donderdag 9 januari 2020

NOS = Fake Nieuws

De NRC maakt er een gewoonte van om critici van 'De Media' in
negatieve interviews te belichten.


Ooit , lang geleden , werd Blikopnosjournaal  in een NRC artikel besproken. Wie weet nog de datum ?


Twee jaar geleden werd 'De Andere Krant'  onder handen genomen, door Wilmer Heck.  Ik heb toen zelf ervaren hoe gemeen het er dan toe kan gaan. ( NRC artikel)  ( Mijn commentaar)


Op 20 december is Café Weltschmerz besproken.  
De centrale man, Max von Kreyfelt werd 4 uur lang geïnterviewd, waarna een vrij negatief artikel van slechts 600 woorden verscheen.   Hier het artikel.  Ook hier weer de suggestie van anti-semitisme, omdat een proffessor in een Weltschmerz uitzending zei dat er vele connecties zijn tussen 911 en Israel. Persoonlijk vind ik dat Weltschmerz alle ruimte biedt aan moslim-bashers, en nog nooit één uitzending had waarin iemand over de overweldigend grote joodse invloed op ons leven , mocht spreken.

De Ommekeer. NOS = Fake News.
Deze week was het de beurt aan  Tilasmi Frigge.  de man achter de  stickers NOS=Fake Nieuws en achter het YouTube interview kanaal 'De Ommekeer'.

Uit het NRC interview staat hieronder het belangrijkste geciteerd.  (Dank, NRC ! )

Wie het NRC interview leest krijgt de indruk dat Frigge een rand-figuur is
Dat negatieve beeld wordt gecreëerd door uitgebreid te schrijven over zaken die negatieve connotaties hebben: kraakpanden, faillissement, schulden, geen adres, geen vast werk.
De suggestie: 'Wat voor constructiefs kun je van zo iemand verwachten?  Niet zo veel natuurlijk. '

Luister naar Frigge en herzie uw vooroordeel ! De man is briljant.

Frigge had als conditie gesteld dat hij het interview met Eric van den Berg
(m.m.v. Wilmer Heck) zou mogen live-streamen.
En het is die live stream die een volledig ander beeld toont.
De interviewer is ontevreden met elk antwoord.  Maakt telkens het verwijt dat Frigge er van alles bij haalt, en blijft zijn vaak zinloze vragen herhalen.  Als iemand niet luistert, kun je hem niks leren, Tilasmo.
Het interview duurde bijna 3,5 uur.   Na 36 minuten had ik genoeg gezien:  toen herhaalde Eric van den Berg voor de derde keer de vraag: 'Op welk moment bedacht je de slogan Nos-Fake Nieuws" ?
 Frigge had er al twee duidelijke antwoorden op gegeven, en bovendien is het volledig irrelevant wanner iemand een slogan heeft bedacht.

Hier de live stream:  Frigge is heel goed geïnformeerd en heel breed geïnformeerd: geldschepping, neocon-oorlogen, media-controle etc.

Als ik hem zou mogen helpen zou ik zeggen: 
De Media veroorzaken bewust een scheef beeld van de realiteit doordat ze bepaalde zaken heel vaak herhalen, en andere zaken niet eens melden, of slecht één maal.  Frequency = the message.
De frequentie waarmee een 'feit' wordt verteld bepaalt het beeld van de wereld in ons hoofd.

Als een Eskimo een vrouw heeft verkracht en de gemiddelde lezer krijgt dat 10 maal via de media te horen ( krant, tv, Nieuwsuur, locale zender, herinnering daar aan zodra er elders een verkrachting plaats vindt) , dan staan uiteindelijk Eskimo's in ons wereldbeeld bekend als 'verkrachters'. 
Je kan het ook niet vermelden, of slechts één keer op pagina 20.
Dan blijven Eskimo's een respectabel volkje, in 0onze ogen.
De realiteit, de feiten,  blijven  gelijk, maar de communis opinio over Eskimo's wordt door de media bepaald. Niet doordat de media liegen, maar door frequentie.

Een andere manier om ons een onjuist wereldbeeld te geven is door Propaganda Bronnen (zoals Bellingcat, SOHR, oud generaals etc) kritiekloos te citeren. 
En door nooit meer aan 'wederhoor' te doen. Nochtans een onmisbare methode voor wie journalistiek wil bedrijven in plaats vban Propaganda.  Ooit iemand op tv gezien die Putin mocht verdedigen? Nooit.  Geen wederhoor. ' Wederhoor : Verboten!'

NRC-Eric vraagt Frigge om keiharde leugens van de NOS.  Die zijn er, maar niet zo heel veel. En die kun je niet zo gemakkelijk 'over het voetlicht brengen'.  ( Ik zou de beelden van 'De soldaat met de pop' bij de MH17 hebben getoond. Soldaat weggezet als onmens. Maar àndere  beelden tonen: hij slaat een kruisje als hij de pop weg legt. Heeft de NOS nooit gecorrigeerd. Dàn ben je een Propagandist.  )
Daarom vraagt de NRC-Erik daar steeds naar, en zegt hij niet overtuigd te zijn door Frigge.

Uit het 3,5 uur durende interview komt één ding duidelijk naar voren: Frigge kent zijn zaakjes.
Hij heeft heel zinvolle voorstellen (over chemtails etc), en besteed al zijn tijd en energie aan het werkelijk verbeteren van de wereld. Zijn roeping is:  uw en mijn leven beter te maken.

En welke kop kiest de NRC ?  Deze:

 

Zijn roeping: NOS bashen

Profiel Praktisch failliet en wekelijks de straat op om met stickers te strijden tegen de NOS. Dit is Tilasmi Frigge.
Anti-NOS-activist Tilasmi Frigge (55).
Anti-NOS-activist Tilasmi Frigge (55).Foto Katrijn van Giel 

Wat doe je als je over een paar minuten live moet voor honderdduizenden Journaal-kijkers terwijl er achter je een vrouw met een megafoon klaarstaat om „NOS is fake news” te schreeuwen? Hiermee werd verslaggever Eva Wiessing geconfronteerd bij de boerendemonstratie van 16 oktober in Den Haag. Haar oplossing: een lokverslaggever. Collega Ardy Stemerding nam haar plaats in naast de satellietwagen waardoor de schreeuwende vrouw daar hoopvol bleef wachten. Wiessing glipte intussen weg met mobiele live-set en zette elders de uitzending voort. Missie geslaagd voor de NOS.

