maandag 28 december 2020

Er vloeit bloed door de Grote Houtstraat, Haarlem

 

Intertoys in complete shock. En ze deden toch zo goed hun best het "Coyona killervirus" in te dammen? "Anderhalve Meter!", stickers, looproutes, 0 doden gevallen in hun filiaal. Alles deden ze. Als ze na elke winkeldag met hun tong de winkelvloer hadden moeten schoonlikken van Rutte, of de klanten gele hoedjes moeten laten dragen, hadden ze het ook geregeld. En dan toch moeten sluiten van Rutte. Net voordat de uiterst belangrijke Kerstverkopen op gang moesten komen. "Welkom", hangt er nog met grote letters. We dachten nog even, de lefgasten hebben gewoon even hun winkel open gegooid. We waren nog op zoek naar een "pop-it" spel. Maar, nee, ze zaten potdicht; wij zijn inmiddels al geslaagd. Bij Bol.com, Amazon of Wish. Weet even niet welke van de drie....

Gezellig even ergens zitten was er niet bij vanmiddag in Haarlem. Een frietje bestellen uit een loketje (van de Haerlemsche Vlaamse, wel lekkere trouwens, met Andalouse), en opeten in een gure halverlaten, faillietgaande regenachtige winkelstraat, was het beste wat er te doen was. Van Dalen (sinds 1873) is ermee gekapt. Iemand nog interesse de metertjes te huren? Er zijn ook veel andere lokaties beschikbaar in de Grote Houtstraat... en het schijnt dat er nog veel meer lokaties bijkomen... Ondertussen vloeit er door de Muurstraat (beter bekend als Wallstreet) goud...

23 opmerkingen:

 1. WAT??????

  Hieronder een automatisch vertaald bericht van de site van de ORF, de
  Österreichischer Rundfunk, de publieke omroep van Oostenrijk.

  Test moet CoV onderscheiden van griep
  17 december 2020, 07.09 uur


  Het Franse diagnostiekbedrijf Biomerieux claimt certificering te hebben ontvangen voor de verkoop van een test waarmee onderscheid gemaakt kan worden tussen coronavirus en griep.

  Bovendien registreerde de test twee andere aandoeningen van de luchtwegen met vergelijkbare symptomen, maakte het bedrijf gisteren bekend. Artsen moeten een snellere diagnose kunnen stellen en levens kunnen redden met de juiste behandeling. Het vermogen om te testen op griep bestaat al heel lang. Nieuw aan de nu ontwikkelde test is dat hij mogelijke infecties op meerdere virusziekten tegelijk controleert.

  Na ontvangst van de Europese "CE" -markering, zal de test beschikbaar zijn in Europa en andere landen die deze certificering erkennen. Met behulp van een neusuitstrijkje kunnen de testkits grieptypes A en B, Covid-19 en twee andere virusziekten detecteren.

  De tests zouden "een sleutelrol spelen bij het begin van de winter en het griepseizoen", zei Francois Lacoste, hoofd van het onderzoek bij Biomerieux, met overtuiging.

  https://orf.at/stories/3194093/

  Als dit bericht inhoudelijk klopt dan weten we nu ook waar de griep gebleven is, maar rijst onmiddelijk een andere vraag:

  Wanneer starten de coronatribunalen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Kan me inderdaad herinneren al een een aantal maanden geleden (dacht op Off Guardian) iets dergelijks gelezen te hebben.

   Verwijderen
 2. Stap voor stap...

  Spanje houdt register bij van personen die vaccin weigeren en deelt gegevens met EU-landen.

  https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/1343660862897319936

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spanje houdt register bij van personen die vaccin weigeren en deelt gegevens met EU-landen Vandaag om 18:35 | Bron: BELGA

   https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201228_96347613

   Verwijderen
 3. Dat is toch voorspeld? Beurzen zouden record-high staan, voordat de boel gaat instorten. Februari a.s. is het zover, het begin van het einde, wat nu op het punt staat te gebeuren. Zet je schrap, sla wc-papier, voedsel en brandstof in, want we gaan een 'dark winter' tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En, vooral inslaan: cash geld, want de banken zullen ook de automaten buiten werking stellen, wegens 'plofkraken'.

