donderdag 2 april 2020

Adviezen Rutte staan haaks op adviezen Loekasjenko

Waar Rutte wil dat we vooral binnen blijven in isolatie, weg van vrienden, weg van sport, weg van ontspanning, en weg van frisse lucht en de lentezon, daar adviseert Loekasjenko juist sport en veel frisse lucht.

Bootje varen
Rutte ging donderdagavond zelfs zo ver om bezitters van plezierjachten er dringend op te wijzen deze dagen niet het water op te gaan. Waar is Rutte bang voor? Dat de brugwachter besmet wordt? Of de snoekbaarsen?


Loekasjenko adviseert verder vet eten en zure room. Met dat vette eten bedoelt hij dierlijk vet: een goed stuk vlees en "salo". Salo is typisch Russisch en is buikvet. Dat wordt in de Russische keuken inderdaad gezien als een puur stukje gezondheid, met name in de ochtend na de ochtend work-out met een stukje mooi brood. "Je moet sport beoefenen en je in de frisse lucht bewegen. Je moet je longen helpen." Verder beveelt hij ook roomboter aan.

Eerder (17 maart) beveelde Loekasjenko aan vaker handen te wassen, op tijd te ontbijten, lunchen en dineren, alsook naar de sauna te gaan en een wodkaatje te drinken.

De Corona-benaderingen van  Rutte en Loekasjenko, staan haaks op elkaar. Laat in de comments weten welke benadering jou meer aanspreekt.

10 opmerkingen:

 1. Things are getting a wee Orwellian.

  https://twitter.com/paulbuitink/status/1245702225231523843

  Obey the rules.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Orwell kijkt vanaf zijn wolk, en zag dat hij goed zat...

   Verwijderen
  3. 1984 is/komt hier nu in het dagelijkse leven. Wat zal Halsema genieten.

   Eigenlijk is dit een verbod op samenscholen. Een groep vormen is gevaarlijk voor de macht van het establishment.

   Verwijderen
 2. Op het wodkaatje na ben ik content met Loekasjenko-dieet. Alcohol lijkt mij nu niet gepast. Even zo gezond mogelijk leven, straks de teugels weer een beetje vieren met een Spaanse cerveza bij een graadje of 30, als het ervan komt. We blijven niet eeuwig opgesloten, dat zou Rutte wel willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. G.B., ik drink iedere dag mijn borreltje, eentje maar.
   Op die manier hou ik alle bacterien en eventuele virussen in mijn lijf net genoeg dronken zodat ze mij niet lastig vallen ;-}

   Verwijderen
 3. Stel nou eens dat iedereen in Nederland zou worden getest. Er vanuit gaande dat bij een sterftegeval er in deze tijden altijd wordt nagegaan of de overledene besmet was, dan zouden de sterftecijfers er veel minder somber uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist niet. In een volgend draadje wordt juist de conclusie getrokken, dat iedereen met corona-besmetting als corona-dode telt. Dus als je onder de trein lag en je had toevallig net een besmetting opgelopen, dan ga je als corona-dode de boeken in.

   Handig als je straks de discussie krijgt, of die lockdown nou zo nodig moest, dan heb je geen correcte cijfers om die conclusie te trekken. Dus de regering denkt dan vrijuit te gaan. Niemand kan maar iets bewijzen, alleen dat het hele telsysteem een grote cover-up is geworden.

   Je zou alle overledenen die zijn begraven moeten opgraven om alsnog de werkelijke doodsoorzaak te achterhalen. Onbegonnen werk. Crematie en andere gevallen (oplossen in vloeistof) zijn helemaal niet meer te achterhalen.

   Verwijderen
 4. "Keuze A of B;
  A: Rutte
  B: .. "
  "Doe maar keuze B"

  BeantwoordenVerwijderen