maandag 9 oktober 2023

Zei Rosenthal (VVD) het echt?

Het leek gisteren bij Op1 wel de Zionistische omroep. Rosenthal, oud Minister van de VVD was ook opgetrommeld om het rabiaat Zionistische geluid vol zelfmedelijden te laten horen, want hoorden wij hem werkelijk het volgende zeggen? Dat de mensen in Zuid Israel (Askalon?) last hadden want zij moesten de bombardementen van Israël op de Palestijnse gebieden de hele tijd aanhoren en dat was zeer onprettig?

Misschien kan iemand die toevallig ook het fragment gezien heeft dit bevestigen of ontkennen, want hoe langer wij er over nadenken, hoe bizarder dit wordt.

Het is zoiets als de moordenaar die klaagt dat het slachtoffer zo aan het tegenstribbelen en aan het schreeuwen was. Dat vond de moordenaar uitermate onprettig.

Daarnaast wil Andries Knevel, ja, onze "vriend" van de uitzending met Pieter Waterdrinker, die wil nu dat Rotterdam de vlag van Israël gaat hijsen. Waarom? En waarom niet de Palestijnse vlag? Wat laat Andries zich, net als in het Oekraine-conflict, weer enorm kennen.

En dan nog dit...

Israël verklaart oorlog, en gaat over tot het bombarderen van burgerdoelen in Gaza en het dood maken van Palestijnse mensen. Kan dit zomaar, oorlog verklaren tegen een bevolkingsgroep? Vraag voor de juristen in de zaal.

15 opmerkingen:

  1. Trouwens@Blik:
    De indeling van jouw artikeltje klopt niet.
    Daarom post nog eens zodat die beter te lezen is:

    Blik schrijft het volgende:
    Israël verklaart oorlog, en gaat over tot het bombarderen van burgerdoelen in Gaza en het dood maken van Palestijnse mensen. Kan dit zomaar, oorlog verklaren tegen een bevolkingsgroep?

    Antwoord @Blik:
    Israël verklaart oorlog aan Hamas NADAT Hamas de oorlog heeft verklaart aan Israël.
    Hamas heeft willekeurige Israëlische burgers gedood/vermoord/gegijzeld.
    Hamas verschuild zich steeds weer in gebieden bewoond door burgers.
    Zodra Israël een sterk vermoeden en wellicht bewijs heeft waar deze Hamas agenten/soldaten zich bevinden of waar Hamas hun wapens schuil houden, dan worden deze met precisie wapens uitgeschakeld.
    Dat houd dus in dat wanneer doodgewone palestijnen zich in de buurt van deze locaties bevinden deze mede slachtoffer zullen worden.
    Hamas heeft veel te lang vrij spel gekregen van Israël.
    Deze keer zal getracht worden de hele Hamas beweging lam te leggen door ze te elimineren.
    Hezbollah kan daar leer uit trekken door zich 2x te bedenken voor dat ze het wagen om vanuit Libanon Israël aan te vallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan toch niet anders denken over Hamas: Wat hadden ze dan verwacht?
    Hun hele tactiek was geniaal. Maar als strategie was het een voorspelbare ramp.

    Ik denk ook niet dat dit alles erg lang gaat duren. De VS verliest alle kansen op een herstel van de petrodollar. Iran zal officieus in bescherming genomen worden als deel van de BRICS invloedssfeer, en wanneer dat lukt zal de reputatie van Rusland als militaire en China als economische beschermheer onwrikbaar gevestigd zijn. Dat heeft grote invloed in the global south, en de beste graadmeter zal het VN stemgedrag blijken.
    Zowel Israel, de EU als de VS zullen prooi blijven van hun interne erosieproces. Hamas had gewoon 15 jaar kunnen wachten en demografie zijn werk laten doen. Seculiere Israeli's hebben net zo'n laag geboortencijfer als het westen, en het land wordt geleidelijk aan van binnenuit vervangen door ultra-orthodoxen. Heel slimme mensen maar op practisch gebied analfabeten.
    Waar wij en de VS heengaan is me wat minder duidelijk. Maar ook de VS gaat economisch onderuit. Daarmee wordten de BRICS de 1e, en wij de 2e wereld. Met een big reset, doch niet degene die het WEF had gepland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Ukraieners zijn de grote winnaars! De geld en wapenstroom gaat nu snel opdrogen, dus staat volgend jaar capitulatie op het menu. Dat gaat de levens van miljoenen van hen sparen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welterusten kabouter Rootman met jouw opdrogen.
      De chef van het Amerikaanse leger zegt dat het Congres moet handelen om wapens te garanderen aan zowel Israël als Oekraïne
      https://wmbdradio.com/2023/10/09/u-s-army-chief-says-congress-must-act-to-ensure-arms-to-both-israel-and-ukraine/

      Uiteindelijk zal het congres dit goedkeuren.

