donderdag 5 mei 2016

NOS 8 uur journaal negeert spectaculair concert Palmyra

Het huisorkest van het wereldbefaamde Mariinski theater in St.Petersburg was afgereisd naar het bevrijde Palmyra om daar vandaag een concert te geven: "Praying for Palmyra". Met dit concert eert Rusland de slachtoffers van de oorlog in Syrië.Olaf Koens' duit in het zakje over Syrië en Palmyra

De steeds nerveuzere en slechter uitziende NATO-journalist werd maandag van stal gehaald voor een klusje framing bij Pauw. Het blijft vermakelijk om de journalistieke kwakzalver zichzelf continue te horen tegenspreken. Hij spreekt over de situatie in Syrië hoe die was voor de westerse pogingen daar regime change te bewerkstelligen. Enerzijds was het daar "natuurlijk een dictatuur" (hij kan natuurlijk moeilijk zeggen dat het gewoon een prachtig en prima functionerend land was!), anderzijds kon je daar "vrijelijk reizen en met mensen praten, zij het op fluistertoon". Ja, en dat is sinds de door het westen gesteunde koppensnellers actief zijn, niet meer helemaal het geval. Als je denkt dat Koens de koppensnellers een probleem vindt, mispoes! Koens, die zelf graag in de keuken van het Syrische leger kijkt en dat nog mag doen ook, beklaagt zich erover dat de Syriërs ook een beetje kijken wat Koens doet. In plaats van een beetje erkentelijkheid dat hij in de Syrisch/Russische militaire keuken mag meekijken gaat de heer Koens een jankverhaal ophouden over bepaalde beperkingen. Dit gejank is nog schrijnender als je weet dat Koens aanhoudelijk getracht heeft toestemming te krijgen om bij de Nederlandse F16's in de regio een kijkje te nemen, en hij wordt niet eens in de buurt gelaten; krijgt telkens 0 op het request. Maar met de Syriërs mag meneer mee in het reizende circus maar gaat hij lopen janken dat het niet helemaal naar zijn zin is.

Checkpoints

Als je denkt dat het janken dan voorbij is? Het begint pas! Want Koens bereidt zijn zaak goed voor als hij opgeroepen wordt voor "een klus". De fantast beklaagt zich erover dat hij in Damascus zich vaak moet identificeren bij checkpoints. Hallo meneer Koens! U bent in oorlogsgebied! Wat wilt u? Dat alle hekken en poorten opengaan als heer Koens uit Holland langskomt? Omdat ze u als journalist van het jaar inmiddels wel zouden moeten kennen?

En hij klaagt maar door: "Je wordt ontzettend gelimiteerd. Je krijgt "minders" mee, die letterlijk meekijken over je schouder."

"Niet vrij werken..."

Dan slaat de verwarde NATO-pion helemaal op hol en noemt zelfs zijn eigen collega's als reden dat hij niet vrij kan werken: "Uiteindelijk in Homs heb ik rondgelopen met een gevolg en waren we uiteindelijk met zijn negenen." En dan gaat hij de mensen opnoemen die hem het werken zo bemoeilijken: "Dat ben ik (1), dat is mijn cameraman en producer Martin Turner (2), ehhh, iemand van ons bij de redactie in Hilversum, Zainad Hamut (3), onze fixer die met ons werkt (4), een Minder van de overheid in Damascus (5), een Minder van het gouvernaat in Homs (6), nog iemand van de overheid (7), en twee soldaten (8+9)." En dan met de verbeten blik die in een goedkope Hollywoodfilm niet zou misstaan: "Ja, dat is niet vrij werken". Dit verhaaltje houdt hem blijkbaar al een tijdje bezig, anders lepel je niet zo in één keer dat aantal van negen op en vult daarna de namen ook nog eens exact met negen man in.

Deal

Dan gaat Koens, die meer perceptiemanager is dan journalist, door met het welbekende maar weinig overtuigende frame van de verschrikkelijke dictator Assad: "Er is eerst gebombardeerd door de Syrische luchtmacht. Toen de bommen op waren, hebben ze oliedrums, vaten vol met explosieven en metaal erin uit helicopters naar beneden geflikkerd om zoveel mogelijk slachtoffers te maken." Waarom Assad belang zou hebben bij "zoveel mogelijk" (burger-) "slachtoffers" en dus het uitroeien van zijn eigen onderdanen, die in meerderheid achter hem staan, maakt Koens niet duidelijk. Pauw vraagt er ook niet naar en switcht naar Palmyra. Koens, nerveus wrijvend over neus, lippen en baard hoort gespannen toe. Mogelijk is dit deel van het gesprek van te voren doorgenomen tussen de twee, want Pauw stelt dat ISIS is "weggegaan". Als Thierry Baudet liever over "verjaagd" spreekt, gaat Koens pal achter Pauw staan: "Er is minder hard gevochten dan wij denken". Baudet stribbelt tegen: "Ze zijn niet uit vrije wil weggegaan". En dan vagen Pauw en Koens in koor Baudet weg: "Sky nieuws kwam met het nieuws dat er een deal was gemaakt met Assad." Koens: "Ja." Kortom, ook dit enorme succes van het Russische optreden wordt door NATO-verteller Koens en staats-journalist Pauw gebagataliseerd. Sterker: verdacht gemaakt. Wat maakt het trouwens uit of je Palmyra terugkrijgt door hard vechten of slim onderhandelen? Is het één beter of slechter dan het andere? Zo kun je de capitulatie van de Duitsers in Nederland trouwens ook afdoen als "er is een deal gesloten in café de Wereld in Wageningen" en de daaraan voorafgaande strijd een beetje bagetaliseren of verdacht maken. Koens en Pauw, hand in hand, doen het gewoon voor wat betreft de capitulatie van ISIS in Palmyra. Gewoon. Omdat het kan.

Mijnen tot ontploffing

Dan komen er beelden van Koens in Palmyra en zegt hij bij een klap tussen neus en lippen weer iets interessants: "Meestal zijn dat mijnen die tot ontploffing worden gebracht". Exact! De Russen bevrijden niet alleen de stad, maar maken ook de mijnen onschadelijk en geven er zoals vandaag dus een concert ten beste. Alleen dat vertelt hij er niet bij. Je zou zomaar kunnen denken dat de Russen iets goeds doen in Syrië.

Grootheids waanzin

Dan vrolijkt Koens helemaal op als er een pantservoertuig met Russische soldaten voorbij komt: "Je bent hier nooit alleen. Ik kom ook nog oude vrienden tegen. Dit is het Russische leger". En Koens richt zich naar de soldaten met een groet. Als die niet beantwoord wordt (blijkbaar zien zij hem nog niet als hun vriend), draait ie maar snel om en een beetje ongemakkelijk staand doet hij alsof zijn neus bloedt.

Assad jaagt 400.000 mensen dood in?

Terwijl Koens net met zijn go-pro camera nog vertelde hoe de ISIS mannen Syrische soldaten voor het amfitheater executeerden, schuift de hij daarna 400.000 doden in de schoenen van Assad, dat zijn alle doden in deze oorlog! Koens, die als geen ander de kunst verstaat van het mengen van feiten met fictie: "Je mag niet als President van een land 200, 300, 400.000 mensen de dood in jagen." (Nee denken wij dan, dat recht is voorbehouden aan de VS en haar "allies" en proxies)

Dictator

En dan gaat de fact-fiction verteller zichzelf weer tegenspreken, want wat is het geval? Daar waar deze bloeddorstige tiran heerst, in Damascus, staat de bevolking vierkant achter hun "dictator". "Je merkt aan niets dat zijn positie ter discussie staat. Hij zit heel stevig in het zadel.". Nou beste Koens, misschien staat hij dus vooral ter discussie bij westerse persmenen zoals Koens en Pauw? Maar weer weten Pauw en Koens, hand in hand het te spinnen: "Dat komt door de Russen!" "Precies, dat komt door de Russen!". Telkens weer die Russen! Daarna geeft hij trouwens weer credits aan dat pantservoertuig met Russen, "dat is de antimijnen-brigade", maar daar wordt verder overheen gepraat. Over dit fantastische en risicovolle werk.

