vrijdag 29 juli 2016

Snoeiharde kritiek van binnenuit op Sportzomer- en HillaryHysterie

Dat het NOS-journaal en Radio 1 wankelen is al een tijd zo klaar als een klontje. Wat er nu gaande is, is dat de kikkers van binnenuit ook uit de kruiwagen aan het springen zijn. Drie nieuwslezers hebben in korte tijd de brui gegeven aan hun riante banen bij het staatsjournaal. Zij kozen bewust voor een onzekerdere toekomst (free-lance fotografie, Sacha de Boer), een luchtigere toekomst (sport en spel, Herman van der Zandt) of de comerciële omroep (de winnaar van de Mol).

Het borrelt binnen bij de mainstreamers

Deze voor de staatskanalen al verontrustende ontwikkelingen hebben vandaag een stevig vervolg gekregen in de vorm van messcherpe kritiek van binnenuit. Roderick Veelo kraakt de Nederlandse pers waar het gaat om de hysterische pro-Hillary berichtgeving. Hillary Clinton, die voorstander was van het in chaos storten van diverse landen waaronder Libië en Irak, kan vreemdgenoeg bij het Nederlandse mainstream media voetvolk op veel steun rekenen. Veelo merkt op:

Roderick Veelo: "...de schaamteloze partijdigheid in de media tégen Trump en vóór Clinton voelt ongemakkelijk."

Spin

Veelo omschrijft helder wat velen gevoelsmatig al lang doorhadden: Bij de emails van Clinton was het niet de inhoud die de aandacht kreeg in de media, maar de spin zonder enig staafbaar bewijs, gewoon uit de losse pols, dat het PUTIN was! PUTIN!

"De ontvangst van de Democratische conventie deze week was een andere. De email-hack, waaruit bleek hoe druk doende de partijtop is geweest om Bernie Sanders een mes in zijn rug te steken, was geen droomstart. Maar de 'spin' van de Democraten, om de hack zonder bewijs via Putin op het bord van Trump te krijgen, overstemde ook hier al snel de smerige trucs die de Democratische Partij er op na houdt."

Lees de hele collumn van Roderick Veelo bij RTL-Z.

Daalmijer kraakt overdreven Sportzomer

Vanmiddag tussen rond 15.05 uur was Joop Daalmijer, voorzitter van de Raad van Cultuur, te gast bij Radio 1 "Sportzomer". En het was die Sportzomer waar Joop geen spaan van heel liet. Suzanne Bosman zat erbij en hoorde het aan als een konijn dat in koplampen kijkt:

Daalmijer over de hele dag sport op de radio: "Het is toch niet te doen! Er is nu nauwelijks sport, dus waarom zou je dit programma de Sportzomer noemen?"

Daalmijer nam even diep adem en vervolgde zijn bijtende kritiek: "Het is een nieuwszomer van jewelste en dat mis ik heel erg. Vanochtend een half uur (!) over damesrugby (!). Jongens, waar is dat in Godsnaam voor nodig? Wat heb ik eraan? Er zijn zoveel zaken waar je langdurig over kunt praten"

Waarom?

"Als er EK voetbal of Olympische Spelen is, prima. Maar er is nu niks! En dan ga je nu een clinic volleybal doen! Waarom?" Suzan Bosman is hoorbaar van haar a propos gebracht en besluit dan te doen of haar neus bloedt: "Er zijn wel verhalen te vertellen over de sport"

"Moet niet over niets gaan"

Joop Daalmijer krijgt bijval van de tweede gast in de studio: "Het moet niet over niets gaan. Als het op het veld af is, dan is het ook wel klaar." Dan komt nog een derde aan het woord, waarschijnlijk een politicus die moet antwoorden of hij het eens is met de kritiek, maar hij vindt het wel lekker al die sport en minder normaal nieuws. Hoe veelzeggend is het dat de waarschijnlijk-politicus de Sportzomer moet redden; een politicus die graag een overload aan sport krijgt in plaats van nieuws en debat!

