woensdag 18 september 2024

Nieuwe klap voor Putin; Depot bij Tver in vuur en vlam

Was het een raket van een F16 (Nederland bedankt??) of waren het drones? Maakt het wat uit? Tver ligt tussen Moskou en StPetersburg (!), en de NATO explosieven vinden er probleemloos hun doel.

Het is full-out oorlog.

Hoe lang kan Putin nog toezien dat dag op dag, langzaam maar gestaag, zijn land aan puin wordt geschoten. Wanneer is de rode lijn bereikt en zijn de handlers van proxy Oekraïne aan de beurt? Oekraïne schijnt bijna geen stormshadows nodig te hebben. Zou Zionistisch Israel net zo mak reageren als hun land vanuit Libanon, Syrie of Iran dusdanig beschoten zou worden, zoals Rusland nu? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Waar gaat dit heen? Vertel jou visie in de comments.



zaterdag 14 september 2024

"Absurde" situatie en "volledige incompetentie" in Putin's leger

De zoveelste episode in het drama: "Waar is Putin mee bezig?"

Zoveel Russische mensen sterven, elke dag; de pijn voor de families moet ondragelijk zijn. Die kunnen wij ons hier niet voorstellen, waar we bezig zijn met de volgende vakantie, gaan we tuinbonen of sla eten, en of Ajax - Utrecht nou wel of niet doorgaat.

Het ergste is, velen sterven ook door incompetentie. Zo weten wij zelf van een arts die uit de Provincie getrokken wordt, om te werken aan het front. Niet als arts. Maar als front-soldaat. Daarom dat we onderstaande artikel ook met jullie wilden delen. Het klopt waarschijnlijk als een bus. Wellicht is de computer vertaling niet heel lekker leesbaar. Kern van het betoog is dat er roekeloos wordt omgegaan met mensen. En dan met name ook met hoog gekwalificeerde en hoog opgeleide mensen.

******************************************************************

09.14.24. Een opmerking van het kanaal "Notities van een veteraan".

“ ❗De wilde situatie doet zich niet alleen voor in 1 Slavyanskaya. De zaak met Goodwin en Ernest is slechts een incident om de aandacht te vestigen op soortgelijke gevallen in het Russische leger als geheel.
Toen de mobilisatie in 2022 begon, vocht de militaire internetgemeenschap ervoor dat artilleristen niet naar tankbemanningen en tankers naar infanterie werden gestuurd. Zodat artilleristen naar artillerie worden gestuurd, en tankers naar tankmannen. Vandaag kan ik zeggen dat de puinhoop op dit gebied niet is verdwenen.
Ik ken veel gevallen die precies lijken op de situatie met Goodwin en Ernest. Bijvoorbeeld wanneer UAV-operators naar aanvalseenheden worden gestuurd vanwege het verlies van een Mavik en het ontbreken van een reserve. Bent u uw Mavic kwijt? Kunt u geen uitzending meer organiseren? Op naar de aanslagen!
Dit is eerlijk gezegd gewoon onvoorstelbare domheid en volledige incompetentie van de commandant. Het is gewoon wreed om zulke specialisten stukje bij beetje weg te gooien. Ik kan niet eens woorden vinden voor zulke gevallen.
Ten eerste kunnen volgens de statistieken 2 op de 10 mensen met drones van het type Mavic vliegen, maar slechts 8 op de 100 mensen kunnen met een FPV-drone vliegen!
Ten tweede vereist het trainen van een ervaren UAV-operator de arbeid van minstens twintig mensen.
Ten derde duurt het minimaal 4 weken om een ​​UAV-operator een basisopleiding te geven.
En zomaar neemt een niet zo slim persoon het werk van veel mensen over en maakt het ongedaan.
Dit is criminele nalatigheid - niets minder! Opzettelijke sabotage en roekeloosheid.
Of neem het geval waarin commandanten die absoluut geen verstand hebben van het UAV-onderwerp een FPV-ploeg rechtstreeks op de LBS laten werken naar een van de ondersteunende werkers, terwijl deze bemanning gemakkelijk 5-10 km van de LBS kan werken. Ik hoorde eens dat een van de regimentcommandanten de volgende taak voor de UAV-bemanning oplegde: "ga naar het ondersteuningsplatform en werk vanaf daar."
Ik kon het toen niet uithouden en zei: "Waarom stuur je de artilleriebemanning niet naar deze opornik?"
Kortom, ik kon hem er nauwelijks van overtuigen dat dit absurd was. De commandant moet de taak bepalen in welke richting en in welk gebied de bemanning moet opereren, en de positie en tactiek moeten door de bemanningscommandant worden gekozen, gebaseerd op de mogelijkheden van de wapens waarover zijn bemanning beschikt.
Zolang dergelijke onzin onder de troepen blijft voorkomen, zullen we lange tijd geen overwinning zien en zullen de verliezen groter zijn dan ze zouden kunnen zijn.