Dan is het tijd voor, VVD corryfee Hans van Baalen, die we natuurlijk al van eerder kennen als het gaat om het vasthouden van de NATO-koers, om zijn bijdrage te doen: "Assad heeft ISIS geholpen". Koens staat de VVD'er bij: "Zeker, zeker."

Koens logica: Westen houdt Assad in het zadel

Volgens compleet-fantast Koens houdt het Westen Assad in het zadel, doordat het westen zich richt op het bestrijden van ISIS. Het verhaal van de laatste kinderarts passeert ook weer even de revue en natuurlijk staat alles al vast voor koens en ook dat zijn weer de Russen geweest (Wie anders?). Dan vertrouwt Baudet het niet helemaal en vraagt kritisch waarom zo'n ziekenhuis gebombardeerd wordt. Baudet: "Bommen zijn schaars, je gaat niet zomaar een ziekenhuis bombarderen"

Professioneel mee omgaan

Koens: "Dan ken je de Russen niet. Bommen zijn niet schaars." En er wordt door Pauw en Koens minzaam gelachen. Dan geeft de prijswinnende journalist nog even college: "Het is me werk. Ehh. Ik moet daar op een bepaalde manier professioneel mee omgaan. Het verhaal vertellen. Je moet kijken wat er is gebeurd. Je moet zien wat daar... ehh. We hebben kunnen documenteren. Ik heb gezien wat de verwoesting daar is. Tuurlijk is dat erg. Ehh. Ehh.... Ik ben geen politicus. Ik ga je niet vertellen of Assad wel of niet moet vertrekken."

Conclusie als je Koens en Pauw moet geloven:

Er zijn in de oorlog in Syrië 400.000 mensen omgekomen. Die zijn volgens Koens allemaal door mijnenvegende, concerten organiserende en volledig door de bevolking gesteunde Assad en de Russen de dood ingejaagd. Dan blijven er voor de koppensnellende en erfgoed vernietigende terreurgroepen geen doden meer over om op hun geweten te hebben. Oh ja, en Assad heeft ISIS geholpen. Niet Turkije of de VS. Welkom in de wondere wereld van Koens en Pauw.

Eerder schreef onze vaste volger een artikel over deze zelfde Pauw en Koens uitzending.UPDATE NOS-journaal

Wij zijn er door Prof. D.A.H. Vintik op gewezen dat het NOS journaal in een latere uitzending wel aandacht heeft besteed aan het concert. Deze credits verdient de NOS dan wel. Maar het moge wel duidelijk zijn dat opnemen in het 8-uur journaal of in het 23.45 uur journaal verschillende grootheden zijn. Plus het feit is dat het nieuws ruim op tijd voor opname in het 8-uur journaal beschikbaar was. Ook Blik heeft het nieuws en beelden ruim voor 8 uur rondgetwitterd. Waarom Gelauff voor het 8 uur journaal dan voorrang geeft aan een bandenprikker in het Westland of een relatief onbeduidende water lekkage in Den Haag, zijn vragen die alleen Marcel Gelauff kan beantwoorden.

89 opmerkingen:

 1. Prachtig concert in Palmyra!

  Mooi dat de beschaving weer terug is.

  Misschien kan die lafaard Koens en Pauw eens een wit helmpje op doen en bij Al Nusra in Aleppo verslag doen. Ik hoop dat er een Russische bom op hun hoofd valt. Arrogante sociopaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blik, Jan en anderen die een website hebben. Kun je de petitie voor TTIP promoten.?
  We hebben al bijna 147.000 ondertekenaars voor de petitie.
  https://ttip-referendum.nl/
  Ik heb net ondertekend en mijn vriendenkring geïnformeerd. Ik hoop dat iedereen hetzelfde doet of al heeft gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel ik zelf al getekend had is dit zeker een apart artikel waard!

   Verwijderen
  2. Oligarch,
   ik heb net getekend, en de link op mijn blog gezet. Nu maar hopen dat er deze week nog iemand langs komt :-)

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. p zaterdag 21 mei 2016 wordt er weer wereldwijd gedemonstreerd tegen Monsanto. In Nederland worden marsen georganiseerd in Alkmaar, Amsterdam, Bergschenhoek, Den Haag.
  http://www.marchagainstmonsanto.nl/

  Iedereen met een website. Kunnen jullie hier reclame voor maken ?.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Getekend. Koens komt steeds verder in het nauw. Het zou een mooie klokkenluider kunnen worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na 2 ziekenhuizen is er nu ook een kamp gebombardeerd. Hoewel onderzoek nog moet volgen, beschuldigen de gebruikelijke officials Rusland en/ of Syrië.

  Het schijnt onderdeel van een ´Plan B´ te zijn, om een no-fly zone door te drukken: ´This is a PR war with a sophistication we have never seen before´:

  https://www.rt.com/op-edge/341934-syria-tuce-agreement-carter/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Check deze bron ook: http://www.moonofalabama.org/

   Verwijderen
  2. Ruiz,
   inderdaad, Moon of Alabama is een bijzonder goede bron over Syrie.

   Verwijderen
 6. http://sputniknews.com/military/20160504/1039052825/russian-mod-syria-hospital-aleppo.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 95% van het geld voor Griekenland is naar de banken gegaan. Dat is over de afgelopen 6 jaar €220 Miljard. Dat blijkt uit een rapport van " European School of Management and Technology" in Berlijn.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-05-05/german-study-proves-it-%E2%80%93-95-greek-bailout-money-went-banks

  Kortom, de banken/financiers zijn gered, niet de grieken. Wij bij Blik op NOSjournaal wisten dat natuurlijk allang. Maar nu blijkt het ook weer eens uit een rapport van een Europese universiteit.
  Alleen naïevelingen denken dat de Europese politici voor hen werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bijna 9 Mei en mijn gedachten dwalen af naar mijn bijzondere interview met deze krachtige Russische veteraan die aan diverse fronten gevochten heeft voor de Russische en onze bevrijding van het fascisme. Hoe zou het met hem gaan?

  http://blikopnosjournaal.blogspot.nl/2015/05/blik-bedankt-russische-wo2-front.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Uit Popper's 'open society and its enemies' heb ik geleerd dat als je een bepaald persoon of een systeem wilt bekritiseren (Plato, Hegel, Marx), je de persoon/systeem moet proberen te begrijpen en vervolgens het systeem van de denker tot zijn logische conclusie moet leiden. Alle andere kritiek leidt alleen maar tot ad hominem argumenten, stoplappen, het smoren van discussies, geen vooruitgang.

  Dus als ik het denken van Olaf Koens probeer te begrijpen, dan zie ik een journalist op tv die zich in oorlogsgebied begeeft, wat niet zonder risico is, om die situatie daar te begrijpen en te duiden. Maar te begrijpen en te duiden voor wie? Koens is afhankelijk van zijn broodheer en het is aan zijn broodheer gelegen dat er niet te veel pro-Rusland/Assad verhalen in de wereld komen. En daarom kan Olaf Koens niet volledig openhartig zijn over zijn ervaringen in het Syrische leger, hoe hij tegen het Russische leger aankijkt, en in hoeverre 'de rebellen' tot hun daden komen en wie hen daartoe aanzet. Het maximale wat Olaf Koens kan doen is de grenzen van het discours opzoeken, de cynische journalist spelen die af en toe een boodschap binnen MSM kan doorgeven dat de oorlog in Syrië niet zo zwart-wit is zoals deze afgebeeld wordt in de immer kleiner wordende small, small world van onze MSM vrienden. Dat is het maximale wat Koens kan doen.

  Waar dat toe leidt? Voor Koens tot ofwel een baan buiten de MSM (als hij de grens van wat nog net wel en niet gezegd mag worden blijft opzoeken, bestaat de kans dat hij die grens een keer overschrijdt), of binnen de MSM, maar dan wel aan de ketting.

