maandag 10 augustus 2020

Mondkapje, Gezichtsluier, Smoellap, Muildoek, Muilkorf

Hij wordt eufemistisch "het mondkapje" genoemd. In het Nederland van een "kopje koffie" (als je een mok koffie wegkloekt) , of een biertTJE drinken, is dat wellicht niet zo verwonderlijk. Maar correct is het allerminst.

Ten eerste, het item bedekt niet alleen de mond, maar ook de neus. Dan nog eufemistisch over een kapJE spreken is daadwerkelijk eufemistisch. Je hebt dan toch echt een stevige kap; een gezichtskap; behalve een klein streepje voor de ogen, blijft er van het gezicht echt weinig over. Je gaat je moeder in de bus niet meer herkennen aan haar gezicht.


Hoe dit ding dan te noemen? Geef in de comments jouw voorkeursbenaming. Wij geven hier wat voorzetjes:

Gezichtsluier

Smoellap

Muildoek

Muilkorf

Bakkeslap

Bakkesdoek

Schaamlap

Smoeldoek

NWO-doek

HOAX-lap

Discipline-doek

Gedragsveranderings-Lap


Ideaal! (via Matt). Beveiliging tegen ziektes: NUL, maar dat doen die andere kapjes ook niet (daarenbij, griepseizoen is over, en zelfs de "besmette personen" hebben niet eens symptomen), maar met deze kap krijg je wel gezonde lucht binnen en word je dus minder snel ziek. Tel uit je winst. En ze kunnen het keren of draaien hoe ze willen: het IS een mondkapje! (gaas, 1mm² alu.)

30 opmerkingen:

 1. Hier het ideale gezichtsmasker waar je
  NIET ZIEK VAN WORDT

  Uniek in de wereld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijpassende beschrijving vind je HIER

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Karel van Wolferen zoekt spotprenttekenaars voor z'n nieuwe weekblad 'Gezond Verstand'. Reactie kan je sturen naar redactie@gezondverstand.eu.

   Verwijderen
  3. Joop, heb ik een poos geleden al een poging toe gedaan. Geen reactie gezien.

   Verwijderen
  4. (humor mode = ON)
   En als de MSM toch uit de lucht gehaalde verhaaltjes als waarheid mogen verkopen dan kan ik dit ook:
   - Dit mondkapje is uiterst veilig aangezien het van aluminium gemaakt is en als het virus met dit materiaal in aanraking komt is het meteen dood.-

   Zoals bekend hebben chemtrails e.d. rechtstreeks invloed op onze cellen, zeker als er aluminium in zit, dus met bovenstaand 'verhaaltje' kun je ze eigenlijk een koekje van eigen deeg geven.

   Verwijderen
  5. @Matt,
   Ik zag dat in België 8 van de 10 mensen buiten met een mondkapje rond loopt. Jij kent veel mensen in België. Is 80% van de Belgen bang van het virus?
   Komt dit door de psychische impact van die harde lockdown die jullie gehad hebben?

   Verwijderen
  6. @Matt,
   De belgen hebben een dramatische en keiharde lockdown gehad. Is dit de reden dat 80% van de Belgen een hoax lap voordoet als ze buiten op straat zijn? Dit omdat ze perse willen voorkomen dat ze in een 2e lockdown gaan. Zijn ze zo getraumatiseerd?
   Ik ben bang dat ze nu meer van hun overheid houden dan dat ze ooit eerder hebben gedaan.
   Klopt dit? Ik hoop het niet, maar vrees het ergste.

   Kun je dit vragen aan een aantal (15 a 20) landgenoten?

   Vraag heb of ze meer of minder vertrouwen hebben in de overheid sinds covid 19.
   Vraag hen of ze denken dat ze met een mondkapje een 2e lockdown kunnen voorkomen.

