vrijdag 20 mei 2016

Overwinningspark Moskou 9 Mei 2016

Na de vliegtuigparade en de Mars van het Regiment der Onsterfelijken om en op Tverskaya Ulitsa ging Blik 9 Mei naar het Park van de Overwinning. Op zoek naar 2 Wereldoorlog Veteranen. Hij vond er één.

Gesprek met deze held, die zijn eigen tank bouwde en ermee naar het front reed, volgt later (als de ondertiteling af is). Hier alvast wat impressies.



Park Pobedi, Park van de Overwinning, Moskou 9 Mei 2016

Park Pobedi, Park van de Overwinning, Moskou 9 Mei 2016

28 opmerkingen:

  1. Maria Zakharova doet het...

    http://russia-insider.com/en/politics/wow-russias-top-foreign-spokeswoman-maria-zakharova-dancing-kalinka-video/ri14444

    wow...wat een vrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toppertje deze vrouw! Dit is nu een echt rolmodel ipv de feministische mannenhaatsters of de Clinton psychopate met hellenfeeksen Power, Rice, Lagarde en Nuland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog een Maria. Ze hebben mooie Maria's in Rusland!

    http://media.gettyimages.com/photos/maria-sharapova-of-russia-poses-in-front-of-the-eiffel-tower-with-the-picture-id450268704

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie beelden, Blik. Het is toch haast niet voor te stellen dat de VS 600 miljard dollar per jaar uitgeeft om oa het gevaar uit Rusland een halt toe te roepen.

    Welk gevaar?
    Ten koste van wie?
    En van wiens centen?

    En wie denken ze nou voor de gek te houden? - Nou ja, ons... Hier een filmpje van Donald Rumsfeld die in 2001 op prime time tv vertelde dat Bin Laden in een appartementencomplex in het Tora Bora gebergte woonde.

    https://m.youtube.com/watch?v=FGhGHxw0mSo

    En een stukje duiding

    http://gizmodo.com/5800027/there-is-what-we-thought-osama-was-hiding-in-ten-years-ago

    En nog meer duiding

    http://www.strategic-culture.org/news/2016/05/20/america-most-frightened-nation-earth.html

    En nog meer duiding

    https://chomsky.info/20020126/

    Maar soms zegt een foto of een beeld meer dan al die praatjes bij elkaar.

    Wat dan wel weer grappig is: zie wat deze jongeman, die gepromoveerd is op nucleaire wapens in Nederland, bovenop zijn boekenkast heeft staan: Risk en Monopolie! En dat niveau probeert ons een nucleaire oorlog in te praten en moeten wij heel erg serieus nemen

    http://www.volkskrant.nl/buitenland/-wij-hebben-geen-antwoord-op-nucleaire-chantage~a4287879/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Nou, dat wordt dan 0,0 Roebel, 0,0 €uro en 0,0 $ollar!

      Poetin/Rusland/DNR/LNR zitten niet achter MH-17, de VS en Oekraïne echter wel!

      Verwijderen
    3. "zonder ook maar 1 hard bewijs"

      Waar zijn de Kiev tapes en de Oekraïense primaire radar? Dat is het allersterkste bewijs dat Oekraïne betrokken is bij MH-17.

      Verwijderen
  6. En de Russische media berichten er ook ongecompliceerd over dat via een Austalische advocaat de nabestaanden gaan proberen via Putin centjes te zien. Wij wensen ze veel succes via deze Australische advocaat.
    https://news.mail.ru/politics/25854121/?frommail=1

    Da's nou het leuke van de Russische media, daar krijg je het nieuws veel beter en van veel meer kanten. Niet zoals in nederland enkel Nato goedgekeurde propaganda.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dood blogje

    Niemand post hier

    Blik stop maar met post op Nu.nl plaatse, want dit heeft geen effect

    Een enkelinking, maar die ziet snel dat alleen fascisten hier posten of dat hun post wordt weggehaald omdat de post tegen Kremlin ingaat

    Gewelddig dat blik zijn eigen post ter dode draagt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met dank aan Jake (van Jammerjoh), die me wees op de volgende quote van Goering, waarin Goering bij de Neurenberg trials uitlegt hoe gemakkelijk het is om een bevolking een oorlog in te praten

      A) Angst zaaien
      B) Iedereen die er een afwijkende mening op nahoudt uitschakelen

      Over ad A kun je alles in de krant lezen (Poetin, Assad, IS, etc, etc, etc). Maar aangezien we nog steeds in een open samenleving leven, hoef je niet bang te zijn voor ad B, dus laat die afwijkende mening vooral horen!

      De quote staat hier: http://www.elise.com/quotes/hermann_goering_-_the_people_can_always_be_brought_to_the_bidding_of_the_leaders

      Verwijderen
    2. Dat sommigen hier dit blog het zwijgen willen opleggen, is een kwaliteitskeurmerk voor dit blog. Als het allemaal zo gek en fout is, dan reageer je toch niet? Dat er toch gereageerd wordt door LGK en kroel, is typerend voor de ad B) methode...

