dinsdag 5 mei 2020

Klep strooit Zandt in ogen bij bij NOS-bevrijdingsjournaal

Het bevrijdingsjournaal dat deze dagen volgt op het 8-uur journaal zet meermalen de vermeende gruweldaden van het Rode Leger in het zonnetje. Zo ook in het Bevrijdingsjournaal van zaterdag 2 Mei jl, dat HIER te zien is.

Vreemde verhouding
Het is sowieso al opvallend dat de gruweldaden van het Duitse leger verhoudingsgewijs weinig aandacht krijgen. Ze hebben toch 26 Miljoen Sovjet mensen gedood. Dat zou je bijna vergeten. Hele delen van met name ook Wit Rusland zijn uitgeroeid. Er moest plaats gemaakt worden voor het eigen Duitse volk. Met het gebrek aan aandacht en empathie voor die slachtoffers zou je haast denken dat die vreedzaam ge-euthaniseerd zijn....

"Poolse horloges"
Maar nu komen we dan bij de uitzending van zaterdag 2 mei jl. In plaats van dat Christ Klep respect zou hebben voor de soldaat dankzij welke wij in Nederland gewoon rustig konden wachten op het einde van de oorlog, gaat hij lopen spreken over een gefotoshopte foto. En wat zou er dan gefotoshopt zijn? Iets meer contrast, met ook een aangedikte rookpluim. en één van de twee horloges aan de pols van de soldaat is weggehaald. Het zou volgens Klep om Poolse horloges gaan en hij insinueert plundering van de held en discrediteert hem daarmee. Wie zegt dat hij hem niet gekregen heeft?

"Sovjet Propaganda"
Klep klept door: "Een mooi staaltje Sovjet propaganda!" Klep reduceert het planten van de Rode vlag, na een strijd die geen land zich kan indenken, die Europa van de Nazi's bevrijd heeft, tot een "mooi staaltje Sovjet propaganda"...

Perceptie-managers
Maar dan komt het filmpje pas echt goed op stoom. Herman van der Zandt insinueert dat de plunderingen van de Sovjets geen uitzondering waren en "er gebeurde nog veel meer". En dan wordt de kijker door de perceptie-managers uit Hilversum een filmpje voorgeschoteld dat opent met een spandoek in het Duits, vrij vertaald: "Hoed onze Vrouwen en kinderen voor de Beesten van het Rode Leger".

13-68
Dan komt er een Duitse verslaggever in beeld die Duitse vrouwen interviewt die slachtoffers moeten voorstellen van de "Rode Beesten". De Duitse verslaggever vraagt hoe de ontmoeting verliep met de soldaten en officieren van het Rode Leger. De keurig geklede vrouw met hoedje en parelmoeren oorknoppen en al, antwoordt dat je niet kunt spreken van soldaten of officieren. "Het gaat om bestiale hordes". Ze weet het allemaal in vlot lopende volzinnen stellig te vertellen: "Ze gedroegen zich allemaal hetzelfde, waren allemaal dronken, en ze verkrachtten alle vrouwen, tussen 13 en 68 jaar." De woorden van de vrouw werden gemengd met beelden van op lijken lijkende lichamen. Knap dat ze die leeftijden ook zo goed weet. Dus vrouwen van 69 vielen buiten het aandachtsgebied.

Vragen aan Klept en van der Zand
Serieuze vraag aan Herman van der Zandt en Christ Klep: Leg ons eens uit van wanneer en waar dit "interview" en de beelden van de lijken moeten komen? Hebben de Russen die gemaakt en opgestuurd of hoe? Graag alle data en alle plaatsen van: spandoek, interview, en de diverse plaatsen met op lijken lijkende lichamen. Ook graag het merk van de Poolse horloges.

Wij laten in deze dagen ons beeld van de Russische heldhaftigheid en moed niet vertroebelen door Klep en Zandt. Daarom hieronder nogmaals ons interview met Ivan Kalenin uit 2016, die zijn eigen tank hielp bouwen en daarop kris kras door Europa vele landen heeft helpen bevrijden. Het had weinig gescheeld of Ivan had het niet na kunnen vertellen. Een lot wat miljoenen van zijn collega's niet onbeschoren bleef helaas. Vergeet de Nederlandse ondertitels niet in te schakelen.


