zondag 18 september 2016

Sergey kiest Putin voor stabiliteit en buitenlands beleid

Blik is weer een paar dagen in Rusland en haalt tijdens zijn taxi-rit naar het vliegveld van St.Petersburg weer zijn camera te voorschijn. Sergey gaat morgen Verenigd Rusland stemmen, de partij van Vladimir Putin. Reden: het is de enige partij die iets kan doen met de macht. Hij heeft geen behoefte aan omwentelingen op dit moment. Niet omdat Putin nou onkreukbaar is. Helamaal niet. Op binnenlands terrein is er een hoop wat Sergey niet zint. Maar op het terrein buitenland voert Putin een welhaast "ideale politiek", en daarom stemt hij Putin.

Blik heeft ook met andere mensen gesproken, waarbij onder andere 1 persoon zei voor Zhirinovski's LPDR te gaan stemmen, voor wat "fleur" en vrolijkheid in de politiek. Zhirinovski wordt beschouwd als een Putin gezinde partij. Een ander persoon was van plan voor een echte oppositiepartij te gaan stemmen om binnenlands politieke redenen. En weer een ander ging niet stemmen, "heb er geen verstand van/interesse in".Factsheet Sergey

Koers Roebel / Euro: 72,61 Roebel voor 1 Euro.

Taxirit van een goed uur met 4 Stops, prijs: 700 Roebel (Nog geen 10 Euro)

NOS-journaal moffelt Syrie clash weer weg tussen snelkookpan en binnenlands gewauwel

Oo zich was het item over Syrie en de clash tussen Rusland en de VS bij de VN, de NOS kennende, eigenlijk nog best redelijk. De VS bombarderen Syrische soldaten, waarbij er een zestigtal sterven en een veelvoud gewond raakt. De Russen vragen er een spoedzitting over aan. De VS vinden dat "een stunt van de Russen". En de Russen zijn sprakenloos van zoveel absurde en stuitende arrogantie. Feitelijk is hier niet veel op aan te merken. Alleen de plaats waar het nieuws gebracht wordt, na een ontplofde snelkookpan in de VS met 0 doden en wat binnenlands gewauwel, en de kortheid van het bericht, dat alles haalt de kracht en de magnitud van het gebeuren onderuit en doet het geen recht.

IS = VS

Het Russische Ministerie van Buitenlandse zaken windt er geen doekjes meer om: De Amerikaanse luchtmacht is de luchtmacht van IS. Het is van tweeen één: of de luchtmacht van de VS is de meest incompetente luchtmacht die er in de wereld rondvliegt, of ze steunen IS bewust. Aangezien het eerste zeer onwaarschijnlijk is, is het dus optie 2. Daarbij komt dat er een staakt het vuren was, dus waar waren de vliegtuigen met hun bommen überhaupt mee bezig? Het zijn analyses en bespiegelingen die de NOS niet belangrijk achtte. Die gaan pas analyseren als Tyfoon gevraagd wordt om zijn papieren te laten zien. Kortom, de NOS van Marcel Gelauff heeft vandaag weer onderstreept niet meer dan een NATO geleid Mickey Mouse journaal te zijn.

15 opmerkingen:

 1. Één Vandaag doet ook een duit in het zakje, uiteraard met ene heer Pieter Jan Hagens en mevrouw Helga Salemon.

  http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/69209/verkiezingen_rusland_wat_is_er_te_kiezen_

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook wel meer dan naief om Tjetjenië als een westerse democratie te willen zien, net zo min als welk ander Turkic land of gebied dan ook: van Rotterdam tot Uyguristan.

   Maar het republiekje van Kadyrov is wel het enige staatje ter wereld dat van het salafistische jihadisme is verlost.

   Al lopen er op diverse plaatsen ter wereld nog jihadisten uit dat gebied rond, van de Oekraine en Georgië tot Syrië.

   Allemaal gebieden waar de VS hun gewelddadige invloed hebben laten gelden:

   http://www.fort-russ.com/2016/09/major-development-russia-affirms-us.html

   Verwijderen
 2. DO NOT GIVE 2016 NOBEL PEACE PRIZE TO SYRIAN WHITE HELMETS
  https://www.change.org/p/nobel-prize-do-not-give-2016-nobel-peace-prize-to-syrian-white-helmets

  Voor die wil dat de nobelprijs niet naar de witte helmen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Komt wellicht dat Putin het te druk had met het buitenland beleid....
  Al jaren is amerika bezig met het bedreigen van Rusland....
  Het is eigenlijk nog knap dat Putin zich kan beheersen na zo veel onrecht...
  Zich kan beheersen niet de oorlog te starten die amerika zo graag wil....
  Dus denk dat Putin heel veel voor het volk doet..... Namelijk het bewaren van de vrede,..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OT

  Schandalig optreden van Samantha Power (waar halen de VS dit soort heksen toch vandaan) namens de VS naar aanleiding van het bombarderen van de Syrische troepen door de 'coalitietroepen'

  https://www.youtube.com/watch?v=-yBCf38QyPg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OT

