donderdag 17 september 2020

Rutte's / Segers' Anderhalve Meter Dwangmaatregelen: Ziekmakend

Hoe lang accepteren de Nederlanders nog de Anderhalve Meter Dwangmaatregelen Van Rutte en Gert-Jan Segers?

De ziekenhuizen zijn leeg, de curve is "flatter" dan ooit. De (symptoomloze) "besmettingen" nemen toe, maar de zieken nemen af, oftewel, het virus wordt steeds ONgevaarlijker (terwijl het al niet gevaarlijker dan een griep was). 

Maar dwangmaatregelen staan nog kaarsrecht overeind. Voor Horeca, thuisbijeenkomsten, de Eredivisie, de scholen, voor de onderlinge contacten, etcetera. Ingrijpende dwangmaatregelen. En er dreigen er nog meer te komen. Sterker: elke keer komen er weer nieuwe dwangmaatregelen bij. Zoals recent het op oranje zetten van Griekse eilanden.

Terwijl fysiotherapeuten -gelukkig- gewoon hun werk "mogen" doen, en een 50-tal clienten per week aanraken, masseren, kneden en omarmen, er geen fysiotherapeut of hun clienten omgekomen is, mogen "wij" nog niet eens onze moeder knuffelen. Knuffelen is van levensbelang.

Als de duizenden fysio's elke dag bewijzen dat er niks aan de hand is met fysiek contact, waarom blijven die ingrijpende dwangmaatregelen van Rutte en Segers dan nog steeds van kracht?


3 opmerkingen:

 1. Nieuwe Cafe Weltschmerz

  "NRC demoniseert en marginaliseert de kritische media: Kees van der Pijl en Ab Gietelink / 17 sept 2020 (video +/- 51 min)

  #30 NRC bedreigt onafhankelijke kritische media I Ab Gietelink en Kees van der Pijl

  Onderzoeksjournalist en cultuurfilosoof Ab Gietelink onderzoekt met Prof. Kees van der Pijl, Hoogleraar Politieke economie en Internationale relaties de diepere maatschappelijke oorzaken die de basis vormen van de actuele coronamaatregelen.
  Ze beginnen met de kritische behandeling van 3 recente artikelen in het NRC Handelsblad. Het 1e NRC Artikel ondermijnde het censuurproces over de Weltschmerz programma’s tegen de multinational YouTube. Het 2e NRC artikel was een openlijke aanval op de vrijheid en materiele voorwaarden van het onafhankelijke en kritische station Weltschmerz. Het 3e NRC artikel was een interview met miljardair Bill Gates, die onkritisch werd beschreven als ‘spil in de pandemie-bestrijding’.

  Het programma belicht verder de machtsstructuur die het fundament vormden voor de pandemiemaatregelen vanuit het perspectief van 11 September 2001. Ze bespreken de recente geschiedenis in het licht van de Coronacrisis. De Irak oorlog (2003) , de Kredietcrisis (2008), de Oekraïne crisis (2014) , de verkiezing van Trump (2016), de mediaoorlog tegen het populisme en de Lockdown in de Coronacrisis (2020). Tenslotte bespreken ze de macht van de multinationale informatieplatformen."

  https://www.youtube.com/watch?v=Qb4NqwxtUEo  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over die dwangmaatregelen. De corona begint steeds meer te te lijken op
  een gigantisch sociaal experment, een wereldwijde 'compliance test', een onderzoek naar de mate waarin het mogelijk is een bevolking te manipuleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die handjes zijn ook gemaakt door een groepje kinderen tijdens hun knutsel uurtje. Ze hadden er echt lol bij. Ik heb er zelf 2 gemaakt en liet die zien en de leidster vond het meteen een goed idee om mee aan de slag te gaan.
  Gelukkig beschouwden ze het als een spelletje en drong de achterliggende gedachte dat het een serieuze vrijheidsbeperking is niet tot hun door.
  Dat komt nog.......

  BeantwoordenVerwijderen