Иван Калинин Spasibo Ivan, spasibo Sovjetski soldat, spasibo Ruski/Sovjetski narod.

Laat Herman van der Zandt, die afscheid genomen had van de nieuws-redactie, zich met het Bevrijdingsjournaal, toch weer in de fuik vangen van zijn bazen en laat hij zich misbruiken voor hun politieke spelletjes ?

19 opmerkingen:

 1. Fijn dat er hier af en toe ook nog wat respect voor de Sovjet bevrijders getoond wordt, men kan dus toch nog steeds nadenken.

  Niet teveel naar demagogen als Jensen luisteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit vonden we nog op internet van Ivan, vlak voor ons interview werd deze kort reportage van hem gemaakt, na 71 jaar hereniging met zijn tank:
  https://www.youtube.com/watch?v=oXRaI9dAtsE

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een jaar of 6 geleden was een heel oud 'baasje', de heer Bedaf, bij me op bezoek.
  Hij is bij alle boeren in West Brabant bekend, want hij regelt alles voor grote drainage bedrijven in deze regio.
  Hij werkte in de oorlog op een duits boeren bedrijf.
  Toen het land bevrijd was doo rde Russen, trok hij naar huis. Met alle vervoersmiddelen die je zo onderweg kon nemen.
  Hij trok dus door het door Russen bevrijde gebied.

  IK vroeg hem of die Russen zich hadden misdragen t o v de duitse vrouwen.
  Hij begreep mijn vraag niet.
  Ik moest het uitleggen.
  Hij wist nergens van.

  Nuis dit geen bewijs, en zo'n man van in de 80 spraakt niet zo gemakkelijk over verkrachting etc. maar ik merkte aan niks dat hij er iets van wist.

  NB: Als je alle 'geborenen 'uiit die periode, 1946, genetisch onderzoekt, of een steekproef daarvan, weet je of er russische genen in zitten.

  NB: De joodse russische propagandist ( Naam is me ontschoten) riep de russische soldaten op om veel duitse vrouwen te verkrachten.
  Ook de Amerikanen hebben lelijk huisgehouden in west Europa.

  Het lijkt me onzin om te denken dat het niet gebeur dis. Maar dat het zo extreem was als nu wordt voorgesteld, en dan alleen de Russen noemen, dat is an sich ook je reinste Propaganda.
  Chris Streicher. Julius van Zandt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ivan Kalinin werd geboren op 20 januari 1921 in het dorp Borovskoye (nu - het Dobrinsky-district van de Lipetsk-regio). Na zijn afstuderen aan zes klassen van een school en cursussen voor tractorchauffeurs, werkte hij als tractorchauffeur op de collectieve boerderij en vervolgens als bestuurder van een auto. In 1940 werd Kalinin opgeroepen voor dienst bij het Rode Leger van Arbeiders en Boeren, was oorspronkelijk chauffeur van een ambulance in een ziekenhuis en studeerde later af aan tankmonteurcursussen. Deelgenomen aan de Battle of Stalingrad en Kursk. In oktober 1943 was Junior Sergeant Ivan Kalinin de bestuurder van de tank van het 586e tankbataljon van de 219e tankbrigade van het 1e gemechaniseerde korps van het 37e leger van het Steppe Front. Hij onderscheidde zich tijdens de slag bij de Dnjepr.
  Op 2 oktober 1943 stak het bataljon waarin Kalinin diende de Dnjepr over naar het bruggenhoofd in de buurt van de dorpen Soloshino en Mishurin Rog van het district Verkhnedneprovsky in de regio Dnipropetrovsk van de Oekraïense SSR. Gedurende de volgende drie dagen nam Kalinin actief deel aan het afweren van ongeveer twintig Duitse tegenaanvallen, waarbij hij 1 vijandelijke tank, 2 artilleriestukken, 1 batterij mortieren, een groot aantal soldaten en officieren vernietigde.
  Bij decreet van het Presidium van de Opperste Sovjet van de USSR van 20 december 1943 ontving Junior Sergeant Ivan Kalinin de hoge rang van Held van de Sovjet-Unie met de Orde van Lenin en de Gouden Medaille Ster ”onder nummer 3951.
  Later studeerde Kalinin af aan de tankschool. Sinds augustus 1945 nam hij deel aan de Sovjet-Japanse oorlog. Op 14 augustus 1945 stierf Kalinin in een strijd om de stad Mudanjiang. Hij werd begraven in het Kalinin-park in het dorp Pogranichny Border, regio Primorsky Territory.
  Voor altijd ingeschreven in de personeelslijsten van de militaire eenheid.
  Ter ere van Kalinin werd in Pogranichny een monument opgericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In deze uitzonderlijke angstporno maanden hebben wij allemaal een deel van onze vrijheid op moeten geven.

