maandag 28 juli 2014

NOS correspondent David Jan Godfroid committing Journalistic Warcrime

ENGLISH SUMMARY BELOW (Must read) David Jan Godfroid denkt mischien dat wij gek zijn en zijn verhalen zomaar aannemen maar dat is niet het geval. Hij is zelf of "instabiel" of hij probeert ons bewust te misleiden. Hij is met zijn propagandajournalistiek wederom door een grens gegaan. We kunnen de ellende die op ons afkomt niet veranderen, maar u kunt wel via twitter (@djmoskou) of anderszins van hem eisen te reageren op dit artikel. Zelf kan ik het niet, want de staatsjournalist heeft mij bij het eerste vleugje opbouwende kritiek per twitter direct geband.

Het gaat om deze video met het bombardement van vandaag van Horlivka met tientallen burgerdoden tot gevolg. Godfroid schrijft via een retweet van een pro-kiev persoon abusievelijk of valselijk dit bombardement toe aan het verzet ("terrorists")

Dat NOS verslaggever DAVID JAN GODFROID er dubieuze praktijken op nahield, was ons al bekend. Wij hebben hem in korte tijd al diverse malen betrapt op het leveren van propagandajounalistiek, onder andere HIER, HIER, HIER en HIER.

Maar wat meneer nu doet, gaat weer een nieuwe grens over. Wat is er gebeurd? Gorlovvka wordt vandaag zeer zwaar gebombardeerd, door het Oekraïense leger. Dat leger is bezig met een opmars en Gorlovka is hun volgende doel. Ze willen zoals Godfroid notabene (wel correct) aangeeft het door het verzet gecontroleerde Donetsk afsluiten van toevoer. Standaard procedure is dan, net als in Slavyansk, Kramatorsk, Lugansk, Donetsk etcetera, dat het leger dan zwaar met artilerie zo'n plek bombardeert alvorens er in te trekken. Beelden van burgerslachtoffers in zo'n geval doet de Oekraïense propagandamachine af als dat het verzet die veroorzaakt heeft om Kiev in een kwaad daglicht te stellen. De geloofwaardigheid van die uitspraken zijn van het niveau dat Goebbels zou zeggen dat de Nederlanders Rotterdam zelf platgebombardeerd hebben of de Israeli's zeggen dat de Palestijnen Gaza zelf platgooien. De Oekraïense fascisten (sorry, maar we noemen de zaken gewoon bij de naam) hebben geen enkel probleem om zulke leugens te bezigen. En nu komen we bij ons punt: en DAVID JAN GODFROID heeft geen enkel probleem de Flagrante leugens van de fascisten verder te verspreiden.

Godfroid retweet een bericht van een pro-Oekraïene twitteraar met beelden van het bombardement. Maar die persoon en dus ook Godfroid, begeleidt de beelden met de tekst "author claims that terrorists fired the residential area by "Grad"". Wij hebben de video nageluisterd (spijtig genoeg voor Godfroid begrijpen wij Russisch zonder problemen) en de persoon spreekt enkel zijn afschuw uit en scheldt op de bommengooiers en jammert en kommert om zijn stad Gorlovka (250.000 inwoners). Geen woord over wie de bommen gooit. Daar is de man niet mee bezig. Hij is in shock van wat hij ziet.

Zoals aangegeven is de handtekening onder dit bombardement net zo duidelijk als dat van Rotterdam 1940 of Gaza juli 2014: Het Oekraïense Fascisten leger. Maar David Jan Godfroid laat zijn twittervolgers in de waan van het omgekeerde. Als David Jan Godfroid dat niet begrijpt dan dient hij direct ontslagen te worden. Als hij dat wel weet dan schuift hij dus bewust de schuld van het omkomen van een baby van 1 en een kleuter van 5 in de schoenen van de verkeerden en begaat hij een journalistieke oorlogsmisdaad. Die kinderen waren niet de enige slachtoffers. Er worden getallen genoemd uiteenlopend van 13 tot 30 en vele gewonden, als gevolg van dat bombardement. Onder andere een bom op een supermarkt met klanten heeft slachtoffers geëist. Er waren ook bommen bij een geboortehuis en in de tuin van een apartementecomplex.

Verzetsleider Igor Strelkov zou zijn hoofdkwartier in de stad hebben maar die ook ontvlucht zijn. BRON.

Kafka en Orwel samen

Onderstaand goed te zien hoe een GRAD aanval eruit ziet. Dit betreft de aanval van de Kievse troepen op Horlivka 26 juli 2014. Dit zijn ongeleide raketten die dus onnauwkeurig terecht komen en waarvan HRW (Human Right Watch) het gebruik betitelt als oorlogsmisdaad. Godfroid wil ons laten geloven dat dit het verzet is wat op zichzelf schiet om zo de Oekraïense macht in een kwaad daglicht te stellen. Wij denken dat de heer Godfroid te veel Kafka en Orwell gelezen heeft...Volgens ooggetuigen werkt de tactiek van de kievse troepen als volgt: ze vuren met GRAD raketten op drukke punten. Wanneer mensen dan bij de slachtoffers proberen te komen voor hulp, volgt er een nieuw salvo. Bron en schokkende foto's HIER. Horlivka is slechts 1 van de vele plekken waar onschuldige burgers omgekomen zijn. Adveevka is een andere plek waar volgens ooggetuigen zeker 1 persoon gedood is.

