zondag 12 november 2023

Waarom wij waarschijnlijk wel FvD/Thierry Baudet gaan stemmen

Ja, we waren een klein beetje teleurgesteld dat men bij FvD inside niet nog iets duidelijker stelling had genomen tegen het genocide-regime van Israel. Ons draait bijna dagelijks de maag weer om als we twitter openen en hun ethnische zuivering, hun genocide, elke dag maar doorgaat. 

Maar het gaat ons niet beletten onze stem hun kant (FvD) op te sturen. Laten we ook niet vergeten dat Thierry Baudet direct weigerden "volledig Israel te steunen". En Baudet direct een puik betoog hield in de Tweede Kamer waar geen woord Spaans bij was. Hij werd notabene door DENK iets van aangevallen (!) dat hij niet genoeg ageerde tegen de Palestijnen(!), cq. Israel niet genoeg uit de wind hield(!).


Wij hebben echt niet de illusie dat stemmen heel veel verschil gaat maken, maar Baudet en zijn team hebben ons 4 jaar lang op nagenoeg alle dossiers, fantastisch vertegenwoordigd, onze mening vertolkt in de slangenkuil, de Tweede Slaapkamer. Wij zitten dan ook absoluut niet in de hoek van mensen die ervoor kiezen niet te gaan stemmen. Dat cadeau gunnen wij het kartel niet, enerzijds, en anderzijds voelt het krenterig nu FVD/Baudet af te vallen, die 4 jaar lang werkelijk de hete kolen uit het vuur gehaald heeft voor ons, met letterlijk en figuurlijk gevaar voor eigen leven.


6 opmerkingen:

 1. Geen enkele partij kan ooit alle puntjes van het verlanglijstje inwilligen.

  Maar ik stem ook FvD, ondanks dat het maar ca 70 % van mijn overtuigingen vertegenwoordigt. Mijn laatste stem was op Renske, van de SP: een eerlijke, gedreven en overtuigde vrouw.

  Maar deze keer spelen er andere zaken en zal ik op Ralf Dekker, als voorkeurstem, stemmen. Ik moet toegeven dat ik het voor 95 % met hem eens ben, ook al drink ik vaker bier dan wijn.

  OK dat is nationaal. Ik maak me wel wat zorgen over de VS. Trump had mi. in 2020 verloren vanwege abortus, en ook deze keer zou dit kunnen gebeuren. Zijn Gristelijke aanhang eist een keiharde pro-life positie,maar het vrouwelijke electoraat gaat dit ook deze keer niet pikken. Het is ook erg on-Amerikaans, dat de staat over reproductive rights zou dienen te beslissen. Tienermeisjes doen vaak domme dingen, en het is voor hen meestal veel te vroeg om de consequenties van nakomelingern van een tijdelijke asshole vader, nooit later meer te vinden of voor zijn verantwoordelijkheden aan te spreken te dragen.
  Hoe dan ook, de moeder moet kunnen beslissen, ook al is abortus altijd een tragedie.

  Het is niet aan de staat om hierover te oordelen! Hopelijk beseftTrump dit, anders krijgen we mogelijk Biden 2.0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trump had verloren omdat de democraten massaal gefraudeerd hadden, voornamelijk met de zogenaamde poststemmingen.
   Zakken vol met 'Biden' stemmen werden toegevoegd, meer dan er inwoners waren en Trump stemmen verdwenen ineens.
   Had dus niks met abortus, of zelfs corona te maken.

   Verwijderen
  2. Altijd weer dezelfde lulverhalen.
   Lever nou eens echt keihard bewijs Matt.
   Als je daar niet toe in staat bent, kakel dan niet als een kip of papagaai eens wat minder.
   Jouw betoog hierboven staat anders op losse schroeven.

   Allee....heb voor jouw speciaal een stuk wat afkomstig is uit het land van jouw woonverblijf.
   Lezen kan geen kwaad.
   Doet alleen misschien pijn bij de Trump sekte.

   https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/05/stemmen-per-post-in-de-vs-hoe-werkt-het-en-is-het-fraudegevoeli/

   Verwijderen
  3. Vote Recounts and Election Contests in Battleground States

   https://web.mit.edu/healthyelections/www/sites/default/files/2021-06/Recounts_Contests_Battleground_States.pdf

   Verwijderen
  4. Het is de abortuskwestie. De meeste vrouwen zijn best wel pro-life maar niet altijd en overal. Het is niet aan de staten of staat om hierover voor hen te beslissen, zelfs voor wie tegen abortus is. Dan moeten ze het zelf gewoon niet laten doen!
   Dit kan Trump het presidentschap kosten. En hij kan er beter snel duidelijk over zijn, want hij heeft ook de stemmen van gematigder evangelicals nodig, en die moeten daar aan kunnen wennen. (want hoe gristelijk je ook bent, er staat nergens in de bijbel dat men moet verbieden anderen te zondigen).

   Als Trump wil winnen heeft hij in de swing states wel meer dan een 1-5 % meerderheid nodig. Eer wordt nl wel degelijk gerommeld. Ik denk dan eerder aan stemmachines dan mail in.
   In Arizona hadden ze het stemformulier in republikeinse districten enkele mm te groot gemaakt waardoor de stemmen ongeldig werden bij telling.

   Verwijderen
 2. Abortus en euthanasie is een serieus, en diepgaand ethisch probleem.
  Niet kinderachtig! Het gaat om het mensbeeld.

  Traditionele christenen denken vaak dat bij de conceptie een nieuwe ziel geschapen wordt: dan is het babymoord. Euthanasie wordt dan assisted suicide of zelfs moord.

  Niet gelovigen zien het als een klompje cellen, zoals heel vaak natuurlijk bij de menstruatie afgestoten wordt.
  Bij euthanasie gaat het meestal over terminale patiënten, of problematische patiënten, met een lage levensverwachting.

  Al deze visies zijn legitiem, maar de vraag blijft of de staat hierover mag beslissen. Als Trump buigt voor de evangelicals vrees ik dat we Biden 2.0 krijgen. Net alsof dat goed zou zijn voor de pro-life agenda!!!

  BeantwoordenVerwijderen