maandag 27 juni 2016

Na Brexit, nu NPOpgehoepeld?

NPO Radio 1 is met het Brexit echec ook zelf door alle ondergrenzen heen gezakt. De vraag is of ze, de Lara Renses, de Sven Kockelmannen en al die andere staats "corryfeeen" het zelf door hebben, of dat ze zelf nog geloven in hun eigen praatjes? Met journalistiek heeft het bij de staatsradio al tijden niets meer te maken, met Perceptie-management des te meer.

Het Brexit kamp, wat een sensationele overwinning heeft geboek, wordt weggezet als een stel zurige Engelsen van middelbare leeftijd die ze niet meer allemaal op een rijtje heeft en het verpest voor de rest. Voor de Schotten, voor de jeugd, voor de Londenaren, voor de Noord Ieren. Ohh, wat heeft de NPO een compassie met al deze groepen. En natuurlijk met de spijtoptanten. Zo wist NPO radio 1 vandaag te melden dat er al "miljoenen Brexit stemmers" zijn die spijt zouden hebben. Waar het op gebaseerd is vertelt de NPO er niet bij. Dat zal een kwestie van vertrouwen zijn... De frase "achter de oren krabben" doet ook opnieuw opgeld bij NPO-radio 1. Ze krijgen er geen genoeg van. Alle Brexit stemmers zouden zich "the day after" achter de oren krabben.

Burgerjournalisten, ver te zoeken, behalve Bellingcat

Waar het anti Brexit-kamp ruim baan krijgt en alle mogelijke spreekbuizen van hen het woord krijgen, daar kreeg enkel Thierry Baudet het woord als vertegenwoordiger van het Brexit kamp. Deze Brexit was natuurlijk bij uitstek een item om de "burgerjournalisten" eens te raadplegen. Maar de slogan Publieke omroep van iedereen, voor iedereen is een lege dop. Of een dooie mus. De enige "burgerjournalist" die ruim baan krijgt bij de NPO is Eliot Higgins met zijn NATO-gesteunde Bellingcat. Wil je Boublog of Revolutionaironline, om er maar een paar te noemen, die wel wat te zeggen hebben over de Brexit, bij de NPO op radio 1 horen? Kun je lang wachten. Gaat niet gebeuren. De publieke omroep is wel van iedereen en voor iedereen. Maar toch niet helemaal.

Kies-leeftijd

We hebben de oude dinosaurus Geert Mak gehoord, een leger aan D66 mensen; D66, de voorvechters van het referendum, maar nu ff niet, Brusse, telleurgestelde studenten, want ze gaan nu misschien hun 230 euro Erasmus toelage mislopen; de argumenten van het anti-Brexit kamp houden het midden tussen zurig en pathetisch. Zo hoorden we voorbij komen dat de jongeren 18-24 juist Remain heben gestemd en er werd serieus een pleidooi gehouden om de kiesgerechtigde leeftijd dan maar in het vervolg op 16 te zetten. Oftewel het veranderen van de regels tijdens het spel was ook aan de orde van de dag. We hebben niemand bij NPO radio 1 gehoord die op basis van de uitslagen en statistieken voorstelde om de kiesgerechtigde leeftijd maar vanaf 25 jaar wilde stellen, omdat 24 en jonger het nog niet helemaal begrepen hebben.

Waar is Sven Kockelmann / Stand.nl mee bezig?

Sven Kockelmann heeft in het verleden best leuke interviews gedaan. We herinneren ons onder andere zijn gesprek met Peter de Vries. Maar wat hem bij Stand.nl bezielt is onduidelijk. Zo had hij vandaag Neelie Kroes als "deskundige" in zijn inbelprogramma van 11 tot 11.30 uur. Het is een inbelprogramma, dus je verwacht een hoofdrol voor de inbellers. Dat is echter alles behalve het geval. Gemiddeld 2-3 inbellers krijgen hun magere minuutje en worden afgekapt door de zich pedant gedragende Kockelmann voor ze er erg in hebben; dan gaat Sven snel terug naar meestal een dinosaurus van het kaliber Kroes. Geheel oninteressant dus. Waar dit eindigt is onduidelijk, maar de irritatie en het protest bij de inbellers neemt gestaag toe.

39 opmerkingen:

 1. De groep 18-24 vormde 5% van het electoraat, 1/3 daarvan kwam opdagen en daarvan stemde 75% voor remain, zodat we het uiteindelijk over 5% x 0,33 x 0,75 = 1,2% van het aantal stemgerechtigden. Maar daar kan je klaarblijkelijk een heel issue van maken als de MSM dat willen.

