vrijdag 5 februari 2021

Het gaat goed met de Nederlandse paarden in Wit-Rusland

Natalia is voor ons polshoogte gaan nemen, zo'n 80 kilometer ten westen van Minsk, en we mogen concluderen: Het gaat goed met onze Oostvaardersplassen paarden in het mooie Wit-Rusland. Af en toe krijgen ze nog een appeltje en een aai over hun bol, maar verder doen ze het ook goed op eigen houtje.

Wellicht zijn deze paarden wel de kwartiermakers voor veel meer mensen die ook het vrije Wit Rusland van Lukashenko gaan verkiezen boven het gelockdownde en ge-avondklokte Nederland van Marc Rutte en van Jaap Dissel. Natalia is in ieder geval blij met de Nederlandse vierbeners, en maakt er een gezellig dagje van, compleet met Borsh, donker brood, en vooral, heerlijk ongecompliceerd samen zijn. 

Deze foto is van de NOS site uit een reportage van David Jan Godfroid van een jaar geleden.

35 opmerkingen:

 1. Ik link effe terug. Het gaat soms veel te snel hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ken je die grap over 'Putin's Palace' ? Was niet Poetin. Navalny heeft er weer eens op los lopen liegen. Om het allemaal nog wat mooier te maken
  pimpte hij de locatie ook nog op met door de computer gegenereerd beeldmateriaal.

  Kremlin Tells US 'Back Off' Navalny Case As Viral 'Putin Palace' Story Deflated / Zero Hedge

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/kremlin-tells-us-back-navalny-case-viral-putin-palace-story-deflated

  citaat:

  "Things have also gotten interesting regarding Navalny's allegations that Putin has erected a $1.3 billion palace on the Black Sea. Navalny has charged that it was paid for "with the largest bribe in history".
  ......
  Except the story is already fast being deflated, with massive holes being poked in the allegations.

  "Russian construction mogul Arkady Rotenberg (who is a very close friend of Putin) says he's the real owner of a Black Sea property, dubbed 'Putin's palace' by Alexey Navalny and Western media. Speculation about the site has gone on for a decade."

  https://twitter.com/27khv/status/1355561496357572608

  "Remarkable story. Russian news org Mash visited the site of ‘Putin’s Palace’ on the Black Sea coast, featured in Alexei Navalny’s documentary.

  They found a building site. No casino, no shisha lounge, and no stripper pole. Just a shell."

  https://twitter.com/GabrielCSGavin/status/1355096301734678533

  Meer lezen op:

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/kremlin-tells-us-back-navalny-case-viral-putin-palace-story-deflated

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Navalny weet heel goed dat het kremlin corrupt tot op het bot is.
  Dat anderen een film maken over een peperdure 'paleis' met geruchten over hoe dat er van binnen zou kunnen uitzien doet niks af dat er wel degelijk alleen via mega corruptie zoiets gerealiseerd wordt.
  Arkady Rotenberg behoort tot de kremlinmaffia innercircle.
  Sergey Roldugin, zoek die maar eens op.
  En de moord op een journaliste op Malta.
  Dawg, weet heel goed wat dan allemaal naar boven komt.
  Maar Dawg kijkt daar bewust niet naar. Selectief wegkijken en waarheid niet onthullen is wat hij nog steeds doet hier bij blik.
  Hij schopt liever tegen het been van Navalny aan.
  Ik noem dit onmacht van Dawg. Hij is een zwak persoontje wat je probeert de andere kant op te laten kijken. De kant van de afleiding.
  Dat Navalny nu door een Russische rechter in de gevangenis is gezet, geeft al aan hoe angstig Putin is voor hem. Hoe Putin hoopt dat zijn echte corrupte vrienden er makkelijk met hun fraude weg mee kunnen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De wegens fraude veroordeelde crimineel Navalny zit in de bajes omdat hij de regels heeft overtreden van zijn voorwaardelijke in vrijheidstelling.
  Daarnaast lopen er momenteel meerdere aanklachten tegen deze recidivist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Navalny had zich 12 oktober vorig jaar moeten melden in Rusland. Vervolgens had Rusland hem een ultimatum gegeven tot 29 december.
   Maar hij was daar niet in staat toen.
   Nu maanden later na herstel gezondheid meld hij zich alsnog.
   Op grond van niet naleving meldingsplicht en ultimatum mogen ze hem niet een celstraf opleggen.

   Verwijderen
 5. Wel vreemd dat Putin fraudeur Sergey Roldugin niet oppakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is niet zo vreemd. Roldugin heeft meer te besteden om uit de cel te blijven en waait met de wind mee, die momenteel in Rusland waait.

