vrijdag 21 augustus 2020

Paniek! Spaanse dokter speelt het Covid-script niet helemaal mee...

Paniek in de Spaanse tv-studio's. Ze hebben spijt dat ze dokter Benito gebeld hebben, die de mensen juist geruststelt, en dat is niet de bedoeling!!! Eso no era la idea de la llamada!
Of de doktoren al weer allemaal terug zijn van vakantie? Hoezo, zijn de politici (en daar zijn er veel van in Spanje!) al terug van zomervakantie?

Benito laat de propagandisten alle hoeken van hun eigen propagandastudio zien!

16 opmerkingen:

 1. "Wij zijn Pointer
  Wij zijn datajournalisten. Uit informatie en data putten we verhalen die met het blote oog niet te zien zijn. Pointer is het journalistieke platform dat in de chaos van alle informatie orde schept. De puntjes met elkaar verbindt en verbanden blootlegt. Laat zien hoe je onderzoek doet en hoe je informatie vindt. Vertelt wat je nog niet weet."

  "Harde cijfers, goed verhaal
  Pointer maakt visuele verhalen op basis van cijfers, waardoor je de wereld om je heen beter begrijpt"

  https://pointer.kro-ncrv.nl/over-pointer

  "Wij werken graag samen. Niet alleen binnen de grenzen van KRO-NCRV gaan we samenwerkingen aan, ook werken we samen met partijen als Bellingcat, Lighthouse Reports, Follow the Money en diverse universiteiten. Hieronder kun je bekijken welke samenwerkingen wij al zijn aangegaan."

  https://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/met-deze-partijen-hebben-wij-samengewerkt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je wilt weten hoe de leeftijdsverdeling van de sterfte aan corona is kun je bijvoorbeeld naar de site van de RIVM gaan.

   https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

   Ik heb op basis van de grafiek 'Leeftijd en geslacht overledenen' (absolute aantallen krijg je door met de cursor op de staafjes van het histogram te gaan staan) het volgende tabelletje gemaakt:

   De getallen in het tabelletje geven het aantal aan corona overleden personen per leeftijdscategorie. Tussen haakjes staat dit aantal in procenten van het totaal aantal aan corona overleden personen.

   45-49 : 24 (0,4%)
   50-54 : 47 (0,8%)
   55-59 : 99 (1,6%)
   60-64 : 163 (2,7%)
   65-69 : 339 (5,5%)
   70-74 : 632 (10,3%)
   75-79 : 1.011 (16,5%)
   80-84 : 1.278 (20,8%)
   85-89 : 1.392 (22,7%)
   90-94 : 841 (13,7%)
   95+ : : 311 (5,1%)
   totaal: 6.137 (100%)

   Meest in het oog springend is natuurlijk dat de overgrote meerderheid van de aan corona overleden personen (zo'n 95%) te vinden is in de leeftijdscategorie 65 of ouder. Vaak speelt bij deze personen het probleem van de zgn. comorbiditeiten; ernstige en vaak dodelijke andere aandoeningen die het door leeftijd al verzwakte afweersysteem extra belasten. De vraag of deze personen met of door corona zijn overleden is daarom meer dan een flauw woordspelletje.

   Ieder jaar opnieuw wordt Nederland door de uiteenlopende griepvirussen bezocht. Eerst komen de influenza's, dan de corona's en daarna de rhinovirussen. Hoelang zo'n griepgolf duurt en hoeveel mensen er aan overlijden hangt o.a af van de temperaturen en de daarmee samenhangende luchtvochtigheid. In de afgelopen 5 jaren overleden elk jaar gemiddeld zo'n 6.500 personen aan influenza. Een uitschieter naar boven was de influenza epidemie van 2018, met zo'n 9.000 sterfgevallen.

   Verwijderen
  2. Misschien dat ze mij bij Pointer eens een keer kunnen uitleggen hoe het kan dat een coronauitbraak die minder dodelijke slachtoffers teweeg bracht dan het gemiddeld aantal dodelijke slachtoffers van influenza in de afgelopen 5 jaar zo'n hysterie teweeg heeft kunnen brengen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. En hoe het komt dat naarmate de corona verder achter ons ligt die hysterie maar niet weg gaat, op sommige punten zelfs alleen maar toeneemt. Met 'harde cijfers'een 'goed verhaal maken'
   zodat ik 'de wereld om me heen beter kan begrijpen'.

   Maar misschien hebben ze daar bij Pointer helemaal geen tijd voor. Is Pointer niet meer dan een van die door de MSM in het leven geroepen 'factcheckers' die bedoeld is om onwelkom nieuws weg te zetten als nepnieuws van complotdenkers. Ligt Pointer een beetje teveel in bed met de macht die ze eigenlijk zouden moeten controleren. Maakt Pointer teveel deel uit van die wereld die ik niet kan begrijpen.

   Verwijderen
 2. Wat weet Pieter Klok, de hoofdredacteur van de Volkskrant, wat wij niet weten? En waar is die tweede golf dan? Oh,de ontslaggolf?

  https://twitter.com/patricksavalle/status/1296811152408707072/photo/1

  BeantwoordenVerwijderen
 3. CORONA NEPNIEUWS

  * Als wordt benadrukt dat je het bericht moet ‘doorsturen!’
  * De afzender is anoniem, onbekend of heeft zich gedistantieerd van de
  uitspraak
  * Je kunt geen tweede bron vinden voor de bewering (vertrouw op de WHO)
  * De foto of video hoort eigenlijk bij een ander verhaal
  * Spot jij nepnieuws over het Corona-virus? Laat het ons weten

  https://pointer.kro-ncrv.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist! Dus dan komen wij tot de conclusie dat immunologen, zoals Pierrë Capel, ons 40 jaar lang voor het lapje hebben gehouden en dat onze geprezen kenniseconomie helemaal niet bestaat.