  Let op het woordje MOETEN. (=dwang)

  Dan zegt de koning: Sinds de oorlog heeft ons land iets dergelijks (vrijheid opgeven onder dwang van de duitse bezetter)niet gekend.

  75 jaar leuzen roepen zoals "nooit meer". Kort gezegd: nooit meer laten wij ons de vrijheid onder dwang afnemen.

  En toch gebeurd het. Vrijheid wordt de mens onder dwang afgepakt
  De koning zegt: Nu maken we zelf een keuze.

  Dan vraag ik: wie is WE ?
  Want ik en een hele boel anderen mensen voelen zich niet aangesproken tot WE en hebben die keuze om vrijheid af te pakken NIET gemaakt.

  De koning zei ook: Toen(75 jaar geleden)wérd de keuze (afpakken vrijheid) voor ons gemaakt.
  Ik zeg tegen de koning: Ja Willem, dat waren de NSB-ers die dat toen deden en er dus voor kozen om Nederlanders de vrijheid af te pakken als zij niet deed wat de Duitse bezetter verlangden.

  Mijn conclusie is deze:
  Er is heden ten dagen weer een select groepje in Nederland bezig om vrijheid af te pakken van Nederlanders.
  Deze keer zijn hun wapens geen machine geweren om ons lichaam te doden. Deze keer hebben ze een machtiger wapen gevonden. En dat is de beïnvloeding van ons menselijke brein waarmee zij ons land dus weer bezet hebben.
  Vandaag vier ik bewust geen bevrijdingsdag maar sta even stil bij de gedachte dat wij van binnenuit BEZET zijn.
  En van hieruit ontstaat dus vanzelfsprekend VERZET.
  Verzet zoals Nederlanders ook meer dan 75 jaar geleden deden.
  Verzet toen ging vaak gepaard met geweld om dat de bezetters ook geweld toepaste.
  De huidige bezetters plegen geen geweld,maar duwen ons uiteindelijk op de langere termijn stapje voor stapje naar de vaccinatie bureau's.
  Het huidige verzet ook zonder geweld zijn: STOP DE VACCINATIES, geef elkaar een hand, groet elkaar vriendelijk,help elkaar, weiger mee te doen aan de mondkapjesagenda in openbare gelegenheden van openbaar vervoer tot openbare winkelruimtes.
  Scheur uitgeschreven lockdown PV tjes kapot en betaal ze niet.

  Als de koning veel respect heeft voor de verzetstrijders van 75 jaar geleden.
  Laat de koning zich dan nu ook zien als een echte ware koning en respect tonen voor de huidige vorm van burgerlijke verzetmensen op straat.
  Want de koning moet toch ook wel beseffen en zich realiseren dat de geschiedenis zich aan het herhalen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eddy,
  Indrukwekkend maar wat zijn jou bronnen? altijd achterdochtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ED, geen hatelijke bedoelingen, gewoon ff ter controle.

  Remi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag heb ik 'dank' zij corona de eerste workshop gehouden in een 5 uur durende sessie via Skype:

  eerste virtuele workshop

  En het resultaat mag er best zijn als was het een beetje behelpen met camera e.d. Kunst is om ook uit slechte omstandigheden het beste te halen.
  Maar straks hopelijk toch weer het echte visuele werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gisteren publiceerde ik bij blik iets over Remdesivir. Er is door niemand er echt verder op ingegaan.
  Maar ik ga er weer verder op in, want het moet exposed worden.