   Verwijderen
  2. Roldugin heeft meer crimineel verkregen geld te besteden.
   Daar zijn harde bewijzen van.
   En daarmee bewijst Putin criminelen te beschermen en onschuldigen op te sluiten op grond van valse beschuldigen waar achteraf wat slecht in elkaar gefrutselde bewijzen voor worden gebruikt.
   En zolang Rusland deze praktijken blijft doen zullen ze op de sanctielijst blijven staan.

   Verwijderen
  3. “Played into Putin’s hands”   In 2017, the European Court of Human Rights stated that the Navalny brothers had been deprived of their right to a fair trial, denouncing the Russian court’s decisions as “arbitrary and manifestly unreasonable.”

   In 2018, the brothers filed a complaint and a criminal indemnification claim for “slanderous accusations” against Yves Rocher in Vannes, Brittany. The case was closed at the end of 2019, but the brothers’ legal representatives appealed the decision.

   “It's very important for us that French justice recognises the affair is a complete political fabrication and that, by acting this way, Yves Rocher has played into Putin’s hands,” Alexei Navalny said in the past.

   Yves Rocher’s management defended its actions, saying it had suspected a scam at the time, and resorted to “normal procedures,” even if suspicions later turned out to be unfounded.

   In January, the group said that the case was “closed” and “reopening it is impossible,” adding that Yves Rocher is “an entirely apolitical company” and has no wish to “comment on the situation in Russia.”

   Alexei Navalny’s French lawyers, William Bourdon and Amélie Lefebvre, recently accused Yves Rocher of being “aware that its accusations were false,” and of having pursued the case in order to benefit from “commercial facilitations” on the Russian market, which the group first entered in 1991.

   Verwijderen
  4. Ramzan Kadyrov is een usefull idiot voor het kremlin en Putin. Ramzan Kadyrov moest trouw aan Putin beloven in ruil voor macht in Tsjetsjenië.
   Nemstov behoorde tot de Russische oppositie en was fel tegen de politieke gedachtegang van Putin in het kremlin.
   Putin zag in Nemstov een mogelijk gevaar voor zijn eigen positie als machtigste man van Rusland.
   De populariteit van Nemstov steeg namelijk iedere dag.
   Maar ook Ramzan Kadyrov had Nemtsov op de korrel, vanwege die aanslag op Charly Hebdo. Nemstov veroordeelde die aanslag en was voor vrijheid van meningsuiting. Ook als het om de islam gaat.
   Ramzan Kadyrov heult nogal samen met islam extremisten wat niet schuwen om islam critici's letterlijk de nek om te draaien.
   Twee machthebbers waren er bij gebaat om Boris Nemstov voor eeuwig het zwijgen op te leggen.
   En zo hebben ze iemand gevonden in de kringen van Ramzan Kadyrov om Nemstov te liquideren.
   Ramzan Kadyrov, de useful idiot voor Putin. Want Putin zelf denkt zichzelf zo buiten iedere verdenking wat naar hem persoonlijk kan leiden te houden.

   Verwijderen
  5. Eddy leest voor uit eigen duim......

   En Poetin vroeg nog aan Kadyrov om Nemtsvov zo dicht mogelijk in de buurt van het Krimlin dood te schieten. Gewoon omdat het kon en vanwege de slechte publiciteit die dat dan weer zou opleveren.

   Verwijderen
  6. Eddy, lees dit artikel eens en geef daar je mening over, behalve dan dat het (bij voorbaat) allemaal een leugen zou zijn, want dat soort eenzijdige blik op de zaak doet geen goed aan de discussie.

   Verwijderen
  7. Nemtsov was activist in Moskou,joker Dawg.
   Hij werd in koele bloede op een brug in Moskou 2 dagen voor een anti-oorlog demonstratie waar hij zelf ook zou speechen in public, gewoon in de rug dood geschoten.

   Slechte publiciteit had Putin zowiezo al voor de moord op Nemtsov , duimzuiger Dawg.
   En nu met Navalny geniet kremlin crimineel Putin nog meer slechte publiciteit.

   Verwijderen
  8. Toen Nemtsov nog leefde was er ook een anti-oorlog en anti-Putin beleid demonstratie.
   Moskou anti-oorlog mars, 15 maart 2014.
   Wel zo'n 50.000 Russen trokken toen door de straten van Moskou.
   Filmateriaal daarvan is nog wel te vinden.

   Verwijderen
 6. Weer zo'n moment waarvan je wist dat het ging komen:

  Groeiende zorgen bij burgemeesters over veiligheid verkiezingen

  Coronacrisis Onder burgemeesters groeien de zorgen over de risico’s van verkiezingen in maart. Ook vrezen ze dat vrijwilligers afhaken.

  Rik Rutten / 4 februari 2021 NRC

  Een aantal burgemeesters heeft grote twijfels over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart. Ze vrezen dat de verkiezingsdag kan fungeren als besmettingshaard en dat kiezers uit angst voor het coronavirus wegblijven. Het kabinet, zeggen vijf burgemeesters tegen NRC, moet de verkiezingen uitstellen.