  Jonathan Cook, voorheen journalist bij the Guardian en Observer en nu als onafhankelijk journalist gesitueerd te Nazareth, heeft het aan de ketting liggen als sterjournalist dilemma van Koens (neem ik aan) ooit eens in een zeer openhartig essay toegelicht (ik doel op het tweede essay in het volgende coldtype PDF document:

  http://www.jonathan-cook.net/docs/media-intellectual-cleansing.pdf

  Dus dat hoe meer sterrenstatus je als MSM journalist wordt toegeschreven, hoe minder je kan afwijken van de lijn die gevolgd moet worden binnen de MSM. Wat alleen vol te houden is als die lijn toevallig dezelfde lijn is als degene die je zelf als journalist wilt volgen. Koens lijkt me niet iemand die graag een uitgestippeld lijntje wil volgen, maar zijn eigen lijnen wil uitzetten onafhankelijk van hoe anderen daarover denken. En dat kan Koens niet doen, net zoals Jonathan Cook dat ook steeds minder kon doen toen hij opklom in de hiërarchie van het journalistendom.

  Niet iedereen is zo dapper als Jonathan Cook en durft zijn sterrencarriere (en bijbehorend loonstrookje) moedwillig op te geven om vervolgens een onzeker bestaan te gaan leiden als onafhankelijk journalist al dan niet in oorlogsgebied. Dat begrijp ik heel goed, zo'n besluit heeft veel persoonlijke consequenties. Het is wel een optie die voor Koens kan lonen als je het mij vraagt. Alternatief is alles te laten zoals het is waarbij weliswaar de naam en de eer behouden blijft voor Koens (in het MSM wereldje), maar waar hij verder niet tot nauwelijks enige inhoud kan geven binnen de duiding van het GROTE belang; dat is: het aanleggen van een pijpleiding van Qatar, door Syrie en Turkije naar de EU om daarmee Rusland financieel-economisch op de knieën te krijgen, moet buiten de geschiedenis boekjes gehouden worden. Een plan wat op het worldwideweb al mislukt is (lees bv Pepe Escobar), maar in het zeer kleine wereldje wat MSM heet angstvallig stilgehouden moet worden.

  Want 2+2=4, en niet 5, hoe hard je ook je best doet om 2+2=5 tot juiste antwoord te willen laten lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat over die pijpleiding door syrie naar de EU heb ik al zo vaak gelezen.. Maar hoe relevant is dat.. Ik heb net de kaart bekeken.. Van Qatar naar europa of turkije kan toch veel makkelijker door Saudi arabie en dan door jordanie en israel en dan door de zee naar europa.. Je hebt niks met irak/iran van doen..


   Iran stookt op zijn beurt wel in yemen om saudi arabie tegen te werken om een eigen gang door yemen aan te leggen en daarmee geen tol aan iran te hoeven betalen..

   Wat rusland doet is ook puur eigen belang en niks anders..

   Denk ik. Wellicht is ik het wel goed dat rusland optreed in syrie.. Anders wordt het groot turkije en een land van nog meer moslimgekken.

   Hoe dan ook.. Een treurige wereld. V

   Verwijderen
 10. Weer mooi stuk Willem, dank.

  Dit artikel wordt trouwens zeer goed bezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prima stuk Willem!

   Hieronder hebben wij 'Flip' Hammond, die het hele gebeuren maar smakeloos vond of zou hij de pest in hebben dat Palmyra bevrijdt is van I.S.?

   http://www.pravdareport.com/news/hotspots/conflicts/06-05-2016/134354-palmyra_concert-0/

   Verwijderen
 11. Ik heb Olaf Koens life gzien, in Nieuwspoort. Hij had net een boekje over Rusland geschreven. Ging er prat op dat de naam Putin er niet in voor kwam.... ( Echt waar!)
  De manier waarop hij om zich heen keek gaf mij sterk de indruk dat hij zich volledig bewust was van zijn enorme leugenachtigheid, en misschien wel verbaasd dat niemand 'Leugenaar! ' riep.
  Maar ik kan het me ook ingebeeld hebben, natuurlijk.
  Ik herinner me nog dat Koens geen enkele serieuze opleiding heeft afgemaakt. Hij is gewoon begonnen in Rusland, meen ik. Een beetje talent voor kletspraatjes verkopen, bereidheid om te zeggen wat de bovenbazen willen horen, en voila: je wordt zomaar een ' bekende journalist'.
  Wat zijn we diep gezonken !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rusland geeft 2X een waarschuwing bij volledig onjuiste berichtgeving.
   Helaas ging olaf over de schreef en toen was het inpakken en wegwezen.

   Verwijderen
 12. Global Research heeft enkele goede artikelen over de hopitalen die gebombardeerd zijn.
  Een hospitaal van Artsen zonder Grenzen blijkt alleen maar 'gesteund' te worden door AzG. (Dat hoeft dus niks voor te stellen.)
  Ernstiger is dit: AzG heeft bij monde van haar eigen voorzitter toegegeven dat ze in feite voor de rebellen werken, en niet voor de bevolking die getroffen wordt. (!) Je kunt dat ook eenvoudig zien doordat er geen vrouwelijke patienten zijn.

  En arts maakt zich heel boos om de zeer eenzijdige berichtgeving. Hij beweert ook dat dit Al Quds hospitaal niet eens bestond voor de oorlog.
  http://www.globalresearch.ca/a-tale-of-two-hospitals-fabricated-bombing-incident-vs-open-terrorist-targeting-of-facilities-in-aleppo/5523687
  Zie ook: related articles, onder het artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niet bij de NOS/NPO te zien of te horen.

  Martin Kobler Collaborating With Da’esh, Libya’s New Rulers
  https://jamahiriyanewsagency.wordpress.com/2016/03/31/unsmils-martin-koebler-managing-goa-takeover-of-libya-in-meeting-with-al-qaeda-in-istanbul/
  Al Qaeda moet betrokken worden binnen de regering.

  Breaking, Busted: CIA’s New “bin Laden” Setting Up Libya Terror State
  http://www.veteranstoday.com/2016/05/06/the-west-negotiates-with-former-al-qaeda-leader-to-empower-the-unity-government-in-libya/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij Joop wordt aandacht besteed aan DWDD van 5 mei.
  Inderdaad een opmerkelijke uitzending.

  Geert Mak vertelt dat we mogelijk op een grote ineenstorting van Europa af koersen, terwijl we afgeleid worden door nonsnese TV. (Precies zoals het Oostenrijks-Hongaarse keizerrrijk twee jaar voor zijn ineenstorting nog vrolijk op de Radetzkymars danste).

  Adriaan van Dis toont uitgebreid aan hoe gruwelijk wij blanke Europanen hebben huisgehouden in de rest van de wereld. Een boek van Ewald van Vugt somt dat allemaal op.

  En de meest opvallende gast voor mij: Oud hoofd Terreur Bestrijding Peter Knoope vertelt ( opzienbarend! ) dat wij die terreur over ons hebben afgeroepen door alle oude structuren daar te vernietigen, en door de mensen daar als 'inferieur' weg te zetten. Logisch dat er jongelui komen die zich daar tegen verzetten of zelfs wraak nemen.

  Ik denk dat ik wel begrijp waarom Peter Knoope niet meer de baas van de anti-terreur is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "Ook Blik heeft het nieuws en beelden ruim voor 8 uur rondgetwitterd. Waarom Gelauff voor het 8 uur journaal dan ..."

  Even serieus. Blik, denk je dat jouw blog zo nu en dan ter sprake komt op de NOS redactie?
  Als ze zichzelf serieus nemen, dan wel natuurlijk.
  Het is helemaal niet onmogelijk dat jouw blog er voor zorgde dat het toch in het late journaal kwam.