Onderstaand de bewuste tweets van David Jan Godfroid

Geretweet door David Jan Godfroid

VoiceOfDonetsk @VoiceOfDonetsk · 13 uur

Gorlovka now. Author of video claims that terrorists fired the residential area by "Grad" https://www.youtube.com/watch?v=1oAIi5hDguQ … pic.twitter.com/vqFTJOw5KPDavid Jan Godfroid @djmoskou · 11 uur

Berichten over 20 tot 30 omgekomen burgers in Horlivka

Rebel hold Teddy is disgrace, #Kiev turning #MH17 crashsite in battlefield is ok! #Dutch #West hypocrisie. ENGLISH SUMMARY

David Jan Godfroid, the correspondent of Holland's state news broadcast company NOS, has again been uncovered for giving upside down pictures of the reality. A bombardment of Hirlovka, yesterday Sunday 27 July 2014, very obviously done by governement forces to conquer the 250k town, Godfroid attributes it to the resistance forces retweeting pro Kiev Twittermember @VoiceOfDonetsk . This @VoiceOfDonetsk sends the bombardment clip around adding that the maker claims that "terrorists fired the residential area by "Grad". When seeing and listening the video, we can say for sure that the maker does not make any of such comments, not even close. We are fortunate to understand Russian without problem and therefor cannot easily be hold for fool by Mr Godfroid, but normal people following this State journalist cannot and are to believe that a Kiev regime bombardment killing a baby of 1, and a child of 5 among many others, was done by the other party. This is not a disgrace. This is a journalisitc warcrime committed by David Jan Godfroid.

11 opmerkingen:

 1. Gelukkig worden de leugens van de Main Stream Media steeds minder als zoete koek geslikt. Ik zie de zaak op een kantelpunt staan. De reacties op dit artikel op joop.nl stemmen mij wat dat betreft hoopvol:

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/27934_forensisch_experts_eindelijk_op_weg_naar_rampplek/

  Een korte bloemlezing uit de reacties:

  Het is eigenlijk heel simpel. Er zijn maar 2 partijen die baat hebben bij het neerschieten van dit vliegtuig. Dat zijn de US en de Oekraine. De US heeft al vaker laten zien geen enkel probleem te hebben met het neerschieten van burgervliegtuigen en de Oekraine? Die maakt haar eigen burgers af, dus burgers van anderen zal dan ook wel niet zo'n probleem zijn.

  Waarom zijn wij van die THUISFLUITERS ? die automatisch tegen de Rus zijn en voor de VS ? Wij weten nog steeds niet (bewijs) of het een grondraket is of een vliegtuigraket. Ook de Oekraïne heeft zowel deze grondraketten, als deze vliegtuigraketten. We weten zelfs niet de rol van de Oekraïne. Waarom moest de geheime dienst van de Oekraïne ? de vluchtgegevens uit Kiev binnen pikken ? Poetin heeft geen belang bij zo'n conflikt.

  Oekraïne heeft zich aan geen enkele afspraak mbt. een wapenstilstand gehouden en is doorgegaan met terreuraanvallen op de burgerbevolking. Rusland wil vier experts naar het rampgebied sturen en Oekraïne doet er alles aan om dit te verhinderen.

  De VS heeft ook geen andere informatie, want dan waren ze daar allang meegekomen. Er staan wel VS-satelieten boven dat gebied en daar vliegen ook wel VS-drones. Wie is hier de Johan van der Sloot ? Ik begin steeds meer te neigen in de richting uitlokkertje vanuit Kiev.

  Doet me alleen meer denken in de richting van Oekraïne zelf. Waarom juist NU de oorlog weer opvoeren, precies daar, waar gezocht moet worden naar menselijke resten en de eigendommen van de passagiers, maar ook naar de oorzaken van de crash. Ik weet het niet, hoor, maar ik ga steeds meer denken aan Oekraïne en niet Rusland en/of de separatisten.

  Op dit moment valt het Oekraiense leger het dorpje Torres aan, tegen de net aangenomen VN resolutie in, om het rampgebied met rust te laten. Tevens zijn de raketaanvallen tegen burgerdoelen in Donetsk en Lugansk door de VN als oorlogsmisdaden gekenschetst.

  Vreemd. Het Oekraïense leger rijdt het onderzoek in de wielen door het gebied van de ramp te willen heroveren. Wat kan de bedoeling daarvan zijn? Heeft Oekraïne geen respect voor de pogingen de slachtoffers te bergen en meer duidelijkheid over de oorzaak van de ramp te achterhalen?