  „We moeten heel simpel zeggen: we gaan dit nu niet doen”, zegt Luc Winants (CDA), burgemeester van Venray. De burgemeesters van Medemblik, Echt-Susteren, Zevenaar en Ede sluiten zich daarbij aan. Ze voelen zich gesteund door ambtgenoten. „Als het ministerie nu aan alle burgemeesters zou vragen of zij het een goed idee vinden de verkiezingen te laten doorgaan, denk ik dat je uitkomt op fiftyfifty”, aldus Frank Streng (Medemblik, VVD).

  Als reden wijzen de burgemeesters op de nieuwste modellen van het RIVM. Dat verwacht dat het virus, voortgestuwd door de extra besmettelijke variant uit het VK, opnieuw opleeft. Het aantal besmettingen piekt in de voorspellingen precies rond 17 maart. „Doe je er dan echt verstandig aan om die coûte que coûte door te laten gaan?” vraagt Streng. „Als ik mocht kiezen, had ik het een paar maanden vooruitgeschoven”, zegt zijn ambtgenoot in Zevenaar, Lucien van Riswijk (CDA).
  .......
  Achter de schermen is Den Haag wel degelijk bevreesd. De zorg bestaat ook dat niemand zich als eerste durft uit te spreken voor uitstel, uit angst weggezet te worden als ‘antidemocratisch’ of uit vrees de opkomst te drukken. Een enkeling houdt rekening met een chaotisch scenario: uitstel op het allerlaatste moment, als de eerste briefstemmen al zijn uitgebracht.

  Als eerste stap willen de burgemeesters dat het kabinet het Outbreak Management Team vraagt om te adviseren of de verkiezingen niet beter kunnen worden uitgesteld. Winants: „Eerlijk gezegd: ik weet het antwoord al.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/04/stel-de-kamerverkiezingen-uit-a4030619

  De regering durft het initiatief niet te nemen, dus nu moeten de bange burgemeesters in oorlogstijd het voorzetje geven.

  NEE, NEE, NEE. Wie te bang is om te stemmen doet maar z'n muilkorfje op en loopt met een winkelwagentje door het stembureau.  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij Dawg vliegen blijkbaar bommen om z'n oren en is het oorlog in zijn hoofd.
  Ga jij dan stemmen Dawg?
  Ook al ben jij niet bang, jij zult toch geen voet binnen kunnen zetten in het stemlokaal zonder dat jij jouw muilkorf opzet.
  Alleen al daarom ga ik persoonlijk niet het stemlokaal naar binnen.
  Maar ik zal aan jouw muilkorfwandel denken Dawg als ik dan een boswandeling maak en de geur van de natuur ruik.

  Weet je trouwens dat al die vrijwilligers wat de controle zullen doen in stemlokalen eerst een breinaald door hun neus moeten laten boren? Ze moeten die flop pcr test eerst doen.
  Ik ga mij niet melden bij onozelaars om mijn stem weg te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker belangrijk wat jij of ik op verkiezingsdag gaan doen of over het nut van die verkiezingen denken, maar wie op 17 maart een nieuw parlement wil kiezen, moet naar het stembureau kunnen.

   Verwijderen
 8. Moet? Maar niet met muilkorf op @ Dawg.
  Eerst maar eens normaal doen. Dan pas stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn zo. Ga je toch niet stemmen. Lekker belangrijk, zeurkous.

   Verwijderen
  2. Dus als ik het goed begrijp kan je pas stemmen na een test en moet je de muilkorf op?
   Juist diegenen die deze dwang maatregelingen opleggen zorgen er dus op deze manier voor dat ze aan de macht kunnen blijven door hun tegenstanders eigenlijk niet een eerlijke (mensen dwingen tot ongezonde en zelfs gevaarlijke handelingen te laten ondergaan) kans te geven om te stemmen?

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Het heeft wel gewerkt in Amerika, gezien het resultaat.

   Verwijderen
  5. Matt schreef:
   Dus als ik het goed begrijp kan je pas stemmen na een test en moet je de muilkorf op?

   Matt begrijpt het helemaal niet goed.

   Verwijderen
  6. Ik heb eind vorig jaar berichten gelezen dat er sprake zou kunnen zijn van verplichte sneltest voor stembureauleden.
   Er is daar duidelijkheid over gegeven dat dit nooit en te nimmer een verplichting zal worden.
   Wel de beschikbaarheid en gelegenheid daarvoor zou bespreekbaar zijn.
   Wat wel niet bespreekbaar is zijn de rivm richtlijnen zoals goede ventilatie, onderlinge afstand,ontsmettingen en mondkapjes.
   https://www.eerstekamer.nl/toezegging/coronasneltesten_voor

   Ik zal mijn wandel naar een stembureau maken,mij identificeren...………...maarrrrrrrrrr ls een stembureaulid mij aanspreekt op het niet dragen van een mondkapje en mij het recht om te stemmen op grond daarvan ontzegt, dan zal ik niet mijn stem uitbrengen.
   Iets verder dan ons stemlokaal ligt een prachtig mooi wandelgebied.Vandaar zal ik mijn wandel naar het stembureau voortzetten zonder mondmasker flauwekul.

