donderdag 24 juli 2014

Open Brief aan Frans Timmermans (Must Read)

Het blijkt dat Frans Timmermans er met zijn speech voor de VN in New York helemaal naast zat. Het "tuig" dat ringen stal, bleken anti-fascisten te zijn die de spullen juist veilig stellen. Om dan maar in Timmermans' eigen woorden te blijven: het is het tuig in het kwadraat uit Kiev, dat deze ramp met gefalcificeerd materiaal nog verder probeert uit te melken. Lees de onderstaande "indrukwekkende" brief van Bas van der Plas met de korte video-link aan Minister Timmermans. Wanneer komen de sancties tegen Kiev aan de orde?MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN VAN NEDERLANDGeachte Frans Timmermans,

Als Minister van Buitenlandse Zaken behartigt u de Nederlandse belangen overal ter wereld. En soms moet u daarin hard optreden. Zeker in de huidige situatie met de dramatische vliegramp in het oosten van Oekraïne, waarbij maar liefst 193 Nederlanders op tragische wijze om het leven kwamen. U sprak daar op 21 juli over tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad. De krant NRC noemde het 'een indrukwekkende speech' van 'een geëmotioneerde minister Timmermans van Buitenlandse Zaken' en publiceerde de volledige Engelse tekst. Natuurlijk bent u, net als talloze andere Nederlanders, geëmotioneerd door de gebeurtenissen in het oosten van Oekraïne met als dramatisch dieptepunt de val van vlucht MH17 met alle tragische gevolgen vandien.

In uw 'indrukwekkende speech' gebruikt u de volgende woorden: “The last couple of days we have received very disturbing reports of bodies being moved about and looted for their possessions. It must be unbearable first to lose your husband and then to have to fear that some thug might steal his wedding ring from his remains”.

Natuurlijk is 'het stelen van een trouwring' van een van de slachtoffers een buitengewoon ernstige misdaad, maar dit voorbeeld moet dan wel op waarheid berusten. Dit is echter niet waar. De Oekraïense autoriteiten die nu in Kiev aan de macht zijn hebben er alle belang bij het oosten van hun land tot een gebied te verklaren waar de ene misdaad op de andere volgt. En zij schromen daarbij niet om 'bewijsmateriaal' te vervalsen of te fabriceren. Kijkt u alstublieft naar het volgende filmpje waarin u ook nog een rol speelt:

http://www.czarina.nl/petersburg/insudok/ned/oekraine/Nieuwsmanipulatie.html

Ook het NOS-journaal, in de persoon van correspondent Godfroid, laat zich regelmatig op ongenuanceerde en niet op feiten gebaseerde wijze uit over 'diefstallen', het 'weghalen van persoonlijke eigendommen van slachtoffers' en draagt daarmee bij aan een door Kiev gewenst beeld van 'het criminele oosten'.

De afgelopen tien jaar ben ik heel vaak in dat gebied geweest. Ik deed er onderzoek voor mijn nieuw te verschijnen boek en verbleef steeds bij mijn schoonfamilie in de Russische Federatie op 500 meter afstand van de Oekraïense grens. Van daaruit trok ik naar plaatsen als Krasnodon, Lugansk, Snezjnoje, Donetsk, Kramatorsk en nog veel meer plaatsen waar tot 17 juli 2014 maar weinigen van gehoord hadden. Het is nu oorlogsgebied.

Mijn te verschijnen boek gaat ook over oorlog, maar dan die van ruim 70 jaar geleden. Ook toen was het gebied waar nu sprake van is oorlogsgebied. In de periode 1941-1944 zijn talloze mannen, vrouwen en kinderen uit dat gebied naar Groot-Duitsland vervoerd om daar dwangarbeid te verrichten. De zogeheten 'Ostarbeit'. Tallozen kwamen daarbij om het leven, anderen keerden gebroken terug om in de Sovjet-Unie ook nog eens van 'landverraad' te worden beschuldigd. Ik heb veel mensen daar gesproken om informatie voor mijn boek te verzamelen. Ex-dwangarbeidsters, hun familieleden, kinderen... en ik heb de mensen in het oosten van Oekraïne leren kennen als mensen met een hart van goud, die zich zeker niet schuldig zullen maken aan wat Godfroid in het NOS-journaal beweert. Uw speech in de VN-veiligheidsraad werd ook uitgezonden op de Oekraïense en Russische televisie, het is dan ook geen wonder dat de mensen in de dorpen rond de restanten van vlucht MH17 met ongeloof en emotioneel op uw woorden reageerden.