Schifting

Wat we zien is een duidelijke schifting van enerzijds integere journalisten die de propagandamachine niet meer trekken en het zinkende schip verlaten, of gewoon toch de rug recht houden en hun kritiek niet onder stoelen of banken steken zoals Daalmijer en Veelo vandaag doen, maar zo zijn er nog wel een aantal te bedenken. Anderzijds bestaat er een, gelukkig uitdunnende, groep van lieden die nog wel voor geld bereid is steeds ongeloofwaardigere propaganda uit te spuwen. Suzan Bosman, Eric Corton, Lara Rense en Helga Salemon, behoren tot die groep die gedrenkt lijkt te zijn in de propagandajus en daar bijna in verdrinkt. Medelijden is wat hen ten deel valt.

Medelijden met perceptie-management assistente Suzanne Bosman die net doet of haar neus bloedt...

29 opmerkingen:

 1. Lees ook

  http://www.nujij.nl/algemeen/eu-hoe-ons-een-oorlog-wordt-opgedrongen.36701276.lynkx

  Over hoe we, als we niet oppasen, een oorlog ingerommeld worden, met medewerking van o.a. Marc Rutte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He, da's toevallig, ook de Duitse staatsmedia negeren de vrdesmars in Oekraine... Ein bisschen gleichgeschaltet...?

  https://propagandaschau.wordpress.com/2016/07/28/ard-und-zdf-verschweigen-friedensprozession-in-der-ukraine/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word wakker van een vurige speech van een XXXl size zwarte dominee: Heerlijk om naar te luisteren: de man zegt alleen maar goeds en ook ik voel me opgezweept en meegenomen.

  Dan een paar saaie stukjes over veteranen, waar ik niets mee heb. Het is de opmaat naar de speech van:

  Generaal Allen: een speech die bekeken moet worden op YouTube! Dit is de meest oorlogszuchtige speech tot nu toe, en maakt duidelijk welk een vijand Clinton is, dat ze inderdaad de wereld in brand gaat zetten. Er klinken nog wat ´no more war´ slogans, maar de staande ovatie met USA, USA maakt duidelijk: de neocons hebben gewonnen en dat er oorlog komt als Trump verliest.

  Een latino congressman, Berrera, gaat voor zijn doelgroep om tegn de boxze Trump voor Clinton te stemmen. Wat de hele conventie succesvol naar voren heeft gebracht is dat de sociale kant van het Trump programma de armere Amerikanen compleet kansloos maakt. Er zou binnen het land zeer veel strijd en rampspoed ontstaan. Ook onder Clinton zou de achteruigang voortzetten, maar niet tot de chaos leiden van Trump.

  Kate Perry zingt een liedje om jongere kiezer te winnen. Ze lijkt een erg grote fan van Hillary. De hele conventie heeft een behoorlijk ´idols´ gehalte, duidelijk dat Hollywood veel heeft bijgedragen. Daar treed ze op, een intieme relatie met haar publiek, dat een kwartiertje eerder nog ´USA´ scandeerde op de oproep tot oorlog.

  Daar komt Chelsea, princesje Clinton: Opa Clinton zit ook vooraan in de zaal. Zij gaat het menselijk gezicht van Hillary vorm geven. Saaie familie praat: she was always there for me´.

  Wordt vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal broze oude slecht uitziende mensen bij de Hillary democratische conventie!!!. -Allemaal slachtoffer van big agro, big food en big farma, maar dat stomme klapvee komt daar nooit achter of wil daar niet achter komen.-

   Generaal Allen was de ISIS tsaar onder de Obama regering. Hij werd aangesteld op 13 september 2014 en verliet zijn functie in september 2015. Onder zijn bewind werd ISIS alleen maar sterker. Onder zijn bewind werd het territorium van ISIS alleen maar groter.
   Toevallig of niet. Op het moment dat hij opstapte als Obama IS tsaar stapte Rusland in het conflict (1 sept 2015). Rusland wist wel met succes het territorium van IS te beperken, alhoewel de Russische operaties vooral in het begin meer gericht waren om de meer westelijke provincies schoon te vegen van terroristisch tuig.
   Met behulp van Russische luchtsteun wist het Syrische leger de historische stad Palmyra te bevrijden van IS tuig. Door een concert te geven in Palmyra, gaf Poetin een signaal aan Obama, Hillary en Allen dat hoogstaande cultuur weer had wedergekeerd in Palmyra. De middeleeuwen en de feodale samenleving die Obama, Hillary en Allen voorstaan is gelukkig door Russische inmenging geen lang leven beschoren geweest.