      Verwijderen
    2. De opperste Sovjet keurde ook altijd alle plannetjes goed! Waar zijn ze nu?

      Verwijderen
    3. Toktok: jij wilt serieus dat zelfs de 50 plussers en de vrouwen daar vrijwel ongetrained de vleesmolen ingaan?

      Verwijderen
    4. Ik bedoelde 60 plussers. Ze vinden nu zelfs 70ers tussen de dienstplichtigen die zich via 'Radio Volga 149.200'' aan de Russen overgeven.

      Verwijderen
    5. [The U.S. Army on Monday said it would need Congress to approve additional funding to ensure the Pentagon’s munitions production and acquisition plans can potentially meet the needs of both Israel and Ukraine simultaneously.

      Army Secretary Christine Wormuth made the comments as the U.S. House of Representatives is effectively paralyzed as Republicans work to select a new speaker. She said the Army was still reviewing Israeli requests for support.

      “One thing that is really important in terms of the munitions in particular and our ability to support both potentially the Israelis and the Ukrainians simultaneously is additional funding from Congress to be able to increase our capacity, in terms of our capacity to expand production and then to also pay for the munitions themselves,” Wormuth told reporters at an Army event.

      “We need additional support from Congress. So I hope we’ll see that soon.”]

      Deze mevrouw is woordvoerster, geen chef (dat is momenteel Biden). Ze wil geld, veel meer geld. Zeer voorspelbaar, maar dat is haar functie.

      Ze moet dan wel even het verzoek aan Putin en Hamas richten om de strijd even 5+ jaar lang te staken om tijd te winnen de procedure te starten, fondsen verwerven, fabrieken met een 20 voudige productie te bouwen, vakmensen op te leiden en de ammo te maken en te transporteren.

      Zo realistisch is dat....

      Team Biden heeft dit zelfs geprobeerd: een bevriezing van het conflict in Ukraine. Lavrov heeft dit uiteraard resoluut afgewezen.

      Verwijderen
    6. Ik heb niks tegen deze mevrouw, maar haar naam is wel grappig: De naam ''Wormuth'' is een variatie op hoe de adviseur/ hypnotiseur van koning Theodèn in the Lord of the Rings heette.

      Verwijderen
  4. Ik vind 2e wereld ook wel goed genoeg.
    Hoef niet zozeer tot de 1e wereld te behoren.
    Rootman zal wel gaan verkassen naar zijn 1e wereld waar het volgens hem economisch beter gaat.
    Nietwaar puntmuts?
    Die kabouter beseft helemaal niet hoe goed dat hij het heeft hier in het westen.
    Mocht die naar z'n 1e wereld vertrekken komt dat besef nog wel.
    Voor de rest............doorgaan met vernietigen van Hamas en desnoods Hezbollah.
    Heb daar al jaren voor gewaarschuwd dat de Israëlische aanpak in het verleden veel te soft was en dat Iran achter deze opfokkerij zit om Israël te vernietigen.
    Gaat ze niet lukken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik blijf ook gewoon in mijn wereld 1e of naar 2e rang. Voornamelijk om klimatologische redenen! Viva España!

      Verwijderen
    2. Kut smoesjes van jou altijd weer.
      In Brazilië is ook een heerlijk klimaat. Is toch ook 1e wereld en Brics? Pak je biezen met jouw leugenachtige arrogante bek en vertrek uit Europa en al minstens uit Nederland. Kun je vanuit jouw zogenaamde 1e wereld aldaar sympathiseren met jouw islamitische terroristen vriendjes.
      Israël doet het juiste.
      Wie Israël aanvalt zal spijt krijgen.

      Verwijderen
    3. Toktok, mijn verloofde woont in Spanje!

      Verwijderen
    4. Ik ben 70, en spreek geen Portugees. Mi prometa, 25 jaar jonger dan ik, met looks nòg 20 jaar jonger en maat D, is niet pro- Maduro of pro Cuba, dus de Latin wereld is hoogstens voor vakanties. Maar je kunt rustig slapen: de komende 30 + jaar dat ik hier nog rondloop (???? 🙃????) zal ik je scherp houden!!! 🤣🤣.

      Verwijderen
  5. @Eddy, klopt, de toegevoegde tweet stond niet lekker en kon ik niet corrigeren; heb 'em maar weg gehaald.

    Ging om -de ons bekende- Andries Knevel die wil dat Aboutaleb in Rotterdam de israelische vlag in top hijst.

    BeantwoordenVerwijderen