   Verwijderen
  7. Eddy, jij snapt het niet. Je gaat dus niet stemmen als de muilkorf verplicht is.
   Daarmee geef je Rutte nog 4 jaar extra om zijn desastreus beleid verder te laten doorvoeren, want ga er maar van uit dat alle Rutte aanhangers wel gaan stemmen.

   Verwijderen
 9. Nog een bericht, waarvan je wist, dat het zou komen:

  NOS Teletekst 106

  Grapperhaus:agenten thuis opgezocht

  Politieagenten zijn de afgelopen tijd
  thuis opgezocht nadat relschoppers hun
  adressen online hadden gezet. Minister
  Grapperhaus zegt dat in het AD."Het is
  echt het lafste en laagste wat er is."

  Mensen maken opnames van rellen en
  monteren die zodanig dat agenten zonder
  reden geweld lijken te gebruiken, zegt
  Grapperhaus. De video's worden verspreid
  op sociale media, met privégegevens van
  politiemensen erbij. Dat zou tientallen
  keren zijn gebeurd, waarbij in enkele
  gevallen agenten thuis zijn opgezocht.

  Grapperhaus wil dat internetbedrijven
  dit soort zaken offline halen. "Want dit
  gaat echt alle grenzen voorbij."

  Waarbij ik dus per se niet oproep tot geweld, dat kan ik met een gerust hart aan de politie overlaten. Nederland vecht eindelijk een beetje terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje de omgedraaide wereld: de Het regime met, in hun kielzog de MSM, is er meester in om beelden te vervalsen (zoals volle zalen in ziekenhuizen en lange rijen voor teststraten enz, de lijst is lang) en dan komen echte beelden, niet geknipt of geplakt in omloop die de werkelijkheid tonen zijn dat ineens vervalste beelden.
   Dit omdraaien van de feiten is onderhand meer dan genoeg bekend.

   Verwijderen
  2. [Dit omdraaien van de feiten is onderhand meer dan genoeg bekend.]

   Een bepaalde bevolkingsgroep is hiervoor verantwoordelijk. Diezelfde bevolkingsgroep heeft inmiddels het totale bestuur van Nederland geruisloos overgenomen.
   Diezelfde bevolkingsgroep maakt van 220.000 met hetzelfde gemak 6.000.000.
   Hysterische overdrijvingen, en wij trappen er nog steeds in.

   Verwijderen
 10. De derde golf komt uit een eenvoudig prikje van Delftsblauwe bloemschoen Hugo, het schoolmeestertje.
  Ga er toch maar is voor zitten het duurt bijna 2 uur.

  https://www.bitchute.com/video/KO495u7J749A/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Knip: bedankt voor de tip, het is inderdaad een alleszeggende docu. Wie na het zien nog zijn hand in het vuur durft te steken is echt een zielig volgzaam schaapje

   Verwijderen
 11. 'Sneeuwballen gooien mag alleen met eigen huishouden'

  "De Rijksoverheid heeft - met het oog op het winterweer van de komende dagen - de coronaregels rondom 'het genieten van een pak sneeuw' op de website gedeeld. Onder de huidige regels mag je naar buiten met je eigen huishouden, of met één persoon van buiten het huishouden. Dat betekent dat sneeuwballen gooien met het eigen huishouden mag, of schaatsen of sleeën met één vriend of vriendin.

  Schaatswedstrijden zijn verboden. Als het te druk wordt op bepaalde plaatsen, kan een burgemeester maatregelen nemen.

  Er mag buiten koek en zopie zijn, afhalen bij horeca is mogelijk met 1,5 meter afstand en als het niet ter plekke wordt gedronken of opgegeten."

  https://nos.nl/liveblog/2367515-code-rood-vanaf-middernacht-lege-schappen-in-supermarkten-drukker-dan-normale-zaterdag.html

  Goed bedoeld advies van Dawg i.v.m. de volgende verordening van de Rijkscommissaris voor Sneeuwpret:

  '.....of met één persoon van buiten het huishouden'

  Denk dus eerst even goed na over de vraag naar wie je die eerste sneeuwbal gaat gooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Off topic:
  Interview op De Nieuwe Wereld:
  over de hopeloosheid onder de middenstanders:

  https://www.youtube.com/watch?v=NGEh5B2yGwU&t=443s

  BeantwoordenVerwijderen