donderdag 18 maart 2021

De Verkiezing, Forum en The FED, en hoe nu verder?

Wat een Week, wat een Dag, wat een Resultaat!

Waar gaan we beginnen?

Forum 8 zetels, JA21 4 zetels, VVD de nummer 1 en D66 vlak daarachter de nummer 2.

Hoe analyseren we dit? En was dit eerlijk?

Blik is bij zijn plaatselijke stembureau wezen kijken en daar gold dit beeld ook. Dus wat ons betreft, de uitslag is in lijn met wat wij zelf live geconstateerd hebben. Zie onze twitter voor details, maar we geven alvast DEZE tweet met de uitslagen, 88 van de 1900+ stemmen voor FVD. Bijna 50/50 verdeeld over de helft Baudet en de andere helft de anderen van de lijst, lees: Haga.

Forum

Waar moeten we beginnen? Allereerst de campagne. die was super. De vrijheidskaravaan, briljant gevonden. Baudet, de laatste 2 weken, internationaal topniveau. Hij is er schuldig aan dat ik mijn reguliere werk niet goed deed. Ik moest zijn live-streams zien. En als er tijd was en hij was in de buurt, langs gaan (totaal 3 sessies). Ik heb me kapot gelachen om hem ("elke dag douchen, elke dag shampoo gebruiken, en dan produceren we dit (wijzend naar een foeilelijk gebouw)"), inhoudelijk was hij ook spot on, en zijn band met het publiek, elk woord was raak. Baudet is een absoluut top-talent dat ons land geschonken is. En zijn campagneteam heeft een tour afgeleverd om je vingers bij af te likken. Kosten noch moeite zijn gespaaard. Baudet heeft retorica verheven naar een next-level. Elke keer weer een andere insteek, elke keer inspirerend, elke keer warm, elke keer messcherp en altijd uit het blote hoofd, nooit van een blaadje. Daarbij komt dat hij al bewezen heeft een heel groot deel van het electoraat te kunnen veroveren: bij het Oekraine referendum en vorige Provinciale Staten / Eerste Kamer verkiezingen. En dan is 8 zetels nu, niet slecht, maar toch te weinig, en moet je je afvragen, waarom? 

Eigen parochie
Nou, daar komt ie: achteraf gezien kun je stellen dat die mooie optredens wellicht veelal preken voor eigen parochie was. Je bereikt een paar honderd man live (waarvan een deel meereizende fans), een paar duizend via de live-stream, en via het rond-tweeten, Baudet heeft 260.000 volgers, misschien 300.000 man.

Running mate aan het werk zetten
Dat betekent dat je 16.700.000 man nog niet bereikt. Dan is het afzeggen voor en EénVandaag en het Slotdebatje, misschien achteraf gezien niet verstandig geweest. Wij vonden dat sowieso al een questionabel afzeggen, en met de kennis achteraf lijkt het erop dat dat zetels gekost kan hebben. Of precieser gezegd: daar hadden zetels gewonnen kunnen worden, hetgeen nu niet gebeurd is. Laten we het nog anders zeggen: Vrijdag jl. had Rutte een afspraak om 11:30 op radio 1 met Kockelman. Hij heeft, want druk, druk, druk, zich laten vervangen door nr 2 en running mate Tamara van Ark. Zo'n move hadden Tierry en Wybren natuurlijk ook kunnen doen. Wybren had het slotdebatje kunnen doen, "Want Tierry is nog vol bezig in het land met kiezers; hij heeft mij gevraagd dit debat te doen, hetgeen ik natuurlijk graag op me neem." Je vangt daarbij een heleboel vliegen in 1 klap. Van Haga spreekt een heel ander electoraat aan dan Thierry, zonder dat de Thierry fans zullen weglopen. Van Haga heeft blijkbaar wel iets, gezien zijn niet geringe aantal voorkeursstemmen. En je laat aan een groot publiek zien, dat je meer bent dan enkel Thierry, en dat je een team bent.

Of je moet denken dat je helemaal zonder de NPO kunt en een eigen omroep beginnen, maar kijk naar Jensen, die bereikt circa een 100.000 man dagelijks. Dus dan kun je de NPO nog steeds goed gebruiken.

Inhoudelijk lijkt het mij dat FVD goed zit met het speerpunt maken van de Corona-Hoax. Dat is wat al het andere in de schaduw zet. Dat kan prima het hoofdonderwerp blijven. Verder denk ik dat met de 50k gefocuste leden, ze een leger hebben waarmee veel te doen is. Of het nou flyeren is, of koffiedrinken... En trouwens, 8 zetels is een nog steeds een resultaat om U tegen te zeggen en een hele mooie basis van waaruit volgende verkiezingen de volgende stap gezet kan worden. Er is genoeg gaande om de tanden in te zetten. Die 8 man hoeven zich niet te vervelen en Thierry ook niet!

The FED
Verder vroegen Jensen en Baudet zich af waar deze Corona-crisis vandaan komt. ons antwoord: kijk naar degenen die 9/11 orchestreerden. Kijk naar wie de oorlogen initiëert. En luister onderstaand naar Gregory Mannarino, waarvan we veel leren. The FED bemoeit zich, behalve met hun rondstrooien van Biljoenen ("Trillons"), met het injecteren en mondslabbetje dragen... The FED is gebaat bij een tot stilstand komende economie, en als daarmee "the money velocity" (de omloopsnelheid van het geld) laag is. Deze FED heeft woensdag informatie gegeven. Ze gaan door met waar ze al mee bezig waren, hetgeen volgens Mannarino het opkopen van de hele wereld betreft. The lender en buyer van alles. Laat in de comments jouw analyses weten.

1 opmerking:

  1. Spot on Blik!!! Exposure laten lopen naar 2 miljoen + kijkers. Bevestig jou visie dat uitslagen ook in Ouder-Amstel uitslag in lijn van landelijk.Mooi dat de kneuzen CDA verliezen, vervelend binnenkomst Soros partijen Volt en Bij1. Tseirry meld de Vrijheid karavaan voort te zetten 😁💪Op naar VRIJHEID where ever


    BeantwoordenVerwijderen