   Verwijderen
 4. Ik vraag de Gezondheidsraad mij te adviseren:
  onder welke voorwaarden een (digitaal) 'coronapaspoort' ethisch en juridisch verantwoord kan worden ingezet bij het verstrekken van toegang tot:
  • onderwijsinstellingen;
  • zorginstellingen, zoals verpleeghuizen;
  • publieke voorzieningen;
  • werkomgeving; en
  • sociale gelegenheden zoals horeca, uitgaansgelegenheden of
  (sport)evenementen.
  Ik verzoek de Gezondheidsraad, na eerder overleg, mij half januari 2021 dit advies te verstrekken.

  Hoogachtend,
  de minister van Volksgezond eid,
  Welzijn en Sport,

  Te lezen in 'Adviesaanvraag Gezondheidsraad inzake ethisch kader
  uitgebreid testprogramma'

  https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviesaanvragen/2020/12/17/adviesaanvraag-inzake-ethisch-kader-uitgebreid-testprogramma

  Let even op (en lees, de aviesaanvraag is maar 1,5 A4-tje groot); het gaat hier dus niet om een 'ethisch kader uitgebreid testprogramma' maar om een kuch.... ' ethisch kader' voor een coronapaspoort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kansloos. Je kunt je legaal overal aan onttrekken, maar op zeker moment willen velen na weer een rotzomer toch weer een keer vliegen naar de zon, of naar het theater of een festival.

   Als je dan niet de volgelingen van Greta achterna wil gaan, die zich enthousiast van alles ontzeggen zeg je op zeker moment: screw it! Je kunt dan bij elke grens en ieder loket een breinaald in je neus laten steken, of toch een keer dat shot halen. Zeker als je al covid gehad hebt maakt dat (volgens mij niks meer uit. Meer onderzoek (niet een enkel anecdotisch verhaaltje, maar met goede cijfers en statistiek) is nog wel nodig om dat te bevestigen.

   Verwijderen
  2. 1) De strijd is gestreden. In de loop van enkele maanden tot jaren blijkt het gewoon te onpraktisch om geen prik te halen.

   De strategie kan dus zijn:

   1) een werkplaats opzetten om fake vaccinatiebewijzen te maken.
   2) in een hutje op de hei gaan wonen
   3) de vaccinatie dan maar nemen

   Punt 3 is zeker het makkelijkst, alhoewel met punt 1 sommigen heel rijk kunnen worden.

   Een nuttige vraag die gesteld kan worden: wat zijn nu echt de problemen met de verschillende vaccins (met cijfers en kansberekening!!!) en zijn er methoden om dit tegen te gaan?

   Niet6 alles is meteen mogelijk, maar misschien kan er wel een vaccin tegen het vaccin ontwikkeld worden! (antibodies tegen het dragervirus of tegen de liposomes) Of men hier beter mee af is is uiteraard de vraag.

   Een andere weg is het moduleren van het immuunsysteem. Dan zouden zeer hoge doses van vitamine C en D in de week voor en na de vaccinatie kunnen helpen.

   Als de nadelige effecten in kaart zijn gebracht kunnen misschien ook behandelingen tegen specifieke side effects gevonden worden.

   Ik verwacht zelf een hoge bescherming tegen nadelige effecten omdat ik al covid gehad heb en dus een natuurlijke immuniteit gekregen heb. Daarom ben ik ook niet tegen coronafeestjes, maar denk wel dat kwetsbaren en hoogbejaarden er slim aan doen om die prik te krijgen.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Het leven is niet zonder risico's. En hoe denk je dat de strijd nog niet gestreden is? Hier hoeft de regering vrijwelniets voor te doen. De mensen krijgen meer vrijheid als ze gevaccineerd zijn met pasje, en het bedrijfsleven kan aols ze die pasjes checken weer voor 100 % openen hebben anders liability, waarvoor ze vast geen WA kunnen afsluiten. Waar wil je dan nog tegen strijden?

   Om het principe? Sorry, principes kun je niet vreten!

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Ik snap dat best wel, en ook dat de maatregelen deels nog blijven.