   Verwijderen
  7. Oligarch,
   De schrik zit er hier goed in en boetes van €250 waar je niet onderuit komt (evt loonbeslag) zorgen er wel voor dat de schaapjes gedwee de aanwijzigingen opvolgen hoe absurd die steeds verder gaan.
   Maar niet allemaal: Zondag a.s. een "Viruswaanzin.be" demonstratie, netjes volgens de diktatoriaanse regels om het ontslag van Van Ranst, puppet van HellGates die de "regering" 'voorlicht' en ons richting vaccin stuurt te eisen, een regering die enkel kan werken met volmachten die iedere maand goedgekeurd moeten worden, maar als zelfs De Wever, burgermeester van Antwerpen meedoet aan het paniek zaaien hou ik mijn hart vast wat de toekomst van Belgie betreft.
   Mijn vermoeden blijft staan dat het bloedgeld van HellGates tot in de kleinste porien kan doordringen en zo dus ook kleine lokale bestuurders kan beinvloeden.
   De meeste mensen die ik spreek zijn anti muilkorf, zeker met deze hitte, maar ze zijn bang, voor de boete en de niet geinformeerde mensen voor dat "oh zo dodelijk" virus, die pas gaan wijfelen als ik ze met harde cijfers 'om de oren sla'.
   Ik verwijs ze ook naar mijn cartoonsite, (heb al meer dan 50 kaartjes uitgedeeld en mijn bezoekersaantallen zijn met 250%gestegen) dus dat werkt ook al iets.

   Verwijderen
  8. Je hebt niks aan geld als je geen vrijheid hebt.
   Helemaal in België is het gerechtelijke systeem totaal vastgelopen. Gewoon bezwaar indienen en voor de rechter laten komen. Het gaat jaren duren voordat je wat hoort, als je al wat hoort.
   Als je met hun gaat meedoen, raak je de komende jaren alles kwijt (inclusief je gezondheid). Er komen tekorten aan alles. Dat verzin ik niet, dat staat in hun eigen documenten die al 10 jaar geleden zijn opgemaakt. Als de agenda doorgaat zoals gepland gaan voedselprijzen flink omhoog.

   Verwijderen
  9. Oligarch, daarom heb ik me ook aangesloten bij de groep die een proces aanspant.
   Van de Belg weet ik dat hij in het algemeen nogal mak is, maar pak hem zijn vrijheid niet af want dan breekt de hel los. Zie het aantal grote stakingen in het verleden, die zowat allemaal gewonnen zijn. Pak bijvoorbeeld hun 'voetbal' af en het begint al te sudderen. In mijn omgeving veel gelijkgestemden, maar zwak als enkeling, zo van: "wadoede eraan"
   Zondag een soort van proef demonstratie. We zullen zien hoe dat verloopt.

   Verwijderen
 2. ‘Hoe dit ding dan te noemen’

  Onzin
  Krankzinnigheid
  Piece of flair
  ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Piece of flair
   Means of expression...

   https://m.youtube.com/watch?v=_ChQK8j6so8

   Kijken wat Jennifer Aniston daarmee doet 😀

   Verwijderen
  2. Vervolg...

   https://m.youtube.com/watch?v=F7SNEdjftno

   Verwijderen
 3. Copy paste (nu houd ik op hoor..)

  Channel 9 News Melbourne put out a call out on Facebook (which they had to close down):

  Do you have a loved in hospital due to COVID-19?

  It was refreshing to see some of the comments:

  If you’re on FB you can see comments here:
  https://www.facebook.com/nicole.zahra.5/posts/10217999241275731

  No, but my friend’s friend knows a guy who knows this other guy, well his mother has a friend who actually knows someone firsthand who knows someone whose mums step brother was literally best friends of a guy who had the sniffles other than that I can’t help you!

  Yes, my pet donkey is in hospital with COVID-19.

  I have hayfever! Does that count.

  I’ve got Covid, you have Covid, We all have covidddddddddddd

  I have a pet duck, that’s about it.

  My grandparents both passed away in 09 I think it could have been carona thinking back … they had all the tell tale signs

  My neighbours friends uncle bob who knew the postman knows someone.

  How much are you paying?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog eentje dan...

   Let me entertain you…with a tale of Chico, my half Chihuahua/half God knows what. It is a tale worthy of The Twilight Zone – the old black and white Twilight Zone. Chico has the most horrendous hair in the world (with the possible exception of a Porcupine). He sheds little strands of hair all over the place, and it sticks like glue (I can barely get it off the car seat using industrial strength vacuums at the car wash which could suck up a small child six feet away).

   Chico sleeps on my bed at night, and lounges there during most of the day. On top is his blanket, which he likes to get under and wrap like a cocoon around him. Under that is an acrylic blanket, which I will not allow him to crawl under.

