het lange-termijn behoud van dit erfgoed kan ik me verenigen met een rechterlijk besluit om die kunstschatten voorlopig bij ons in bewaring te houden. Maar in romp-Oekraine horen ze absoluut niet!

   Verwijderen
 7. Het NPO journaal zo is gebleken laat veelal beelden uit de oorlog Irak en de stad Bagdad want daar vielen alleen maar vredesbommen.

  BeantwoordenVerwijderen

 8. Koenders wil garanties over Aleppo
  Nederland wil dat de evacuatie van
  mensen uit Oost-Aleppo in Syrië op een
  humanitaire wijze verloopt.Minister
  Koenders heeft de ambassadeurs van Iran
  en Rusland,de landen die de Syrische
  president Assad steunen,ontboden om
  daar garanties voor te krijgen.

  Een staakt-het-vuren moet de rebellen
  en anderen een vrije aftocht bieden,
  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=110

  Moet je je voorstellen ,dat in '45 de Amerikanenn de opdracht kregen om de binnengevallen nazi's een vrije aftocht te verlenen uit Nederland ,want dat staat er in feite.Al die jihadi zijn zowat alle afkomstig uit andere landen,snijden hoofden af van Russische en Syrische militairen,en die moeten van Koenders een vrije aftocht krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, waar meneer Koenders zich niet al mee bemoeit...

   Verwijderen
  2. Koenders die eisten gaat stellen om het welzijn van de Syriers te beschermen.... DE OMGEKEERDE WERELD !

   Koenders heeft altijd de Regime Change poging van Neocons en Saudi's en Qatari en het door hen gecreëerde proxy leger van vechtlustige jonge mannen (*) gesteund.
   HIJ is mede verantwoordelijk voor de ellende.
   Putin en Assad werken al jaren om ZIJN ellende te stoppen.

   Maar de Russen zoeken geen extra gedoe, en laten de jihadi's vertrekken. Willy van Damme zegt dat de vechtersbazen samen met alle burgers die met hen mee willen, kunnen vertrekken.

   Willy: 'Zij willen naar het noorden van de provincie Aleppo tegen de Turkse grens, de Syrische regering eist hun vertrek naar de door Al Qaeda en zusterorganisatie Ahrar al Sham gecontroleerde provincie Idlib. Vermoedelijk zal het ook dit worden."
   https://willyvandamme.wordpress.com/2016/12/12/aleppo-strijd-lijkt-voorbij/

   (*) Een deel van de jonge mannen tussen 18 en 35 jaar wil graag vechten. Kwestie van evolutie. In Nederland maken hooligans vechtafspraken: http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/365149/Nieuwsuur.html
   Richard Perle heeft in de jaren 80 dat leger op poten gezet in feite: Hij zorgde voor geld voor madrassa's etc. Nu worden deze lieden door de Neocons overal ingezet waar het gunsig is voor Israel. Al Baghdadi zat in een Amerikaanse gevangenis en is vermoedelijk toen gecoopteerd. Het is mij niet bekend of Al Baghdadi weet welke rol hij vervult. Het kan zijn dat hij gelooft in wat hij denkt te doen ( een Kalifaat stichten), en niet ziet wat hij werkelijk aan het doen is ( Israel helpen).

   Verwijderen
  3. Nog nooit zo'n pedant mannetje gezien. Wat een eikel! en ik hoop dat Syrië en Rusland hem straal negeren.

   Verwijderen
  4. Ik zag Koenders vandaag bij Pauw. Hij schijnt samen met Samantha Power te werken. Vandaar dat hij als minister van buitenlandse zaken de ambassadeurs van Iran en Rusland op het matje roept. Niet te geloven. Naast minister van buitenlandse zaken van Nederland is hij dus ook de rechterhand van de amerikaanse ambassadeur bij de UN.

   ???

   Verwijderen
  5. "Samantha Power, the youngest-ever U.S. ambassador to the U.N., is considered to be the moral compass of American diplomacy."

   schrijft Forbes.