  De onvrede over de MSM wordt steeds luider overal verkondigd. Mogelijk dat dit toch invloed gaat krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De val van Koens gaat nu hard: http://verenoflood.nu/palmyra/

  Bij steeds meer mensen gaan de ogen open betreffende dit sujet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De Saker heeft een lang artikel geschreven over de simpele manier waarop de Rusische overheid propaganda maakt tegen het Westen: Eenvoudig door pro Westerse lieden hetzelfde verhaal te laten vertellen zoals ze dat in Het Westen vertellen.
  Omdat de Russische kijkers beter weten en de leugenachtigheid er direkt van doorzien, zijn hetde ' Pieter Waterdrinkers en consorten' zelf die anti-westerse propaganda maken.
  De Saker geeft alle namen van de programma's er bij:


  The Kremlin and the clearly pro-Putin journalists go out of their way to give as much air time to the most rabid anti-Kremlin critiques as possible, especially on Russian TV talkshows.


  The most popular Russian TV talkshows (Evening with Vladimir Soloviev, Time will Show with Petr Tolstoi, Right to Know with Dmitrii Kulikov, Politics with Petr Tolstoi and Alexander Gordon, Special Correspondent with Evgenii Popov, News.doc with Olga Skabeeva, Duel with Vladimir Soloviev) all make sure that the following groups get as much airtime as possible:

  Russian liberals
  Russian-speaking American journalists
  Russian-speaking Polish officials and journalists
  Ukrainian nationalists
  These four groups are literally the “bread and butter” of these talkshows were they provide a constant stream of very entertaining political debates. Why? Because they utter the exact same nonsense which they are used to proclaim in their own countries and if the western audience does not really know what to make of this propaganda, it sounds so outlandish to the Russian audience that these guests always get completely eviscerated (verbally, of course)[Jan V: eviscerate= de ingewanden verwijderen. Hier te vertalen als 'Afgedroogd'?] by the Russian guests invited to the same talk show.

  And just to make sure that every person in Russia ‘gets the message’, the main weekly news shows (News of the Week with Dmitri Kiselev, Postscriptum with Alexei Pushkov) always feature long excerpts from western propaganda reports and the most rabidly anti-Russian statements from western politicians.
  Bron: http://thesaker.is/counter-propaganda-russian-style/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Exact Jan. Noem het propaganda, noem het levendig debat, noem het wat je wil, maar inderdaad, zitten er in die shows altijd lui die het NATO-geluid verkondigen. Micheal Bloom, the smart kid from the US, is een veel geziene gast, maar uit Nederland passeert met name Pieter Waterdrinker vaak de revue, maar ook iemand, minder uitgesproken, milder, Jeroen Ketting van Lighthouse consultancy in Moscow. Koens en ook anderen worden regelmatig gevraagd om langs te komen. Het resultaat is dat de Russen vaak beter op de hoogte zijn hoe deze mensen denken dan de Nederlanders zelf! Alleen moeten de lieden wel tegen een stootje kunnen, want anders dan in Nederland waar Koens mag bazelen wat hij wil, krijgt hij daar bij onzin natuulijk wel gelijk verbaal lik op stuk. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat Koens niet veel trek meer heeft in Russische discussie programma's en de voorkeur geeft aan het veilige voor hem Pauw waar hij onbekommerd zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan.

  Die talkshows zijn inderdaad zeer vermakelijk om naar te kijken want de meningen staan daar dus vaak lijnrecht tegenover elkaar. Dit is dus anders dan in Nederland waar meestal mensen met dezelfde mening worden uitgenodigd om met elkaar "te discussieren".

  BeantwoordenVerwijderen
 19. krantenartikel uit 2000 (!)door Ambrose Evans-Pritchard

  Euro-federalists financed by US spy chiefs

  snipjes:

  "DECLASSIFIED American government documents show that the US intelligence community ran a campaign in the Fifties and Sixties to build momentum for a united Europe. It funded and directed the European federalist movement.
  The documents confirm suspicions voiced at the time that America was working aggressively behind the scenes to push Britain into a European state. One memorandum, dated July 26, 1950, gives instructions for a campaign to promote a fully fledged European parliament. It is signed by Gen William J Donovan, head of the American wartime Office of Strategic Services, precursor of the CIA.
  .......
  The documents were found by Joshua Paul, a researcher at Georgetown University in Washington. They include files released by the US National Archives. Washington's main tool for shaping the European agenda was the American Committee for a United Europe, created in 1948.
  .........
  The leaders of the European Movement - Retinger, the visionary Robert Schuman and the former Belgian prime minister Paul-Henri Spaak - were all treated as hired hands by their American sponsors. The US role was handled as a covert operation. ACUE's funding came from the Ford and Rockefeller foundations as well as business groups with close ties to the US government.
  .......
  A memo from the European section, dated June 11, 1965, advises the vice-president of the European Economic Community, Robert Marjolin, to pursue monetary union by stealth. It recommends suppressing debate until the point at which "adoption of such proposals would become virtually inescapable".


  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom hebben ze Bernhard in 1954 aan het werk gezet om een verenigd Europa op te zetten. Daarvoor heeft hij samen met 2 anderen Bilderberg opgericht.

   Verwijderen
 20. Bovengenoemd artikel naar aanleiding van een verwijzing van
  Paul Craig Roberts waar hij o.a. ingaat op de recente pogingen van de VS om een Brexit tegen te gaan.

  "As I have previously written, Washington believes that it is easier to control one government,
  the EU, than to control many separate European governments. As Washington has a long term investment in orchestrating the European Union, Washington is totally opposed to any country exiting the arrangement. That is why President Obama recently went to London to tell his lapdog, the British Prime Minister, that there could be no British exit."

  http://www.paulcraigroberts.org/2016/05/05/somnolent-europe-russia-and-china-paul-craig-roberts/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Syrië–Straf de oorlogsmisdadigers

  "Met dank aan Barack Obama, David Cameron, Nicolas Sarkozy en François Hollande. De echte oorlogsheren die vanuit hun paleizen met mooie zoete woorden dat land bewust in brand staken. Ja, want de seculiere staat geleid door president Bashar al Assad moest weg en vervangen worden à la Libië door een stelletje sadisten zoals men er zelden tegenkomt. Roofmoordenaars met als excuus de islam.

  Herhaaldelijk stellen de medebrandstichters van Human Rights Watch, Pax Christi en Amnesty International dat Assad voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moet verschijnen. Assad is geen engel maar wat de voorgenoemde leiders van de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk op hun kerfstok hebben is niet te beschrijven.

  De enigen die men naar Den Haag moet sturen zijn deze toppolitici, de heren van het mooie woord die onder het mom van mensenrechten, vrijheid en democratie de grootste misdaad van deze eeuw begingen. En eventueel kan men er nog een stelletje die politici naar de mond pratende politicologen, journalisten en goeddoeners van HRW en AI vervolledigend bijstoppen. Laat het recht oordelen."

  Willy Van Damme

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Dawg.
   Beide artikelen ( PCR en Willy van Damme) waar je ons alert op maakt zijn erg de moeite waard !

   Verwijderen
 22. Hillary Clinton to be interviewed in FBI email investigation
  http://www.cbsnews.com/news/hillary-clinton-to-be-interviewed-in-fbi-email-investigation/

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nexus van bovendien.com schrijft een mooi betoog over de ontwikkeling van opstandelingen in Syrië in begin in 2011 naar de witte helmen in 2016.
  http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/syrie/witte-helmen-in-aleppo-en-het-zionistisch-plan-b-voor-syrie

  Het proxy leger van de moneymasters wordt iedere keer opnieuw geframed om sympathie op te wekken bij de bevolking, om fondsen vrij te maken voor hun financiering en om een no fly zone te bewerkstelligen zodat ze zorgeloos hun terreur kunnen verspreiden, zodat uiteindelijk Assad en de staat Syrië tot het verleden behoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Sorry dat ik weer de spelbreker moet zijn.

  Maar als mensen hier zaken schrijven die volgens mij onzin zijn, dan moet dat gezegd kunnen worden. Ook al krijgt de schrijver bijval van mijnheer Blik zelf en van Joop.