Twee maanden later wisten andere demonstranten dezelfde boodschap wél het Journaal binnen te smokkelen. Op het pleintje voor de NOS in Hilversum werd verslaggever Edwin van den Berg live met stickers beplakt. Hij pulkte er een van zijn jas en las de slogan erop voor. „Daar zijn ze dus ontevreden over: ‘NOS is fake news’.” Voor de meeste kijkers zal dit de eerste keer zijn geweest dat ze de slogan hoorden. NOS-verslaggevers kennen hem echter al een tijdje. Bij demonstraties is hij te zien op truien, shirts en jasjes. De stickers zijn van Middelburg tot Maastricht gespot. Wie is er verantwoordelijk voor deze mediaguerrilla?

Dat blijkt Tilasmi Frigge (55, bij geboorte nog Ronaldus Johannes Jozef geheten), een activist die anti-NOS-merchandise verkoopt via zijn Facebookgroep ‘Burgerlijke Ongehoorzaamheid’. Gewapend met selfiestick schiet hij filmpjes voor zijn YouTube-account, ‘De Ommekeer’. Hij trotseert wolken traangas om verslag te doen van gele hesjes in Toulouse, wordt in Den Haag gearresteerd voor het plakken van zijn stickers en reist naar Davos om het World Economic Forum bij te wonen.

De thema’s die hij aansnijdt zijn klassiek rechts, zijn denktrant achterdochtig. Zwarte Piet afschaffen? Verzinsel van ‘Sorostypes’. Klimaatverandering? Hoax. MH17? Anti-Russische propaganda. Eind december deelt hij in kerstmanpak cadeautjes uit aan winkelend publiek in Nijmegen, twee maanden daarvoor maakt hij NOS-verslaggever Robert Bas op straat uit voor ‘landverrader’. „Dit is er één jongens!”, schreeuwt hij naar het mobieltje op zijn selfiestick. „Onthou zijn gezicht!”

Ook NRC wordt met wantrouwen begroet. Frigge stemt alleen in met een interview als hij dit mag uitzenden op Facebook in zijn eigen studio. Zo geschiedt. Aan het plafond hangt een ‘NOS is fake news’-rompertje. Hij beschuldigt journalisten ervan verdeeldheid te zaaien, waarschuwt voor de Derde Wereldoorlog, en serveert de verslaggever een oliebol.

Gevlucht voor schuldeisers

Frigges persoonlijke leven wordt gekenmerkt door vergelijkbare tegenstrijdigheden en is online door hemzelf gedocumenteerd. Hij wordt geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel, 1964. Zijn vader heeft een pompstation en is D66-raadslid. Zijn moeder, een kralenverkoper, verlaat die man als Frigge 11 is en sluit zich met haar zoon aan bij een Bhagwan-commune. Frigge rondt de havo af en verandert ‘Ronald’ in ‘Shanti Tilasmi’.

Na omzwervingen door kraakpanden krijgt hij in 1996 een dochter. Hij verdient de kost als timmerman, woont in een appartement. Dat burgerbestaan dondert als een kaartenhuis in elkaar als hij na de crisis door opstapelende schulden zijn huis kwijtraakt. Hij laat zich uitschrijven om buiten bereik van schuldeisers te blijven en betrekt een caravan, alwaar hij eigen groente verbouwt. Hij geeft uiting aan het onrecht dat hij ervaart door ten strijde te trekken tegen het monetair systeem. Hij organiseert een debat in Café De Libertijn in Den Haag met Joost Niemöller en George van Houts.

Op Facebook etaleert hij een duisterder denktrant. Vooral Joden moeten het ontgelden. Ze „bezetten 70 procent van de topfuncties in de regering”, willen „dood en verderf” en zijn met „een zionistisch plan” bezig om Europa met migranten te overspoelen. Zes miljoen doden? Een „gelogen aantal.”

Invloedrijk netwerk

Het levert allemaal weinig op. De Facebookgroep waarin Frigge zijn ideeën aan de man probeert te brengen kampt met een teruglopend ledenaantal en zijn YouTube-filmpjes halen niet meer dan een paar honderd kijkers. Daarin komt verandering als hij eind 2018 met een stapel stickers naar een demonstratie van de gele hesjes in Den Haag trekt. Opschrift: ‘NOS is fake news’. Iedereen wil er een. Het succes overrompelt ook Frigge. Hij laat een jasje maken met dezelfde tekst en is vanaf dat moment bijna altijd daarin te zien. Hij lijkt geleerd te hebben zich gematigder te uiten. „Geen complottheorieën”, adviseert hij de hesjes. „Praat alleen over waar je verstand van hebt, anders maakt de pers je af.”

Die formule werkt. Niet alleen haalt hij nu tienduizenden views, er duiken ook bekende gezichten op in zijn filmpjes. Thierry Baudet: „Een actie als deze juich ik alleen maar toe.” Arnold Karskens: „Waarom kom je niet iets doen voor Ongehoord Nederland?” Fvd-senator Bob van Pareren gaat met hem zitten voor een interview en nodigt hem uit op zijn werkkamer. „Hij wilde dat ik cameraman voor Forum werd”, zegt Frigge. (Een Forum-woordvoerder zegt dat „er geen toezeggingen zijn gedaan”.)

Ook anderen weten Frigge ineens te vinden. Zo vertelt hij dat hij bij zijn bezoek aan Davos Elena Plotnikova leert kennen, een pro-Russische activiste die eerder de pers haalde toen ze aangifte deed tegen Alexander Pechtold wegens discriminatie van Russen. Zij voedt Frigge met ideeën voor zijn YouTube-kanaal. Ze stelt hem voor aan ene ‘Sergei’, een man die de Oekraïense regering van „misdaden tegen haar eigen volk” beticht. Frigge interviewt hem. Ze nodigt Frigge uit voor de presentatie van Call for Justice, een documentaire van voormalig RT-journalist Yana Yerlashova waarin geïmpliceerd wordt dat Rusland onterecht de schuld krijgt van MH17. Ook hier is Frigge aanwezig. (Plotnikova weigerde vragen van NRC te beantwoorden.)