  Bedoeling van deze spin lijkt het bagatelliseren van de verkiezingsuitslag en het scheppen van de sfeer waarin de uittreding van de UK eindeloos vertraagd kan worden.

  http://www.moonofalabama.org/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dus 67% van die groep vond het niet nodig om te gaan stemmen. Maar nu zouden zij door 'overmacht' in de hoek zijn gedrukt !
   Hoe onrechtvaardig!

   Verwijderen
  2. Ja en onze ozo vrije media zijn een en al oor voor al dat geboehoe achteraf.

   Verwijderen
 2. Overigens,

  We schijnen in de race te zijn voor een zetel in de Veilgheidsraad met Zweden en Italie als grote concurrenten.

  Het NOS journaal van 18.00 liet ons vandaag weten dat we een goede kans maakten o.a dankzij (!!!) het Nederlandse optreden rond MH17 en ondanks (!!!) het referendum over het associatieverdrag met UA.

  Staatstv is echt de schaamte voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Ze zwetsen zich een end in de rondte. Broodjournalisten. Verkondigen alles voor hypotheekbehoud.

   Verwijderen
  2. Als zijne kwijligheid koenders het niet wordt, waar moeten ze die kwal dan naar afvoeren???

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bingo!


  Dat vraagt om straf." Maar, daar komt-ie hoor, reden 2: "Wat de deur waarschijnlijk zal dichtdoen is de slechte indruk die het Nederlandse referendum over Oekraïne heeft gemaakt. Dit referendum heeft ons, zoals bleek bij gesprekken in New York, een reputatie opgeleverd van onbetrouwbaarheid: de Nederlanders tekenen een verdrag, en proberen daar dan via een 'raadgevend' referendum onderuit te komen. Wat kunnen we van zo'n land verwachten wanneer het in de Veiligheidsraad zit? Zo zijn wij uitgegleden over de vruchten van 'gesundes Volksempfinden'. Bedacht, opgekweekt en rondgestrooid door types als Wilders en Baudet."

  http://www.geenstijl.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toeval? Nee, weloverwogen!

  http://sputniknews.com/europe/20160628/1042050232/nato-nazi-ss-brussels-hitler.html

  De vraag die rijst is dan;

  "Waarom gebruiken zij een symbool uit de nazi tijd en ,bijvoorbeeld, niet het symbool van de NAVO?"

  dat lijkt mij dan meer voor de hand liggend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   Als je goed kijkt zie je dat dit niet het SS symbool is. De hoeken zijn recht, en dat is bij het SS symbool niet.
   De foto is met opzet vanuit een positie genomen waardoor je nog enigszins de suggestie van een SS symbool krijgt.

   Waarom ze dit ontwerp gekozen hebben?
   Ik neem aan omdat je bij dit ontwerp een groot gebouw hebt waar elke medewerker volop buitenlicht heeft. Tevens kan hij zonder buiten te komen al zijn collega's bereiken. De afstanden zijn beperkt. De bolling maakt de dakconstructie sterk en toch heel betaalbaar. Misschien is het wel bestand tegen in-vliegende vliegtuigen. Met deze dak-vorm is dat wel mogelijk. ( Natuurlijk kan een vliegtuig wel één van de zijkanten binnen vliegen.

   Maar je hebt gelijk: ze hadden ook een centraal overdekt plein kunnen maken, met de gebouwen als spaken van een wiel naar buiten lopend. Dat zou iets meer op het NATO symbool geleken hebben. Om het helemaal op een nato symbool te laten lijken hadden ze slechts 'spaken' uit het centrale plein moeten laten steken, dan zou het een kruis zijn geweest.
   Ik begrijp dat je dan helemaal gerustgesteld zou zijn geweest.

   Je kent mijn standpunt: ik wil er niet bij stil staan. 'Von dem man nicht sprechen kann, soll man schweigen."

   PS. Ik zag dat de bouw eind 2014 zou beginnen. Is het gebouw al klaar?
   Is men al begonnen? Deze 'foto' is nog steeds de afbeelding die ook in de video wordt gebruikt uit april 2014.

   Verwijderen
  2. Correctie.
   Ik ben het getal 4 vergeten: Om het helemaal op een Nato symbool te laten lijken hadden ze slechts 4 'spaken' uit het centrale plein moeten laten steken, dan zou het een kruis zijn geweest. Nu zijn er 8 armen. Als je slecht 4 armen bouwt, moeten ze òf 2 x zo lang zijn, òf twee maal zo hoog.
   Dat maakt het kwetsbaarder en maakt de looplijnen langer of maakt meer lift-kokers nodig.

