zaterdag 30 april 2016

Bert Koenders gaat journalistiek redden in Rusland

ENGLISH SUMMARY BELOW Omdat hij zo geeft om de Russische bevolking, en hen wil verrijken met staatsgesteunde onafhankelijke vrije pers uit Nederland, maakt Bert Koenders 1,3 miljoen Euro over naar een NGO in Rusland. Ja, u leest het goed, staatsgesteunde onafhankelijke vrije pers uit Nederland. :-) Zoiets geniaals kan alleen onze Bert Koenders bedenken.

Onderstaand treft u een fragment uit het NRC artikel van Bert Koenders van gisteren. Free Press Unlimited is een subsidievretende organisatie die op de been gehouden wordt met (belasting-)geld van de EU, Bert Koenders en de Postcodeloterij. Deze laatste organisatie is ook bekend van het steunen van de schimmige Clinton Foundation. In de https://www.freepressunlimited.org/nl/people-deserve-to-know zit onder andere Marietje Schaaken, lid Europees parlement voor D66.Bert Koenders: Wat we wél willen, is onafhankelijke journalisten die nieuws in het Russisch willen brengen. Concreet zal Nederland 1,3 miljoen euro bijdragen aan de oprichting van een Russischtalige news exchange. Een platform waar onafhankelijke media in het Russisch artikelen en nieuwsitems kunnen uitwisselen. Uitvoering is in handen van NGO Free Press Unlimited. Deze vrijdag vraag ik, in de aanloop naar de dag van de persvrijheid, aandacht voor uitdagingen waar het vrije woord voor staat in het Russische taalgebied. Want ook de 260 miljoen Russischsprekenden hebben recht op onafhankelijk nieuws.

ENGLISH SUMMARY

Dutch Minister of Foreign Affairs, Bert Koenders is going to send no less than 1,3 Millon Euros to the NGO Free Press Unlimited to give free press to the Russian People. To think of State-funded and independent press, you must be a genius like Bert Koenders. Bert Koenders regards it as a right for the Russian people to have (his) "independent" news. And that is why he is happy to send the cheque.

8 opmerkingen:

 1. Hopeloze actie. Weggegooid belastinggeld. Ze bereiken niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat minister Koenders zich nou eens eerst zorgen maken over onafhankelijk Nederlands nieuws...

  Onafhankelijk is trouwens een contradictio in terminis als de te oprichten nieuwsorganisatie afhankelijk is van staatssubsidie uit oa Nederland. "Schrijf alles zolang je de subsidiegever maar niet tegenspreekt." Dat staat natuurlijk niet expliciet in het contract vermeld, maar is wel een ongeschreven regel waar Chomsky een boekje over open doet tegenover Andrew Marr (zie: https://m.youtube.com/watch?v=GjENnyQupow; voor wie het filmpje niet kent: de gezichtsexpressie van Andrew Marr na ongeveer 11 minuten tijd is de moeite waard, dat is: direct nadat Chomsky heeft uitgelegd dat Marr alleen bij de BBC kan werken omdat hij gelooft in wat hij zegt, en als hij daar niet in gelooft had, hij er niet had gewerkt...)

  Dit is allemaal zo doorzichtig Rusland zwartmaken en ons warm willen maken voor koude oorlog II, dat ik me alleen nog afvraag of minister Koenders zelf zijn persbericht gelooft. Dat zou zo maar kunnen, hoewel ik niet uitsluit dat ook hij tot het slavenbestand behoort van mensen die lang geleden in het sprookjesbos zijn verdwaald en er nu niet meer uit willen komen omdat hun bestaan te afhankelijk van dit bos is geworden waar eenhoorns en heksen wonen en waar geld aan de bomen groeit. Over die problematiek heeft Nassim Taleb een interessant essay geschreven (zie: http://evonomics.com/how-to-legally-own-another-person/)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wil véél geloven . . . maar niét dat die Koenders zoveel geeft om de russische bevolking. dus weet ik niet wat de werkelijke achtergrond is. Het maakt mij alleen maar achterdochtig. of bén ik dat al. weet ik dáárom niet wat erachter steekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een van de grootste zenders is anti Putin en die zijn er nog steeds. Dus er is wel degelijk ruimte voor een ander geluid in Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk komen er kamervragen over het initiatief van Bert de Kwijlert...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rusland heeft 654 TV zenders en meer dan 1000 radiozenders.
  Eentje meer of minder maakt niet uit alleen onjuiste berichtgeving na 2 waarschuwingen is het uit met de pret.
  Wet wederkerigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cruelman, jij bent het dus wel eens met Koenders zeg maar? Goed besteed geld?

   Verwijderen
 7. Of Koenders krijgt verkeerde voorlichting of hij is ter kwader trouw. Ik sluit niet uit dat beiden overigens van toepassing zijn....... en over een paar jaar weer met een glimlach naar Moskou zeker? Hoppa, op naar de 7 zetels......

  BeantwoordenVerwijderen