Ook blijkt uit berichten op zijn Facebook dat hij al jaren contact heeft met Natalia Vorontsova, een andere pro-Russische activist. Het was waarschijnlijk Vorontsova die het live-optreden van Wiessing op het Malieveld dreigde te verstoren. Desgevraagd laat ze weten daar aanwezig te zijn geweest, waar ze „NOS fake news gedaan” heeft met „Nederlandse medestanders”.

Frigge heeft naar eigen zeggen „geen vaste woon- of verblijfplaats” en overleeft dankzij de bijstand, ook financieel, van een netwerk van gelijkgestemden. Het NOS bashen gaf deze donatie een impuls, vertelt Frigge. Soms komt die bijstand met suggesties. Zo zijn de ‘NOS is fake news’-shirtjes bedacht door een mecenas die ook de rekening ervoor betaalde. De stickers worden soms gesponsord. „Door gewone mensen met weinig geld”, aldus Frigge. „Ik heb geen Soros.” Omdat hij gebukt gaat onder schulden, heeft hij geen Nederlandse rekening. Wie stickers wil, moet geld overmaken naar Duitsland. Frigge liet er tienduizenden drukken, maar verdiende er weinig aan, zegt hij. „Ik geef veel weg.”

Rabiate mediakritiek salonfähig

Dakloos, praktisch failliet, en wekelijks de straat op om te strijden tegen de NOS. Wat drijft Frigge? Wat is er precies mis met de omroep? Frigge toont een stikstofgrafiek. Doordat per hectare wordt gemeten scoort ons land het hoogst van Europa. Onterecht, vindt hij: Nederland is immers dichtbevolkt. Hij haalt een stuk aan over een VN-rapport dat Zwarte Piet bekritiseert. Niet wetenschappelijk, aldus Frigge. Waarom besteedt de NOS er dan aandacht aan, vraagt Frigge zich af.

Is dit nou fake news? Misschien niet echt. Maar „de NOS kun je moeilijk betrappen op onwaarheid”, zegt hij. Wat de NOS hem wel biedt: een dankbaar doelwit. Het Holocaustrelativisme trok geen likes, maar met zijn journalistenhaat vindt hij wel aansluiting bij een kritische massa. Rabiate mediakritiek is salonfähig geworden. „Het is de Zeitgeist”, zegt Frigge. Ook de NOS-verslaggevers zien hem als iemand die zich laaft aan een groeiend vijandig sentiment tegen de media. Een kleine, maar groeiende groep. Zorgelijk, aldus Eva Wiessing. Nu kan ze zich nog verbergen voor een saboteur met megafoon, maar verstoppertje spelen is voor een verslaggever geen langetermijnstrategie. „Ik wil ongestoord mijn werk kunnen doen.”

Met medewerking van Wilmer Heck

Verslaggever Edwin van den Berg: „Ik heb het niet als intimiderend ervaren, maar je wordt toch even gestoord in je werk. Niemand hoort meer wat je zegt. Het gaat alleen maar over dat stickerakkefietje. (..) Als je op straat reacties vraagt, reageren mensen vaker afwijzend dan voorheen. ‘O, de NOS? Die maakt er toch een heel ander verhaal van. Linkse kerk. Het politiek correcte Journaal.’ ( ingekort JV)

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: „Ik zie deze man als exponent van de tijd waarin wij leven. Je ziet ook dat Nederlandse politici zich steeds vaker onbeargumenteerd en ongefundeerd uitlaten over allerlei zaken. Het gaat dan met name om mensen in de kring van Thierry Baudet en de PVV. Volstrekt onterechte, loze beschuldigingen. Het is vooral om een beeld te creëren en daarmee aanhang verwerven: meer een middel dan een doel. Zoek maar eens wat tweets van Baudet op. Het beschadigen van de journalistiek lijkt vaak doel op zich. Dat vind ik ernstig. Het is nogal een verantwoordelijkheid die je op je schouders neemt als politicus.”
 

66 opmerkingen:

 1. Ik heb het NRC artikel gelezen.

  Life stream heb ik slechts een paar minuutjes van gezien.

  Ik zou er als ik Frigge was niet zo zwaar aan tillen doet dat NRC zijn frame er van maakt.

  Ik lees er doorheen en zie een vent die nadenkt en er op handelt. precies zoals we dat vroeger nog wilden: betrokken burgers. NRC doet zijn best - waarschijnlijk zonder feitelijke onjuistheden- dat in een bepaald daglicht te stellen. Soit. Dat recht moet je ze gunnen.

  Dankzij NRC heeft hij nu een enorme exposure, waaronder hier nu, en zijn boodschap ook. Meer dan als NRC hem zou verzwijgen. Je kent de reclame wijsheid: het maakt niet uit hoe ze over je praten... etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Blik,
   Ik heb dit artikel nog iets aangepast. Aangescherpt.( Zie boven)

   Ja, het mes snijdt van twee kanten, maar de winst is niet gelijk verdeelt.
   Frigge krijgt er misschien 1000 weextra mensen door. ( Op mijn blog waren slechts 1000 extra views, de dagen na de NRC exposure)
   Maar de 80.000 NRC -gelovigen hebben weer een verse injectie 'Zelfgenoegzaam verder Slapen' gekregen.
   Hun NRC heeft hen zojuist laten zien dat critici van de NRC mislukte randfiguren zijn die het voor het geld doen ( "wat verdien je met die stickers?'" ) of omdat ze niks anders te doen hebben ( failliet, geen vaste baan, leeft van giften) of een vaag verleden hebben ( Bhagwan, commune) .

   De NRC slapers zijn weer voor een tijdje gerustgesteld: zij zijn de wijze elite. Hun oordeel is dus correct.

   Verwijderen
  2. Die NRC-slapers gaan 1 voor 1 wel wakker worden. Dat gaat door dit artikel echt niet langer duren.