Ook de oorlog van 70 jaar geleden heeft diepe wonden geslagen in het oosten van Oekraïne. Het woord 'fascisme' is nog steeds voldoende om heftige emoties los te maken, vrijwel iedere familie heeft er wel mensen aan verloren. Toen dan ook bekend werd dat de nieuwe regering in Kiev na de machtsovername van 22 februari 2014 mede in het zadel was geholpen met steun van de openlijk fascistische paramilitaire organisatie 'Rechtse Sektor' en de cryptofascistische politieke partij Svoboda (Vrijheid), was dit voor veel mensen in die streek reden om zich van de nieuwe machthebbers in Kiev af te keren, met intussen alle gevolgen vandien.

Meneer Timmermans, emoties zijn begrijpelijk, ik juich emoties in de politiek zelfs toe, maar emoties moeten dan wel op oprechtheid en waarheid gebaseerd zijn. Laat u daarbij niet leiden door de stroom van desinformatie en propaganda die ook gaande is. Want zoals alle oorlogen is dit ook een propagandaoorlog, waarbij de desinformatie zelfs kan doordringen in een vergadering van de VN-Veiligheidsraad. En dat kan toch niet uw bedoeling zijn geweest?

Ik wens u sterkte in uw verdere optredens voor de belangen van de slachtoffers en hun nabestaanden,

met vriendelijke groeten,

Bas van der Plas

Narva (Estland), 23 juli 2014

http://www.czarina.nl/petersburg/insudok/ned/oekraine/open%20brief%20aan%20Timmermans.html

17 opmerkingen:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=kZBSGorpLNc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank Bas, voor deze informatie. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om op deze manier achter de waarheid te komen, i.p.v. dat we het moeten doen met een door de media geselecteerde, propagandistische leugen. En Minister Timmermans mag wel excuses gaan aanbieden aan de man, die hij ten onrechte van diefstal heeft beschuldigd, nota bene tijdens de vergadering van VN!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb je aan je oproep gehoor gegeven. Naar de meeste partijen een link van de brief en een link van het filmpje gestuurd. Kijken of het zoden aan de hollandse dijk zet...

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  3. SDR, Kramatorsk: top
   Als jullie het goed vinden richt ik me vooral op de content hier (net weer een nieuw artikel over Graham Philips en in de sideline wel heel belangrijk die deportaties...!); als jullie de verspreidingsdienst op je willen nemen... misschien eens een bakkie doe?

   Verwijderen
  4. de "n" was er afgevallen bij het laatste woord.

   Verwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  6. Stuur me ajb een emailtje, en dan gaan we van daar verder: blikopnosjournaal@gmail.com

   Verwijderen
 4. Wat Timmermans wel met 100% zekerheid had kunnen melden is dat bij ALLE nabestaanden over een paar maanden een blauwe envelop naar binnen geschoven wordt.
  Of u even af wilt rekenen.
  Kunt of wilt u dat niet. In naam des 'koning' betalen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nog even en dan zijn die separatisten onschuldige lammetjes. voor mij zijn het beesten die onschuldigen vermoorden om de wereld bij hun onterechte strijd te betrekken.hun voorouders zijn nota bene naar Oekraiene gedeporteerd, dus als ze zich zo graag Russisch willen voelen laten ze dan oprotten naar Rusland ipv onschuldigen te vermoorden en Rusland is net zo schuldig door zware wapens te leveren aan een stelletje amateur soldaatjes die hun bestaansrecht met deze moorden hebben verkwanseld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. als er nog meer van die onwetende en domme mensen zoals u rond lopen en ongenuanceerde dingen roepen is het logisch dat er mensen vermoord worden zoek eerst een wat op en verdiep je in dingen voordat je denk een mening te hebben groetjes

   Verwijderen
 6. HAHAHA .. Bas van der Plas,,, zelf benoemde communist en aanhanger van communisme.. vast blijven houden aan een ideologie ten koste van 298 doden is weerzinwekkend. Ik ben blij dat bas inmiddels met pensioen is in Narva (Estland). Overigens samen met de Letten hele fijne 'jongens' in de oorlog. Moge de wereld nooit meer van je vernemen Bas, dat verdien je niet, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moge de wereld NOOIT van jouw vernemen samen met Bauke Zijsltra en anderen! De wereld wordt er veel beter van!

   Verwijderen
 7. Ik heb dit gekopieerd en op twitter gezet.
  Zie www.Twitter.com/LeenCallender

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de steen goede brief van Bas van der Plas gekopieerd en op mijn twitter account geplaatst. Zie www.Twitter.com/LeenCallender

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit artikel vewoord mijn gedachten

  BeantwoordenVerwijderen