   Haha, 'moral compas'. Hoe krijgen ze uit hun keyboardje. Een kompas dat 't Noorden een beetje heel erg kwijt is zullen ze bedoelen. Deze dame liegt met zo veel overtuiging dat ze het zelf gelooft.

   Verwijderen
 9. Massa vernietiging wapens ! Russische hackers blablabla !
  https://www.theguardian.com/us-news/2016/dec/10/cia-concludes-russia-interfered-to-help-trump-win-election-report?CMP=share_btn_tw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De corporatistische wallstreet elite wil Trump van zijn legitimiteit beroven.

   Oude geld heeft een enorme hekel aan Parvenue/Bourgeoisie. Zijn bang dat deze lieden hen gaan overvleugelen.

   Verwijderen
  2. CIA Shows ‘No Single Piece of Evidence' of 'Russian Involvement' in US Election

   Read more: https://sputniknews.com/us/201612141048551438-cia-no-evidence-russia/
   CIA ken geen enkel stukje bewijs leveren mbt Russische inmenging in het amerikaanse verkiezingsproces.....NUL.

   Die pendante Hillary en haar puppeteers moeten de verkiezingsuitslag een keertje aanvaarden. DAT IS DEMOCRATIE.
   De puppeteers van Hillary hebben niks met democratie. Ze steunen de terroristen die de democratisch gekozen Assad weg willen hebben. Poetin heeft veel meer met Democratie dan de Bilderbergers.

   Verwijderen
  3. De impeachment wordt klaargezet, vermeende banden met een tot vijand verklaarde land zijn voldoende. Trump moet wel eerst aantreden en dan kan pence het overnemen, iedereen blij.

   Verwijderen
  4. ''Trump moet wel eerst aantreden en dan kan pence het overnemen, iedereen blij.''
   Mark r .
   Wordt aan gewerkt.
   ''De voormalige directeur van de Amerikaanse CIA Leon Panetta twijfelt over het aantal veiligheidsbriefings dat president-elect Donald Trump meekrijgt. Mocht Amerika getroffen worden door een aanslag, dan krijgt Trump daar de schuld van, waarschuwt hij.

   Panetta is van mening dat Trump vaker briefings met de inlichtingendiensten moet bijwonen. Bronnen binnen de veiligheidsdiensten meldden eerder aan persbureau Reuters dat Trump op dit moment gemiddeld een briefing per week meemaakt, veel minder dan zijn meeste voorgangers.
   Mike Pence, de toekomstige vicepresident, gaat wel naar ongeveer zes briefings per week.''
   http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/ex-cia-baas-trump-moet-saaie-veiligheidsbriefings-serieus-nemen-418424/

   Verwijderen
 10. Interessant artikel weer! Pas maar op dat je niet op de lijst van valse nieuwssites komt te staan ;-)

  Hier nog meer over Syrië en Aleppo: http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/canadese-journaliste-onthult-leugens-syrie-en-aleppo/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tien minuten op RT over Aleppo, met alle tegenstrijdige informatie: https://www.rt.com/news/370208-aleppo-quietest-night-ceasefire/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Verhofstadt steeds verder van het pad af, beschuldigt UKIP voor situatie Aleppo...
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/verhofstadt-ukip-veroorzaakt-moorden-aleppo-418041/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben beeld:

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/verhofstadt_ukip_veroorzaakt_v.html#comments

   Disclaimer: Klik op eigen risico.

   Verwijderen
  2. Gekke Guy heeft bij Elsevier geen enkele positieve reactie bij de comments. Gekke Guy krijgt nauwelijks bijval uit de zaal voor zijn mallote betoog en zijn clowneske manier van spreken.

   Verwijderen
  3. Elseviers reacties worden zwaar gecensureerd, dus dat zegt niets. Verhofstadt heeft net als timmermans zijn ziel aan de eu verkocht en offert daarvoor graag de europese bevolking op. Als deze mannetjes niet zo gevaarlijk waren, konden we ze gewoon negeren.

