vrijdag 2 november 2018

Team Manders Morele Winnaar



Blik was vanochtend nog aanwezig bij een deel van het pleidooi van de advocaat van Manders in Den Haag. De advocaat deed prima werk en gaf een glashelder, uren durend betoog en liet weinig heel van de aanklachten tegen client Toine Manders. Of het resultaat gehad heeft qua uitspraak is ons onbekend daar we voortijds weg moesten. Weet iemand hoe het vandaag afgelopen is?

Manders heeft van 2001 tot 2014 geholpen zo'n 8.000 rechtspersonen op te richten. De peilen van het OM worden nu op een paar van die rechtspersonen gericht. En de advocaat haalde ook die zaken onderuit. De advocaat toonde aan dat zelfs die zaken de integriteit van Manders juist onderstreepten; anders dan zoals het OM wil doen geloven, zij bewijs zouden vormen voor de criminele organisatie die Manders zou leiden.

De advocaat herinnerde de rechters er ook aan dat gedachten vrij zijn en politieke activiteit ook.

Advocaat toont fragment verhoor Manders Panama Papers

De advocaat liet tijdens zijn pleidooi een kort stukje horen uit de ondervraging van Manders door Pleiten. Zie boven. Wij wilen uw aandacht even vestigen op het vilijne karakter van de ondervraging van Eppo Bruins (Christen Unie!) vanaf minuut 11:00. Dat is nadat Manders al gemeld had geen cent meer te bezitten, rijdt in de auto van zijn vrouw, woont in een sociale huurwoning en onder curatele staat. Ohh ja, hij heeft een rekening in Cyprus met tientjes erop en één in Zwitserland met een paar honderjdes erop, maar daar kan hij ook niet bij want daar gaat de curator over. Dan lig je dus behoorlijk in de goot. In het Russisch geldt een spreekwoord dat neerkomt op: Een liggende schop je niet verder.

Christen Unie man Eppo Bruins denkt daar blijkbaar anders over. Hij legt Manders in de mond dat hij een beetje naief is geweest, "een naïeve idealist"; Manders wil die omschrijving wel accorderen. Waarop Bruins dan zegt, "U houdt nogal van de slachtoffer rol, daar heb ik niet zoveel mee, maar dat is uw keus..."

Commentaar Blik op NOS-journaal

Wat Eppo Bruins (Christen Unie) doet is moreel gezien lager dan laag. Het is te vergelijken met Bruins komt iemand tegen die in elkaar geslagen is en in de kreukels ligt, en dan zegt, "was beetje naïef hier op dit tijdstip rond te wandelen"; slachtoffer zegt, "ja, misschien is dat wel zo"; Bruins: "U kruipt in de slachtoffer rol, daar heb ik niet zoveel mee", en loopt door, de liggende bloedend achterlaten. Christen Unie. Eppo Bruins.

Eppo Bruins. Moreel verwerpelijk gedrag. Kijk ook naar de video bovenaan voor anekdotes van Manders over Einstein en een prachtig Duits gezegde: "Scheisse schmeckt herrlich. Tausende Fliegen können sich nicht irren". Met dit prachtige gezegde zet Manders de ondervrager op zijn plek die vindt dat als jij de enige bent die over iets op andere wijze denkt, dat je dan bij jezelf moet gaan kijken. Eigenlijk is dit bijna net zo eng als Bruins zelf. Kortom, Manders was bij de Panama papers in zeer "unheimisch" gezeldschap en verdient hij respect voor de koele en erudiete wijze waarop hij antwoord blijft geven. Manders 10 - Kamercommissie 0.





11 opmerkingen:

  1. Off Topic: Ik ben een groot fan van Kees van der Pijl:
    De Europese Unie is gecorrumpeerd aan het raken; Coen de Jong en Kees van der Pijl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een prachtige uiteenzetting van 'Pijl' over de motieven achter de oprichting van de EU.
      O.a. dat de opkomende auto-industrie (die nieuwe staal-bedrijven nodig maakte) niet geheel in handen van de Duitsers mocht komen.
      En: de elite was bang voor de arbeiders. Men wilde dat landen elkaar konden steunen als ergens de gewone man in opstand zou komen.
      En: ( uit de autobiografie van Henry Spaak) "Als we vervelende maatregelen moeten nemen, dan kunnen we tegen het volk zeggen: "Ja, lastig. Maar het moet van Europa. We kunnen niet anders.'
      ( 70 jaar later betekent dat : "Asielzoekers tegen houden? Onmogelijk: is europees geregeld."
      Bedenk: 4 Eurocommissarissen zeggen dat Europa een mix van rassen moet worden. Zie mijn blog)


      Verwijderen
    2. @Jan Verheul,

      Bedankt voor de link naar George van Houts met Karel van Wolferen, Barbera Honegger en Richard Gage. Het bevatte zeer relevante en belangrijke informatie m.b.t. een heronderzoek naar de gebeurtenissen op 9/11, die er hoe dan ook gaat komen. Uit het praatje van Barbara Honegger heb ik begrepen dat dit te danken was aan Judge Scalia, waarvan ik weer kan zeggen dat deze, op onverklaarbare wijze, dood in z'n huis is gevonden.

