donderdag 24 juli 2014

Democratische Ontwikkelingen Oekraïne: Mobilisatie, Verbod Oppositie, Samen Zingen

Radio 1 ging zojuist een uur lang over Oekraïene, maar verder dan over Rusland praten, en over de sancties tegen dat land, komt men bij Radio 1 niet. Joris van Bladel maakt het helemaal bont door de stoet rouwenden van vandaag te gebruiken en ze als een serieus signaal tegen het Kremlin, een "message", te benoemen. Bedenkelijk. Welke onderwerpen Radio 1 compleet negeert (te druk met sanctie-promotie-talk) zijn niet de minste.

VERBOD COMMUNISTISCHE PARTIJ

Het Oekraïense parlament heeft deze week een wet aangenomen die een verbod op de Communistische Partij betekent. Je hoeft geen commmunist te zijn om de acties van de nieuwe Oekraïense "Democratie" met argusogen te bekijken... Geen woord natuurlijk op Radio1, de Communistische Partij staat traditioneel dicht bij de mensen in het oosten van het land, en dat zijn volgens Jatsenyuk, de premier en contactpersoon (vriend?) van van Baalen, sub-humanen. Logisch dat die partij dus verboden wordt in Oekraïene.VECHTEN IN DE RADA

En dan natuurlijk het altijd onvermijdelijke duw- en trekwerk van deze Oekraïense ideaal democratie:

De uitleg, in het Engels, HIER.

ZINGEN

En als we dat dan gehad hebben, oppositieleden een beetje gemolesteerd hebben of weer een partij gewoon helemaal verboden... dan gaan we in Oekraïene de leiders publiekelijk eren en kerkelijk in halleluya stemming toegezingen. Onderstaand wordt in de buitenlucht en onder de Kievse zomerzon gebeden voor burgemeester Klitshko, en voor President Klitshko. Allemaal hands in the air en daar gaan we! Voor de gezondheid is dat ook veel beter dan kritiek hebben op de leiders.

De enige die hier nog ontbreekt lijkt Hans van Baalen te zijn. Hij zou zijn vingers aflikken bij zoveel heerlijke Europese waarden en democratie. Het is duidelijk dat deze beelden boven en beneden een template vormen van hoe we in de toekomst in Brussel en Den Haag ook omgaan met oppositie en machthebbers.GEDEELTELIJKE MOBILISATIE

Als je dan denkt het gehad te hebben met de geweldige ontwikkelingen in Oekraïne, dan heeft u het echt mis. Vandaag 23-7-2014 is er een wet aangenomen voor een gedeeltelijke mobilisatie van de Oekraïense mannelijke bevolking. Bericht (in het Russisch) HIER, maar komt op het volgende neer:

"President Petro Poroshenko heeft een wet getekend betreffende de gedeeltelijke mobilisatie van het land. De noodzaak zit 'em in de "verbreiding van het terrorisme". De mobilisatie is afgekondigd in de gebieden van: Vinits, Wolinska, Ivano-Frankovska, Odessa, Poltava, Rovensk, Sumska, Ternopolska, Charkov, Cherson, Chmelnits, Tjerkas en Tjernikov."

Het "gedeeltelijke" zal 'em erin zitten dat zonen van de parlementsleden uitgesloten zijn van de mobilisatie.

RADIO 1 GAAT NERGENS OVER

Dit is dus weer een bijzonder verontrustend bericht waarover op Radio 1 vandaag NIKS te horen valt. Tussen 21-22.00 uur, 23-7-2014 wauwelen Marnix Krop, Mark Jansen en Joris van Bladel een vol uur lang over Oekraïene. (HIER terugluisteren, maar eigenlijk zonde van de tijd, gaat nergens over ("Nederlandse bevolking staat op scherp (tegen Rusland)" "Directeur Philips durft te twijffelen over sancties tegen Rusland, hij denkt enkel aan zichzelf", etcetera). De uitzending verwordt in de loop van het uur tot een goedkope en tenenkrommende "sancties tegen Rusland" show met geen enkel woord over het Oekraïense VS-marionetten regime en de kant waar het naar op gaat. Een gedeeltelijke MOBILISATIE! Verbod op oppositie. Openlijke bid sessies op straat voor de leiders. Ideale democratie. I-de-aal!!!

ENGLISH SUMMARY

Developments in Democratical, USA/EU run Ukraine go crazily fast. Only this week the Communist Party has been prohibbited, a partial mobilisation of the male population to go into army has been ordered by a new law signed by Poroshenko, a good fist-fight in the Rada boxing arena Ukrainian Parliament. And all this topped off by a collective singing under the Kiev Summer sun, hailing the great leaders, Klitshko of the city of Kieve, and Poroshenko, the country leader. As we learnt from Hans van Baalen, Dutch EU member of parliament, this is what European values and Democracy looks like. We actually missed him among the city center singers (please watch this last video, maybe you can spot van Baalen where we had missed him). Eliminating the opposition for more unity, expanding the army for more freedom and democracy, and then all hands in the air and singing and praising and praying for the leaders. Welcome in Ukraine July 2014, a true template for European values! And in Holland Radio 1 (HERE Joris van Bladel, Slavist and advisor to the Austrian government, uses today's mourning people and calls them a serious signal to Moscow, a message. Would those people also know what they are being used for?

PS: Ondertussen houdt Strelkov met zijn mannen de stemming erin. Hij twittert deze foto's rechtstreeks vanuit de proxy-war, die het bewijs leveren. Kijk, dit is nou wel keihard bewijs, daar kunnen de Amerikanen nog van leren!

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. SDR top van je. Verwijs je ze ook naar deze site gelijk? Ze zijn welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal ik doen. Ga jij ook bellen of mailen? Ik zit niet op twitter maar het zou goed zijn als mensen die wel zo'n account hebben hun contacten oproepen om mee te doen. Hoe meer mensen ons geluid laten horen hoe beter. De artikel 100 brief is nl al in voorbereiding, men moet en zal blijkbaar die militaire missie sturen.

  Stop demonisering Rusland

  BeantwoordenVerwijderen