   Verwijderen
 13. Het beest is eigenlijk behoorlijk slecht getrained. Een goed getrainde hond heeft niet steeds koekjes nodig en gehoorzaamt volgens bijna onzichtbare commando´s.

  Ik twijfel niet aan Putin´s kwaliteit als ´baasje´, maar de president heeft overduidelijk echt véél te weinig tijd met zijn hond doorgebracht.

  Ik vind het als gematigd, doch zeer kritisch Russofiel, maar ook als fan van waarheidsvinding zeer belangrijk ook kritische observaties in de aandacht te brengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik was even bang dat je het over Verhofstadt had...


  BeantwoordenVerwijderen
 15. 2 aanvallen van ISIS op T4 militair vliegveld nabij Palmyra zijn afgeslagen. Ik vergelijk de aanval van IS op Palmyra als het ardennen offensief van de moffen. Een snelle aanval die tijdelijk succes heeft, maar daarna het achterland extra zwak achter laat. Het lijkt me dat de aanvoerlijnen naar Palmyra worden afgesneden en dat een kleine 4000 IS'er de dood tegemoet gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Turkse Lira in grote problemen door malloot Erdogan en zijn support voor de terroristen.
  Turkey May Limit Foreign-Currency Loans to Rein in Lira Risk
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-12-13/turkey-may-limit-foreign-currency-borrowing-by-companies

  Roebel wordt steeds sterker, zelfs tov de dollar

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vroeg mijzelf af waarom onze MEANstream media niet over de VN persconferentie van Eva Bartlett heeft bericht?

  https://www.youtube.com/watch?v=g1VNQGsiP8M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De woorden van Eva Bartlett passen niet in de agenda van Bilderberg en dus ook niet in die van de MEANstream media.

   Verwijderen
  2. Het was een persconferentie van de VN die nota bene wel kunnen berichten dat de SAA 82 burgers heeft geëxecuteerd en levend verbrand.

   Verwijderen
 18. Ik melde een tijdje geleden dat ik 2 trends zag en dat is de oorlog tegen het vrije woord (westen) en de oorlog tegen cash (india)

  Engdahl schreef er gisteren ook over.
  It’s Beginning to Smell a Lot Like Totalitarianism, and I Don’t Mean Russia
  http://journal-neo.org/2016/12/13/its-beginning-to-smell-a-lot-like-totalitarianism-and-i-dont-mean-russia/

  Nu wil Australië de 100 dollar biljet uit de roulatie halen.

  Government floats $100 note removal
  http://www.news.com.au/finance/economy/australian-economy/government-floats-100-note-removal/news-story/042220701a8310c39a1a87da4e20de35

  Weer iets wat wij al jaren zeggen en dat we nu zien gebeuren. Gelijk na de oorlog tegen cash gaan we de oorlog tegen goud zien.

  Als we dit pikken worden we ook over niet al te lange tijd gechipt. Eerst dieren, dan gehandicapten en dan iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gebeurt voor onze eigen 'veiligheid' (begrip zonder inhoud waar je als kritisch burger je geslachten op mag stukslaan)

   Klein probleem bij dit alles: het instellen en verscherpen van regels vergroot de kans dat die regels overtreden gaan worden (alleen in een land zonder regels kan geen wet overtreden worden).

   Daarnaast zullen meer regels en strengere regels ervoor zorgen dat mensen gaan zoeken naar alternatieve vormen van denken en doen. En de mogelijkheden daartoe worden lijken mij schier oneindig

   Orwell gaf in 1984 de staat een almacht om elke vorm van alternatief denken en doen te onderdrukken. Maar zoiets lukt alleen in een boek, waar slechts een enkele waarheid kan worden uitgesponnen, en alternatieve waarheden buiten het verhaal worden gelaten.

   Een totalitaire staat voor sommigen is het een utopie, zonder erbij te beseffen dat wie een totalitaire wil, zich zal moeten gaan gedragen als een 'whack a mole champ'

   https://m.youtube.com/watch?v=D0n8N98mpes

   En dat gaat een keer fout...