  Mijn kritiek geldt het verhaal van Willem Willem, 6 mei 14.40 uur.
  Willem, het lijkt nu alsof je wel begrip voor Koens kan opbrengen: immers, als hij de waarheid zou vertellen in zijn verhalen, dan zou hij zijn baan verliezen.
  (Ik hoor Olaf Koens al zeggen: " Ja, luister, en als ik het niet doe, dan nemen ze wel iemand anders. Dus het heeft geen nut als ik de held ga uithangen.")

  Mijn antwoord is kort: Koens behoort levenslang opgesloten te worden: Hij werkt mee aan de dood van vele honderdduizenden mensen. En hij weet dat of hoort dat te weten. Koens is een groot misdadiger. Daarbij vergeleken is Willem Holleder echt een heel kleintje.

  --
  Tweede punt van kritiek op Willem Willem.

  Je schrijft: De ware reden van de oorlog in Syrie is de oliepijplijn die door Syrie zou moeten komen, en Assad heeft dat geweigerd, dus moet Assad weg.

  Ja, ik weet dat de door mij bewonderde Pepe Escobar dit ook zegt.
  En toch is olie NIET de reden waarom het Midden Oosten wordt vernietigd.
  Olie en olie-pijplijnen zijn motieven die gegeven worden, maar de oliebelangen zijn niet de drijvende kracht achter deze oorlogen.

  Twee voorbeelden:
  - Dat Irak te sterk werd en dat Saddam weg moest is al voor 1989 besloten in Israel. Lees het boek van ex Mossad man Victor Ostrovsky.
  Hij vertelt hoe zijn leermeester Efraim hem zei dat Saddam kapot zou moeten van de hogere Israelische bazen. Zie (*) in de volgende post.

  - De oliebedrijven hebben de inval in Irak nooit gewild, Ze waren er tegen en hadden er erg veel last van.

  - In 2001 was in het Pentagon al bekend dat er zeven landen kapot gemaakt zouden gaan worden. Je kent wellicht de bekende uitspraak van Wesley Clark, die hij in 2007 deed, toen hij voor president in de race was. Zie (**)

  De vernietiging van de Arabische wereld gebeurt alleen maar om Israel Lebensraum te geven. En Israel gebruikt de argumenten die anderen hebben ( Qatar wil de gaspijplijn door Syrie, Saudi's willen de Shiiten vernietigen, Erdogan wil de Koerden kapot maken en een stuk van Syrie) om ze die destructie te laten uitvoeren. Maar die destructie zou onmogelijk zijn als de Westerse Media het niet zouden 'verkopen'. Als de Neocons de oorlogen niet zouden doordrijven, faciliteren, betalen, goedpraten etc.

  De drijvende kracht zijn de Neocons, de mensen die hun boosaardigheid in de eerste plaats in dienst stellen van Israel.
  Amerika heeft, zoals je weet, een ZOG: een Zionist Occupied Government.
  Als je dat idee goed voor ogen houdt bij al je analyses van wat er gebeurt in de wereld, dan is alles veel beter te begrijpen.

  Amerika is een werktuig voor de Neocons. Maar Amerika is niet langer de Hegemon. Rusland en China zijn opstandig geworden.
  Dat is een levensgevaarlijke situatie, want economisch heeft de VS minder potentie dan Rusland+China samen. Dus kan Amerika haar positie alleen behouden door haar wapens te gebruiken. Een zeer gevaarlijke situatie.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onderbouwing:

   (*) Victor Ostrovsky ( By way of deception….), ex Mossad agent, beschrijft op pag 117 dat met Saddam eerst zwart zou maken om hem daarna te vernietigen:
   "After the bombing of Libya, our friend Qadhafi is sure to stay out of the picture for some time.
   Iraq and Saddam Hussein are the next target. We're starting now to build him up as the big villain. It will take some time, but in the end, there's no doubt it'll work." ( Dit boek kwam in 1990 uit, en was dus al geschreven vòòr de eerste Golf oorlog.) http://www.mailstar.net/ostrovsky.html

   (**) De quote van Wesley Clark is op vele plaatste te vinden.
   Dit is de meest volledige: Wesley Clark: Fora tv: google: wes clark america's foreign policy coup
   Deze is korter:
   Wesley Clark: Amy Goodman: https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw of zoek in youtube op: " General Wesley Clark: Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years"

   Verwijderen
  2. @Jan Verheul,

   "Maar als mensen hier zaken schrijven die volgens mij onzin zijn, dan moet dat gezegd kunnen worden. Ook al krijgt de schrijver bijval van mijnheer Blik zelf en van Joop."

   Maar als volgens jou iets onzin is hoeft het nog niet onwaar te zijn of zie ik dat verkeerd?

   Is het verkeerd van @WillemWillem als hij zegt dat Olaf Koens misinformatie verspreidt om zijn baantje te behouden en daar begrip voor kan opbrengen?

   "En toch is olie NIET de reden waarom het Midden Oosten wordt vernietigd."
   Olie en olie-pijplijnen zijn motieven die gegeven worden, maar de oliebelangen zijn niet de drijvende kracht achter deze oorlogen."

   O nee? De VS, met zijn 330 miljoen inwoners (dat is nog geen 5% van de wereldbevolking), consumeert 25% van de olie die wereldwijd wordt opgepompt. Daarnaast wordt China uit Soedan verdreven om de olie onder het mom om de daar aanwezige terroristen, zoals Boko Haram en Al-Shabaab, te bestrijden! Hoe moeten de Amerikanen hun wereldhegemonie voltooien als het niet om olie zou gaan, zij hebben ook nog een leger die een aardige slok olie lust, toch? Hoe moeten zij hun leger rollende houden zonder olie om Rusland en China onder het juk van Amerika te krijgen?

   Een algehele Amerikaanse wereldhegemonie is niet enkel bedoelt om baas over de wereld te spelen maar vooral om de bodemschatten.

   Verwijderen
  3. Joop vraagt mij:
   "Is het verkeerd van @WillemWillem als hij zegt dat Olaf Koens misinformatie verspreidt om zijn baantje te behouden en daar begrip voor kan opbrengen?"

   Ja, dat is verkeerd van Willem.
   Voor mensen die meewerken aan de dood van honderdduizenden en als enig excuus hebben dat ze anders hun baantje kwijt raken, behoort de hoogste straf te zijn weggelegd. En niet 'begrip voor de arme man die anders zijn baantje zou verliezen."

   Dat de VS veel olie verbruikt en dus in concurrentie is met andere landen die veel olie gebruiken, heeft volgens mij niks te maken met de plannen in 2001 om een reeks van moslimlanden te willen vernietigen. Enkele van die landen hebben niet eens olie.
   Dat Syrie ooit zou weigeren mee te werken aan een gaspijplijn was in 2001 nog niet bekend. Toch was tot de destructie van Syrie toen al besloten, zoals we van Clark weten.
   De motieven moeten dus elders gezocht worden.
   Lees het Yinon Plan.

   PS: Sinds de shale gas revolutie is de VS in staat om in haar eigen energiebehoefte te voorzien. Men dacht zelfs aan export. Maar nu de olieprijzen zo laag zijn geworden, koopt men uiteraard weer op de wereldmarkt. Dus ook dat onderdeel van jouw betoog was geheel onjuist, Joop.

   Verwijderen
  4. Jan, je hebt gelijk. Het was onjuist van mij om te veronderstellen dat ik begrip kon opbrengen voor Koens' misinformatie. Ik had me preciezer moeten uitdrukken. Het is kwade trouw, waar ik aan zat te denken toen ik over Koens schreef. Weten dat een bepaalde handeling fout is, maar de handeling toch uitvoeren omdat het bij je 'rol' die je invult in je leven past. Dat is nog steeds niet heel precies, vrees ik, maar wel een fundamenteel menselijk probleem dat je bv in de werken van Sartre tegenkomt (een uitleg staat bv hier: http://www.filosofischetuin.be/index.php?option=com_content&view=article&id=127)

   Volgens Andreas Kinneging zijn er, als ik het goed heb onthouden, 3 vormen van het kwaad

   1) opzettelijk kwaad doen
   2) kwade trouw
   3) geen idee hebt dat je kwaad doet

   In die volgorde (dus 1 het ergste en 3 het minst erg, en 2, het kwaad van Koens, nog steeds een kwaad)

   Het is lang geleden dat ik het opstel waar dit alles in staat gelezen heb, en misschien heb ik eea verkeerd onthouden... Ik ga het herlezen in de hoop me in de toekomst beter uit te drukken als het over kwade trouw gaat.

