zaterdag 19 december 2020

Lokale Bruna kapt ermee; kan 't niet meer uitleggen.

Bij Bruna vanmiddag

- Goedenmiddag

- Goedenmiddag

- Staatslotje inruilen?

- Mogen we helaas niet meneer. We gaan ook maar sluiten voorlopig. Want het heeft geen zin meer en het is niet meer uit te leggen.

- Ohh, dat spijt me te horen. Sterkte. Waar kan ik terecht voor mijn staatslot?

- Bij Albert Heijn.

- Bedankt. Sterkte.

*****************************************************

Etos links (Ahold concern) draait lekker door, inclusief de sokken verkoop. Bruna (een kwartiertje nadat Blik er nog binnen was) sluit uit lamlendigheid de deuren maar. Ze kunnen het niet meer uitleggen.

Deze twee kledingzaken zitten potdicht met een 100% Berufsverbot. Geen sokken. Geen pyjama's. Geen ondergoed. Niks mogen ze.

Voor alle duidelijkheid: Wij hebben niks tegen de Supermarkten. Zijn blij en vinden het terecht dat ze ALLES mogen verkopen. Gelukkig. Maar onze gevoelens van medeleven gaan uit naar de winkels die gedwongen zijn te sluiten. Het is ook niet uit te leggen. En de supermarkten krijgen uiteindelijk als een trechter alle consumenten naar zich toe. En je hoeft geen retail-deskundige te zijn, wat dat voor de spreiding en de druk op de beperkte plek betekent: Terwijl de één overwerkt raakt, raakt de ander in de stress van het niet mogen werken. En de economische schade is gigantisch. En dat leidt weer tot socio-psychologische schade. Degenen die dit dwangbeleid bedenken (politici) en predikken (staatsjournalisten), zouden tijdens de lockdown een deel van hun salaris, al is het maar 10%, in moeten leveren voor de retail en horeca die hun broodwinning verdwenen zien.

En dan nog dit...

Ondertussen heeft Bellarus met een inwonertal van circa 9 miljoen en 1300 Corona-doden een veel lager Corona dodental, ook relatief, dan Nederland onder Hugoshenko. In Bellarus heeft geen lockdown plaats gevonden en gaat het leven nog steeds min of meer normaal door. Het heeft de minst dictatoriale en de minste dwangmaatregelen genomen. Lees verder bij Off-Guardian.

Op de meeste plekken in de wereld zijn de modewinkels en restaurants gewoon probleemloos open: Wit Rusland, Rusland, Zweden, Mexico, Ecuador, Wuhan. Maar de Nederlandse gezondheidszorg van Hugoshenko (Hugo en Rutte) kan die open winkeltjes niet aan...

19 opmerkingen:

 1. VERWORPEN

  De Kamer, gehoord de beraadslaging,

  constaterende dat de minister van VWS publiekelijk heeft uitgesproken
  dat hij een indirecte vaccinatieverplichting niet uitsluit; spreekt uit dat een vaccinatiebewijs geen toegangspaspoort mag vormen
  voor deelname aan de samenleving, en gaat over tot de orde van de dag.
  Van Haga

  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z25424&did=2020D53369

  Tegen: SP, D66, CU, PvdA, 50Plus, VVD, Groen Links, CDA
  Voor: PvdD, PVV, Krol, SGP, FvD, Denk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg
   Zoals ik al eerder melde. We krijgen allemaal die spuit in onze arm. Beseft maar 1% van de bevolking dat het 2 voor 12 is?

   Fysiek, digitaal en biologisch staan met elkaar in verbinding in 2030

   Verwijderen
  2. Doe geen luier voor je gezicht. Een boete maakt niet. Het is echt oorlog. In 2030 bezit je toch niks meer! Procedeer tot aan het internationale recht toe.

   Verwijderen
  3. Fuhrer H de Jonge heeft van ons geld 56 MILJOEN doses aan bio wapens gekocht wat in ons lichaam moet!

