woensdag 1 november 2023

israel blijft maar doorbombarderen op burgers; 2e aanval Vluchtelingenkamp

Veel cynischer krijg je het niet; eerst zorg je als Israël ervoor dat Je Palestijnen verdrijft in een armzalig vluchtelingenkamp. Dan bombardeer je dat kamp gisteren op dinsdag; om het dan op woensdag nog eens even dunnetjes over te doen. Hoe kwalificeren we dit? Geef het ajb aan in de comments.


Bolivia heeft de verbindingen met Israël verbroken. Colombia en Chili zijn ook bezig met ambassadeur terughalen en/of banden verbreken. Op de door de VS gecontroleerde landen na, begint de wereld Israël langzaam aan te zien voor wat het is: uitschot en een schurkenstaat. Hoe lang houdt Rutte het nog vol, met bloed aan zijn handen rond te blijven lopen en Bibi the Butcher te blijven steunen?

2 opmerkingen:

 1. Israël beschuldigt Hamas ervan meer dan 100 vrouwen en kinderen als menselijk schild in Gaza te gebruiken
  IDF-soldaten zeggen dat tijdens de inval op de compound van de terreurgroep in het vluchtelingenkamp Jabaliya, burgers werden gestuurd om hen te confronteren.

  Twee IDF-soldaten werden gedood bij de aanval op dinsdag op het centrale Jabaliya-bataljon van Hamas, gelegen in het vluchtelingenkamp Jabaliya in Gaza. Israël vecht om Hamas te vernietigen en een einde te maken aan zijn heerschappij over de Gazastrook na de verwoestende terreuraanslag van de groep eerder deze maand, waarbij meer dan 1.400 mensen in Israël omkwamen, voornamelijk burgers.

  https://www.timesofisrael.com/israel-accuses-hamas-of-using-over-100-women-and-children-as-human-shields-in-gaza/

  Het leger zei dat de grote hoeveelheid inlichtingenmateriaal die op de basis in beslag is genomen, volgens het rapport al helpt bij andere gevechten in Gaza.
  Ongeveer 50 Hamas-strijders werden dinsdag gedood tijdens grondoperaties, volgens de IDF.
  Israël zegt dat zijn offensief gericht is op het vernietigen van de militaire infrastructuur van Hamas en heeft gezworen de hele terreurgroep, die de Gazastrook regeert, te elimineren. Het zegt dat het zich richt op alle gebieden waar Hamas actief is, terwijl het probeert burgerslachtoffers tot een minimum te beperken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongeveer 50 terroristen werden geëlimineerd door Israëlische troepen. Bovendien hebben Israëlische straaljagers, onder de inlichtingendienst van Shin Bet (Israel Security Agency), Ibrahim Biari gedood, de commandant van het Jabaliya-bataljon van Hamas, en was hij een van de leiders van het bloedbad van 7 oktober. Jabaliya ligt ongeveer vier kilometer ten noordoosten van Gaza-stad.

  Wie is Hamas-commandant Ibrahim Biari?
  Sinds de intrede van IDF-soldaten in de Gazastrook heeft Biari de leiding over alle gevechten in de noordelijke Gazastrook. Biari was betrokken bij het sturen van terroristen bij de aanval op de haven van Ashdod in 2004, waarbij 13 Israëli's werden vermoord, en was verantwoordelijk voor het richten van raketbeschietingen op Israël gedurende twee decennia.

  https://www.jpost.com/breaking-news/article-771045

  BeantwoordenVerwijderen