   Tot slot, de link naar het opstel van Kinneging: http://www.burkestichting.nl/wp-content/uploads/2011/04/kinneging-conservatisme-moderniteit.pdf

   Verwijderen
  5. "Ja, dat is verkeerd van Willem."

   Nee, dat is niet verkeerd van @WillemWillem want jij kan mij namelijk niet wijsmaken dat als het jou zou betreffen er bij jou geen gedachten door je hoofd gaan wat de consequenties kunnen zijn als jij wel de juiste feiten zou brengen.

   "Dat de VS veel olie verbruikt en dus in concurrentie is met andere landen die veel olie gebruiken, heeft volgens mij niks te maken met de plannen in 2001 om een reeks van moslimlanden te willen vernietigen. Enkele van die landen hebben niet eens olie."

   Bodemschatten bestaan niet enkel uit olie, Jan! In Afghanistan ging het bijvoorbeeld om lithium, een (TAPI (Turkmanistan, Afghanistan, Pakistan, India oliepijpleiding)) en heroïne! "Either you accept our offer of a carpet of gold, or we bury you under a carpet of bombs,"

   http://www.globalresearch.ca/articles/CHI203B.html

   Onder de drugsbaronnen scharen wij o.a. G.H.W. Bush en Bill Clinton!

   http://www.globalresearch.ca/money-laundering-and-the-global-drug-trade-are-fueled-by-the-capitalist-elites/20210

   "Dat Syrie ooit zou weigeren mee te werken aan een gaspijplijn was in 2001 nog niet bekend. Toch was tot de destructie van Syrie toen al besloten, zoals we van Clark weten."

   Yep, en daar wachten ze dan 10 jaar mee en ineens, als er olie in Syrië is gevonden, breekt er een revolutie uit!

   http://www.vrede.be/nieuws/de-stormloop-op-olie-en-gas-de-middellandse-zee

   "Dus ook dat onderdeel van jouw betoog was geheel onjuist, Joop."

   Ik dacht het niet! Het blijkt dat jij erg smal geïnformeerd bent, Jan!

   Verwijderen
  6. Jan, klopt. De plannen om de natiestaten te vernietigen is al van de jaren negentig. Een pijpleiding is niet de reden. (In een land waar chaos heerst kun je ook geen pijpleiding leggen) De weg naar Iran, begint in Syrië, daarna Libanon en daarna Iran en verder naar het oosten.
   Het proces om "democratie" te brengen in het midden oosten, Afrika en Azië is veel en veel te langzaam verlopen.

   Verwijderen
  7. Misschien dat ik nu een stap te ver ga (ik denk door te schrijven, maar mijn gedachten zijn niet altijd juist...): gesteld dat Olaf Koens de sterjournalist moet 'spelen' geeft aan dat iemand zich gelukkig kan prijzen als hij/zij zich niet in de veronderstelde positie van Koens bevindt. Het is denk ik moeilijker om uit de positie van de sterjournalist te geraken, dan om er in te komen. Kwestie van verkeerde keuzes maken (bv geen filosoof, maar journalist willen worden). Maar beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Daar gaat het stuk van Jonathan Cook ook over, en een verder oordeel over deze draad van Blik heb ik niet. Wel veel gedachten! Waarvoor dank.

   Verwijderen
  8. - De oliebedrijven hebben de inval in Irak nooit gewild, Ze waren er tegen en hadden er erg veel last van.

   ehhh Nou nee. Na de invasie van Irak gingen de olie contracten naar anglo amerikaanse bedrijven

   Why the war in Iraq was fought for Big Oil
   http://edition.cnn.com/2013/03/19/opinion/iraq-war-oil-juhasz/

   Saddam had de olie licenties aan Rusland, China en Frankrijk gegeven.
   “Second to Saudi Arabia, Iraq has the largest oil reserves on earth, and the roughly 1.1 trillion dollars worth of oil — much of it already committed by Saddam to Russia, France and a few other countries ... is a crucial aim of U.S. strategy.”
   http://www.nbcnews.com/id/3071521/ns/us_news-only/t/oil-after-saddam-all-bets-are/

   Verder is Koens natuurlijk mega fout met zijn éénzijdige, suggestieve en soms leugenachtige reportages en interviews.

   Verwijderen
  9. Laten we ook niet vergeten dat Poetin er baat bij heeft dat er geen pijpleiding van Iran naar Europa komt. Door een groot deel van zijn leger terug te trekken geeft hij een signaal af aan Assad dat hij moet meewerken aan een politieke oplossing van het conflict. Hij zal de Koerden autonomie moeten geven en hij zal oppositie binnen zijn regering moeten toelaten. Poetin wil niet dat Assad valt, maar hij wil ook geen super sterke Assad (met sterke invloed vanuit Iran) kan ik me zo indenken.

   Verwijderen
  10. @ Willem Willem.
   Als je de rol van journalist in je leven kiest, dan kies je voor het zoeken en verspreiden van de waarheid.
   Wanneer je dan al doende merkt dat je in werkelijkheid gebruikt wordt of gedwongen wordt om mee te werken aan het verspreiden van leugens die nodig zijn om een onschuldig land te vernietigen, en als je dan toch doorgaat, dan is er geen genade natuurlijk: levenslang de gevangenis is wegens veroorzaken van vele duizenden onschuldige doden.

   Ik vond het artikel over Sartre een beetje ver gezocht. Een kellner gedraagt zich extra behulpzaam omdat dit meer fooi opplevert. De client wil in het algemeen ook dat extra stukje respect,dat streelt het ego. Hier is een eenvoudige economische uitwisseling gaande. Sartre plakt er een heel verhaal aan vast. Niet zinvol.
   Wel zinvol: het onderscheid tussen bewust kwaadwillend zijn en 'er langzaam ingeluisd worden, stapje voor stapje'.
   (Zoals bij Vince Foster is gebeurd volgens mij. Dan gaat het van kwaad naar erger, en ben je al mede schuldig, en als je er dan uit stappen wil, dan moet men je wel vermoorden.)

   Verder: Willem, ik wil mijn tijd en energie gebruiken om de honderdduizenden slachtoffers te helpen en te verdedigen, en wil ik geen tijd besteden aan de vraag of er verzachtende omstandigheden voor Olaf Koens te bedenken zijn. Ik hoop dat een rechter daar een keer het hoofd over zal buigen.

   Verwijderen
  11. @ Joop.
   Joop, je hebt het zelf niet door, maarje zit hier 'begrip voor de liegende Media' te verdedigen. Dat is volstrekt nieuw op dit forum.

   Afghanistan is inderdaad binnen gevallen wegens andere belangen dan ' Israel', deels omdat de Taliban de teelt van heroine hadden afgebouwd, deels wegens de strategische ligging (Great Game, Chessboard).

   De usual suspects hebben 2000 jaar geleden al besloten om de wereld te gaan beheersen, dus 10 jaar wachten is voor hen geen probleem. Je moet weten wat het doel is, en vervolgens moet je geduldig wachten tot de opportunity voorbij komt.
   Irak was het tweede land dat werd aangevallen na 911, vanuit de Yinon strategie. Daarna was het op: in de VS kreeg men nog een oorlog er echt niet meer door op dat moment.

   Over al die grondstoffen: Ik denk dat je heel wat grondstoffen gewoon legaal kan kopen voor het geld dat de Amerikanen nu aan de oorlogen hebben besteed. Trillions of dollars !

   Verwijderen
  12. @ Oligarch.