   Verwijderen
  3. @Jan,

   "Als je goed kijkt zie je dat dit niet het SS symbool is. De hoeken zijn recht, en dat is bij het SS symbool niet."

   Als je de email in deze video bekijkt is het geen nazi Duitsland maar het lijkt er wel op.

   http://www.ukcolumn.org/ukcolumn-news/uk-column-news-28th-january-2016-0

   Verwijderen
  4. M.a.w. Duitse kinderen werden vroeger aangemoedigd om hun ouders aan te geven als zij geen lid waren van de nazi partij. Nu, worden zij in het leslokaal aangemoedigd hun ouders de schuld te geven als het misloopt in hun leven, misschien zelfs wel te haten.

   Mijn vader(88) gelooft ook nog steeds dat er lampenkapjes van joden werden gemaakt.

   Verwijderen
 6. Citaat uit de blog: "Zo wist NPO radio 1 vandaag te melden dat er al "miljoenen Brexit stemmers" zijn die spijt zouden hebben. Waar het op gebaseerd is vertelt de NPO er niet bij."

  Er is 4 jaar over gediscussieerd. Dat miljoenen Brexit stemmers in 3 dagen tijd een andere mening krijgen is natuurlijk onzin.

  Er zouden 3 miljoen mensen op het internet hebben gezegd dat ze een nieuw referendum willen.
  Dat kan. Het lijkt me dat er 16 miljoen Remain stemmers een nieuw referendum zouden willen. Zo bezien is 3 miljoen nog weinig.

  En hoeveel van die '3 miljoen' zijn echt? Marine LePen heeft ook om een nieuw referendum verzocht, maar wel onder een valse naam: 'Napoleon' noemde ze zich. Haar stem werd gewoon geteld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merkel en Hollande maken de vlucht voorwaarts en gaan in versneld tempo de macht naar zich toetrekken, waar Guy Verhofstadt het vorige week al over heeft gehad.

   http://joostniemoller.nl/2016/06/brekend-duits-frans-plan-eu-superstaat-gelekt-merkel-kiest-vlucht-voorwaarts/

   Verwijderen
  2. @ Jan V.

   Zeer onbetrouwbaar. Zo'n beetje iedereen kan daar voor een nieuw referendum tekenen.

   https://off-guardian.org/2016/06/25/the-2nd-referendum-petition-is-wide-open-to-fraud

   Waarom het natuurlijk om gaat is dat de idee dat het idee van een nieuw referendum alvast in de week wordt gezet. Het lijkt me inmiddels wel duidelijk wat de bedoeling is: BREXIT mag niet uitgevoerd worden. Wat me blijft verbazen/verbijsteren is de mate van coordinatie in de MSM. Allemaal zingen ze onmiddelijk hetzelfde liedje.

   Verwijderen
  3. Geen wonder als je ziet wie er achter zit! Avaaz, 38degrees en change.org zijn allemaal Soros clubs in de stijl van otpor.

   Ik had vernomen dat Soros weer aan het traden was geslagen, in goud. Op de Saker site waren er echter commentaren die zeiden dat Soros zware verliezen had geleden.

   Soros is echt de spin in het web van de informatiestromen. Heeft iemand een idee wie hem gaat opvolgen? Of heeft hij net als Cheney en Rothschild een heel kerkercomplex met ´matches´ voor transplantaties en denkt hij eeuwig te leven?

   Verwijderen
  4. Das Problem: Die Petition wurde massenhaft von Netzaktivisten getrollt, die zum Spaß fiktive Einträge generierten. 90 Prozent der vier Millionen Unterzeichner sind nicht real.

   https://deutsch.rt.com/inland/39154-millionen-petition-gegen-brexit-von/

   Verwijderen
 7. How do they know mine vote (19 years old) ?
  Jhon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. J. Gauck: „Die Eliten sind gar nicht das Problem, die Bevölkerungen sind im Moment das Problem.

  https://www.youtube.com/watch?v=_5pkwEFi1nE  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, en die bevolking kan je weer verdelen onder jong en oud, waarvan de oudjes weer het grootste probleem vormen.

   Verwijderen
 9. Nederland 'krijgt meer tijd' van de EU om de uitslag van een ander referendum onder het vloerkleed te vegen.

  http://nos.nl/artikel/2114158-nederland-mag-de-tijd-nemen-met-gevolgen-oekraine-referendum.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Good-Bye, Europe! Ukrainians Don't Want to Be in the EU Anymore

   http://www.fort-russ.com/2016/06/good-bye-europe-ukrainians-dont-want-to.html

   Maar Petro wel!