      Verwijderen
    3. Fijn dat ik je een plezier deed, Joop. Ik ben niet zo heel thuis in de materie, maar ik had wel het gevoel dat Honegger belangrijk nieuws had.

      Verwijderen
  2. In de ogen van Toine Manders is de fiscus een criminele organisatie. Je wordt verplicht om belasting te betalen en als je niet betaald dwingen ze je om te betalen. M.a.w maffia. Vandaar dat ze nu Manders betichten van het leiden van een criminele organisatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amerika lijkt meer en meer op de sovjet unie.

    $13 Billion, Going Down? USS Ford Delivered Without Working Bomb Elevators
    https://sputniknews.com/military/201811021069464411-uss-gerald-ford-aircraft-carrier/
    Een afgegleden wereldleider. Oorzaak. Het slechte onderwijs, de opzichtige propaganda en het pulpnieuws wat de mensen krijgen voorgeschoteld, het slechte voedsel en drinken, de drugs epidemie, nepotism, de corrupte bovenlaag etc. etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oligarch,

      niemand kan het zo gedetailleerd en erudiet vertellen als Alfred McCoy.
      Youtube: Alfred McCoy the rise and decline of us global power

      Hij is ook een historicus met een interessante achtergrond: hij heeft de criminele kanten van de CIA mede wereldkundig gemaakt.

      McCoy zegt dat het in 2013 al gedaan zal zijn met de VS als wereldmacht. Dan hebben ze 85 jaar bestaan.
      De Engelse wereldmacht duurde 99 jaar. Hitler was 6 jaar een meeester. De Jappen hebben de meeste mensen ooit onder controle gehad in de jaren 40, ( toen ze China deels bezetten) , en dat Rijk duurde slechts 2,5 jaar.
      Zo bezien is 85 jaar niet zo slecht.

      Verwijderen
  4. On Topic.

    Ik keek naar de twitter account van Manders, en daar is geen uitslag gegeven.
    Maar hij twittert nauwelijks.

    Ik vond wel een flinke youtube uit 2013 waarin hij zegt dat we de morele plicht hebben om belasting te ontWIJKEN....

    Waarom belastingontwijking uw morele plicht is en hoe u belasting kunt ontwijken

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tip:
    Al Jazeera heeft een zeer goed onderzoek gedaan naar 'hoe de Israel Lobby' in de VS werkt.

    Bekijk in elk geval de eerste 6 minuten. Daarin hoor je hoe men de zaken aanpakt: De boodschapper zwart maken als een manier om de boodschap zwart te maken. Etc. Etc.

    Ik heb dit via MoA. Die wijst naar de versie op 'Intiifada' , maar die video is bniet een youtube.

    Er is een versie met franse subtitels op youtube, en die kun je op 0,75 snelheid af draaien, en downloaden.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=jl9s09LMp10

    In totaal zijn er vier afleveringen, waarvan de eerste al 48 min duurt.
    Twee zijn nu gepubliceerd.

    Een Oxford alumni heeft aan zijn profiel gewerkt door pro-Israel artikelen te schrijven. Zo is hij uiteindelijk toegelaten tot de kern van de organisatie. Dan heeft hij heel veel gesprekken en beelden opgenomen. Dit is een groot deel van de docu.

    Al Jazeera zou een USA asset zijn dat in Qatar is gevestigd, om in feite de Arabische Lente voor te bereiden.
    Ik geloof deze conspiracy versie van de ontstaan geschiedenis.
    Maar al doende komt er blow-back: de journalisten gaan hun eigen weg.
    De Qatar regering heeft de docu verboden, meen ik.
    Maar de eerste 2 episodes zijn gisteren gepubliceerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op 6.45: Israel stuurt een anti-Israel foto naar hun mensen in de VS. Binnen enkele uren weten die welke mensen er achter zitten. Ze sturen die info naar Israel. Twee dagen later is het anti-Israel bord weg gehaald...

      Op min. 7 zegt een stem ( ik vertaal en vat samen):
      "Wij gebruiken hoge kwaliteit social-intelligence software. Wij hebben algoritmen die anti-Israel uitingen op het internet direct verzamelen.
      De 'Israel on Campus Coalition':
      "Binnen 30 seconden van een anti-Israel uiting op de social media heeft onze computer ze gevonden en worden ze beoordeeld.
      Het wordt 'getagt'(ik denk dat men het in een file stopt), en als het boven een bepaalde drempel uit komt ( dus als die persoon het vaker doet, of op veel gelezen fora) dan gaat er een 'early warning' bericht naar onze partners. ( Dan wordt een hasbara ter plekke er op af gestuurd om te kijken hoe het zich ontwikkelt, en of er moet worden ingegrepen.

      Verwijderen
  6. Like many other Western nations, Britain has what might be called Treble ( = drievoudige) Tribal Trouble. The first part of our Tribal Trouble is that we’re ruled by a hostile Jewish elite who form a real, genetically interrelated tribe with a quite different set of interests than the native Brits. The second part of our Trouble is that this hostile elite have imported millions of non-Whites and strongly encouraged them to pursue their own advantage with other, home-based identity-groups. The third part of our Trouble is that Whites are discouraged just as strongly from defending themselves.

    http://www.unz.com/article/treble-tribal-trouble-a-review-of-ben-cobleys-the-tribe/

    BeantwoordenVerwijderen