   Ik wil het verhaal Irak bij het begin beginnnen: in 1989 besluit Israels Mossad dat Saddam kapot moet.
   (Saddam as Amerika's protege en hulpje, en verkocht zijn olie aan Amerika.)
   Dus: De Emir begint Saddam te vernederen. Saddam vraagt en krijgt het groene licht voor een inval in Koeweit ( van de Amerikaanse ambassadeur April Stevens).
   Dan heeft een joodse politicus Tom Lantos samen met Hill and Knowlton het meisje Nayirah klaar staan om de VS tot een oorlog tegen Saddam te bewegen. (Bekijk de zaak op 1.12 uur in deze film: Spielberg's Hoax - The Last Days of The Big Lie. )

   Tot grote teleurstelling van de Neocons wil papa Bush Saddam niet geheel verdrijven. Mevrouw Albright krijgt het voor elkaar om toch sancties in te voeren die 1 miljoen mensen het leven kosten in Irak. (Heeft dit nut voor de olie-belangen?) Het lijkt me logisch dat Saddam besloot om zijn olie niet meer aan de VS te verkopen, nietwaar.

   Dus: als het de oliematschappijen waren die de tweede oorlog in Irak pleegden, wie waren het dan die de eerste inval pleegden, waardoor ze nu juist hun oliecontracten kwijt raakten?

   Ik herinner me olie-bazen die in de eerste jaren na 2003 erg ongelukkig waren met die oorlog. Dat op dit moment de olie weer in handen is van de VS bedrijven dat zou kunnen. Zal wel prettig ondernemen zijn, daar nu temidden van ISIS en consorten. Nee, dat hebben ze prima gedaan. Amerika gaat er financiel aan ten onder, en de olieblangen zijn minder goed gediend dan ze voor 1990 waren.
   Ergens klopt er iets niet aan het verhaal dat de Olie de oorzaak was van Irak 2003.

   Verwijderen
  13. Eerlijk gezegd denk ik dat Olaf Koens helemaal niet weet dat hij misinformatie brengt!

   Verwijderen
  14. @ Joop.
   Je schrijft: "Eerlijk gezegd denk ik dat Olaf Koens helemaal niet weet dat hij misinformatie brengt!"

   Het beroep van journalist heeft veel meer impact op menselijk welzijn dan het beroep van chirurg.
   Maar als een chirurg (per ongeluk) een fout maakt, kost hem dat veel geld en wellicht zijn baan.

   Net als een chirurg heeft een journalit een verantwoordelijkheid: Een journalist moet zijn best doen om de waarheid te zoeken en te vertellen.
   Vertelt hij leugens of geeft hij een vertekend beeld door het weglaten van zaken, dan behoort hij daarvoor gestraft te worden. En naar verhouding van de gevolgen van zijn fout.

   Ik weet heus wel dat dit nog niet gedaan wordt ( behalve bij Julius Streicher), maar het is zeer hard nodig dat journalisten veroordeeld gaan worden, om dit soort leugens te stoppen. De wereld gaat er namelijk aan ten onder.

   Dus of Koens nu wel weet wat hij doet of niet: het is een verwijtbare fout. En daarvoor verdient hij straf.

   Net als een chirurg: De chirurg zal de fout echt niet bewust maken. En toch straf.

   Verwijderen
  15. Als de politiek en/of de media het af laten weten dan is het einde rechtsstaat, einde democratie!

   Interview met Arnold Karskens: ‘Journalist te koop’

   http://www.4shared.com/mp3/xqGV1QHmce/Gewoon_Nieuws_met_Arnold_Karsk.html

   Verwijderen
 25. Roger Stone: Cruz Dropped Out Because Of JFK Revelation
  https://www.youtube.com/watch?v=mtOrTfd-cN0

  Wayne Madsen:
  WAS CRUZ’S FATHER LINKED TO THE JFK ASSASSINATION?
  Cuban hired by Lee Harvey Oswald bears a striking resemblance to Cruz
  http://www.infowars.com/was-cruzs-father-linked-to-the-jfk-assassination/
  Dit verzin je niet.

  Maar maak je geen illusies over Rodger Stone. Hij is een grote spindokter voor de republiekeinse partij. Heeft zelfs een tattoo van Nixon op zijn rug.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Roger_Stone

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat is er gebeurd? BlikopNOSjournaal is weer een kwaliteits-site geworden!

  Misschien juich ik te vroeg maar wat fijn om gewoon informatie te kunnen uitwisselen en van elkaar te leren.

  De laatste weken bezocht ik deze site steeds minder, en nam vaak niet meer de moeite te reageren: Als er 250 commentaren zijn en slechts 25 potentieël interessant is het verflauwen van de aandacht slechts een kwestie van tijd...

  Dus complimenten mr. Blik, en hopelijk zien we de trollen hier nooit meer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De NOS zegt dat de grieken van de zomer weer geld nodig hebben en dat de regering daarvoor bezuinigingen nodig hebben.

  NOS, u moet zeggen dat de grieken moeten bezuinigen omdat de banken opnieuw uitgekocht moeten worden. 95% van de 220 miljard steungeld is naar de banken gegaan. Geld moet nl. van burgers naar bankiers gaan. Einddoel is feodale samenleving overal ter wereld, waarbij er een kleine decadente bovenlaag is en geen noemenswaardige middenklasse.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. WOEAAAAA. Trump is een flipflopper geworden. De belastingen moeten omhoog en het minimumloon moet omhoog. WOEAAAA. Alex Jones waar ben je nu ?. Ly'in Trump is hij nu al!
  Tip: Ga nooit een politicus promoten. Het zijn allemaal pathologische leugenaars.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn financiële man komt van Goldman Sachs en Soros. WOEAAA. Dat wordt me toch een verandering met Trump. Not!

   Verwijderen
  2. ROGER STONE: THE BATTLE FOR TRUMP PRESIDENCY HAS JUST BEGUN
   Elites attempt to infiltrate Trump's inner circle as support continues growing
   https://www.youtube.com/watch?v=9PTX-usB9s0

   Kan je wel zeggen, ze infiltreren lekker in de Trump inner circle. Roger Stone is zelf een insider. Met zijn obsessie voor Nixon. Arme sukkels die donaties geven aan die pathologische leugenaars. (denk eens aan die stomme grijns van Rutte, die iedere dag het Nederlandse volk uitlacht). LOL.
   De libertariërs. LOL. Nu zegt Trump dat hij de belastingen gaat verhogen en die liberiërs steunen Trump. LOL. Meer belastingen voor de bankiers. LOL

   Verwijderen
  3. Cruz is nog niet koud uit de race of meneer begint al met flipfloppen. LOL.
   De mooiste was van Wilders die 1 punt had waar niet over onderhandeld kon worden en dat was de penioengerechtigde leeftijd. Direct na de verkiezingen kon over dat ene punt prima onderhandeld worden. Maar die anderen zijn geen haar beter.

   Verwijderen
  4. Oligarch,
   voor mij is de buitenlandpolitiek het allerbelangrijkste: gaat de VS verder met oorloen uitlokken of niet.
   Bij Hillary weten we dat ze er waarschijnlijk nog en schepje bovenop doet.
   Verder hebben we alleen Trump.
   Hij zei dat hij geen oorlog wil, maar vrede. Daar is dan toch een kleine kans dat hij de zware druk kan weerstaan.

   Hij wordt een soort Putin: de Hogere Klassen zullen hem niet steunen, maar het hele volk staat achter hem, en daarmee heeft hij de macht om zijn agenda uit te voeren.

   Verwijderen
  5. "Hij zei dat hij geen oorlog wil, maar vrede. Daar is dan toch een kleine kans dat hij de zware druk kan weerstaan."

   Allemaal retoriek Jan. Net als bij het minimum loon en de belastingen. Je ziet nu hoe onbetrouwbaar hij is.

   Vrede ?. Hij houdt van martelen en wil Amerika tot aan de tanden bewapenen. (Net alsof Amerika nog niet genoeg wapens heeft). Hmmm.