   Now comes the horrifying part that would make even the bravest of the New Normals run screaming in terror. Besides his God-awful hair covering the tops of both blankets, it manages somehow to slither its way through the acrylic blanket onto the sheet below the blanket – through the acrylic blanket onto the sheet below.

   If a Chico hair can work its way through an acrylic blanket, does anyone even remotely imagine a face mask will keep the deadliest pathogen ever encountered at bay?

   Verwijderen
 4. Watjes zijn het, die zo zwak zijn dat zelfs een mondkapje hun gezondheids- en zelfbeeld kan doen instorten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook Mordechai verliest weleens zijn geduld Over de Persconferentie van 6 augustus 2020
  https://www.youtube.com/watch?v=Je_-ig9u--M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 15,23 augustus demonstraties op het Malieveld. En nu wel komen!!!!

   Verwijderen
  2. SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

   Covid-19 SPOEDWET EERDER DAN VERWACHT
   https://commonsensetv.nl/covid-19-spoedwet-eerder-dan-verwacht/

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Ik hoop ook dat jij (op je lange wandelingen) mensen aanspreekt over de corona hoax. Of loop jij alleen maar met je middelvinger omhoog naar Rutte in de rondte door het Limburgse heuvel landschap?

   Verwijderen

  2. Wat bemoei jij je met mijn leven Oligarch.
   Zoek je soms problemen Oligarch?
   Dan zoek maar verder.
   Wat en waar iets doe of zeg gaat je namelijk geen ene fuck aan.
   Al steek ik de middelvinger naar jou toe.
   Beveel je hond maar en blaf zelf.
   Fijne zomerdag nog.

   Verwijderen
 7. Iedereen die zich de komende weken niet halen horen aan de politiek op welke manier dan ook. Brieven naar politici/burgemeesters/RIVM etc, demonstraties, in mondkapjes gebied medeburgers proberen wakker te schudden, petities ondertekend etc etc. Moet later niet klagen dat hij in een dictatuur leeft!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoveel schijtluizen in dit land die niet komen of niks doen omdat ze bang zijn voor een boete,

  FUCK DIE BOETE!!! Wat heb je aan dat geld als je geen vrijheid hebt!!!!

  Pas als die noodwet getekend is moet je bang zijn voor die boete en dan nog maakt die boete geen ruk uit. Je vrijheid is onbetaalbaar. Ik ga trouwens NOOIT betalen. Ze mogen me in de gevangenis gooien als ze dat willen. Ik ga het beest niet voeden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De miljonairs met hun jacht in st Tropez. Je hebt er geen ruk aan als je er niet naar toe kunt. En geloof me. Dat vaccin de schapen nu op wachten gaat niet goed werken! Het maakt ons weer niet vrij. Het is 1 grote CON GAME!!!
   Na 3 jaar is het virus onder controle en dan is dus alles van je afgepakt en kun je geen kant meer op.
   Laat zien dat je geen schaap bent en doe ALLES om te voorkomen dat die Noodwet er doorheen komt/

   Verwijderen
 9. Voor degene hier die nog illusies heeft dat het vaccine of groepsimmuniteit hen de vrijheid teruggeeft bla bla bla....

  The Coronavirus Is Never Going Away
  No matter what happens now, the virus will continue to circulate around the world.
  https://www.theatlantic.com/health/archive/2020/08/coronavirus-will-never-go-away/614860/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Covid 19 gaat voornamelijk over controle

  .Rechten ontnemen
  .Sociaal, medisch en financieel verzwakken
  .Identificeren


  The Global Reset – Unplugged. “The Deep State”
  https://www.globalresearch.ca/global-reset-unplugged/5716178

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, de WHO heeft een probleem:
  Poetin claimt eerste coronavaccin klaar te hebben
  en daar kan HellGates met zijn patenten naar fluiten want nu proberen ze dit soort "damage control:
  "De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukte al meermaals dat de nodige protocollen en procedures strikt moeten worden opgevolgd en dat wetenschappers transparant moeten zijn over hun werkwijze. De vrees dat snelheid het zal halen van kwaliteit leeft."

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Al die smeerlappen met hun smetlappen zijn lapswansen

  BeantwoordenVerwijderen