   Verwijderen
 2. Balanstotaal (= maat voor geldschepping)van FED loopt in minder dan een jaar op van circa 4 naar US $ 7,5 triljoen. Bij de ECB steeg het balanstotaal van 5 naar US $ 8,5 triljoen. Weimar here we come.

  https://twitter.com/Schuldensuehner/status/1340353060367982592/photo/1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanaf cojona neemt de M3 met 10% toe op jaarbasis. Klopt dit Dawg?
   https://www.ecb.europa.eu/press/pr/stats/md/html/ecb.md2010~f0d8fd670c.en.html
   Betekent dit dat bij gelijk blijvende productie de prijzen met 10% stijgen jaarbasis?
   Als ik naar de ontwikkeling van de voedsel, energie en huizenprijzen kijk kan dat wel kloppen. Electronica lijkt goedkoper geworden.

   Verwijderen
  2. @ Oli

   Balanstotaal van CB groeit wanneer CB krediet verleent aan algemene banken of vermogenstitels opkoopt (QE) van algemene banken=> M0 stijgt. M1, M2 en M3 kan je niet aflezen van balans CB. M1 = chartaal en giraal geld in handen van publiek, M2 = M1 + kortlopend spaargeld. M3 wordt al een aantal jaren niet meer gepubliceerd. M1 loopt sterk op. De overheden geven veel geld uit dat via de centrale bank wordt gefinancierd. Anders dan in 2010 komt dit geld nu ook daadwerkelijk in handen van publiek, (blijft dus niet alleen beperkt tot een toename van M0). Daarom lopen inflatieverwachtingen nu ook op.

   hockeystick: niet van CO2, maar van M1:

   https://fred.stlouisfed.org/series/M1

   M1, dus de hoeveelheid geld waarover het publiek (bedrijven en gezinnen) kunnen beschikken is in de afgelopen 10 maanden met meer dan 35% procent gestegen, maar er is geen 1 op 1 relaie tussen het groeipercentage van de geldhoeveelheid en het inflatiepercentage. Inflatie ontstaat pas als het publiek het extra geld gaat besteden aan goederen en diensten. Doen ze dat niet dan gaat de omloopsnelheid van het geld omlaag. Het geld circuleert dan niet, maar wordt aangehouden voor het opvangen van bijvoorbeeld onverwachte uitgaven of tegenvallende inkomsten. De omloopsnelheid van het geld is momenteel heel erg laag, maar dat kan heel snel veranderen wanneer het publiek zich realiseert dat de overheid/centrale bank niet meer kunnen ontsnappen aan de fuik van met geprint geld gefinancierde uitgaven. (inflate or die) Je ziet al een tijdlang dat financiele activa (aandelen, onroerend goed, bitcoin, PM's, in prijs stijgen de inflatiecijfers). Denk dat je dat moeilijk los kan zien van het gegeven dat sparen geen reedt meer oplevert. Prijsstijgingen van financiele activa worden
   niet meergerekend in het prijsindexcijfer van de gezinsconsumptie, maar mensen met geld kijken daar (kuch) toch een beetje anders naar.


   Verwijderen
  3. @ Oli

   Corona als alibi voor ongeremd printen om te voorkomen dat ons fianciele stelsel implodeert?'t Is bepaald geen originele suggestie, maar als je ziet hoe hard er geprint wordt kan je je toch moeilijk aan de indruk onttrekken.

   Verwijderen
  4. @Dawg, ze moeten wel ale een malle printen omdat de schaap zijn geld niet kan/wil uitgeven. Dat geld is nodig om de financiële markten hoog te houden. Als huizenprijzen en aandelenkoersen dalen heeft dat een desastreus effect op de morele gesteldheid van de schapen. Met als gevolg dat ze versneld uit hun slaaptoestand komen en wakker worden en zich tegen het beleid keren. De cult heeft haar zaakjes goed voor elkaar tot nu toe. Het MKB wordt nu de nek omgedraaid. Als de tijd rijp is en als ze er klaar voor zijn laten ze de obligatiemarkt en de huizenmarkt crashen. Totale chaos. Zij komen met de oplossing. We moeten alles inleveren wat we hebben en dat dient als onderpand voor de nieuwe digitale munt.