   Poroshenko Calls to Ignore the Outcome of the UK Referendum

   http://www.fort-russ.com/2016/06/poroshenko-calls-to-ignore-outcome-of.html

   Krijgen we nu een nieuw Maidan?

   Verwijderen
 10. 2 bomaanslagen op Ataturk vliegveld, Istanboel, 10 doden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Regeren is vooruitzien. Ik ben verbaasd en weemoedig dat de Britse politiek en de Europese politiek geen draaiboeken hebben klaar liggen voor wat te doen als de bevolking Brexit zou kiezen. Althans die indruk krijg ik. Ik hoop dat ik niet goed ingewijd ben in de politiek en dat ze wel degelijk weten wat ze moeten / willen doen in de nieuwe situatie. De uitslag geeft wel veel onrust en dit moet niet uitmonden in chaos. Boris Johnson en Nigel Farage waren de grote roergangers voor het Brexit kamp. Zij moeten nu laten zien dat ze hebben nagedacht over de day after.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @oligarch,

   "De uitslag geeft wel veel onrust en dit moet niet uitmonden in chaos."

   Ik ben bang dat dit juist wél de bedoeling is, evenals op het Europese vasteland! Via een geheim document is al uitgelekt dat Merkel en Hollande alle macht bij de EU landen weg willen halen, wat Polen weer in het verkeerde keelgat schoot. Op dit moment staan er 9 EU landen op de nominatie om tussen nu en een jaar een referendum aan te vragen.

   Verwijderen
  2. @Joop,
   wow, wat een dynamiek.

   Trouwens weer een (terroristische) aanslag in Turkije (istanbul)
   Ambulance cars arrive at Turkey's largest airport, Istanbul Ataturk, Turkey, following a blast June 28, 2016.Explosion and Gunfire Reported at Istanbul Airport
   http://sputniknews.com/europe/20160628/1042108262/istanbul-airport-explosion.html

   Verwijderen
  3. @ Joop

   'k Weet het zo net nog niet met dat uitgelekte document. 't Is gemaakt op 24 juni om 6.39. Da's wel een erg vlotte reactie.

   Verwijderen
  4. @oligarch,

   http://www.whatreallyhappened.com/IMAGES/Europe_flag.jpg

   Verwijderen
  5. @Dawg,

   "Da's wel een erg vlotte reactie."

   Dat is precies wat Merkel wilde, zorgen dat niet nog meer EU lidstaten het zinkende schip zouden verlaten.

   Verwijderen
  6. Eerst maar eens kijken of het document authentiek is. In Oost Europa en met name Polen wordt er heftig op gereageerd, dus er zal toch een respons van Brussel moeten komen.

   Verwijderen
  7. @Dawg,

   "Eerst maar eens kijken of het document authentiek is."

   Wat er in dat document staat komt overeen met de reactie van Merkel, dus ik zou niet weten waarom dat document niet authentiek zou zijn?

   Verwijderen
  8. @Dawg,

   Nog even een little reminder aan wat Guy Verhofstadt heeft gezegd in Één Vandaag afgelopen vrijdag;

   "De grootste fout van de EU was, om niet direct alle macht naar zich toe te trekken."

   Dan was er ook geen referendum meer mogelijk geweest!

   Verwijderen
  9. @ Joop

   Kan niet voorstellen dat iemand zo'n plaat voor z'n kop heeft. Dit is geen vragen om de opkomst van politiek extremisme, dit is er om smeken.

   Verwijderen
  10. @Dawg,

   Nee, het is vragen om chaos in Europa en de vraag is waarom er chaos in Europa moet worden geschapen?

   Verwijderen
 12. Ondertussen:

  "Premier Rutte is bereid het Oekraïneverdrag ongewijzigd te ondertekenen onder voorwaarde dat er een aparte, wettelijk bindende verklaring komt die rechtdoet aan de Nederlandse zorgen over het EU-akkoord met Oekraine. Dit blijkt uit een vertrouwelijk verslag van de vergadering van EU-leiders op dinsdag."

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/de_dag_die_je_wist_dat_zou_komen.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zullen af moeten wachten in hoeverre dit past in de chaos scheppende strategie van Gauck's elite? Dat er een WOIII op komst is daar ben ik nu wel van overtuigd.

   Verwijderen