   Verwijderen
  2. Inderdaad, straks kun je alleen nog met zakjes heroïne op de rommelmarkt betalen...

   Verwijderen
 19. Uitstekend stuk op TPO,alhier wat quotes:

  Twee weken geleden waren er nog 250.000 burgers verspreid over heel Oost-Aleppo, wat dus ook totaal niet waar bleek te zijn (tenzij je het over de vooroorlogse bevolking hebt misschien). Het zullen er nu niet meer dan een paar duizend, zo niet enkele honderden in het laatste stukje door rebellen bezet Aleppo zijn. Nadat de Syrische troepen twee weken geleden Oost-Aleppo kwamen binnenrollen, vluchtten er ongeveer achtduizend burgers de stad uit. Gewoon in coördinatie met de Syrische overheid, trouwens. Niemand die zich afvraagt waarom mensen pas kunnen vluchten nadat de “gematigde” rebellen er al vandoor zijn gegaan.

  Aleppo had überhaupt nauwelijks iets te maken met de opstanden in Syrië in 2011. De stad raakte pas in de oorlog verwikkeld nadat in 2012 rebellen vanaf het platteland de Oostelijke buitenwijken in trokken en wijk na wijk veroverden. Sindsdien houden ze de burgers gegijzeld in een oorlog waar ze helemaal geen zin in hebben en wordt in de mainstream media continu hetzelfde verhaal herhaald: Assad fout, Poetin nog erger, rebellen goed. Letterlijk gewoon de plot van Star Wars uit 1977 dus. Dat die lui het opzetten van een salafistische heilstaat als doel hebben mag de pret kennelijk niet drukken.

  Het laatste verhaal van het front is dat Syrische regeringstroepen de huizen van burgers binnengaan en massaal aan het plunderen en slachten zijn geslagen. 82 mensen zouden ter plekke zijn geëxecuteerd, waaronder 11 vrouwen en 13 kinderen. Nul komma nul video’s of foto’s, maar het wordt wel overal overgenomen.

  Het aantal internationale vertegenwoordigers op de grond daar is precies nul. De enige ‘westerse’ journalist is een bekeerde Amerikaanse salafist, met een baard waar Osama nog trots op had kunnen zijn, die meent dat “een overwinning van jihadisten het beste is voor de toekomst van de Syrische bevolking“. De VN citeert nieuwszenders als de BBC, de BBC citeert de VN. Heel af en toe wordt een mannetje in Beiroet aangevoerd die dan iets heeft gehoord of een paar tweets vanuit Aleppo heeft gezien. In de volksmond heet zoiets ook wel een circle jerk.

  De beschuldiging dat de troepen massaal aan het moorden en verkrachten zijn geslagen sluit niet echt aan op het gedrag van de regering. Als ze zo graag van activisten af willen dan laten ze die wel stilletjes in een gevangenis verdwijnen. En andere veldslagen tonen aan dat rebellen wel degelijk veilig kunnen terugtrekken na overgave. Een paar dagen geleden nog werden er duizenden rebellenstrijders in groene bussen de stad uit gereden en ook de Russische luchtmacht houdt regelmatig pauzes om burgers de stad te laten ontvluchten.

  De beschuldiging dat de troepen massaal aan het moorden en verkrachten zijn geslagen sluit niet echt aan op het gedrag van de regering. Als ze zo graag van activisten af willen dan laten ze die wel stilletjes in een gevangenis verdwijnen. En andere veldslagen tonen aan dat rebellen wel degelijk veilig kunnen terugtrekken na overgave. Een paar dagen geleden nog werden er duizenden rebellenstrijders in groene bussen de stad uit gereden en ook de Russische luchtmacht houdt regelmatig pauzes om burgers de stad te laten ontvluchten.