   Verwijderen
 4. Ja en zo´n goede moeder geeft jullie natuurlijk ook steun en bescherming. Als haar dochter ben ik daar zeker van. The girl in a (non sexy) red dress.

  Een biografische video na haar speech gaat dit nog even kracht bijzetten alvorens het monster zelf gaat speechen. Waarschijnlijk wegens risico op epilepsie heeft ze geen persconferenties gegeven: Ik hoop dat ze straks onderuit gaat.

  In een witte pantsuit, een vermoeide tred maar met die beetje enge ´stralende´ blik. Eerst de gebruikelijke thank yous en wat geneuzel over familie. Beetje trump bashing hij wordt geframed als angstzaaier. Tegen isolationisme, ze verbindt sociale vooruitgang met internationale ´solidariteit´, maar wel als exceptional nation. Zoals ze deed als secr. of state...
  Moeilijk om te concentreren, weinig boeiend. Normaliter zou ik nu lekker nog even gaan slapen. Alles waar ze mee komt is al zo vaak gezegd, en het klapvee wordt ook erg vermoeiend. Ze is nu met het zoveelste anecdotische verhaaltje bezig, het gaat elke keer over ´samen´. Tot nu toe een binnenlands verhaal, met heel veel namen. Oh shit: a woman for president! Dat ze daar nog mee durft te komen na de impeachment van Dilma Roessef.

  Nu komen er een aantal punten van Sanders, dat heeft ze moeten toegeven voor zijn steun. Het klinkt wat raar uit haar mond: get money out of politics? Raise the minimum wage? Er komen zelfs van puntjes gejat van Trump: Join us.

  National security: Israel, NATO Stand by against Russia, Against jihad. Trump snapt het niet. Leve de military. Trump is gevaarlijk als commander in chief. Meer niet over dit onderwerp.

  Kortom niets nieuws, eigenlijk vat ze het hele programma van de conventie samen. Een groot deel van het klapvee slikt het.

  Benieuwd naar de reaktie van Trump de komende dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met het bovenstaande wat ik geschreven heb kan Trump gehakt maken van Allen en Clinton. Onder Allen werd IS alleen maar sterker!!. Trump hoeft hem alleen maar in te koppen. Allen is totaal incompetent geweest tegen IS

   Verwijderen
 5. Dit is de link naar de speech van generaal Allen:

  https://www.youtube.com/watch?v=oYuH5fKUn_0

  Een regelrechte oorlogsverklaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier de link naar de heerlijke speech van rev. Baker:

  https://www.youtube.com/watch?v=gPuK1QG6Rsg

  Hallelujah!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik geef geen link naar de speech van Clinton. Ik heb ook geen Mein Kampf, swastika of IS vlag in huis.....

  Even wat meer serieus: er werd niets nieuws in gezegd en er komen nog meer dan genoeg fragmenten van op TV.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil je bedanken voor al jouw reviews van de Democratische Conventie, Rootman.
   Geeft ons toch een beeld van wat daar gebeurt.
   Ik zag op tv alleen een klein stukje van Obama. Het was te overdreven om geloofwaardig te zijn.
   Ik las wel dat zijn vrouw Michelle het heel goed gedaan had: stuk minder extreem, en op de sentiment-toer.