      Verwijderen
    3. Vroeger had ik op mijn Commodore spelcomputer een 27 kb programma wat heette: Eliza weet raad. Was een variant van de Turingtest, waarbij mbv een bepaald algoritme getracht werd door het computerprogramma om een mens na te doen. Begon interessant, maar na drie zinnen met Eliza gesproken te hebben was het overduidelijk dat je hier met een computer aan het praten was. Datzelfde gevoel krijg ik wanneer ik LGK of Kroel zinnen zie uitspreken op Blik's pagina (en nee, het is geen recht om hier te mogen reageren, maar een privilege als je het mij vraagt). Standaardzinnen die zij uitspreken zijn

      Je bent een fascist
      Je bent Kremlin aanhanger
      Je houdt van ISIS
      Wat een kansloos blog is dit
      Wat je zegt ben jezelf
      Stop hier maar mee
      Enz
      Enz

      Wat bij mij toch de volgende vraag oproept. Zijn LGK en Kroel slecht werkende Turingtesten?

      Verwijderen
  8. Rechtszaak #MH17 lijkt onhaalbaar. Haakt nu ook Maleisië af bij het JIT? Lezing.

    Verslag van een lezing van Joost Niemoller over de stand van zaken m.b.t. het strafrechtelijke onderzoek naar de daders van de aanslag op MH17. Naast een aantal interessante kanttekening ook aandacht voor de bijzondere positie van Maleisie in het JIT.

    "Tegelijk lijken er nieuwe problemen op te doemen voor het JIT, nu Maleisië de samenwerking met Rusland intensiveert. En mogelijk afstand neemt van het JIT."

    http://joostniemoller.nl/2016/05/rechtszaak-mh17-lijkt-onhaalbaar-haakt-nu-ook-maleisie-af-jit-lezing/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou oké dan, als jij wilt dat wij echt niet meer op je reageren, bij deze!

      Verwijderen
    2. Net het het artikel van Joost Niemoller gelezen. Vooraf met tegenzin aan begonnen, want Niemoller's stukken laten zich vaak kenmerken door uitgesproken tegen anderen te zijn, zonder de vraag neer te leggen in hoeverre de lezer zich iets moet aantrekken van het nieuws wat weergegeven wordt. En daardoor niet leerzaam, extreem saai, tijdverspilling, is mijn mening.

      Maar dit vond ik toch echt wel een goed artikel. Geen fout in kunnen vinden (wel wat onduidelijkheden) en erg informatief. O.a de voorspelling van Niemoller dat deze 'zaak' met een schikking voor de nabestaanden gaat aflopen, want zo lopen 'MH17' zaken altijd af, is iets wat je niet snel in de MSM zult teruglezen, maar waarvan ik denk dat Niemoller het helemaal bij het juiste eind heeft. Lees ik graag terug.

      Een paar onduidelijkheden. Niemoller suggereert (door onze vrienden uit de MSM aan te halen) dat het JIT aanvankelijk Maleisië niet in het team wilde hebben doordat ze de doodstraf daar kennen. Verderop merkt Niemoller nog op dat dat Maleisië geen persvrijheid kent, waarvan ik niet begrijp dat het genoemd moest worden en ook niet weet of het waar is. Maar belangrijkste wat onduidelijk blijft binnen Niemoller's stuk is waarom Maleisië ook nu nog niet volledig bij het JIT zit.

      Mag ik een suggestie opperen?

      Dat komt omdat het JIT op zoek is naar een rechter, een internationaal tribunaal die de daders weet te berechten (zie Niemoller's stuk). En laat er nou net zo'n internationaal tribunaal zich in Maleisië bevinden, dat zich bewijsbaar niet laat muilkorven door het westen (Blair en Bush zijn in het verleden door dat internationaal tribunaal al schuldig bevonden van het plegen van misdaden tegen de mensheid in Irak). Voor zo'n tribunaal wil je natuurlijk niet een strafzaak hebben lopen tegen MH17. Want zaken als nalatigheid van bv de Nederlandse en/of Oekraïense regering in casu MH17, dat laat je niet uitvoeren in zo'n land, waar je de rechters niet in je zak hebt zitten...

      Ik zeg niet dat het zo is. Maar kan zo snel niet een andere reden bedenken die me waarschijnlijker lijkt...

      Zie verder
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur_War_Crimes_Commission

      En
      http://www.volkskrant.nl/binnenland/geen-strafrechtelijk-onderzoek-om-naar-nalatigheid-mh17~a4176721/

      Verwijderen
  9. Op 28 april jl. zou een ziekenhuis in Aleppo gebombardeerd zijn waarbij tenminste 28 mensen het leven lieten.