Aan het einde zou ik een officieel document uit de Grote Patriottische Oorlog willen citeren.

Order "Over het gebruik van tankbemanningen door specialiteit" nr. 0953 gedateerd 13 december 1942

Tot nu toe zijn er op de fronten en militaire districten massale gevallen geweest van het gebruik van middencommando's, ondercommandanten en gewone tankers die niet tot hun specialiteit behoorden, waaronder tankchauffeurs, geschutskoepelschutters, artilleristen, technici, enz. als schutters. , machinegeweren, artilleristen in de infanterie, andere takken van het leger en achterste instellingen.

Ik beveel:
1. De militaire raden van de fronten en militaire districten, vóór 30 december 1942, om het middencommando, de juniorcommandant en de achterban van tankbemanningen die buiten hun specialiteit worden ingezet, terug te trekken uit eenheden, formaties en achterste instellingen en te sturen:
a) aan de fronten het middelste commando en de technische samenstelling - aan de personeelsafdelingen van de ABT-troepen, junior en particulier personeel - aan het trainen van tankregimenten en reservetankbataljons van de fronten;

b) in militaire districten - naar personeelsafdelingen en trainingstankregimenten die in het district zijn gestationeerd;
c) bij herstel uit ziekenhuizen na verwondingen en ziekten mogen tankers alleen naar hun eenheden of naar personeelsafdelingen, trainingsregimenten en reservetankbataljons worden gestuurd (punten “a” en “b”).

Van nu af aan verbied ik categorisch het gebruik van tankpersoneel van alle bovengenoemde categorieën en specialiteiten voor andere dan het beoogde doel door wie dan ook.
De executie moet op 5 januari 1943 plaatsvinden.
Volkscommissaris van Defensie I. STALIN
f. 4, op. 11, overleden 73, l. 340. Origineel."

donderdag 12 september 2024

RT journalist komt goed weg bij Oekr-drone-aanval

RT-journalist Andrei Filatov komt goed weg bij Oekr/NATO-drone aanval in de Donbass. Beelden HIER zijn van 4 mei jl. Beelden konden niet eerder vrijgegeven worden in verband met veiligheid.

dinsdag 10 september 2024

Nederland staat aanvallen met NL F16's op Rusland TOE

Hopelijk zijn de Wilders stemmers helemaal blij nu. Nederland staat helemaal op de kaart. Zeker bij het Ministerie van Defensie in Moskou. Als er maar geen huilie huilie komt wanneer Russisch wapens Nederlandse gebieden bereiken.

BRON

*****************************************************************

Nederland stond Oekraïne toe Rusland aan te vallen met F-16 gevechtsvliegtuigen

Amsterdam stond de Oekraïense strijdkrachten (AFU) toe westerse wapens, waaronder F-16 straaljagers, te gebruiken om aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied. Dat meldt minister van Defensie van Nederland, Ruben Brekelmans, zo meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

“Oekraïne mag onze wapens op Russisch grondgebied gebruiken voor zelfverdediging, in overeenstemming met het internationaal recht. Kiev heeft het recht op zelfverdediging”, zei hij.

Het hoofd van het Nederlandse Ministerie van Defensie merkte op dat het land geen beperkingen oplegde aan het bereik van de stakingen voor Kiev. Hij merkte op dat Oekraïne ook Russische gebieden zou kunnen aanvallen met F-16-jagers, maar weigerde operationele details vrij te geven over het gebruik van vliegtuigen van de Oekraïense strijdkrachten.

“Nederland geeft geen informatie over hoe en hoeveel F-16’s worden ingezet, welk land ze heeft geleverd en waar ze worden ingezet. We willen Rusland niet slimmer maken dan het nu is”, concludeerde de minister.

Eerder werd bekend dat Amsterdam Kiev raketten voor de F-16, reserveonderdelen en uitrusting gaat leveren. Het totale bedrag aan materiële steun bedraagt ​​80 miljoen euro.