   Verwijderen
  2. Michelle vind ik een topvrouw! En dan te bedenken dat ze al boven de 50 is! Maar de speeches worden wel gemaakt door textschrijvers. Er is bij de democraten veel know- how uit Hollywood, en deze speech is haar letterlijk op het lijf geschreven. Daarom is Ivana niet door de mand gevallen toen delen van haar speech plagiaat bleken. Afgezien van incompetentie of kwade bedoelingen van een mol in het Trump team is het geven van al deze speeches reproduktieve ´kunst´, net als bijna alle muziek en poezie. Michelle reproduceerde het prachtig, omdat ze zelf inhoud heeft. Obama is een beetje opgebrand. Daarom hebben zijn redevoeringen iets stoffigs of zelfs clownesks. Die man gelooft inmiddels nergens meer in en is volgens mij klinisch depressief.

   Verwijderen
 8. 'Stijgende spelersprijzen houden nooit op'
  http://www.vi.nl/nieuws/stijgende-spelersprijzen-houden-nooit-op-.htm

  Als je dit soort berichten leest kun je er vergif op innemen dat de salarissen in de voetbal wereld hun hoogtepunt hebben bereikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als zelfs black lives matter zich tegen Clinton keert wordt de club supports wel heel klein

  https://www.youtube.com/watch?v=sdDPGZcQHeI

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De jeugd heeft helemaal niks met Hillary heb ik het idee. De jeugd wilde Bernie. Maar door het ondemocratische verkiezingsproces bij de democratische partij was Bernie kansloos. Die jeugd is nu verbitterd. Bernie had waarschijnlijk gewonnen van Trump in de strijd om het presidentschap. De democratische partij moet zichzelf opnieuw uitvinden. Heel Amerika moet zich weer opnieuw uitvinden.

   Rusland steunt de democratisch gekozen president Assad. Amerika steunt de -terroristische- rebellen in Syrië
   Rusland steunt de democratisch gekozen president Yanukovych
   Amerika steunt de -nationalistische- rebellen in Oekraïne.

   Welke natie steunt hier nu de democratieën in de wereld. Rusland of Amerika ?

   Verwijderen
 10. Scott is een Rus die op de site van de Saker schrijft.

  Zijn verhalen zijn nog wel eens ongeloofwaardig. Ook dit keer zitten er veel zaken in ( en citaten van anderen) die onwaarschijnlijk zijn.

  Maar er staan ook veel zaken in die verhelderend zijn.
  Voor wie het interesseert:
  http://thesaker.is/israel-faces-a-civil-war-in-near-future-by-scott-humor/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik de kop zie, dan lijkt het me al weinig waarschijnlijk... zie het niet gebeuren..

   Verwijderen
  2. Zoals Scott schrijft: soms gebeuren er ook totaal onverwachte zaken. Toen Erdogan de Russische Su24 neer schoot voorspelde Zhirinovski in de Duma dat hij overtuigd was dat Turkije en Rusland in de nabije toekomst heel close zouden worden.
   Wie had dat toen gedacht? Niemand verder.

   De tweespalt in Israel is erg groot. De gewone Israeli heeft het zeker niet breed.
   Maar er staan nog veel interessante zaken in Scotts verhaal en in de comments, bijvoorbeeld dat zowat de helft van de jonge Israeli's niet meer wettig met elkaar kunnen huwen in Israel, omdat het wettige huwelijk door de staat is uitbesteed aan de Orthodoxe joden, en die vinden dat je persé een joodse moeder moet hebben om in Israel te kunnen huwen !!
   Over de interne ellende in israel lezen we hier nooit iets.
   Ik kijk tegenwoordig wel naar de site van Haaretz.com en dan zie je wat er leeft.

   Verwijderen
  3. In de comments bij Scott schrijft iemand een citaat van Huxley:
   “There will be, in the next generation or the next, a pharmacological method to get people to worship their servant status, and allow a dictatorship without tears, so to speak-for, producing a kind of painless concentration camp for entire societies , so that people have been stripped of their liberties, and yet will be happy to be so, because they have lost all desire to rebel by propaganda or brainwashing enhanced by pharmacological methods. And this seems to be the final revolution ”.