  http://media.tpo.nl/2016/12/14/hoe-nepnieuws-aleppo-kwaliteitsjournalistiek-zoete-koek-wordt-geslikt/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En nog een goed stuk van deze schrijver/onderzoeker.
  26 jaar oud en meer wijsheid dan al die malloten bij MSM bij elkaar.
  http://politiek.tpo.nl/2016/11/07/het-grote-falen-van-onze-saudische-bondgenoten-in-jemen/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Artikel in de VK is ook tenen krommend, niet van de staatsomroep maar van de grote nederlandse persgroep, draaiend op vlaams staatsteun. http://www.apache.be/2015/10/21/de-echte-subsidieslurpers-van-vlaanderen/

  Anne van es moet nu wel toegeven dat de gematigde rebellen de burgers als menselijk schild gebruiken en er niet mee te onderhandelen valt
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/bestand-aleppo-ketst-op-laatste-moment-af-de-bussen-stonden-klaar~a4434288/
  Verder wordt er een nieuwe boeman opgevoerd, Iran en ander sjiitische milities uit irak, zij hebben nog een taak in mosul. Allemaal zo voorspelbaar wie daar dadelijk de schuld van de burgerdoden krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat Iran erbij gehaald wordt is mij ook opgevallen. Die willen ze ook gaan straffen denk ik.

   Verwijderen
  2. Anne van Es heeft het over ''Het Turkse Rode Kruis''
   Rode Halve Maan zal ze bedoelen,geeft wel aan hoe het zit met de gegevenscheck bij mw ,als zulke Wikiweetjes al niet correct in een artikel verschijnen...

   Verwijderen
 22. ISIS HITS 2 MORE TURKISH LEOPARD-2 TANKS IN NORTHERN SYRIA (PHOTOS)
  https://southfront.org/isis-hits-2-more-turkish-leopard-2-tanks-in-northern-syria-photos/

  Ik hoop dat de Turkse bevolking Erdogan stopt van verdere oorlogsvoering in Syrië. Een constante stroom van lijkzakken van Syrië naar Turkije kan daartoe bijdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat wen lef. Om 3.10 hoor ik nog steeds op NPO1, hoe er geen sprake is van een staakt het vuren en dat die nog 'ver weg is'. Terwijl de rest van de media en ook NOS online en op de kabel al hebben bevestigd dat het staakt het vuren gesprek opnieuw is hervat en is bevestigd. Alleen met maar 1 dag uitstel. Shane on yo NOS! #Fakenews

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De kleine demonstratie bij de dam werd breed uitgemeten in het nieuws.

  http://www.volkskrant.nl/opinie/opinieblog-wat-nu-aleppo-is-gevallen~a4432546/

  Wat voor de oplettende waarnemer opvalt is de kwaliteit en layout van de spandoeken: zo uit de Soros textieldrukkerij, die ook aan al nusra levert:

  http://www.timesofisrael.com/putin-warns-west-over-syria-and-iran/

  Zou het slechts om Soros connecties gaan of zijn de meeste demonstranten daar al nusra of ex-witte helmen?

  -------

  Daarnaast is het meme van Russische beïnvloeding van verkiezingen net als de vogelgriep in Nederland gearriveerd. Men is er nog niet helemaal uit wie Putin zou willen als favoriet, maar Wilders staat bovenaan.

  Een interessante wending kan er aan gegeven worden door te wijzen op de zeer echte beïnvloeding van Wilders via Israel, maar dat zullen de media wel proberen af te schermen.

  Hoe effectief kan dit zijn, aangezien het totaal niet gewerkt heeft bij het referendum, bij de brexit en bij de VS verkiezingen. Tenminste, als die bangmakerij wel daarvoor bedoeld is, en niet om de persvrijheid in te perken.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Weer een stukje extra censuur bij de Vara (die een spin in het Soros mediaweb ik volgens mij):

  De site joop.nl (nee, ik heb me voorlopig nog niet opnieuw geregistreerd met een andere nick) doet sinds gisteren ook reacties van ´pro-Assad en pro Putin´ reageerders retrograde verwijderen na banning. Tegenspraak wordt niet meer geduld, zelfs niet in het verleden (was dit niet ´memory hole´ genoemd in Orwell´s 1984?).