  Een Duitse analyse dat het toestel met boordkanonnen is neergehaald
  http://www.anderweltonline.com/wissenschaft-und-technik/luftfahrt-2014/schockierende-analyse-zum-abschuss-der-malaysian-mh-017/

  Waar is de communicatie tussen de flight control in Kiev en de MH17?
  Deze schijnt (verhalen op internet) in beslag te zijn genomen door de Ukrainse geheime dienst. Wanneer wordt deze bekend gemaakt?

  als jullie de russen de schuld geven moet je eerst naar de bewijzen kijken. Waarom is het vliegtuig over oorlogsgebied geleid als er geen onweer was? De BUK raket die twee raketten miste reed over oekraine's gebied. De gesprekken van seperatisten die vrij zijn gegeven door oekraine zijn vals , waarom vloog er een SU25 op 3 minuten achter het vliegtuig aan . En waarom had oekraine 5 BUK raketinstalaties in de buurt staan terwijl de seperatisten geen vliegtuigen hebben. Lees het verhaal op 21centurywire.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Exact Stekeldier, bedankt voor je reactie. Hoeveel meer in your face wil je het van het regime uit Kiev krijgen, maar....

  Een rebel die een knuffelbeest in de lucht houdt en een kruisje slaat is schande, Kiev die van de crash-site een slagveld maakt is ok.... Nederlandse hypocrisie in your face.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook de NRC doet volop mee aan deze propaganda oorlog. Feitencheck en logisch nadenken is er niet meer bij:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/27/amerikaanse-satellietbeelden-rusland-beschiet-oekraine/

  Paul Craig Roberts legt in deze RT uitzending op deskundige wijze uit waarom de getoonde satellietbeelden wel fake MOETEN zijn:

  http://www.youtube.com/watch?v=IrdVqC2LqgU


  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/27/amerikaanse-satellietbeelden-rusland-beschiet-oekraine/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kun jij kort uitleggen wie Roberts is Stekeldier? Was het nou een CIA agent? Tot wanneer dan? Ik ben er niet helemaal uitgekomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Paul Craig Roberts was een assistent Minister van Financien en een proponent van de trickle-down Reagan economics theory. De ooraak van onze huidige financiele problemen. Hij was later redakteur van de Wall Street Journal...Hij was nooit bij de CIA maar heeft nu wel grote kritiek op de neocons hetgeen bij mij de vraag doet "wanneer heeft de man zich bekeerd?". De man heeft veel belangrijke contacten. Hij spreekt vaak op RT.
   Formalig president Jimmy Carter overigens ook.
   Herinnerd u zich Charles Groenhuijsen nog die ieder avond voor de NOS buis u het laatste nieuws gaf vanuit Washington? Wel deze Charles las woord voor woord de officiele propaganda van Washington iedere avond op het journaal.Als hij dat niet deed dan hielden zijn bronnen op en had hij niets meer te vertellen. Dus als ik u was zou ik weinig geloven van wat het NOS u verteld. Nieuws het is niet. Het is Amerikaanse propaganda. Ik zal het weten.

   Verwijderen
 5. ik zie geen bewijs voor de diverse stellingen in dit artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit geldt ook voor David Jan Godfroid en zijn (zet)bazen:
  http://www.veteranstoday.com/2014/07/28/international-reply-to-ukraine-total-failure/
  Diewer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Timmermans UN Speech based upon Provable Lies! - MEDIA COMPLICIT IN WAR-PROPAGANDA https://www.youtube.com/watch?v=s9Z50GU3dj0

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grads, likely from insurgent forces, struck Olenivka twice recently, destroying 8 houses, injuring 3. #ukraine @hrw pic.twitter.com/GDSVpEe3Od

  @OleSalvang

  En @hrw heeft het geretweet. En nog 22 anderen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "De Oekraïense fascisten (sorry, maar we noemen de zaken gewoon bij de naam) hebben geen enkel probleem om zulke leugens te bezigen"

  Je maakt je hier compleet belachelijk en deze quote laat wel zien wat voor Russische oogkleppen je op hebt. Je schreeuwerige bewijzen passen thuis op Russia today. Hier in Nederland hoort dat niet thuis. Uiteraard maak David-jan fouten. Gelukkig is hij een stuk objectiever dan jou. Ik kom al jaren in Rusland en als je weet wat daar gebeurt stop je snel met Rusland te verdedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vandaag las ik weer de grootste kolder van David Jan Godfroid op het NOS journaal.
  Ik woon in de VS en vraag mij af waarom er niet in grote schale geklaagd wordt over de leugens van deze man in Nederland. Vandaag ging het over de terechtstelling van Oleg Sentsov die schuldig werd gevonden van terrorisme. Volgens Godfroi zou hij bezwaar hebben gehad tegen de "annexatie" van De Krim door Rusland. Godfroi moet eens geschiedenis lezen. De Krim heeft altijd aan Rusland behoort en heeft zich herenigd met Rusland via een democratiese petitie/process.....De heer Godfroi is kennelijk tegen het democratische zelf beschikkingrecht.....Ik word zo onderhand de NOS behoorlijk zat. The CIA controls the MSM in Europe

  BeantwoordenVerwijderen