woensdag 28 oktober 2020

Dystopisch Amsterdam

Deze week op een middag naar Amsterdam.

Het begint al bij het parkeren: "Geen cash".

Wat? Geen cash? Dan betaal je bijna 10 Euro per uur en zijn de gleufjes voor briefjes en munten afgeplakt met ducktape. Ongeregistreerd Amsterdam in wordt schier onmogelijk.

Het is herfst. Het is guur. Een combinatie van wind, regen, en een onaangename waterkoude temperatuur. En gezichtsluiers. Veel gezichtsluiers.

De eerste parfumerie komen we zonder mondkap probleemloos binnen, maar het assortiment is sinds "de crisis" niet meer wat het was van voor de crisis. De verschraling slaat ook hier toe.

Op naar de Bijenkorf. die is weer open. Misschien hebben we daar meer geluk. Maar wat staat daar nou op het bord? "Verboden toegang zonder mondkap". Waar is de Bijenkorf nou mee bezig? Hoe ga ik dan de geuren testen? Door de gezichtsluier heen? Lopen klooien met die schaamlap? Geen zin an.

Door naar een ketenparfumerie. Zonder luier naar binnen. Verkoop/adviseurs wel in volledige plandemie-uitrusting. Ik voel me als in een platenwinkel waar de verkopers hermetische oordoppen op hebben. Als in een sterrenrestaurant met een condoom over mijn tong. Als in... ach laat maar. Ook hier geen succes.

We zwerven door. Langs gesloten eeuwenoude kroegen. Verleppende Argentijnse steakhouses. Faillietgaande etablisementen. Gesloten en afgeplakte winkels. Langs een gebarricadeerde Mcdonalds. Door een unheimisch centrum.

We gaan een halfdonkere nagenoeg lege Hema in. We bestellen daar bij de geluierde medewerkster 2 bakkies koffie to go en 1 hot dog. We consumeren het bemachtigde tegenover het eenheidsprijzenmagazijn. Tegen een plakkerige muur in het gure weer nippen we aan het bakkie troost en delen we de hot dog. "Hij is best lekker, toch?"

Tegenover bedelt een zwerver. Om geld of een peuk. Een geluierde voorbijgangster stopt. Zoekt in haar tas. En geeft de bedelaar een peuk en loopt verder. Het sociale hoogtepunt van de dag.

16 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Dat laatste is de vinger duidelijk op de zere plek. We zitten niet binnen of lopen met gezichtsbedekking vanwege een virus wat niet eens (meer) op de A lijst thuishoort, we zitten binnen omdat Rutte en co. (en voorgangers) de gezondheidszorg hebben 'uitgekleed'.]

   Dat zou een leuk onderwerp zijn voor 'Gezond Verstand'.
   Met statistieken van de gezondheidszorg anno 2010-2020. Dan wordt het NL in een klap duidelijk.

   Als daarnaast de innige verbondenheid tussen diverse overheidsfiguren met hun broers en andere eigen bedrijven, wordt het nóg duidelijker. Vermeldt daarbij ook de beroepskwalificaties (2 dierenartsen) en 1 arts op de Zwarte lijst en de ramp voor het kabinet is compleet.

   Het kruit is er, je moet het ook durven afschieten.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed he. 9 maanden, 6800 levens, veel persoonlijk drama en een spoedwet te laat.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. Als oplossing voor het virus geven ze altijd

   . Handen kapot wassen
   . masker dragen
   . 1,5 meter
   . thuis blijven bij verschijnselen
   . laat je testen

   Nooit geven ze als advies
   . Zink, vitamine D,C en Selenium
   . Veel frisse lucht.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. "Dus moet je je afvragen waarom dat geluid (het tweede advies) nu (deels) opeens een plek(je) begint te krijgen in de MSM."

   Met spoedwet is doel bereikt.

   Maar....Het vaccin moet ook nog bij ons binnen gespoten worden en tussen nu en 2 a 3 jaar de digitale munt.

   Verwijderen
  6. [Dus moet je je afvragen waarom dat geluid (het tweede advies) nu (deels) opeens een plek(je) begint te krijgen in de MSM.]

   Nadat ze eerst in maart, weliswaar alleen op teletekst, berichtten, dat het slikken van welke vitamine dan ook, niet zou helpen tegen het nieuwe virus.

   Nu in de alternatieve media dit al maanden wordt gepropageerd, kunnen ze nu niet meer achter blijven. Daarbij is het advies van oligarch veel completer, dan de zielige vermelding van alleen vit. D in de msm. Dus weer halfbakken advies van die lui. Ik denk dat de uitgave van 'Gezond Verstand' een hele hoop heeft bijgedragen aan de turn, die ze nu aan het maken zijn. Maar zoals gebruikelijk bij de msm: te laat jongens, veel te laat.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Waar is de griep gebleven? Hahahaha

  https://www.dailymail.co.uk/health/article-8875201/Has-Covid-killed-flu.html?ito=social-twitter_mailonline

  Ja, waar zou die nou gebleven zijn?