   Ik was zelf ook nrc slaper nog in 2002.

   En toen Bush de laatste Irak oorlog wilde beginnen "we will establish a model-democracy", gaf ik 'em, beetje naief, beetje dom, nog het voordeel van de twijfel.

   Het kan verkeren.

   Verwijderen
  3. Blik,

   ik heb een abonnement op Elseviers Weekblad.

   Als je daar de artikelen zou lezen, dan zou je de schrik om het hart slaan. Zo begint één artikel:

   De gerechtvaardigde dood van schaduw-bevelhebber Soleimani

   Via zijn Quds-brigade verspreidde de Iraanse generaal Qasem Soleimani chaos en terreur in het Midden-Oosten, en ver daarbuiten. Trumps besluit om hem op te blazen is risicovol, maar het lijdt geen twijfel dat Soleimani het kwaad belichaamde, schrijft Robbert de Witt.

   Als je dan de 65 reacties daarop leest, dan word je echt mismoedig.
   E W lezers staan volledig achter Israel, en zijn volledig anti-moslim. Niemand van deze mensen heeft enige interesse in de waarheid.

   Verwijderen
  4. PS: Ik heb maandenlang mijn reacyties op NRC geplaatst, zoals je weet. Tot ik geband werd.
   Maar bij EW begin ik niet eens aaan reageren. Deze mensen zijn niet te redden. Daar verlies je gewoon je tijd.

   Verwijderen
 2. Wakkere lezers/kijkers weten toch wel hoe het echt zit en Tilasmi staat er wel, hij onderneemt vanalles en gaat de straat op, is geen toetsenbordridder, de lieden die hij wilt bereiken echter zijn zij die nog geen wakkere mensen zijn en daar zit hem de kneep. Maar wie zijn video's kent weet heel veel mensen op de hoogte zijn van fake nieuws en klimaat leugens. Ik heb respect voor deze man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens, Willem.
   Frigge DOET dingen, en dat is waar het om gaat.

   Veel respect voor hem.
   Ben het natuurlijk niet in alles met hem eens. Maar dat is niet anders in dit leven, met zijn vele facetten en stromingen.

   Verwijderen
 3. Heeft Israel (of haar proxies, MEK) de Boeing neergehaald?

  Als je de vraag cui bono stelt, en als sjoerd sjoerdsma op woensdag, terwijl de lichamen nog warm zijn spreekt over een Russisch / Iraans projectiel en Bellingcat wordt in stelling gebracht, dan....

  Iraanse raket aanval in irak was rond 01:00 uur; de vliegtuigramp rond 06:00 uur.

  Iemand?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. https://www.rt.com/op-ed/477875-iran-plane-crash-media-narrative/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Intelligence indicates Flight PS752 was shot down by Iran: Trudeau

   https://www.ctvnews.ca/politics/intelligence-indicates-flight-ps752-was-shot-down-by-iran-trudeau-1.4759850
   "Trudeau said he had been in touch with several world leaders since the crash, including Prime Minister Mark Rutte of the Netherlands, whose government led the investigation into the 2014 crash of Malaysia Airlines Flight 17. He said he had also shared Canada’s intelligence with Ukraine's President Volodymyr Zelensky."

   Verwijderen
  2. Human Error: Iran admits to shooting down Ukrainian plane by mistake

   https://www.sott.net/article/427169-Human-Error-Iran-admits-to-shooting-down-Ukrainian-plane-by-mistake?fbclid=IwAR2Od-jH9FMA0GLjqrBCjoH-5GdGwqpN5zZndqOINwxeUEM7e21iktxE3KE

   Verwijderen
 5. Israel-fan-riool-blatt Bild weet het zeker: het was een iraanse moordaanslag...

  https://www.bild.de/politik/kolumnen/kolumne/iran-flugzeug-mit-176-menschen-abgeschossen-ein-bild-kommentar-67239744.bild.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het feit dat Bellingcat erbij wordt genoemd diskwalificeert het hele PS 752 verhaaltje onmiddellijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beetje argwaan / distantie is zeker op z'n plaats. Dat onmiddelijk conclusies trekken, zonder deugelijk onderzoek af te wachten, op basis van videobeelden waarvan validiteit of identiteit van de maker niet zomaar bekend is, is de laatste jaren maar al te gewoon geworden.

   Las zojuist even een artikel uit de NYT vluchtig door:

   Video Shows Ukrainian Plane Being Hit Over Iran
   https://www.nytimes.com/2020/01/09/video/iran-plane-missile.html?smtyp=cur&smid=tw-nytimes

   Wat zit er in redactieteam dat zo'n artikel fabriceert?

   *Christiaan Triebert is a journalist on the Visual Investigations team at The New York Times.....Prior to joining The Times in 2019, Mr. Triebert worked as a senior investigator and lead trainer at the investigative group Bellingcat. Training journalists in finding, verifying and analyzing publicly available digital information, etc

   *Malachy Browne is a senior story producer on the Visual Investigations team at The New York Times.

   Visual Investigations is a new form of explanatory and accountability journalism being pioneered at The Times. It combines traditional reporting with more advanced digital forensics that may include collecting and analyzing cell phone videos, satellite pictures and other imagery, social media posts, police scanner audio, and 3-D reconstructions of crime scenes.

   *Sarah Kerr is a video journalist covering U.S. politics and breaking news.

   *Ainara Tiefenthäler is a video journalist at The New York Times. She covers breaking news, Europe, political extremism, and L.G.B.T. and women's issues. A native German and Spanish speaker, she lived in Madrid, Berlin and Maine before joining The Times in 2015.

   Hebben we het hier nog over journalisten die nieuws verslaan of digitale frobelaars die nieuws construeren?

   Verwijderen
  2. Tweet van Max vd Werff

   n a post Bellingcat post truth world nothing can be trusted. Least your own eyes watching social media.
   https://twitter.com/ehs_ysf/status/1215421790480216064
   R.I.P victims of #PS752 crash

   https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/1215651020098936832

   Verwijderen
  3. We added another rocket to prove that this video could be modified!
   These days the truth is not necessarily what we see on social media.
   #Iran #IranPlaneCrash #UkrainianPlaneCrash #PS752

   https://twitter.com/ehs_ysf/status/1215421790480216064

   Verwijderen
 7. Ik vind het PS 752 geval een hele moeilijke.

