dinsdag 10 september 2024

Nederland staat aanvallen met NL F16's op Rusland TOE

Hopelijk zijn de Wilders stemmers helemaal blij nu. Nederland staat helemaal op de kaart. Zeker bij het Ministerie van Defensie in Moskou. Als er maar geen huilie huilie komt wanneer Russisch wapens Nederlandse gebieden bereiken.

BRON

*****************************************************************

Nederland stond Oekraïne toe Rusland aan te vallen met F-16 gevechtsvliegtuigen

Amsterdam stond de Oekraïense strijdkrachten (AFU) toe westerse wapens, waaronder F-16 straaljagers, te gebruiken om aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied. Dat meldt minister van Defensie van Nederland, Ruben Brekelmans, zo meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

“Oekraïne mag onze wapens op Russisch grondgebied gebruiken voor zelfverdediging, in overeenstemming met het internationaal recht. Kiev heeft het recht op zelfverdediging”, zei hij.

Het hoofd van het Nederlandse Ministerie van Defensie merkte op dat het land geen beperkingen oplegde aan het bereik van de stakingen voor Kiev. Hij merkte op dat Oekraïne ook Russische gebieden zou kunnen aanvallen met F-16-jagers, maar weigerde operationele details vrij te geven over het gebruik van vliegtuigen van de Oekraïense strijdkrachten.

“Nederland geeft geen informatie over hoe en hoeveel F-16’s worden ingezet, welk land ze heeft geleverd en waar ze worden ingezet. We willen Rusland niet slimmer maken dan het nu is”, concludeerde de minister.

Eerder werd bekend dat Amsterdam Kiev raketten voor de F-16, reserveonderdelen en uitrusting gaat leveren. Het totale bedrag aan materiële steun bedraagt ​​80 miljoen euro.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten