donderdag 12 mei 2016

Is Rusland nog wel leuk?

Volgens Olaf Koens, de fact-fiction verteller van het Mickey Mouse tv station RTL, zou het helemaal niet meer leuk zijn in Rusland. En volgens de nieuwe NATO-baas Scaparrotti moet Rusland gezien worden als een belangrijke bedreiging waartegen de NATO bondgenoten zich zouden moeten wapenen. Oostenrijk en Finland die beide geen NAVO-lid zijn zouden zich dan trouwens extra zorgen moeten maken?

Blik ging, gewapend met een zak ironie een kort rondje lopen aan de vooravond van 9 Mei, de Russische feestdag. En oordeel zelf.
24 opmerkingen:

 1. Ziet er zeer dreigend uit, @Blik! Veel te veel militairen in burgerkleding op de been die rantsoenen aan het inslaan zijn bij de openbare keukens. Je kan ook zien dat er beduidend minder Russen zijn want de rijen van vroeger zijn allemaal verdwenen. Op het einde van de video toch nog een beeld van het verdonkeremanen van bewijsmateriaal, twee zandauto's met daaronder twee BUK's verstopt, natuurlijk!

  Prima impressie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.veteranstoday.com/2016/05/12/ukraine-war-update-residents-of-zaitseve-suffering-under-bombardment/

  Hieronder het YouTube kanaal van Ukraine War Awareness.

  https://www.youtube.com/channel/UCgMnMAgR8pY04npvnnlvoHw

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondertussen ging vorige week het anti-raketscherm van de NAVO on line. Hoe destabiliserend dit schild is voor de militaire veiligheid op mondiaal niveau behoeft na alles wat hier al over geschreven is geen verder uitleg, dat het hier om een zeer agressieve handeling van de NAVO gaat lijkt me eveneens duidelijk.

  http://russia-insider.com/en/nato-targets-russia-planned-missile-defense-expansion/ri14264

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact Dawg. NOS NATO Journaal noemt het niet eens. Wel weer verhaal dat er weer een "Russisch vliegtuig onderschept" is.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 5. Wat cijfers die laten zien dat het het Oostfront was waar de rug van het Duitse leger werd gebroken en dat Russen wel het één en ander te herdenken hebben op 9 mei.

  Van de Duitse strijdkrachten kwamen in WO II 5,3 miljoen manschappen om. Driekwart daarvan sneuvelde aan het Oostfront. Van de Russische strijdkrachten kwam 7,6 miljoen manschappen om het leven. Minder dan 40% van de mannen die tijdens WO II werden opgeroepen haalde het einde van die oorlog levend, als dan niet verminkt voor het leven. Moeilijk voorstelbaar dat er nog ergens gezinnen te vinden waren die niet minstens een vader, zoon of broer verloren hadden.

  http://russia-insider.com/en/history/wwii-3-out-4-german-kia-were-soviet-army/ri6663

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb maar weinig geduld met al die mannen op hoge posities, veelal kerels die een leeftijd hebben bereikt waarop ze beter zouden moeten weten, die niet aflaten met hun oorlogspropaganda. Doen alsof het bij oorlog om een spelletje Stratego gaat. Pek en veren voor hun roeptoeters bij de MSM.

  Bemoedigend bericht:

  "Meerderheid Duitsers tegen sancties Rusland

  De meerderheid van de Duitse bevolking staat niet achter het Europese sanctiebeleid tegen Rusland. Uit een opiniepeiling van het tijdschrift Internationale Politik blijkt dat iets meer dan 70% van de Duitsers van mening is dat de sancties versoepeld of zelfs opgeheven moeten worden. Van alle respondenten gaf 36% aan dat de sancties beperkt moesten worden, terwijl 35% liet weten dat het beter was als de handelsbeperkingen tegen Rusland volledig opgeheven worden. Het onderzoek werd op 11 en 12 april gehouden onder meer dan duizend mensen.

  http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/meerderheid-duitsers-tegen-sancties-rusland/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee dit is geen grootscheepse demonstratie tegen 'Vlad the Bad, dit zijn dronebeelden van de Mars der Onsterfelijken.

  https://www.youtube.com/watch?v=ELoac_uh51c

  En Poetin? Die heeft een onveranderlijk grote steun onder de Russische bevolking:

  Big Surprise - Survey Shows Putin Retaining Support of a Huge Majority

  http://russia-insider.com/en/politics/putins-record-high-popularity-researched/ri14245

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dawg
   Het was een helicopter en ik heb hem zien vliegen.

   Verwijderen
 8. Heerlijk wat je gedaan hebt, Blik.
  Dank daarvoor.

  Zou je nog iets voor mij /ons willen doen?
  Geef de inlog code's aan enkele van jouw trouwe bezoekers, zodat we LPG en Cruelman binnen het uur kunnen verwijderen als ze posten. Tenzij ze iets zinvols zeggen natuurlijk.