   Aldous Huxley, Tavistock Group, California Medical School, 1961

   Leg dat eens naast de beschrijving die Oligarch 9.02 uur hierboven geeft van de Dem. Convention:
   Allemaal broze oude slecht uitziende mensen bij de Hillary democratische conventie!!!. -Allemaal slachtoffer van big agro, big food en big farma, maar dat stomme klapvee komt daar nooit achter of wil daar niet achter komen.-

   Verwijderen
  4. Prachtig citaat van Aldous. Wat een grootheid. I.p.v. Soma gebruikt de bevolking Prozac of vergelijkbaar vergif. In Nederland zijn we trouwens ook al aardig op weg om verslaafd te raken aan de gevoelens onderdrukkers. Meer dan 1 miljoen nederlanders of zit al aan de oxazepam en andere anti depressiva.

   Verwijderen
 11. Dit artikel nu ook op Nu.Jij waar het bezig is aan een opmars:

  http://www.nujij.nl/algemeen/snoeiharde-kritiek-van-binnenuit-op-sportzomer-en.36710247.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als een artikel voor een groter publiek beschikbaar wordt is het wel zaak meer frequent de pubers te modereren!

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De EU heeft hele warme gevoelens voor de Ustasha...

   https://off-guardian.org/2016/07/16/the-ustasha-and-the-rising-tide-of-neo-nazi-politics-in-croatia/

   ...en in de geboorteplaats van Mussolini, Predappio, komt een heus echt fascistenmuseum...

   http://edition.cnn.com/2016/02/17/travel/fascism-museum-mussolini-italy-predappio/

   ...gelukkig staat er in Berlijn een Hitler museum en...

   http://www.telegraph.co.uk/news/newsvideo/8065223/Hitler-museum-opens-in-Germany.html

   ...in Brussel het NATO S(trategic) S(ervices) hoofdkwartier en...

   http://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pictures/topics_graphics/20100628_new-hq.jpg

   ...in Oekraïne hebben wij een Socialistische Nationalistische Partij die van de CIA de opdracht kreeg om haar naam te veranderen in iets wat niet zo tegen het zere been van Europeanen zou schoppen en...

   https://off-guardian.org/2016/04/19/meet-andriy-parubiy-the-former-neo-nazi-leader-turned-speaker-of-ukraines-parliament/

   ondertussen heeft de NATO haar neo-Nazi brigades richting Russische grens gestuurd.

   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

   Maar een swastika, wat een héél oud teken is, of het boek "Mein Kampf", mag men niet in het bezit hebben!

   Verwijderen
  2. Dit was trouwens de tweede keer dat ik Jan Verheul uitnodig voor een discussie maar die hij beleefd afslaat!

   Verwijderen
 13. Hillary en die door wikileaks gelekte mails van de DNC, waar Rusland achter zit aldus Clinton en haar partij, wat onze mediavrienden zonder verdere vorm van commentaar in hun kranten regelrecht overschrijven om te doen voorstellen dat het hier om een feit gaat, doet lezen als een verhaaltje op het schoolplein waar Hillary en haar vriendinnetjes betrapt worden op valspelen bij een potje knikkeren door de schooljuf, waarbij Hillary en haar vriendinnetjes zeggen: 'Het was Vladimir, Vladimir, die rotjongen van die andere school die vals speelt, zonder verder ook maar in te gaan op het gegeven dat Hillary en haar vriendinnetjes aan het valsspelen zijn bij het knikkeren, en waarbij de juf en het schoolbestuur ook maar niet doorvragen over het valse spel van Hillary en haar vriendinnetjes bij het knikkeren, want dat zet de school misschien wel in een slecht daglicht; nee dan is het beter om met het verhaal van Hillary en haar vriendinnetjes mee te gaan en Vladimir en de school waarop hij zit te beschuldigen van vals spel en verder alles maar zo te laten als dat het is, en te doen alsof er verder niets aan de hand is.

  En bij het stelen van proefwerken, anderszins halen van goede cijfers, en treiteren van schoolkinderen op het plein, kom je aan met het zelfde excuus en begint de hele fanfare opnieuw.