    'Ziekenhuis Aleppo gebombardeerd door Russen' kopte de Staatstelevisie op die dag.

    Willy van Damme komt nog even terug op deze gebeurtenis.


    https://willyvandamme.wordpress.com/

    There is lies, bloody lies and there is Staatstelevisie.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Blik gefeliciteerd met je prachtige reportage over Overwinningsdag, na 25 miljoen doden konden zij als eersten in Berlijn ons ook bevrijden van de nazi's. Nu moeten wij wederom verlost worden van de EU-Nazis uit Brussel met het Hort Weiner lied van Hans v Baalen de Oekies opjutten op Maidan met Fuher vanhofstad. Dus hopelijk gaan ook Engeland ons weer helpen met de bevrijding en willicht geholpen door een ras Rus Raspoetin

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Alain

      Ik hoor het verontwaardigde geloei al in de Amerikaanse en Europese MSM als de Russen de euvele moed zouden hebben een parlementaire delegatie naar UK te sturen om daar op Trafalgar Square of zo een opruiende speech te houden waarin ze de Britten oproepen op 23 juni a.s. voor een Brexit te stemmen.

      Verwijderen
  11. Willy is een goed schrijver en goed kritisch.

    In een eerdere draad is de open brief aan MSF door Rick Sterling hier besproken. Weet niet of je die brief hebt gelezen, maar ook superinteressant naar mijn mening

    Zie: http://dissidentvoice.org/2016/05/about-bias-and-propaganda-on-syria/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Willem Willem

      Ja, had die open brief al eerder gelezen. Duidelijk.

      Verwijderen
  12. Propaganda in onze MSM. Een kwestie van 'lying bij omission', insinuatie en gegoochel met woorden. Een artikel uit 2014 dat aan de hand van een artikel door Shaun Walker in de Guardian laat zien hoe zo iets gaat:

    http://www.jonathan-cook.net/blog/2014-03-24/more-guardian-brainwashing-on-putin/

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Misschien niet zo handig dat die nabestaanden van de omgekomen passagiers van MH17 die een schadevergoeding van Poetin willen hun zaak voor het ECHR brengen:

    http://www.nu.nl/vliegramp-oekraine/4265310/nabestaanden-mh17-eisen-miljoenen-schadevergoeding-van-poetin.html

    Kans bestaat dat die zaak zomaar in een zwart gat verdwijnt:

    http://www.whathappenedtoflightmh17.com/mh17-lawyer-the-netherlands-seems-like-a-black-hole-to-me/

    Maar misschien loopt het ECHR wat harder als het om een zaak tegen de Russen gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Weer geweldig te zien dat theekransje va facsisten hier weer samenkomt

    Putin is god hier en de rest verteld onzin

    Net zoals in jaren 30

    Zeer gevaarlijk als personen de ideologie van 1 persoon volgen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ Matt

      't Is een beetje de microcosmos van de propagandaoorlog die om ons eens woedt. Daarin wordt de werkelijkheid ook met het grootste gemak 180 gedraaid. De NAVO die oprukt naar de Russische grens, daar troepen concentreert en dan gaat klagen over Russische agressie. Of de colourrevoluties waar door het buitenland gesteunde 'gematigde oppositie' grof geweld gebruikt en dan de bechuldigende vinger wijst naar de aangevallen regeringen. Klagen over censuur en stichtelijke praatjes houden over de vrijheid van meningsuiting, maar ondertussen die vrijheid fanatiek misbruiken voor laster en insinuaties.

      Verwijderen
  15. Over 100 feared killed as blasts hit near Russian military bases in Syria’s Latakia province

    https://www.rt.com/news/344052-syria-latakia-jableh-explosions/

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Artikel van de Saker over de militaire verleizen van Kiev in de Donbas.

    Kiev's Losses In the Donbass Are Much Worse Than Kiev Admits

    Official number in the area of 10,000 are wrong by a factor of 3-5. "... the data on lost hardware and mobilization suggest the loss of ~30,000 soldiers."

    http://russia-insider.com/en/politics/ukrainian-army-losses-ato-anti-terrorist-operation-according-iisss-military-balance/ri14497

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nee ik weet het dat ik hier niet welkom ben, hier zijn alleen neonazi's welkom en fascisten en racisten. Voor de rest mag hier niemand komen. Je moet kunnen haten om hier wat te mogen zeggen. De bevrijders van ons 70 jaar geleden, zowel de Westerse bevrijders als de Sovjet bevrijders draaien zich in hun graf om voor dit soort blogs en de meeste reaguurders op dit blog. Zij stierven juist om dit soort mensen te bestrijden en vrijheid te krijgen, en dit soort blogs nemen ons die zwaar bevochten vrijheid af!!

    BeantwoordenVerwijderen