  Hmm, nog geen bewijs dat Sars Cov 2 bestaat.

  Hmm, zou Sars Cov 2 Influenza kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum — even encourage the more critical and dissident views. That gives people the sense that there's free thinking going on, while all the time the presuppositions of the system are being reinforced by the limits put on the range of the debate.”

  Chomsky

  Dat het verschijnen van 'Gezond Verstand' als een provocatie wordt opgevat laat eens te meer zien hoe weinig er voor nodig is om de toegestane ruimte van het maatschappelijke debat te overschrijden.

  NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 12:37 • AANGEPAST VANDAAG, 12:55
  Klachten over reclame tijdschrift Gezond Verstand in Ster-blok op Radio 1
  https://nos.nl/artikel/2354202-klachten-over-reclame-tijdschrift-gezond-verstand-in-ster-blok-op-radio-1.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg.
   Heb je ooit van denker des vaderlands Daan Roovers gehoord?

   Denker des Vaderlands Daan Roovers zei in het NOS Radio 1 Journaal: "Persvrijheid betekent dat je mag drukken en verspreiden wat je wilt. Dus het is belangrijk dat dit bestaat in een democratie. Er is maar een reden om in te grijpen: als de stabiliteit in een land in gevaar is."

   Als de stabiliteit van het vaderland in gevaar is. Ja dat zal best wel in dit geval. Hahahahaha. Denker des Vaderlands weet het. Ja Gezond verstand mag geweerd worden en iedereen die het leest is een terrorist. Staat op gelijke voet met ISIS.

   Verwijderen
 5. Ik zou zonder voorbehoud aanraden om met Frank Loan Services samen te werken, als je op zoek bent naar een hypotheek. Ik heb met veel makelaars gesproken tijdens het online kopen van mijn hypotheeklening.Vanaf het eerste contact kon ik zien dat hij het type persoon is dat ik kon vertrouwen om me te helpen de beste beslissing te nemen voor mij en mijn gezin.Ze bieden zowel korte als lange looptijden lening af binnen 1-30 jaar lening looptijd, met of zonder onderpand maar zonder kredietcontrole en hun diensten zijn snel, betrouwbaar en betrouwbaar omdat ze zijn getest en vertrouwd door mij in tegenstelling tot andere bedrijven. Hun diensten omvatten herfinancieringsleningen, vrachtwagenleningen, onderwijsleningen, studieleningen, persoonlijke leningen, autoleningen, schuldconsolidatieleningen, zakelijke leningen, gedekte en ongedekte leningen, hypothecaire leningen, woningleningen en ze bieden leningen aan tegen een zeer betaalbare rente van 2% geïnteresseerden dienen vriendelijk contact met hem op te nemen via E-mail: k.frankloans@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lege ATM-kaart
  Weet u dat u bij elke geldautomaat contant geld kunt opnemen !!!

  We hebben speciaal geprogrammeerde ATM-kaarten die kunnen worden gebruikt om contant geld op te halen bij geldautomaten of push, winkels en bedrijven. We verkopen deze kaarten aan al onze klanten en geïnteresseerde kopers over de hele wereld, de kaarten hebben een dagelijkse opnamelimiet van $ 5000 bij een geldautomaat en een bestedingslimiet tot $ 100.000 in de winkels.

  We bieden ook de volgende diensten aan:
  1) TRANSFERS VAN DE Western UNION
  2) BANKSLOGINS
  3) BANKOVERSCHRIJVINGEN
  4) CRYPTOCURRENCY MIJNBOUW
  5) AANKOOP VAN CADEAUBONNEN
  6) INDIENING VAN REKENINGEN
  7) WALMART-TRANSFERS
  8) BITCOIN INVESTERINGEN
  9) VERWIJDERING VAN DE NAAM UIT DE SCHULDENREGELING EN STRAFRECHTELIJKE REGISTRATIE
  10) BANKHACKING

  Rijk worden en leven volgens de levensstijl van de rijken en beroemdheden is de droom van velen. En terwijl de meeste mensen gaan werken of op zoek zijn naar andere ethische methoden om online geld te verdienen.
  De lege pinautomaat neemt geld op bij alle pinautomaten en er is geen naam voor omdat deze leeg is, alleen uw pincode staat erop, deze is niet traceerbaar. in de wereld.
  Contactpersoon: Daniel Jerry LEE
  E-mail: lee.jerry5555@gmail.com
  ICQ757580619

  BeantwoordenVerwijderen