  The president is not “draining the swamp,” He’s going all-in on a vaccine that will be horrifyingly fast-tracked.


  https://healthimpactnews.com/2020/faucis-remdesivir-drug-fast-tracked-by-fda-for-approval-exposed-as-a-fraud/Fauci’s Remdesivir Drug Fast-Tracked by FDA for Approval Exposed as a Fraud


  Kort gezegd: Ook Trump laat zich in de luren leggen.
  Nu maar hopen dat de Amerikaanse Trump followers er niet trappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben vandaag naar den Haag gegaan om daar heerlijk van mijn vrijheid te genieten. In het parkje schuin tegenover den Haag centraal waren een stuk of 20 a 25 medemensen aanwezig die ook heerlijk van hun vrijheid genoten. Rond om ons heen waren wel een stuk of 6 politie busjes en een stuk of 15 agenten aanwezig.

  Er kwamen een paar jonge meisjes aan met spandoeken van "Dit nieuwe normaal is niet normaal"en "Geen gif in mijn lijf"

  Van de politie moest dat meisje haar spandoek weghalen, want je mocht niet demonstreren, er was geen demonstratierecht. Ik zei dat we niet aan het demonstreren zijn, maar dat dit individuele expressie is. De agenten zeiden dat we moesten vertrekken. Ik zei waarom moet ik vertrekken en daarop kreeg ik geen antwoord. Ik vertrek niet voor een agent als hij mijn geen geldige reden geeft. Ook tegen een andere man zei hij dat hij moest vertrekken. Hij zei dat hij geen reden zag om te vertrekken. Vervolgens moest die man ingerekend worden en hij zei degene met dat "Klimaat Optimist" shirt wil ik ook arresteren. Dus ik en die andere man werden in een politiebusje gezet en we moesten onze identiteit overleggen. Na ongeveer een half uur ging ons busje- geëscorteerd met 2 andere busjes (waar verder niemand in zat) naar het bureau dat 3/4 uur lopen van het parkje afligt. Ik werd daar op de parkeerplaats uit het busje gehaald en daar bleek dat ik me niet had gehouden aan de noodverordening .... omdat ik met meer dan 3 mensen was. De hoogte van de boete is iets van €400,-

  Maar ondanks die boete- waartegen ik uiteraard bezwaar ga maken- heb ik een goede dag gehad. De politiestaat is ECHT. Ik ben gearresteerd zonder dat mij verteld is waarom. Ik ging niet weg terwijl de politie daarom vroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerder zijn er meerdere mensen opgepakt in den Haag. Die zijn met reisbussen weggevoerd (zaten veel dichter dan 1,5 meter bij elkaar uiteraard) Dit gebeurde voordat ik aankwam.

   Verwijderen
  2. Om maar te zwijgen dat ze met meer dan 3 man in die bussen zaten.

   LOL

   Waar zijn we in beland?

   Ik was met meer dan 3 man in het park. Op het parkeerterrein was ik met 6 agenten om me heen. In den haag ben ik waarschijnlijk met 500.000 man om me heen en in Nederland ben ik met 18 miljoen mensen om me heen etc.

   Verwijderen
  3. Ondertussen maken we normaal wat niet normaal is. En dat is niet de bedoeling van Wim Lex.

   Zoals Benny Jolink zou zeggen. Dit is toch niet normaal

   Verwijderen
 11. Betr Eddy en zijn Ivan Kalenin; duidelijk een andere Ivan Kalenin, maar verder een mooi verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Blik ,een andere Ivan Kalenin?

   Welk monument is dit en ter nagedachtenis van wie dan?


   Deelgenomen aan de Battle of Stalingrad en Kursk. In oktober 1943 was Junior Sergeant Ivan Kalinin de bestuurder van de tank van het 586e tankbataljon van de 219e tankbrigade van het 1e gemechaniseerde korps van het 37e leger van het Steppe Front. Hij onderscheidde zich tijdens de slag bij de Dnjepr.

   Wel toevallig dat de "Ivan Kalinin" wat geïnterviewd is, zijn eigen tank hielp bouwen en daarop kris kras door oost Europa vele landen heeft helpen bevrijden.

   Best Blik,ik heb de bron wat jij beweerd een "verhaal"te zijn van Russisch naar Nederlands vertaald.
   Ga je mij toch niet nu zeggen de Russische bron fake informatie is?
   Als dat zo is, dan zijn de Russen toch wel "goed" in het maken van fake informatie.

   bron


   Graag verklaring van Blik en oligarch: TOP en blijf bij het oude normaal kerel.

   Verwijderen