  Het is Hillary-ious als het niet zo tragisch is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het lijkt er op dat Gülen een soort Turkse Soros of Trotski is die zich diep heeft ingedrongen in de Turkse bovenlaag: Pers, educatie en het leger. Zijn aanhangers kregen tegen de geldende regels eerder promotie, waardoor de seculiere Kemalisten niet aan de coup meededen.

  http://katehon.com/article/why-did-erdogan-become-anti-euroatlanticist

  Davutoglu schijnt een meer onafhankelijke CIA operator geweest te zijn: De VS had hem graag ipv Erdogan als president gezien. Hij blijkt ook achter het neerhalen van de Russische jet te zitten, dat heeft hij inmiddels erkend.

  Een zuivering in onze media van Soros invloeden zou ook zeer wenselijk zijn! Evenal Gülen is die man nooit door iemand gekozen...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Grappig inderdaad hoe meningen diametraal kunnen veranderen door een gebeurtenis.

  SU24 werd neergeschoten door Turkse F16. De huistrollen Kroel en LPG bejubelde Erdogan. Goed gedaan Recep!, dat zal die russen leren. De rest van de bloggers was natuurlijk tegen Erdogan. Dwaze en onrechtmatige actie.!

  Erdogan verijdelt een Gülen/CIA coup.
  De huistrollen Kroel en LPG zijn plotseling anti Erdogan geworden. Hij is plotseling een dictator geworden.
  De bloggers vinden dat Erdogan uitstekend werk heeft geleverd door het verijdelen van de coup en de destabiliserende elementen binnen Turkije op te pakken zodat Turkije niet gedestabiliseerd kan worden. Deze weliswaar autoritaire man is altijd nog beter dan de chaos en de destructie die zou volgen als hij zou zijn afgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Volgens mij werkt het ongeveer als volgt:
  Amerika zegt dat ze heel erg pro Democratie is. Overal. ( Behalve daar waar een leider is gekozen die niks van de VS moet hebben, natuurlijk: Allende, Chavez etc.)

  Waarom zijn ze pro-democratie?
  Omdat dan de macht bij meerdere mensen ligt, en ze met hun geld en netwerken en NGO's en soft power altijd wel eigen vriendjes in die landen naar voren kunnen schuiven: en zo hun pro-Amerika agenda kunnen installeren in dat land.
  Een dictator is voor hen moeilijk te beinvloeden. Een dictator is natuurlijk geen probleem als hij pro Amerika is. http://xevolutie.blogspot.nl/2016/07/540-america-creates-civil-unrest-to.html
  Hier een lijst met alle dictaturen die door de VS zijn gesteund: https://www.facebook.com/TheIDEAlistRevolution/posts/455819344451517

  Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat de VS tegen iedereen roept dat ze pro-democratie zijn, en die zelfde VS zich tegelijkertijd in de hele wereld met iedereen bemoeit.
  Sinds wanneer is dit juist? "Democratie = dat de VS bepaalt wie de baas is in uw land."
  Het betekent toch: "Democratie-= dat het volk de baas is in zijn eigen land."

  Dan verzucht ik altijd maar wat Betrand Russel al zei:
  "There is no nonsense so arrant (enorm) that it cannot be made the creed of the vast majority by adequate governmental action.
  Vertaald: Een regering kan zijn volk de meest extreme leugens wijs maken, als ze het goed aanpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De beste reactie op de Democratische Conventie komt van een (onbekende) Amerikaanse actrice die geboren is en opgroeide in Canada.
  Ze ziet hoe de Democraten trots zijn op hun Hillary en op hun wapentuig en op hun overmacht inb de wereld. En ze ziet hoe die wapens en die Hillary miljoenen levens hebben verkwist en bedorven.
  Ze kan het niet meer aanzien, en zegt o.a. dit:
  "When I heard all the Americans cheering for the military and the pronouncements of might coming from the speakers in the Wells Fargo Centre, I loathed you. I loathed every single one of you. I knew in my gut that what I was taught as a child was true, which is that YOU are the enemy. YOU are the country to be feared. YOU are the country to be disgusted by. YOU are ignorant. And your greed and self-satisfaction and unearned pride knows no bounds". http://www.informationclearinghouse.info/article45198.htm

  BeantwoordenVerwijderen