   Sorry dat ik het woord schaap in de mond neem. Maar echt. Als je nu nog niet ziet wat er aan de hand is ben je een schaap. Zeker omdat alle informatie met een muisklik te vinden is. Nu begrijp ik ook waarom ze ons in hun ontmoetingen tijdens bijvoorbeeld Bilderberg "de slaven" noemen.

   P.s. De eigenaar van de Bruna heb ik ook niet op het Malieveld of bij welke anti lockdown demonstratie gezien. Zelfs de mensen hier op de blog zijn geen 1 keer geweest. Want het bezoek aan bv moeder was belangrijker. LOL.
   Kevin, de eigenaar van het grand café bij mij in de buurt ging niet naar het Malieveld omdat daar mensen rondliepen die dachten dat het virus niet bestond. Toen zei ik recht in zijn gezicht: Dan ga je maar failliet. Sorry als je om die excuses (ik kan daar niet tegen) niet in het verzet gaat. Echt, eigenlijk verdien je dan niet beter.

   Verwijderen
  5. P.s. Alle financiële markten zijn volledig van minuut tot minuut gecontroleerd. Daarom verdient JP Morgen een paar honderd miljoen per dag aan de handel. (Mede) daarom zijn de oligarchen van Davos een paar honderd miljard rijker geworden sinds cojona.

   Verwijderen
 3. "Ik vraag mij af waarom er geen keurmerk is voor websites zodat je weet dat daar geen nepnieuws op te vinden is, dat info aan een standaard voldoet. Kunnen we daar geen werk van maken? Twitter en Facebook moeten al verifiëren."

  https://www.bnr.nl/podcast/boekestijn-en-de-wijk/10428449/eu-vs-big-tech

  Gevaarlijk sukkeltje, die De Wijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boekestijn is nog véél gevaarlijker. Prediker van de duivel. Als ik die op bnr hoor, gaat de radio uit of op cd.

   Verwijderen
 4. The Atlantic Council, het World Economic Forum,it's a big club and you ain't in it. Mark Rutte, ze prime minister of ze Netherlands wel.

  Global Citizen Awards 2019 - Netherlands Prime Minister Mark Rutte
  https://www.youtube.com/watch?v=383pLKCVgww

  Waar zou Mark die award toch voor gekregen hebben? Voor het dat akkefietje met die onderste steen misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Besef wel, dat via Bruna het blad "Gezond Verstand' werd gedistribueerd. Dat is 'toevallig' ook afgesloten. Nóg meer druk op het vrije woord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zit net nr 6 te lezen. Heerlijk weer een abonnement op een tijdschrift! Lang geleden dat ik dat gehad heb.

   Verwijderen
  2. Jammer van Bruna inderdaad. We weten dat dit de agenda is. Later gaan ook de supermarkten/essentiële winkels dicht. Immers in 2030 krijgen we alles per drone bezorgt. (ik mag dat als niet essentiële slaaf niet meer meemaken)

   Verwijderen
 6. Breaking: CNN Reports Trump Considering Martial Law
  https://www.infowars.com/posts/breaking-cnn-reports-trump-considering-martial-law/

  Goed zo Trump. Het moeras is te groot en te diep om het volgens de wet te dempen. Wat zijn dat voor rechters die de fraude niet eens willen onderzoeken. Alleen al in Michigan https://www.infowars.com/posts/election-fraud-expert-michigans-election-results-are-physical-impossibility/
  Gebruik je uiterste machtsmiddel wat je hebt om de Republiek te redden.
  Hij heeft die executieve macht gekregen omdat te voorkomen dat de Russen nog een keer de verkiezingen beïnvloeden. Hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een hoop onzin weer van je, oligarch.
  Beetje veel gebrainwasht. Dat ben je.

  BeantwoordenVerwijderen