  Dat het een ongeluk is dat toevallig enkele uren na de vergeldingsactie gebeurde: dat is te veel toeval volgens mij.

  Het is dus door één partij gedaan.
  Expres of per ongeluk.

  Als het expres is, dan moet die partij daar voordeel uit kunnen halen.

  Als het per ongeluk is: dan heeft de dader er geen nut van, normaal gesproken.

  Wie heeft nut van deze PS 752 tragedie?
  De partijen die over de middelen beschikken om hun opponent als schuldige te framen. Dat framen heeft tijd nodig. Het bericht, de beschuldigende suggestie, moet over een aantal dagen door een aantal bronnen worden herhaald: "Iran schoot vliegtuig met 176 mensen neer".

  Eerst wordt er nog wel bij gezegd: per ongeluk.
  Maar dat vervaagt.

  Dan ontstaat langzaam, - wereldwijd- een dader. Een slechterik die al dat leed toch wel expres veroorzaakt zal hebben.

  Ik heb de indruk dat het die kant op gaat en dat Iran de schuldige zal worden.

  Ik geloof in een Iraanse fout, als gevolg van de zeer dreigende situatie.
  Is uw telefoon ooit gaan rinkelen, in een zaal met veel publiek? Was U in staat om die meteen uit te zetten, of duwde U in paniek op de verkeerde knop. Dat is wat mij in zulke gevallen overkomt: ik maak dan fouten.

  De Iraanse fout zal worden aangegrepen om Iran nog vele malen als barbaars land af te schilderen: 176 doden waaronder 19 kinderen !

  ----

  PS: Waarom zat die man midden in de nacht de lucht te filmen?
  Had hij een lancering gehoord? Hoeveel seconden verlopen er tussen lancering en het moment dat hij begint te filmen? Kunt U zo snel reageren?

  PS: MoA zegt dat het Tor onderdeel een foto kan zijn die door iedereen kan zijn geplaatst. Is geen bewijs. Wie heeft er dan baat bij om dat meteen te plaatsen, anoniem?


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ SDR

   Zou wel meer willen weten van de toedracht. Dit was toestel dat kort daarvoor van de luchthaven van Teheran was vertrokken en al die tijd zichtbaar was. Geen plotseling 'binnenkomende post'.

   Verwijderen
  3. Belangrijke vraag van jou, Dawg.

   We hebben nu de 'gebeurtenis', maar niet hoe die kòn gebeuren.

   Een rageerder op MoA vroeg zich af: Zou het mogelijk zijn om in een ( Oekraïens) vliegtuig een transponder te bouwen die je van afstand kan aan-switchen en waarna het vliegtuig zich identificeert (*) als 'Vijandig gevechtsvliegtuig", waarna de computers van de luchtafweer in werking gaan. Dan moet er nog wel een mens op de rode knop drukken, maar die mens heeft maar enkele seconden. Dààr zou die menselijke fout gemaakt kunnen zijn, in paniek.

   Israel zal toch niet ....

   (*) Ik meen dat elk luchtafweer detecteert of een aankomend vliegtuig een 'Friend' dan wel een 'Foe' signaal uit zendt.
   Passagiers-vliegtuigen hebben zulke transponders niet. Tenzij ... je er een in bouwt, stiekem.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 8. De Iraanse regering heeft toegegeven dat het vliegtuig door een menselijke fout, door een SAM van hun eigen leger is neergehaqald, en excuses aan de families aangeboden.

  Iemand is dus in paniek geraakt en heeft dus op de knop gedrukt.

  Iran is behoorlijk recht door zee geweest, heeft na een eerste onderzoek (tijdens spanningen op oorlogsniveau!) de oorzaken gevonden en de toedracht bekend gemaakt.

  Bellingcat, Trump en het state dept hebben zich te ongeloofwaardig gemaakt. Bij hen geldt: ze liegen tot het tegendeel bewezen is! Bij deze dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Over de afgelopen jaren heb ik regelmatig mijn zorgen geuit over de zeer gevaarlijke evangelicals- de christen-zionisten.

  Sinds de coup in Bolivia, die vanuit een fascistisch-katholieke beweging komt ben ik naar de stromingen binnen het RK geloof gaan kijken. Het blijkt dat ook daar een machtige, extreem rechtse zionistische tak bestaat:

  https://mosaicmagazine.com/essay/israel-zionism/2019/09/the-new-catholic-zionism/

  In Bolivia is het een radicale tak van Opus Dei, (gesticht door Escriva de marron), die ook nauwe banden met de vrijmetselaars had. Pompeo was eerst ook katholiek.

  Maar het is veel meer verbreid: Johannes Paulus-II was joods.

  Het zionisme is de kerk binnengeslopen nadat paus Pius 12, die aanvankelijk redelijke maatjes met Hitler, Mussolini en Franco was, steeds meer geschokt raakte toen hij cijfers over de jodenvervolging zag. Als een soort boetedoening heeft hij de kerk een meer judeofiele weg doen inslaan. Dit leidde tot zijn filosemitische opvolger Johannes 23, die nieuwe doctrines (eucumene) via het 2e Vaticaans concilie inbracht. Sindsdien mogen rabbis ook de preekstoel op.

  Er zijn meerdere stromingen en de reactionaire antizionistische stroming is nu ook niet bepaald een lichtend voorbeeld. De huidige paus is zeer eucumenisch maar stond wel open voor verering van Pachamama, waarschijnlijk als een aspect van de madonna. Zoals altijd is niets zwart-wit.

  In elk geval heb ik de RK kerk altijd meer als een wat verlopen instituut gezien, vrij monolithisch, waarin men streng of wat losser in de leer was. Blijkbaar zit het toch een stuk ingewikkelder in elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel info heb ik uit deze site gehaald:

   http://www.opusdeialert.com/opus-deis-rabbis.htm

   Ik vind wel dat dit soort sites vaak zelf erg extreem zijn; willen naar een bijna middeleeuwse kerk (eigenlijk wat later, de contra-reformatie, Dominicanen en Jezuiten).