   Of, er wordt niet naar geluisterd omdat Pierrë Capel tot de 'oude school' behoort, zoals een 6-minnetje het hier op dit blog zo bloemrijk omschrijft.

   Verwijderen
  2. Je hebt met NEPNIEUWS over nepnieuws over corona te maken als de WHO wordt voorgesteld als de gouden standaard van fatsoen en objectieve informatieverstrekking.

   Een steeds weer terugkerende probleem is belangenverstrengeling: de wetenschappers die de WHO advisering bij het al dan niet afkondigen van een pandemie staan ook op de loonlijst van de farmaceutische giganten die binnenlopen met elke nieuwe pandemie.

   *The handling of the H1N1 pandemic: more transparency
   needed (2010)/ Raad van Europa
   http://assembly.coe.int/CommitteeDocs/2010/20100604_H1N1pandemic_e.pdf

   *WHO Appoints H1N1 Cover-Up Committee /Corbett Report (2010)
   https://www.corbettreport.com/articles/20100413_who_coverup.htm

   *WHO ‘Swine Flu Pope’ under investigation for gross conflict of interest / F.W Engdahl
   Engdahl noemt namen en rugnummers met speciale aandacht voor onze eigen Dr Flu Ab Osterhaus.   Verwijderen
  3. Bovenstaande bronnen zijn afkomstig van Corbett Report

   What is the WHO video +/- 25 min.
   https://www.corbettreport.com/what-is-the-who-questions-for-corbett-066/

   Verwijderen
  4. Toevallig heb ik die "Questions For Corbett" aan het begin van de avond al bekeken.

   Verwijderen
  5. Maar het blijft vreemd, hoe wetenschappers in ruste, tegenwoordig worden weggezet als seniele oude mannetjes waar je niet meer naar moet luisteren.

   Verwijderen
  6. @ Joop

   Ik denk dat wij beiden heel goed begrijpen hoe dat zit. Wetenschappers die met emeritaat zijn kunnen vrijuit spreken als ze genoeg lef hebben.

   Verwijderen
  7. @Dawg,

   Zeer juist. Waar deze wetenschappers eigenlijk de leermeesters voor toekomstige generaties zouden moeten zijn.

   Verwijderen
  8. Leermeesters die met emiritaat zijn hebben 40 jaar hun bek niet opengetrokken, wat over zo’n’ lange tijd wschl alleen mogelijk is als ze dat wat gedefinieerd wordt als ‘wetenschap’ zij als wetenschap beschouwen.

   En ook zijn er een aantal wezels die wel beter zouden kunnen weten, maar te druk zijn met het veiligstellen van hun legacy: vb Pasteur, Chomsky, etc

   Verwijderen
  9. @ Willem

   Chomsky afvallen? Wat zullen we nu hebben? Je bent toch niet aan het radicaliseren of zo? :)

   Verwijderen
 4. Zeker 50 Twitter-trollen verspreiden misinformatie COVID-19 in Nederland
  21 aug 2020
  Twitter verwijdert accounts naar aanleiding van ons onderzoek

  verder lezen op:

  https://pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/zeker-50-twitter-trollen-verspreiden-misinformatie-covid-19-in-nederland

  Opgespoord door de landwachters van Pointer en aangegeven bij Twitter en Google die sowieso categorisch alles verwijderen wat de WHO in diskrediet kan brengen. En wat een succes voor de jongens en meisjes van Pointer. De Staatsomroep geeft ruime aandacht aan hun hun noeste werk:

  'Zeker vijftig accounts verspreidden nepnieuws over corona in Nederland'
  https://nos.nl/artikel/2344875-zeker-vijftig-accounts-verspreidden-nepnieuws-over-corona-in-nederland.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kort geding mondkapjes: rechter wijst vordering af

  Ook de noodzaak voor de mondkapjesregel ontbreekt volgens Viruswaarheid. Ter zitting voerde Jeroen Pols aan dat de ziekenhuizen en mortuaria leeg zijn. “Er zijn ook verder geen zieken te bekennen”, aldus Pols.

  Volgens de rechter is er wel degelijk sprake van een noodsituatie: “Er is een wereldwijde crisis gaande als gevolg van het COVID-19-virus. Op 11 maart 2020 heeft de WHO de uitbraak van het COVID-19-virus als pandemie bestempeld. “Wereldwijd worden nog maatregelen genomen, ook in Nederland”.

  https://viruswaarheid.nl/informeren/kort-geding-mondkapjes-rechter-wijst-vordering-af/

  De zo schrijft de WHO overal de wet voor.

  WHO’s “influenza pandemic” definitie April 2009

  An influenza pandemic occurs when a new influenza virus appears against which the human population has no immunity, resulting in epidemics worldwide with enormous numbers of deaths and illness. With the increase in global transport, as well as urbanization and overcrowded conditions, epidemics due the new influenza virus are likely to quickly take hold around the world.

  http://www.who.int/csr/disease/influenza/pandemic/en/

  WHO’s “influenza pandemic” definitie Mei 2009

  "A disease epidemic occurs when there are more cases of that disease than normal. A pandemic is a worldwide epidemic of a disease. An influenza pandemic may occur when a new influenza virus appears against which the human population has no immunity. With the increase in global transport, as well as urbanization and overcrowded conditions in some areas, epidemics due to a new influenza virus are likely to take hold around the world, and become a pandemic faster than before. WHO has defined the phases of a pandemic to provide a global framework to aid countries in pandemic preparedness and response planning. Pandemics can be either mild or severe in the illness and death they cause, and the severity of a pandemic can change over the course of that pandemic."

  http://www.who.int/csr/disease/influenza/pandemic/en/

  BeantwoordenVerwijderen