   Verwijderen
  6. China and Russia prepare for a hot war with Eurangloland


   http://thesaker.is/china-and-russia-prepare-for-a-hot-war-with-eurangloland/

   Verwijderen
  7. We mogen Bernie ook nog niet afserveren. Hij blijft nog in de race. Kans dat hij door de democraten wordt afgevaardigd is zeer klein, edoch...

   Verwijderen
  8. Tja, Trump zei dat het hem een hoop geld ging kosten, dus waarschijnlijk pakt hij de wat meer gefortuneerde Amerikanen aan!

   Verwijderen
 30. Ik vond een website van de Iraakse regering, waar ze vermelden welke oliebdrijven er in hun land werkzaam zijn:
  http://www.iraq-businessnews.com/list-of-international-oil-companies-in-iraq/


  Ik zie zowel Russische, Chinese als Amerikaanse bedrijven.
  Natuurlijk zegt dit niks over de grootte van de vestiging.

  Bashneft
  BP
  China National Offshore Oil Corporation (CNOOC)
  China National Petroleum Corporation (CNPC)
  Dragon Oil
  Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC)
  Eni
  ExxonMobil
  Gazprom
  Inpex
  Japan Petroleum Exploration Company (Japex)
  Kogas (Korea Gas Corporation)
  Kuwait Energy (KEC)
  Lukoil
  Occidental Petroleum
  Pakistan Petroleum
  Petronas
  Premier Oil
  Shell
  Total
  Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Feestje op het Rode Plein

  https://www.youtube.com/watch?v=fYLdQa-4M3o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was een feest om te aanschouwen!

   Verwijderen
  2. VS heeft ook geen respect meer voor Nationale herdenkingsdagen!

   V-Day provocation? US-NATO hardware forced out of Moldova’s capital after public outrage

   https://www.rt.com/news/342315-moldova-nato-military-vday-protest/?utm_source=browser&utm_medium=aplication_chrome&utm_campaign=chrome

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 32. US Ambassador to Hungary, Coleen Bell: Overthrow Assad, Let in Refugees, and Fight Russia...or Else!

  http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2016/may/06/us-ambassador-to-hungary-overthrow-assad-let-in-refugees-and-fight-russiaor-else/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I love it; this gal was a TV soap producer who "earned" her ambassadorship not by her education, previous employment, research, or knowledge about Hungary, but because she was a top Obama fundraiser!

   Verwijderen
 33. Middle East Leaders Give Up on Obama, Turn to Putin - US Diplomat

  Read more: http://sputniknews.com/world/20160509/1039282040/middle-east-obama-putin.html#ixzz48BjnqtkO

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Schaamteloos slechte propaganda:

  "Syrian monitors say at least 28 people have been killed in airstrikes on a makeshift refugee camp close to the border with Turkey. The attack on Sarmada, in Syrian rebel-held territory, follows more deaths in Homs."

  Zo'n 'monitor' is bijvoorbeeld Civil Defence Idlib:

  "Civil Defence Idlib release video of second airstrike hitting Al-Kamouna refugee camp in Rif Idlib as they were helping victims and wounded from the first airstrike by Regime/Russian terrorists."

  Read more at http://www.liveleak.com/view?i=32a_1462495001#vgYYbqMdV5pkCfuL.99

  Hilarisch slecht fake videoverslag. Let op een brandweerman die midden tijdens de zogenaamde luchtaanval uiterst relaxed z'n voertuig staat te fotograferen.

  meer info:

  http://www.moonofalabama.org/2016/05/syria-an-airstrike-that-wasnt.html#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Natuurlijk, wie had iets anders verwacht!

  http://sputniknews.com/middleeast/20160510/1039389054/russia-pilot-killing-suspect-cleared.html

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Zo kan je heel makkelijk de geschiedenis veranderen!

  Street Quiz Shows Americans Lack of Knowledge of WWII

  http://russia-insider.com/en/culture/most-americans-dont-know-who-defeated-nazi-germany-never-heard-about-ww2-and-hitler/ri14271

  En in Oekraïne kunnen ze er ook een handje van!

  Ukraine's Regime Now Rewriting History of Its Murderous Forebears

  http://russia-insider.com/en/politics/ukraines-regime-now-rewriting-history-its-nazi-forebears/ri14270

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hierbij de consortiumnews versie van Blik's draad over het Russische concert te Palmyra. Bevestiging dat dit a) een dapper en gewaagd concert van de Russen was, b) het naar alle hoop moed geeft aan de inwoners van Palmyra dat de oorlog aldaar, als het aan Rusland ligt, voorbij is, c) er een enorme mediabias bestaat in het westen, zodra het over de successen van Rusland in Syrië gaat, die niet alleen beperkt blijft tot het NOS 8 uur journaal...

  Zie: https://consortiumnews.com/2016/05/09/a-gift-of-culture-to-battered-palmyra/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Syriërs hebben zo'n hekel aan Assad en zijn zo blij met de aanwezigheid van de VS in hun land!

   http://www.globalresearch.ca/syrians-burn-us-flag-protest-against-illegal-presence-of-us-soldiers/5524217

   Verwijderen
 38. Progressie en democratie doen het uitstekend in Oekraïne!

  Ukraine to switch to firewood

  http://www.pravdareport.com/news/world/ussr/ukraine/06-05-2016/134359-firewood-0/

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Er zit aan te komen:
  Eigen beelden van Blik uit Moskou van de 9 Mei viering, Dag van de Overwinning, in Rusland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi man, hoe was het?

   Verwijderen
  2. top!
   https://www.youtube.com/watch?v=8X0Ago97Lh4&feature=youtu.be
   Hier alvast onder ons de eerste beelden; nog geen subtitles, maar lees de YouTube tekst eronder.

   Verwijderen
  3. Alvast bedankt voor het voorproefje, smaakt naar meer!

   Verwijderen
 40. Leuk weer eens een reportage van je te zien 'uit het hol van de leeuw/beer'.

  Stukje over de geschiedenis van de Nderlands-Russische betrekkingen:

  Momenteel maken de officiële verhoudingen tussen Nederland en Rusland een moeilijke periode door. Maar de verhoudingen tussen beide landen kennen een lange geschiedenis. Zeker de beginperiode daarvan kenmerkt zich door een groot wederzijds respect.

  verder lezen:

  http://www.isgeschiedenis.nl/gahetna-op-isgeschiedenis/nederlands-russische-betrekkingen/

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Lekker landje willen zij inlijven!

  Gestolen schilderijen uit museum Verona gevonden in Oekraïne

  http://nos.nl/artikel/2104487-gestolen-schilderijen-uit-museum-verona-gevonden-in-oekraine.html

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Songfestival. Oekraiene.

  Ik las bij de Saker ( Scott) dat de Oekraiene een zangeres afvaardigt die een anti-Russische tekst zingt.
  Ze klaagt over het lot van haar Tataarse overgrootmoeder.
  De Tataren werden na WO2 uit de Krim verbannen naar Oezbekistan. Niet leuk voor die Tataren, maar ze gingen niet naar Siberie, terwijl een deel van hen die straf zeker zou verdienen.
  Kort samengevat: toen de Duitsers de Krim bezetten kozen de Tataren massaal pro Duits, en dat niet alleen. Ze hebben vele tienduizenden etnische Russen om het leven gebracht !
  Volgens Scott was het dank zij hun verbanning dat er geen bloedbad ontstond na WO2, want die Russen waren natuurlijk woedend op de verraders en moordenaars.
  Dat is dus de situatie: Tataren doden Russen.
  Russen nemen wraak door Tataren naar een ander gebied te verhuizen.
  Kleindochter gebruikt haar collaborerende en moordende voorouders om de Russen zwart te maken.
  De nazaten van onze eigen collaboreurs worden hier nog steeds een beetje minachtend bekeken, maar met Krim-collaboreurs hebben 'we' natuurlijk medelijden !

  http://thesaker.is/tell-eurovision-in-1944-stalin-deported-crimean-tatars-to-protect-them-from-punishment-for-nazi-war-crimes-by-scott/

  BeantwoordenVerwijderen