   Maar volgens het is Vaticaan-2 strijdig met een eerdere leerstelling: Het concilie van Toledo, wat zich juist voor onverenigbaarheid tussen het katholiek geloof en het judeisme uitspreekt. De betekenis van dit alles moet echter geduid worden door iemand die theoloog/ jurist is en thuis is in die dogmatiek. Niet een leek zoals ik.

   Verwijderen
  2. Rootman,
   Jezus en de apostelen waren joods.
   Hun motto, hun geloof: Om de vijand af te schrikken moet je proportioneel wraak nemen: oog om oog, tand om tand.
   Ook toen al huwden de mensen bij voorkeur binnen de eigen groep.
   Hoe zou je de omringende groepen nu wat minder bedreigend kunnen maken?
   Door hen een geloof aan te bieden dat zegt: Als je wordt geslagen, sla dan niet terug, maar bied de andere wang aan.

   Ik denk dat het Christendom een joodse uitvinding is om er zelf beter van te worden. (Ik wou dat al mijn vijanden zo passief en vredelievend waren.)

   In de vele eeuwen daarna is de strijd tussen joden en christenen op vele manieren door gegaan.
   Vaak ook door infiltratie: joden die christen werden, of moslim ( Ataturk was donmeh: crypto joods. Heeft de Islam flink afgezwakt.)

   Verwijderen
  3. Wat die site zegt is dat een eerder concilie of dogma voor altijd geldt, en dat het nooit herroepen kan worden. Dat is hetzelfde principe als wat in de orthodoxe kerk voor de kerkvaders geldt. In die zin zou Vaticaan -2 een ketterij zijn omdat het Toledo herriep.

   Als niet gelovige hecht ik evenmin waarde van onfeilbaarheid aan Toledo, en beoordeel ik elke leerstelling zelf wel op zijn waarde.

   Op die site wordt ook een 'masonic' hand geven genoemd tussen pausen en andere leiders. Dit soort symboliek spreekt me totaal niet aan, maar het is ongetwijfeld als een statement of 'ons kent ons' bedoeld. Wel interessant dat de patriarch van Constantinopel hier in beeld komt. Onlangs kwam die patriarch in het nieuws door een schisma binnen de orthodoxe kerk in Oekraine.

   Verwijderen
 11. Ik zie het deels hetzelfde. Wel denk ik dat Jezus oprecht probeerde om van het tribalistische bloedgeloof van de oud israeliers en het elitaire geloof van de farize"eers tot een veel warmer en ruimere vorm van monothe"isme te komen (Jezus was niet de zoon van god maar de mensenzoon, en we zijn allemaal kinderen van god ('ONZE vader').

  Maar hier probeer ik de verschillende huidige stromen in kaart te brengen, in context van de geopolitiek van de komende eeuw.

  Mijn focus is wat meer op het christendom, of het nu voetsoldaten zijn of niet. Ik denk niet dat ik zelf meer ben dan een voetsoldaat (maar wel slechts van mezelf!), dus op dat niveau zal ik meestal strijden. Poppenspelers kom ik niet tegen in mijn leven; ik analyseer ze wel, maar bestrijden kan ik toch niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. TOCH ISRAEL?

  Op Stan van Houcke's blog meldt Kees van der Pijl dat op 2 januari op de NYT te lezen was:

  What if the former commander of Iran’s Revolutionary Guards, Qassim Suleimani, visits Baghdad for a meeting and you know the address? The temptations to use hypersonic missiles will be many.

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2020/01/the-new-york-times.html

  JV: Ik zie alweer 'Dancing Israeli's' nog vóór de aanslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Stan van Houcke heeft op z'n blog het volgende stuk geplaatst:

  January 5, 2020 Solemani Missiles Came W/ Alperovich Launch Codes, Negotiated On Biden Blackberries

  5 January 2020

  https://stanvanhoucke.blogspot.com/2020/01/iran-nuclear-deal.html

  Het stuk is een soort transcriptie van een video gemaakt door George Webb. Had wel een verwijzing naar 'm gezien, maar dat was het tot nu toe wel zo'n beetje.

  Dit is de link naar de video zelf (+/- 30. min):

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=455&v=vnEJchSAH_U&feature=emb_logo

  Het duizelt me beetje na het aanhoren van deze video. Ik laat wat citaten achter uit de op stan's site geplaatste transcriptie, om een idee te geven wat soort zaken George Webb asnsnijd:

  'Don't look at the country level, you will only conclude it is all completely irrational. People behind the Iran nuclear deal was Task Force Orange, same people who were behind Somalia 2000 preparing for the Iraq war [?] (1.50)

  Key in nuclear deal was the missile deal. Of the estimated $150bn, that Iran got for giving up nuclear route, part was paid in the form of missiles, missile defence, aviation technology.

  Hard cash: Jack Lew, Treasury Sec [2013-2017], said 50 to 60 bn dollars changed hands (4.32)
  Kolomoisky is the guy who brokered the deal financially (6.51) in five currencies, black diamonds etc, through HSBC private banking in Switzerland...
  Via Burisma, energy company a front, used to negotiate the deal (6.59)

  Russia played key broker role, Iranians wanted weapons. Task Force Orange was partner with Igor Sechin, fmr head Rosneft, weapons broker . Chief Hezbollah terrorist was in the deal along with chief Iranian nuclear scientist...
  Because of the Israeli plan of a 1,000 cruise missile attack on Iran you can also deduce how many Pantsir missile systems were sold and where deployed (4.00) question is who sold the launch codes (5.52)
  Pantsir missiles and longer range as well at at least three sites, north of Tehran, west againts Israel , east against Russia or Pakistan, sort of umbrella over Iran (12.32)

  Burisma [son Biden on board] through the Atlantic Council fromting for the network doing these arms deals (8.48)

  There is someone here who is the key master, and he is Dmitri Alperovich / CrowdStrike (8.24) [senior fellow Atl Council]. The Iran nuclear deal negotiators were all using encrypted Blackberries and they were all fashioned by Dmitri Alperovich (9.07)
  Dmitri Alperovich not only configured the BlackBerries used in the negotiations but also negotiated the deals between the JSOC guys [task force Orange[, the NATO guys and the Russian guys (7.45) somehow logged in to a Russian missile system and shoots down the MH17 (7.58)

  How does Crowdstrike do that if Crowdstrike is not the one brokering the launch codes for [Mogilevich] and Kolomoisky, they must have had prior knowledge to so quickly know those launch codes were used (8.18)
  If you want to find out about the missile launch codes, go to the dealer and the dealer is Dmitri Alperovich (22.22)'

  Zo gaat het nog alinea's door. Veel bekende en minder bekende namen, maar in een andere rol dan we ze tot dusver hebben zien acteren.