   So what? Moet ik soms foldertjes gaan uitdelen??? Principieel doen gaat vaak richting goeddoenerij, zoals de Greta's van deze wereld.

   Gewoon op je eigen zaakjes passen is geen egoisme hoor.

   Verwijderen
  9. @Rootman, als je uitgestreden bent, is het over. Je zal niet meer in je hebben.
   Neem fijn je prikjes, geniet van je beloning en cadeautjes van Hugo, maak het je gemakkelijk en verdoe je tijd niet met principes naleven.
   Ik houd het zelf toch maar bij een paar frikadellen (met mayonaise).

   Verwijderen
  10. @ Rootman

   [In de loop van enkele maanden tot jaren blijkt het gewoon te onpraktisch om geen prik te halen.]

   Ja, dus die prik is om bepaalde vrijheidheden terug te krijgen en niet vanwege de volksgezondheid. Integendeel. Ik vind dat ontstellend en mij maakt het razend.

   Door gedwongen vaccinatie de hele bevolking proefkonijn maken voor een onvoldoende getest experimenteel vaccin (of kunnen we hier beter van een gentherapie spreken) terwijl nog niet eens duidelijk eens wat dat vaccin precies moet gaan voorkomen. En dat voor een griepachtige aandoening die uitstekend te voorkomen is met eenvoudige preventieve zorg (bijv vitamine D)en al te bestrijden is met bewezen veilige en goedkope preparaten. Een aandoening die in essentie alleen risico's oplevert voor een duidelijk omschreven groep, nl. personen op hoge leeftijd met ernstige onderliggende aandoeningen. Een aandoening die dan nog steeds een IFR heeft die niet of nauwelijks hoger is dan die van de griep.

   Roodman, je hebt altijd je mond vol gehad over ultrarechts/ ultraconservatief. Nu kijk je een nieuw soort totalitarisme recht in het gezicht en je herkent het niet eens.
   Verwijderen
  11. Ik herken het zeker wel! Daarom blijf ik ook steeds over cijfers zeuren! De strijd tegen het opkomend tech fascisme is niet te winnen met een spandoekje.

   Kijk wat Ben hier beneden aanhaalt! Een debunked artikeltje aanhalen van april, ik lees het en check even researchgate en Rancourt. Mijn achterdocht werd gewekt door het totaal gebrek aan data; en voila, ik kom meteen een retraction tegen met een artikeltje wat wel cijfers geeft.

   Stel dat Rancourt WEL gelijk zou hebben, dan krijgt hij dus nu nooit meer een podium vanwege zijn klungelige aanpak, en heeft hij dus meer kwaad dan goed gedaan ter verdediging van zijn standpunt.

   Ik heb zelf maar een heel klein klankbordje, en dat gebruik ik om mensen aan te raden vitamine D te gebruiken en ivermectine. Zelfs dat laatste doe ik nu met mate, omdat momenteel teveel aandacht op dit middel komt te liggen. Dan komt er opnieuw een onwinbare strijd, want als de douane alles inpikt is die behandeling ook verleden tijd in de EU

   Verwijderen
 5. Vanuit de Bannon- , maar ook de deep state hoek is er nu een sterke tendens om China zwart te maken, en dat gaat wel even verder dan de Oeioeioeioeioeigoeren...:

  https://www.moonofalabama.org/2020/12/the-mighty-wurlitzer-us-financed-human-rights-organizations-create-anti-chinese-headlines.html#more

  'B' noemt dit 'the mighty Wurlitzer' naar een propagandacampagne uit de tijd van McCarthy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Measures do not prevent deaths, transmission is not by contact, masks provide no benefit, vaccines are inherently dangerous: Review update of recent science relevant to COVID-19 policy
  https://www.researchgate.net/publication/347964673_Measures_do_not_prevent_deaths_transmission_is_not_by_contact_masks_provide_no_benefit_vaccines_are_inherently_dangerous_Review_update_of_recent_science_relevant_to_COVID-19_policy

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ben: Een retracted artikeltje van april???

   https://www.researchgate.net/publication/343263629_A_Complete_Debunking_of_Denis_Rancourt's_Mask_Don't_Work

   Verwijderen