  President Assad's key adviser Bouthaina Shaaban speaks in her first interview with Western media following US-led airstrikes in Syria that killed government forces.

  https://www.youtube.com/watch?v=5OY-n9XKwjs

  Ik plaats dit interview omdat het zo goed laat zien hoe de Westerse propaganda werkt: een paar simpele memes met tegelmaat er in blijven pompen. Again and again and again (barrelbombs, gas, children) Luister hoe anchorwoman Cathy Newman systematisch de geloofwaardigheid van Bouthaina Shaaban tracht af te breken door af en toe zo'n meme op te lepelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OT

  Vorig jaar besteedde Blik aandacht aan de voor Mitch Henriquez dodelijke aanhouding. RTL kwam afgelopen zaterdag met het volgende bericht:

  17 september 2016 19:25
  Politie stapelde fout op fout bij fatale aanhouding Mitch Henriquez

  "Bij de arrestatie van Mitch Henriquez heeft de politie grote fouten gemaakt. Niet alleen gebruikten de agenten een omstreden nekklem, ook zetten ze te snel geweld in en waren ze te laat met medische hulp.

  Bij de arrestatie hebben de agenten zich niet gehouden aan de vaste procedure die ze hebben aangeleerd voor aanhoudingen, concluderen twee politiewetenschappers.

  Het 'hardhandige geweldgebruik tegen Henriquez' was 'disproportioneel, onmatig en ondeskundig', schrijft een van hen. De twee experts onderzochten op verzoek van de rechter-commissaris het fatale incident.
  ......
  Na drie minuten duwen, trekken, vuistslagen en drukken met de wapenstok op z'n achillespezen lukte het de agenten eindelijk om Henriquez te boeien. Op dat moment bewoog hij niet meer, maar toch droegen de agenten hem een ME-bus in. Dat had nooit mogen gebeuren: de regel is dat de agenten in dat geval een ambulance voor hem hadden moeten laten komen.

  In plaats daarvan brengen de agenten Henriquez naar het politiebureau Zuiderpark. Aan het einde van de rit was er geen hartslag meer te voelen bij hem, maar pas vijf minuten later begon de politie met reanimatie. Henriquez overleed de volgende dag. De vijf betrokken politieagenten worden verdacht van zware mishandeling met de dood tot gevolg. Maandag besluit justitie of zij vervolgd zullen worden."

  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politie-stapelde-fout-op-fout-bij-fatale-aanhouding-mitch-henriquez

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De agenten worden niet voor dood vervolgd. Ze krijgen een lichte disciplinaire straf. Werkstraf of zo.

   Waarom ?. De regering wil gewetenloze personen in het politie corps. De politici weten wat gaat komen of verwachten dat gaat komen qua sociale spanningen in de maatschappij. Ze hebben moordenaars nodig om zich te beschermen tegen het volk

   Verwijderen
  2. Vandaag:

   Twee agenten vervolgd voor dood Mitch Henriquez

   Twee van de vijf agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez worden strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanochtend bekend gemaakt.

   "De twee agenten worden verdacht van mishandeling met de dood tot gevolg. Hun wordt ook doodslag ten laste gelegd. Volgens het OM waren de agenten niet uit op de dood van Mitch Henriquez, maar hebben ze wel te veel geweld gebruikt. Een van hen paste een nekklem toe, de ander sloeg Henriquez op zijn neus en gebruikte pepperspray. De 42-jarige Arubaan kwam door verstikking om het leven."

   verder lezen op:

   http://nos.nl/artikel/2133183-twee-agenten-vervolgd-voor-dood-mitch-henriquez.html

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Joop

  Ik hoorde zojuist hoe het Staatsjournaal het bombardement de Syrische troepen bij Deir ez-Zor bagatelliseerde tot 'het elkaar in de haren zitten'.

  In onderstaande clip legt Bouthaina Shaaban uit dat ISIS en de vliegtuigen van de 'coalitie' gecoordineerd optraden.

  https://www.youtube.com/watch?v=6ThzS53KmSs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Woordenbboek:
   Elkander in het haar zitten:
   Spreekwoorden: (1914) Elkander in het haar zitten
   d.w.z. plukharen (in Zuid-Nederl. ook haarkepluk doen), vechten, krakeelen, twisten, zoowel in eigenlijken als in overdrachtelijken zin; ook (elkander) bij het haar hebben

   Elkaar in de haren vliegen (=ruzie maken.)

   Dat lijkt me toch niet de juiste uitdrukking voor het ombrengen van 100 mensen door bommen op hen te gooien.

   Dat gebruik je alleen als je te laf bent om de misdaden van de eigen partij aan het volk te vertellen.
   Als je te laf bent om de waarheid te spreken.
   Kort gezegd: als je het volk voorliegt.

   Verwijderen