  Van George Webb zelf is mij zo ongeveer niets bekend. Zelfs zegt hij dat zijn drive als reporter het voorkomen van een staatsgreep tegen Trump is.

  'Wordt vervolgd' zal ik maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. @ SDR

   Ja, staat me iets van bij. Misschien is er iemand die iets meer weet over die George Webb. Wie het is en wat z'n 'credentials'zijn.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 14. Meer over/van George Webb?

  "To get up to speed quickly on investigative journalist George Webb's investigation of the DNC and their covert communications with encrypted Blackberries and Crowdstrike DNC Server, start with the Webb Report. Five videos later, you will be completely up to speed."

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=vAEy5FHTxz4

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Webb Report - Chapter One Summary - Awans, Biden Blackberries, Covert Action Server, Evergreen 30 sep. 2019

   https://www.youtube.com/watch?v=i_kELmGVLU8

   Over het inmiddels al weer naar de achtergrond verdwenen Amran Wassermann schandaal.

   Verwijderen
  2. Awan 911 - The Webb Report - What Mueller Missed - Chapter One - Page One 6 sep. 2019

   https://www.youtube.com/watch?v=W5A2lOxb2nI&list=PLcgk8FfGnzkzULeMZpRcty7sXfibzA8Li

   Verwijderen
 15. De reden dat Trump Suleimani heeft opgeruimd is voor bijna iedereen in de wereld gissen.
  Trump is naar mijn mening een enorm sterke persoonlijkheid en een berekenende persoonlijkheid. Het is een waar wonder (of juist niet gezien zijn persoonlijkheid) dat de man na meer dan 3 jaar nog op het pluche zit midden in het Washingtonse moeras

  Het zou mij niet verbazen als hij het opruimen van de generaal via de achterkamers met Poetin heeft besproken. De generaal heeft zijn werk gedaan ten aanzien van ISIS en Al Qaïda verwante partijen in de regio. Deze partijen vormen geen risico meer voor Rusland.

  De demoncraten willen Trump vernederen zodat Trump de verkiezing dit jaar niet wint. Hij kan het zich niet veroorloven dat de US ambassade in Baghdad wordt aangevallen
  Aan de andere kant pushen de neocons hem om Iran aan te vallen. Wat als de neocons hem niet steunen in de senaat omdat hij te weinig doet voor de Israëlische zaak? Trump is out.
  Uiteraard veroordeeld Poetin het doden van Suleimani naar buiten toe. Heel slim sust Poetin de zaak. Aan de andere kant heeft Rusland geen belang bij een sterk autonoom Iran in de regio wat op termijn de Russische belangen in de regio kan bedreigen.
  Poetin heeft er ook geen belang bij dat er in 2020 een neocon of een Hillary wordt gekozen.
  Jullie zijn de enorme anti Rusland retoriek en de georkestreerde revoluties vanuit het Obama tijdperk hopelijk nog niet vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit zelf niet uit dat Trump de zaak vooraf met de theocraten in Iran heeft besproken. De tranen van Khatemei zijn dan krokodillen tranen. Wellicht voelden zij zich bedreigd door Suleimani. Het zijn stokoude mensen en geen partij voor de immens populaire generaal.

   Als dat het geval is begrijp je de woorden van Trump dat hij de aanslag gepleegd heeft om een oorlog te voorkomen.
   Dan komt er spoedig een nieuwe Iran deal.

   Wordt vervolgd.......

   Verwijderen
  2. Het lijkt me tegen alles waar Putin voor staat in te gaan. Putin heeft juist behoefte aan een populaire leider van een generatie jonger, die tegengas aan de westerse studenten, de monarchisten en het MEK gespuis geeft. Bovendien zou Suleimani nooit regeringsleider kunnen worden volgens de Iraanse constitutie.

   IS heeft alles in elk geval toegejuichd:

   https://www.dailymail.co.uk/news/article-7874033/ISIS-welcome-death-Irans-Qaseem-Soleimani.html

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 16. Beste Oligarch,

  doe mij een plezier en maak een mooie samenvatting van het 24 pagina's lange artikel van Irak kenner Dirk Adriaensens.

  (14000 woorden)

  https://www.globalresearch.ca/iraq-october-revolution-2019/5698521

  Vat het samen in 600 woorden ( eén pagina) dan plaats ik het hier.

  Dan kunnen we aan de hand van dat artikel een discussie houden over
  de redenen van de moord op Soleimani, en sitatie in Irak en wiens grote wens in vervulling is gegaan nu Irak is veranderd in een Hobbesiaanse hell hole.

  Nog één opmerking: De VS dreigt met Grote Oorlog tegen Rusland en Iran, en dat heeft voor toenadering tussen die 2 gezorgd. Logica 1.0 Hun marine oefent op dit moment samen.
  Leg me nog eens precies uit waarom Putin de moord op Soleimani goed keurt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste JV,
   Volgende week of zo ben ik er weer. Geen tijd. Veel succes met je discussies en de blog.

   Verwijderen
  2. Zowel in Iran als zeker in Irak laat de oppositie zich gelden. In een gesanctioneerd land, met te wijten aan oorlogen van agressie (ook jegens Iran!) is het niet moeilijk een verwesterde bovenlaag om te kopen.

   Ik heb zelf vrienden die zich helemaal fixeren over het Iraanse hoofddoekverbod. Ik ben het op dit soort puntjes wel met hen eens, maar wat een slecht moment om dit naar voren te brengen terwijl vijandelijke krachten je land aanvallen!!!