  Ik weet dat Joop en Matt het wel leuk vinden om de bekvechten met opponenten. Maar laat ze die behoefte op andere sites botvieren, tegen waardige opponenten. Zodat er hier een site ontstaat met zinvolle en hoogwaardige info. Je hebt hier enkele vaste klanten die heel goede info plaatsen.
  Denk ook eens aan hen. Denk niet aan de 'rechten' van trollen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Durf jij te beweren dat Matt en ik géén hoogwaardige info inbrengen? Dan ben jij voor mij een arrogante kwal die denkt alles beter te weten met zijn politiek correcte uitspraken. Neocons zijn, zoals aangetoond door de Professor in Internationaal Recht Francis A. Boyle, NEOFASCISTEN, mijnheer Verheul en als de nazifisering van Europa jouw boven je pet groeit dan is dat jouw probleem en niet die van mij. Sommige mensen zien dingen nu eenmaal scherper als een ander en enige naïviteit in deze mag jou wel verweten worden dacht ik zo! Als jij aan mijn kennis komt dan kom je aan mij!

   Verwijderen
  2. Joop, dat beweert hij helemaal niet; ff lezen wat Jan zegt; daar waar je ellenlange discussies voert met je weet wel wie; jij behoort, Matt ook natuurlijk, tot "vaste klanten met goede info". Geen misverstand.

   Verwijderen
  3. Ik geef toe: het staat er een beetje ongelukkig. Het lijkt of je enerzijds Matt en Joop hebt die graag bekvechten. En anderzijds een groep mensen die goede info plaatsen.
   ( Alsof het twee verschillende verzamelingen zijn)
   Maar dat is niet zo. Ook Matt en Joop plaatsen goede info.
   Maar ze behoren zeker tot de verzameling die graag met LGK en Cruelman bekvechten. Het lijdt nooit ergens toe, behalve dan tot en onaantrekkelijk blog.

   Op de rest van jouw 'rant' zal ik maar niet in gaan, he, Joop. We kennen elkaar al lang genoeg.

   Toch heel even dan:
   "Durf jij te beweren dat Matt en ik géén hoogwaardige info inbrengen? "
   Verzamelingen-leer, Joop. Heel belangrijk.

   En ook schrijft Joop: "Dan ben jij voor mij een arrogante kwal.." om drie regels verderop over zichzelf te schrijven:
   " als het jou boven de pet groeit dan is dat jouw probleem en niet het mijne. Sommige mensen zien dingen nu eenmaal scherper dan anderen " (Ik heb de taalfouten er nog even uit gehaald)

   Verwijderen
  4. Ik zie dat Blik me net voor was. maakt niet uit.

   Verwijderen
  5. Joop, die avatar-foto, wanneer heb je die genomen?

   Verwijderen
  6. "Verzamelingen-leer, Joop. Heel belangrijk."

   Precies, mijnheer Verheul!

   Verwijderen
  7. Joop,

   omdat jij door mij werd aangeduid als lid van de groep 'bekvechters', en ik meteen daarna een tweede groep als 'informatie-verstrekkers' definieerde, trok jij de conclusie dat ik beweerde dat jij niet tot de goep 'informatie-vestrekkers' zou behoren.
   Jouw conclusie was natuurlijk niet gerechtvaardigd. Je boosheid ten onrechte.
   Maar door de manier van opschrijven zou je kunnn denken dat het twee totaal niet overlappende verzamelingen zijn.
   Voor de goede orde: ik heb nooit verzamelingen leergehad op de middelbar school. Wij kregen goniomtrie en dat soort ltig zaken. Maar ik heb later wel eens wat over verzamlingen gehoord, en vond het boeiend.
   Ik heb nog een tijdje filosofie gestudeerd, en daar had je het vak logica. (Met de Noorse professor mevr. Barth. O, waar blijft de tijd....)
   Ook de logica is behulpzaam om te leren begrijpen wat wel wordt beweerd en wat niet.
   Nogmaals Joop: wat mij betreft geen hard feelings. Ik weet hoe graag je lekker boos bent. Jouw Avatar is goed gekozen.

   Verwijderen
  8. Jan,

   Jij zou jezelf, in je boosheid, wat beter kunnen formuleren.

   "Nogmaals Joop: wat mij betreft geen hard feelings."

   Nou, wat mij betreft wel en heb jij de oorlog geopend!

   Verwijderen
  9. Humoristisch bedoeld neem ik aan.

   Verwijderen
 9. Had ik hier de war game al eens eerder gedeeld? BBC 'documentaire' uit 1965 die de gebeurtenissen vlak voor en vlak na een nucleaire aanval laat zien in een Engelse stad. Vervolgens 20 jaar gecensureerd door de BBC, dus een must see.

  Een ontluisterend onderdeel van die documentaire is het gemak waarmee mensen zich een nucleaire oorlog in laten praten, waarbij, angst, wraak en vergelding als basiselementen door de oorlogsbeluste leiding gebruikt worden. Dan helpt het erg wanneer je ziet dat de bevolking die zo eng, gevaarlijk en duister wordt geacht er een zelfde levensstandaard op nahoudt als de jouwe. Dus dank Blik voor het delen van deze beelden.

  Hier de link: http://m.disclose.tv/action/viewvideo/118597/The_War_Game_1965/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Jan @Willem
  Dank voor complimenten, fijn.

  BeantwoordenVerwijderen