  Dit waren feitelijke correcties en vragen om bronvermelding.


  Hiermee is de site verworden tot een echokamer van MSM propaganda.

  Nu snap ik heus wel dat sommigen hier zullen zeggen: ´I told you so!´, maar zoals ik al eerder aangaf: Joop.nl is een goede graadmeter.

  Ik heb ook een artikel geplaatst op de neocon geïnfiltreerde linkse site Krapuul, benieuwd of ze het durven plaatsen. If not, dan plaats ik het hier (ze tolereren geen crossposts, daarom wacht ik even tot ze het al dan niet plaatsen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet verwacht, maar ze hebben het geplaatst!

   http://www.krapuul.nl/politiek-blog/vluchtelingen/2617571/vluchten-kan-niet-meer/

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Rootman, je wordt daar inderdaad continu geblockt op die Stalinistische site zelfs als je maar vaak genoeg artikelen plaatst over de corruptie van Clinton etc. Compleet gehersenspoeld daar op Joop.

   Verwijderen
  4. Op deze fascistische website wordt je ook steeds geblocked als je ook maar een beetje van de waarheid durft te vertellen. Ze durven zichzelf gewoon niet eens in de spiegel aan te kijken, lafaards als ze zijn!!

   Verwijderen
  5. Wèrd jij maar geblocked! Voorlopig worden slechts jouw flutcommentaren regelmatig verwijderd...

   Verwijderen
  6. @ Paul, joop.nl is niet stalinistisch, maar een spiegel en doorgeefluik van pseudo-links en Soros. Cultureel marxisme, door de spin dokters van de Vara op maat gemaakt en op smaak geklopt voor de would-be yuppen kudde gewono´s. Een sleepnet voor degenen die incidenteel resten van hersenactiviteit vertonen, een net dat zich nu snel lijkt te vernauwen.

   Niet veel aan verloren, maar een spiegel, inderdaad!

   De ´memory hole´ leek mij altijd een wat overdreven dystopische literaire vrijheid van Orwell, maar juist deze ´linkse´, ´liberal´ site maakt het tot realiteit!

   Verwijderen
 26. Zal mij niets verbazen als onze overheid hier ook een bijdrage aan levert!

  CNN Reporter Exposes Depths of FAKE NEWS and Pay to Publish by Foreign Govts.

  http://investmentwatchblog.com/cnn-reporter-exposes-depths-of-fake-news-and-pay-to-publish-by-foreign-govts/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The NATO campaign against freedom of expression

   http://www.voltairenet.org/article194344.html

   Verwijderen
 27. @Rootman
  Monasch heeft gewoon dikke banden met de Democratische partij in de VS, en wellicht ook in Oekraine waar hij zo vurig stond aan te moedigen.
  CDA heeft haar zusterpartijen in o.a. Duitsland.
  Wat zou er verkeerd zijn als partijen contacten met de Russische politiek onderhouden? (kan zoweel met de macht als met de oppositie.

  Of is het zo dat je met westerse landen met partijen uit de macht contact mag hebben en met Rusland enkel met de oppositie?...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is een samenspel van omstandigheden? Er zijn altijd wat schuimbekkende idioten die de wereld in brand willen zetten, maar net als in 1914 of in 1618 (30-jarige oorlog) komen ze wel heel gevaarlijk vaak aan het woord.

   Het neo-McCarthyisme is momenteel als een Florida brushfire aan het woeden tijdens een orkaan zonder regen. Hopelijk wordt het na 21 januari geleidelijk weer wat normaler.

   Ik moet denken aan het mi. beste artikel van de Saker ooit:

   http://vineyardsaker.blogspot.nl/2014/07/thinking-unthinkable.html

   (Google geeft geen resultaten voor zijn huidige site!)

   Het mi. op 1 na beste, en zeer relevant:

   http://thesaker.is/a-few-basic-reminders-about-wars-civil-wars-and-human-rights/

   Verwijderen