   Verwijderen
  3. Beter schrijven Rootman.

   Je maakt er weer een puzzel van.

   Verwijderen
  4. Dank voor de goede wensen, Oligarch.

   Zelf heb ik liever dat je niet terug komt, want je kost tijd en leert ons niks.

   Verwijderen
 17. Leon De Winter was weer bezig, vandaag.

  Ik heb dit als reactie op de WNL video gezet:

  Leon de Winter heeft zicht tot 2000 in gezet om meer moslim-immigranten ons land binnen te krijgen.
  Zie zijn boekje: "Handleiding ter bestrijding van extreem rechts"
  Nu gaat hij het lont aansteken tussen moslims en autochtonen.
  Verdeel en Heers. De strategie van De Winter en zijn neefjes.
  Per slot moeten ZIJ de wereld gaan controleren . Hùn God heeft hen dat opgedragen. Tikkun Olam.


  Maaar er staan al 100 reacties van mensen die dolblioj zijn met De Winter's islam haat.

  Uninformed dodo's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. DOE IETS, beste Blikkers.

   Plaats onderstaande regels elke keer op het net als je De Winter ergens gezien hebt.
   Mail hem aan Bussiness Class.

   Overstroom de Media met dit bericht.

   Leon de Winter wilde méér immigranten.
   Hier het bewijs:
   https://www.bol.com/nl/p/handleiding-bestryding-v-extreem-rechts/1001004001512040/

   Verwijderen
  2. https://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/leon_de_winter/id/3365

   Verwijderen
  3. Zojuist verstuurd aan Mens Makelaars:


   Geen vraag. Een briefje aan 'Bussiness Class'.

   Ik erger me aan de zendtijd die U aan Leon de winter geeft.
   Leon heeft zijn uiterste best gedaan om maximaal veel moslims naar ons land te krijgen. Hij schreef zelfs een boekje daartoe: https://www.bol.com/nl/p/handleiding-bestryding-v-extreem-rechts/1001004001512040/

   Nu wij multi-etnisch zijn, steekt Leon het lont aan.
   Het principe is vele eeuwen oud: Verdeel en Heers.

   Jammer dat U daar aan mee werkt.

   Verwijderen
 18. OPROEP.

  Beste mensen

  dit blog haalt niks uit.
  Hier verander je helemaal niks aan de wereld.
  Dit blog is compleet tijdverlies.

  DOE IETS in de buitenwereld.

  Laat daar je stem horen.

  En kom alleen hier om van elkaar te leren.
  Om ideeën op te doen.
  Voor je eigen plezier.

  Maar als je NIKS DOET in de buitenwereld, dan heeft het opdoen van ideeën helemaal geen nut. Kan je beter gaan bowlen of biljarten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onzin! Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.

   Verwijderen
  2. Ik ben buiten dit blog actief bezig geweest met politici. Zij hebben besloten hun monden dicht te houden. Wat mij rest is te wachten op de pleuris die uit gaat breken...en die gaat uitbreken.

   Overigens werd er in één van de NOS-journaals, na de bekentenis van Iran, dat er toch wel veel overeenkomsten waren met het neerhalen van MH-17 door de RUSSEN.

   Verwijderen
  3. "Onzin! Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is."

   Precies, @Rootman! Daarom moet ik ook zo om jou lachen als jij de reactie van het Pentagon op H.R. 2977 omzeilt. Ik wijd het maar aan jouw geestelijke beperking die al generaties lang in jouw familie zit, wat overigens ook een leugen is.

   Verwijderen
  4. "OPROEP.

   Beste mensen

   dit blog haalt niks uit.
   Hier verander je helemaal niks aan de wereld.
   Dit blog is compleet tijdverlies."

   Het groeit @Jan Verheul boven z'n pet, hij kan het niet meer bolwerken. Misschien moeten wij @Jan Verheul bedanken voor de tijd die hij heeft doorgebracht met het plaatsen van reacties op NRC en niet aan de direct verantwoordelijken, de politici, die hun kaken op elkaar houden. Dat wist @Jan Verheul natuurlijk ook, want hij hield zijn kaken ook op elkaar als hij toeschouwer was bij een kamerdebat.

   Verwijderen
  5. Misschien is het inderdaad beter om dit blog op te heffen.

   Verwijderen
  6. Wat heerlijk als het stil blijft op dit blog als anderen zich met meer 'cruciale' zaken bezighouden.

   Verwijderen
  7. De hooggewaardeerde @Dawg hier op dit blog heb ik nooit kunnen betrappen op een email naar Pieter Omtzigt omtrent MH-17 en toch wordt hij hier hooggewaardeerd met zijn twitter links.

   Verwijderen
  8. Galbak laat ook weer eens van zich horen...

   Verwijderen
  9. Er is naar één galbak en die heet Bob. Daar kan je het mee doen, galbak!

   Verwijderen
  10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  11. @Sofia,

   Waarom is dat vreemd? Heb jij @Dawg ooit weleens kunnen betrappen op een mail naar Pieter Omtzigt?

   Verwijderen
  12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 19. Ricky Gervais vertelt Hollywood de waarheid, met een grap:

  https://www.youtube.com/watch?v=sR6UeVptzRg

  (Jensen had het er al over.)
  19000 enthousiaste reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fox news legt uit wat Gervais doet:
   Gervais is old school left, maar is boos op de new school linkse lieden die nu free speech aan banden willen leggen.

   https://www.youtube.com/watch?v=FXsSEb-nxd8

   Verwijderen
 20. hoe ik mijn man terughaal "Ik stel voor dat u contact opneemt met dr Akhere. Hij bracht mijn man terug. Het werkt.
  Ik ben op dit moment de gelukkigste vrouw ter wereld. Mijn man die me 4 maanden geleden verliet, kwam gisteravond bij me terug en riep dat ik hem terug moest nemen. dr. Er is een echte en echte helderziende. Hij bracht mijn man terug. "Hier is zijn contactpersoon als je een probleem hebt. E-mail hem op: Akheretemple@yahoo.com OF whatsapp +233235887825

  BeantwoordenVerwijderen