donderdag 17 december 2020

Rutte's Trechter

Rutte had maandag natuurlijk ook kunnen zeggen:

"Mensen, ik ga jullie niet nog meer verbieden of verplichten, maar beperk je winkelen daar waar mogelijk. Jullie weten precies wanneer het normaalgesproken drukker is en minder druk. Maak gebruik van die minder drukke momenten. Werk aan je weerstand. Beweeg. Pak buitenlucht. Vitamine D. Vitamine C. Koude training. Werken wij aan de ziekenhuiscapaciteit. En dan komen we er doorheen. Goede en gezonde Kerst gewenst."

Maar hij zei, vrij vertaald: "Ik dwing jullie te stoppen met economisch verkeer. Het is jammer voor de schoenenverkoper en de kledinghandelaar* die deze week de container cocktailjurkjes dacht te verkopen. Ook die trucklading winterschoenen, kijk maar wat je ermee doet na het seizoen. De kapperszaak die dacht deze 2 weken het verlies van dit belabberde jaar goed te maken? Die kan door naar de voedselbank. Potje dubbelen met tennis? Ook verboden. En mondkap op, want anders..." 

Veel respect voor HEMA, Wibra, Action, en alle andere winkels die proberen, of geprobeerd hebben belangrijke spullen te blijven aanbieden aan klanten. 

Je zou denken dat het regime dat zou toejuichen; als er meerdere aanbieders van vergelijkbare produkten zijn, verspreid je de druk. Maar het regime heeft de genoemde bedrijven gedwongen geheel te sluiten, en zo trechtert de bevolking naar een steeds kleinere groep aanbieders. In plaats van de spreiding toe te juichen, stimuleert het regime één grote trechter. Dat belooft nog wat te worden komende dagen voor de Kerst!

* De schoenen- en kledinghandelaar zijn natuurlijk maar metaforen, of voorbeelden, van al de economische vernietiging die momenteel plaatsvindt. Laat in de comments weten aan welke vernietiging jij denkt.

En dan nog dit... Ausgangssperre...

In Sachsen (Dresden) wordt al gemijmerd over het compleet afgrendelen van gebieden. De "communes" worden "gesperrt", en niemand mag de commune in of uit. De bewoners mogen enkel nog in een bepaald tijdsvenster en enkel via de kortste weg, inkopen doen. Er wordt gesproken dat de mensen daar 1 uur voor gaan krijgen van het regime. Ook alle bedrijven moeten sluiten in die gebieden en de arbeid dient gestaakt te worden.

19 opmerkingen:

 1. Als mensen onder het juk van de tirannie uit willen komen moeten ze de totempaal, met zijn vele dodelijke armen, van de 'goden' vernietigen.

  Dus offer iedere fifth generation totempaal aan Mars, de vlammende god.

  (laat hier de logaritmes van ai hun kop over breken)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. En het net trekt zich samen rond deze meneer. (Altijd beleefd blijven, he.

   Verwijderen
  2. Ook op joetjoep wordt deze meneer door de stront gehaald. (Vandaar dat vieze uiterlijk).

   Verwijderen
 3. Mocht er rottigheid uitbreken, simpel cd-tje bestellen, even knutselen en klaar. Laat ze maar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bericht voor een van de posters van dit blog: je alter ego heeft 'm al gehad.

  "British actor Ian McKellen, who played the wizard Gandalf in the Lord of the Rings movies, said he was euphoric after receiving his first dose of the Pfizer COVID-19 vaccine and urged everyone who was offered the jab to accept it.

  “I would have no hesitation in recommending it to anyone. I feel very lucky to have had the vaccination.”"

  Euforische gevoelens: 1 van de bijwerkingen? Go go go, Gandalf!
  Ha ha ha ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Enter Lego...jij hebt het vaccin overduidelijk al gehad Wol! Ik ben Grandalf, ofwel de GroteElf, da's toch echt iemand anders dan de KlootzakElf uit Ringelord :P
   Misschien moet je even wakker worden met wat humor van AwakenWithJP:
   E=MC2: Elite = Masses Controlled Squared
   The Elites Who Control You

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Oli, ik voel me NIET aangesproken :-))

   Verwijderen
  2. @Matt, nee het is zeker niet voor jou bedoeld :-)

   Ik hat moet schrijven MaatSCHAAPpij. Vond hem wel goed gevonden van mezelf. Ik kan niet nalaten om mensen met zo'n luier op hun gezicht aan te spreken in het openbaar. Nu sprak ik oudere islamitische vrouw aan. Ik zei tegen haar. Die luier werkt niet hoor. Ja tuurlijk wel zei ze. Misschien ben jij ziek. Die virussen gaan er dwars doorheen. Liet ze zien dat ze er 2 over elkaar heen had. Hahahahahahahaha.
   Veel islamitische vrouwen dragen buiten een luier. De mensen die buiten een luier dragen hebben denk ik gemiddeld een onderdaniger karakter dan het doorsnee karakter.

   Verwijderen
  3. Hebben jullie nog vragen waarmee we de schapen aan het denken kunnen zetten? Ik zelf kom op.

   Waarom moeten we een mondkapje op terwijl het niet werkt?

   Waarom is het de aanschaf van het vaccin een staatsgeheim?

   Waarom worden de cafe's en restaurants gesloten terwijl daar bijna geen besmettingen plaats vonden?

   Waarom bepalen twitter, google en facebook wat je wel en wat je niet mag horen?

   Hebben jullie nog suggesties?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 6. Degelijk onafhankelijk onderzoek naar de werkelijke cijfers in België aan de hand van

  Deze grafieken

  Kun je opmaken hoe er met de "officiële" cijfers gerommeld is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Werd vanavond ook een staaltje leugens van Mark R. getoond bij de Jensen show. Ongeveer hetzelfde, als ik om 1:35 gisteren postte. Dat is het makkelijke van j...se leugens: ze zijn heel doorzichtig. Even de context erbij halen en poef! weg is de leugen. Is bij mij een 2e natuur geworden: als Mark R. praat, dan liegt hij per definitie.

   Verwijderen
  2. Sowieso Wolfie. Dat is het geval bij 98% van de politici.

   Verwijderen
 7. Hahahaha Jensen heeft die Anouk van Pointer al gesloopt voordat ze haar valse spin over hem op beeld en geluid heeft gezet.

  BeantwoordenVerwijderen